Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Οπου να κοιταξω, οπου ναδω, απο το ποιο απλο μεχρι το ποιο περιπλοκο, δουλευται πολυ δισκοπριονο παγκου. Νομιζω πως πρεπει να βρω σοβαρη δικαιολογια, καταρχην για μενα και μετα να κοψω κονδυλιο...

Καρφωτικο αερος ή ρευματος? επωνυμο ή parkside? για καρφια το θελω για μικροστερεωματα ξυλων κλπ.
Εχω 50λτρ κοφλερ αερος.

Εξαρτηματα και αξεσουαρ για κοφλερ με ποικιλια πως συνδετηρες ανταπτορες, υποδοχες, αφυγραντηρες κλπ που να δω?

Οπου να κοιταξω, οπου ναδω, απο το ποιο απλο μεχρι το ποιο περιπλοκο, δουλευται πολυ δισκοπριονο παγκου. Νομιζω πως πρεπει να βρω σοβαρη δικαιολογια, καταρχην για μενα και μετα να κοψω κονδυλιο...

Καρφωτικο αερος ή ρευματος? επωνυμο ή parkside? για καρφια το θελω για μικροστερεωματα ξυλων κλπ.
Εχω 50λτρ κοφλερ αερος.

Εξαρτηματα και αξεσουαρ για κοφλερ με ποικιλια πως συνδετηρες ανταπτορες, υποδοχες, αφυγραντηρες κλπ που να δω?

Μακρυά από το κοπτικό δακτύλων...

Αέρος - Εδάφους! Unimac.gr ->> Airblock.gr

Αλλά πες τι θες να κάνεις γιατί θα μπερδευτείς.

Νεκτάριε δες εδώ σας ποικιλία τι θέλεις σε πρώτη φάση ,

Ρυθμιστης -Μπαρομετρο-υδατοπαγιδα ---> https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5806

Πριζες αέρος και βύσματα ---> https://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=2298

Να βαλεις σε ολα τα εργαλεία ταχυσυνδεσμους , ειναι πρακτικό.

edit ,μαζι με τον diavolic εγραφα.

λοιπον τον τελευταιο καιρο γυρνα στο μυαλο μου το σχεδιο για ενα τραπεζι κοπης με δισκοπριονο χειρος.
Αν υποθεσουμε οτι δουεευεις με φυλλα τυποποιημενου παχους (πχ μελαμινη) μπορεις να κανεις ενα τραπεζι σε σχημα αναποδου Π.
Το φρυδι θα ειναι πιο ψηλο απο την μελαμινη. μεσα του θα κινειται ενας οδηγος για το δισκοπριονο σαν αυτους που βλεπουμε στο youtube.
βαζεις το κομματι που θες να κοψεις πανω σε μια γραμμη, και απο πανω της θα κινειται με την βοηθεια το οδηγου το δισκοπριονο.
Ετσι κοβεις ευθεια και ΚΑΘΑΡΑ γιατι ο δισκος θα βγαινει κατω απο το κομματι πανω στο ιδιο στενο αυλακι. Δηλαδη εχεις και zero clearence.
Ο μονος περιορισμος θα ειναι το μηκςο κοπης, αλλα για μια κουζινα που εχει τυποποιημενες διαστασεις κομματιων θα ειναι ευκολη υποθεση...

Καρφωτικο αερος...μεγαλη ιστορια... επειδη δουλευω καθε μερα με καρφωτικο... κατ αρχας θα σκεφτεις ΠΟΣΑ και ΤΙ καρφια θα χρισημοποιεις,,, αν το θες 10-20 καρφωματα το χρονο, παρε Ηλεκτρικο... Αν το θες για λιγο περισσοτερη δουλεια, παρε ενα φθηνο αερος τυπου bulle αν εχεις κομπρεσερ. μη γλυκαθεις με μακρυα λεπτα καρφακια τυπου πχ 5εκ, (δε ειναι για καμια σοβαρη δουλεια)... αν το θες για σοβαρη χρηση οπως εγω παρε ενα prebena και τελος..

Αέρος - Εδάφους! Unimac.gr ->> Airblock.gr

Αλλά πες τι θες να κάνεις γιατί θα μπερδευτείς.
Καταρχην να βαλω ενα ρυθμιστη πιεσης στο κοφλερ. Ο παλιος χαλασε καιμτο πεταξα. Να βαλω μια υδατοπαγιδα για να μην φυσαω υγρασια το χειμωνα. Επειτα κανα δυο αναμονες αερος εντος και εκτος εργαστηριου.
τι σωληνες μπορω να χρησιμοποιησω για τα κυκλωματα? δεν θελω σπιραλ και ευκαμπτα. Εχω δει να φτιαχνουν με χαλυβοσωληνα αλλα και pvc νερου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καρφωτικο αερος...μεγαλη ιστορια... επειδη δουλευω καθε μερα με καρφωτικο... κατ αρχας θα σκεφτεις ΠΟΣΑ και ΤΙ καρφια θα χρισημοποιεις,,, αν το θες 10-20 καρφωματα το χρονο, παρε Ηλεκτρικο... Αν το θες για λιγο περισσοτερη δουλεια, παρε ενα φθηνο αερος τυπου bulle αν εχεις κομπρεσερ. μη γλυκαθεις με μακρυα λεπτα καρφακια τυπου πχ 5εκ, (δε ειναι για καμια σοβαρη δουλεια)... αν το θες για σοβαρη χρηση οπως εγω παρε ενα prebena και τελος..
Αραια χρηση, απλα αν χρειαστει μπορει λεω να καρφωσω και 50 για μια κατασκευη. Μηκος δεν ξερω, αλλα να καρφωνει πχ δυο ξυλα παχους 10-15 χιλιοστα εκαστο.

