Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

To ιδανικο εργαλειο για τη δουλεια αυτη ειναι το δισκοπριονο παγκου και η αμεσως καλυτερη επιλογη το δισκοπριονο χειρος με οδηγο.

Το δισκοπριονο που βλεπεις ειναι μικρο (δισκος 130μμ) , ελαφρυ και οικονομικο -οπως το θες- και θα εισαι οριακα ενταξει για κοπη παχους μιας ιντσας (2.5εκ). Θα ζοριζεται σε παραπανω παχος και μεχρι τα 4εκ. που εχει σαν οριο.

1.Για ευθειες κοπες θες οδηγο που περιλαμβανεται στην συσκευασια για αυτον ακριβως τον σκοπο.
2. τα 700 watt ειναι οριακα οκ, αλλα θα κανεις τη δουλεια που θες. ( δεν χανεις τιποτα να τηλεφωνησεις στο κεντρο βιδας για μια δευτερη αποψη)
3. Τα δισκοπριονα χειρος δουλευονται με τα δυο χερια παντοτε. Οι ταχυτητες ειναι ειναι μεγαλες και ευκολα γινεται η στραβη. Εδω το dremel με το μικρο δισκακι κλωτσαει καμμια φορα και μπορει να σου κανει προβλημα αν δεν εισαι συγκεντρωμενος.
4. Η skil ειναι μια παλαια και απολυτως αξιοπιστη εταιρεια. Προσωπικα δεν θα ειχα κανενα προβλημα να δοκιμαζα οποιοδηποτε εργαλειο της εταιρειας.

Last edited:
Χαχα...το περίμενα. Έχω κομπρεσσερ. Αλλά το καρφωτικο το θέλω να "κουβαλιεται"...

Τελικά το skil καρφωτικο που είχα πάρει ήταν ελαττωματικό. Το ξαναπηρα και όλα ΟΚ. Ευτυχώς γιατί είχα σε υπόληψη την Skil και "χαλαστηκα" που δεν δούλευε όπως έπρεπε....

Παιδια θελω να αγοράσω ένα δισκοπριονο χειρος,να ειναι ηλεκτρικο,να ειναι ελαφρυ,οικονομικο,ειδα το παρακατω απο το κεντρο βιδας της Skil

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7804

Με την σεγα δεν μπορω να κανω ευθειες κοπες οσο και αν το προσπαθω,ενω εχω διαβασει οτι με το δισκοπριονο γινονται ευθειες κοπες ,τα ερωτημα μου ειναι :

1) το δισκοπριονο κανει ευθειες κοπες και χωρις οδηγο παραλληλων ? για μικρα μηκη 30-50 cm
2) Tα 700 watt που ειναι το συγκεκριμενο,σε κοντρα-πλακέ 2,4 mm θα το κοψει ευκολα η θα πηγαινει αγκομαχώντας ?
3) Επειδη ειναι ελαφρυ μολις 2,5 κιλα δουλευεται με το ενα χερι ? η παντα τα δισκοπριονα για ασφαλεια πρεπει να δουλευονται με τα 2 χερια ?
4) Αν εχει καποιος το συγκεκριμενο μπορει να μου πει εντυπωσεις δυναμη,αξιοπιστια,κ.τ.λ

Ευχαριστω

Καλησπέρα,
Έχει στο παζάρι της γιαλκο, στην νεα κηφισια το μικρο bosch Pkz 45, για 39 ευρω. Εχω κανει παρουσιαση. δες μήπως σου κάνει είναι εφάμιλλο του Σκιλ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγω καλυφθηκα ετσι

Οπως σου ειπε και ο συμφορουμιτης κανει καλη δουλεια, ακομη και στα 4 εκ., ιδανικο το 2,5-3εκ. Δηλ. με παλετες είναι τζαμί.απλά δεν έχεις μεγάλη επιλογή δίσκων σε αυτή την διάσταση. Λ.χ. η bosch σε 16-20/130 χιλιοστα δίνει 4 δίσκους 24/48/46 πλαστικά μη σιδηρουχα μεταλλα (αλουμίνιο) mdf/90 μονον.
Παντος εγω καλυπτωμαι. Μην ξεχνας οτι σε πλαγιοκοπη το μεγιστο παχος κοπης μειώνεται πολυ, σχεδόν 70%.
Αξιζει να σκεφθεις και την μετατροπη σε διάδρομο πάγκου...