Γνωριζεται το παρακάτω τι αέριο παίρνει και απο που μπορω να το προμηθευτώ?

Gas%20Butane%20Pencil-450x450.jpg

Γνωριζεται το παρακάτω τι αέριο παίρνει και απο που μπορω να το προμηθευτώ?

Gas%20Butane%20Pencil-450x450.jpg

Κυκλοφορουν ευρεως, δεν ειναι κατι σπανιο. http://www.stereotiki.gr/store4/topex-44e102-microtorch.html

Παιρνει βουτανιο, αυτο που παιρνουν οι αναπτηρες και βρισκεις φιαλες ανετα στα σουπερ μαρκετ.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Από τριβείο τοίχου έχει εμπειρία κανείς;

Τι ακριβώς θέλεις να μάθεις;

Αν βοηθούν, και αν βοηθούν μια καλή πρόταση. Σκεύτομαι να βάψω το σπίτι (ολόκληρο) τον Οκτώβριο. Φυσικά θα φέρω συνεργείο να το κάνει. Αλλά οι τοίχοι είναι χάλια, από την αρχή δεν είχαν τριφτεί καλά. Και σκέυτομαι πώς μπορώ να τους βελτιώσω. Και σκευτόμουν αν είχα ένα μηχάνημα μήπως μπορούσαν να βελτιώσουν κάποια πράγματα. Π.χ. να περάσουν λίγο τους τοίχους ένα χεράκι.

Τα κοίταξα λίγο, αλλά δεν ξέρω. Να έχεις 3,5 κιλά σε ένα κοντάρι βοηθά, η μετά από λίγο κουράζεσαι και γυρίζεις στο τριβείο με το χέρι;

Αν βοηθούν, και αν βοηθούν μια καλή πρόταση. Σκεύτομαι να βάψω το σπίτι (ολόκληρο) τον Οκτώβριο. Φυσικά θα φέρω συνεργείο να το κάνει. Αλλά οι τοίχοι είναι χάλια, από την αρχή δεν είχαν τριφτεί καλά. Και σκέυτομαι πώς μπορώ να τους βελτιώσω. Και σκευτόμουν αν είχα ένα μηχάνημα μήπως μπορούσαν να βελτιώσουν κάποια πράγματα. Π.χ. να περάσουν λίγο τους τοίχους ένα χεράκι.

Τα κοίταξα λίγο, αλλά δεν ξέρω. Να έχεις 3,5 κιλά σε ένα κοντάρι βοηθά, η μετά από λίγο κουράζεσαι και γυρίζεις στο τριβείο με το χέρι;

Δες τι έχω γράφει εδώ σχετικά με τις απορίες σου και ότι άλλο θέλεις με ρωτάς.

http://avclub.gr/forum/showthread.p...ι-άλλα?p=1057404426&highlight=#post1057404426

Το είδα, ευχαριστώ. Ποιο θεωρείται καλό; Κοίταγα στο κέντρο βίδας δεν έχει και μεγάλη ποικιλία.
https://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=1987

Και δεν αγοράζω ποτέ πράγματα με 1 χρόνο εγγύηση (π.χ. BULLE).

Τώρα εδώ τι να σου πω; Ανάλογα με το πόσα έχει να διαθέσει η τσέπη σου. Εκτός από αυτά που είδες τριβεία τοίχου έχει και η Flex (επαγγελματικό επίπεδο) και η Einhell. Φαντάζομαι ότι θα έχουν στην γκάμα τους και οι περισσότερες από τις επώνυμες εταιρίες.....

Υ.Γ. Τι εννοείς με το "δεν αγοράζω ποτέ πράγματα με 1 χρόνο εγγύηση". Πόση εγγύηση θέλεις να έχουν;

Καταρχην να βαλω ενα ρυθμιστη πιεσης στο κοφλερ. Ο παλιος χαλασε καιμτο πεταξα. Να βαλω μια υδατοπαγιδα για να μην φυσαω υγρασια το χειμωνα. Επειτα κανα δυο αναμονες αερος εντος και εκτος εργαστηριου.
τι σωληνες μπορω να χρησιμοποιησω για τα κυκλωματα? δεν θελω σπιραλ και ευκαμπτα. Εχω δει να φτιαχνουν με χαλυβοσωληνα αλλα και pvc νερου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αραια χρηση, απλα αν χρειαστει μπορει λεω να καρφωσω και 50 για μια κατασκευη. Μηκος δεν ξερω, αλλα να καρφωνει πχ δυο ξυλα παχους 10-15 χιλιοστα εκαστο.
image.jpg

Εδω ειναι το κοφλερ. Ο ρυθμιστης πηρε το πουλο εδω και καιρο. Εχω βαλει ανταπτορες για να βαλω μια συνδεση για λαστιχο, τα οποια εχω χρυσοπληρωσει και δουλεια δεν γινετε. Παλι ο συνδεσμος χανει αερα.
Η εξοδος απο το κοφλερ τη διασταση ειναι, μετα μεγαλωνει λιγο για να μπει ο συνδεσμος.

Μαλλον ειναι ακριβα τα εξαρτηματα αερος, αλλα η τοπικη αγορα τα κανει επισης ποιο ακριβα.

Unimac ειναι η πριζα αερος που σου χάνει ?
Κατω απο την πριζα που εχεις βάλει σου εχει διακόπτη με αναμονή 1/2'' ?Στο μεσον της διαμετρου της φιαλης.