Καλησπέρα,
Έχει στο παζάρι της γιαλκο, στην νεα κηφισια το μικρο bosch Pkz 45, για 39 ευρω. Εχω κανει παρουσιαση. δες μήπως σου κάνει είναι εφάμιλλο του Σκιλ

Εγω καλυφθηκα ετσι

Ευχαριστω xelonakias θα παω την αλλη βδομαδα η τιμη ειναι χωμα,στο 80 άρι το εχουν ολοι το bosch PKS 4O εννοεις με τα 600 watt,

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=2084

ειδα την παρουσιαση στα 49 ευρω αναφερεις οτι το εχει,κοπη κοντρα-πλακε 2,4 mm εχεις δοκιμασει να κοψεις ,να μου πεις αν το κοβει ευκολα,και επισης ο δισκος που εχει απο το εργοστασιο κανει καθαρη κοπη η αφηνει σκλίθρες πολλες στο ξυλο ?

Last edited:
Πολυ σωστη παρατηρηση!

Ομως το εργαλειακι δεν εχει κυκλοφορησει, ουτε καν εχει διαφημιστει ακομα. Οταν με το καλο βγει θα παρουσιαστει στο σωστο νημα.

Ελπιζω να το δουμε συντομα και στο νημα 'τι παραλαβαμε σημερα'.... :))))

Χιώτη, το Μερλιν τροχουδακι από τα CAMELOT ROUND TABLE TOOLS το ξερεις;

Ευχαριστω xelonakias θα παω την αλλη βδομαδα η τιμη ειναι χωμα,στο 80 άρι το εχουν ολοι το bosch PKS 4O εννοεις με τα 600 watt,

ειδα την παρουσιαση στα 49 ευρω αναφερεις οτι το εχει,κοπη κοντρα-πλακε 2,4 mm εχεις δοκιμασει να κοψεις ,να μου πεις αν το κοβει ευκολα,και επισης ο δισκος που εχει απο το εργοστασιο κανει καθαρη κοπη η αφηνει σκλίθρες πολλες στο ξυλο ?

Replay στον εαυτο μου γιατι δεν μπορω να κανω edit

38 ευρω αναφερει τελικα ο xelonakias ,εγω εκανα λαθος,η παρουσιαση του ειναι εδω

http://avclub.gr/forum/showthread.p...σήμερα?p=1057441860&viewfull=1#post1057441860

Ο speedline 24 δοντια νομιζω, βαριέμαι να παω να δω τώρα, που δίνει η bosch κάνει για λεπτή δουλειά, αλλά απαιτεί άργη κίνηση, και σταθερή βάση. ειδαλλος αφηνει σκλιθρες.
Δεν γλιτώνεις απ αγορά αλλού δίσκου. Βέβαια οι bosch είναι ακόμα φτηνοί σε αυτή την διάσταση, 12 με 13 σε πρακτικέρ, φαντάζομαι φθηνότερα αλλού, φιλοι τα φωτα σας!
Παντος έχω κόψει mdf 2 , 3 εκ. κοντραπλακέ θαλάσσης 1,5 εκ., μια χαρά.
Στην έκπτωση αγοράς, έβγαλα θεωρώ την αξια δισκων, ο 90 δοντιών μια χαρά.
Για εμένα με κάλυψε για παλέτες και μικρά πιχακια τέλεια.
Ρωτα με οτι θελήσεις.
Υγ, στο παζαρι της γιαλκο εάν πας τσεκαρε συσκευασια,μην λειπει ο οδηγός.

Ευχαριστω και παλι xelonakias,με καλυψες σε ολα,μακαρι να εχει ακομα το δισκοπρίονο

Χιώτη, το Μερλιν τροχουδακι από τα CAMELOT ROUND TABLE TOOLS το ξερεις;

οχι, βαλε κανα λινκ αν μπορεις.

Αν και σε αυτου του ειδους τα (πολυ) απαιτητικα εργαλεια σε ενεργεια, η τεχνολογια των επωνυμων κανει ολη τη διαφορα.

Δηλαδη δεν μιλαμε για ενα δραπανακι οπου με ενα bugdet εργαλειο μπορεις να κανεις τη δουλεια οπως σχεδον θα την εκανες με ενα επωνυμο.

οχι, βαλε κανα λινκ αν μπορεις.

Αν και σε αυτου του ειδους τα (πολυ) απαιτητικα εργαλεια σε ενεργεια, η τεχνολογια των επωνυμων κανει ολη τη διαφορα.

Δηλαδη δεν μιλαμε για ενα δραπανακι οπου με ενα bugdet εργαλειο μπορεις να κανεις τη δουλεια οπως σχεδον θα την εκανες με ενα επωνυμο.

Δες ΕΔΩ και ΕΔΩ
Εγω υπολειπομαι χρηματων, αλλα η εξις για αποκτηση τους, υπαρχει....

Merlin2_web.jpg

Α, οκ καταλαβα τι εννοεις τωρα.

Εγω μιλουσα για μικρο γωνιακο τροχο μπαταριας.
Αυτο που λες ειναι αλλο πραμα, ηλεκτρικο πολυεργαλειο (miniature long neck angle grinder) με αρκετες χρησεις αναλογα το δισκακι που χρησιμοποιεις.

Μια χαρα μου φαινεται για ειδικους σκοπους το Μερλιν 2, αλλα προτιμησα το ακριβως αντιστοιχο της proxxon που ειναι σαφως φτηνοτερο στη μιση τιμη τουλαχιστον και με περισσοτερα εξαρτηματα.
Στο Amazon.de το εχω πετυχει κατω απο 90 ευρω.

657ab555570e29983870f0d106099c92.jpg

Μιχαλη το εχεις? πως το βλεπεις το δισκοπριονο?
Κανει δουλεια, αντεχει για αρκετες κοπες με μια μπαταρια πχ 2αη

Δουλεια κανει Νεκταριε σε οποιοδηποτε τυπο ξυλου. Eξαιρετικη ροπη και παναλαφρο εργαλειο, χωρις κραδασμους και θορυβο.
Λογω του μικρου δισκου ομως (80αρης νομιζω) σε περιοριζει σε κοπες μεχρι 2.5 εκατοστα.

Δεν το εχω χρησιμοποιησει με 2Α μπαταρια. Το δοκιμασα μονο με την 4Α σε 2 εκατοστα ΜDF και κοντρα πλακε το οποιο και εκοψε παρα πολυ ανετα ανετα, χωρις να μειωθουν οι στροφες σε κανενα σημειο. Η ροπη παρεμενε σταθερη.

Δες ΕΔΩ και ΕΔΩ
Εγω υπολειπομαι χρηματων, αλλα η εξις για αποκτηση τους, υπαρχει....

Merlin2_web.jpg

το συγκεκριμένο το λιγουρεύομαι εδώ και καιρό αλλά δεν βγαίνω τώρα...ειδικά τα δισκάκια τα οδοντωτά είναι το κάτι άλλο με πολλές εφαρμογές σςε πολλές κατασκευές που θα ήθελα να κάνω.

Μου μπηκε η ιδεα αν θα μπορουσα να εχω ενα μεσα στο αμαξι, μιας και εχω τα κατσαβιδια με μπαταριες σε περιπτωση που δω κανα ξυλο/ παλετα στο δρομο... Παντως δεν ξερω αν ειναι ποιο vfm να εχω ενα μπαταριας parkside, με μπαταρια δικια του μεν αλλα η τιμη ισως δικαιολογουσε την επιλογη του.