Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Βαλε ενα shogun βρε Νεκταριε μεσα στο αμαξι.....

Ακριβώς. Εγώ πλέον σταμάτησα να ξυλώνω παλέτες. Παίρνω το πριονάκι και τις κόβω ακριβώς πριν τα καρφιά. Μετά μόνο μένει μόνο το κεντρικό κομμάτι (οπότε έχω ελάχιστο ξύλωμα)!
Άσε που αν βρει και κανένα καρφί το δισκοπρίονο αυτομάτως έχεις ζημιά γύρω στο 10άρικο (ο δίσκος) και φυσικά κινδυνεύεις να τραυματιστείς από την ανάκρουση...

Μου μπηκε η ιδεα αν θα μπορουσα να εχω ενα μεσα στο αμαξι, μιας και εχω τα κατσαβιδια με μπαταριες σε περιπτωση που δω κανα ξυλο/ παλετα στο δρομο... Παντως δεν ξερω αν ειναι ποιο vfm να εχω ενα μπαταριας parkside, με μπαταρια δικια του μεν αλλα η τιμη ισως δικαιολογουσε την επιλογη του.

VFM ειναι σαφως το 18 parkside με 150αρι δισκο, με 50-60 ευρω, δεν θυμαμαι ακριβως ποσο κοστιζε.
Μια παλετα θα την κομματιαζε σε ενα δυο λεπτα, ταχυτατα, σε σχεση με οποιοδηποτε χειροπριονο.

Μια που ο Μιχάλης πιο πάνω ανέφερε την 4Ah μπαταρία, θυμήθηκα πως η δική μου δε λειτουργεί με το GSR 10.8-2-LI μου, ενώ θα έπρεπε...

Γεια σας παιδες!
Θελω να αγορασω μια επιτραπεζια σεγα για να μου κανει την ζωη πιο ευκολη στις μινιατουριτσες και προτζεκτ που εχω.

Θα ηθελα να παω για την DSH της Proxxon αλλα δυστυχως δεν μπορω να δωσω τα 240 που κοστιζει.

Ετσι βρηκα την EINHELL TH-SS 405 σε αρκετα καλη τιμη.
Βλεπω ομως πως εχει 2 εκδοσεις.
Την Ε και την EL.
Στις προδιαγραφες δεν βλεπω καποια διαφοροποιηση βεβαια εκτος της τιμης.
Γνωριζει καποιος που διαφερουν?
Την εχει καποιος να μου πει εντυπωσεις???

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βλεποντας την EL σε φωτογραφια την μονη διαφορα που διακρινω ειναι ο μαυρος βραχιονας οποιος εικαζω ειναι για φωτισμο.
4309050-500x500.jpg

Κυριακο να σου στειλω μια τετοια σεγα της valex που καθεται; Τελειως αχρισημοποιητή...

Σεγα ή πριονοκορδελα? την ιδια δουλεια δε κανουν? εγω αν ημουν στη θεση σας, Κυριακο θα επαιρνα μια κορδελα. Ξερω πως ειναι ακριβη, αλλα νομιζω θα το ευχαριστηθεις περισσοτερο. Δεστο και αυτο ως επενδυση.
Την einhell δεν θα την επαιρνα. Αν και απο parkside εχω εργαλεια,λογω τιμης και εγγυσης, einhell δεν προκειται να ξαναπαρω.

ΥΣ ποσο ειπαμε κανει εκεινη της proxxon?

Κυριακο αν δενκανω λαθος το μαυρο σπιραλ ειναι φυσητηρας για τα πριονιδια.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλησπέρα και καλό Σαββατόβραδο! Θα χρειαστώ τα φώτα σας στο πως θα ανοίξω κυκλική τρύπα σε κεραμικό πλακακι κουζίνας για το σημείο οπου έχω 4 πρίζες και διακόπτες σε σειρά; Αγόρασα ποτηροτρύπανο της wolfkraft μαζί με το τρυπάνι οδηγό και έκανα δοκιμή σε ένα από τα πλακάκια και με δράπανο χειρός και με δράπανο πάγκου και αποτέλεσμα δεν είχα. Ο οδηγός που είχε το ποτηροτρύπανο δεν έκανε τίποτα στο πλακάκι. Δοκίμασα με μικρότερα νούμερα τρυπάνια και κατάφερα να περάσω τον οδηγο αλλά το ποτηροτρύπανο ίσα ίσα που έκανε ένα αυλάκι στο πλακάκι μετά από πάρα πολύ ώρα. Δοκίμασα και με λίγο νερο αλλά τίποτα μέχρι που το έκαψε το ποτηροτρύπανο. Με γωνιακό τροχό και δίσκο πλακιδίων- πέτρας το έκοβε βούτυρο.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλησπέρα και καλό Σαββατόβραδο! Θα χρειαστώ τα φώτα σας στο πως θα ανοίξω κυκλική τρύπα σε κεραμικό πλακακι κουζίνας για το σημείο οπου έχω 4 πρίζες και διακόπτες σε σειρά; Αγόρασα ποτηροτρύπανο της wolfkraft μαζί με το τρυπάνι οδηγό και έκανα δοκιμή σε ένα από τα πλακάκια και με δράπανο χειρός και με δράπανο πάγκου και αποτέλεσμα δεν είχα. Ο οδηγός που είχε το ποτηροτρύπανο δεν έκανε τίποτα στο πλακάκι. Δοκίμασα με μικρότερα νούμερα τρυπάνια και κατάφερα να περάσω τον οδηγο αλλά το ποτηροτρύπανο ίσα ίσα που έκανε ένα αυλάκι στο πλακάκι μετά από πάρα πολύ ώρα. Δοκίμασα και με λίγο νερο αλλά τίποτα μέχρι που το έκαψε το ποτηροτρύπανο. Με γωνιακό τροχό και δίσκο πλακιδίων- πέτρας το έκοβε βούτυρο.

Προφανώς το ποτυροτρύπανω που πήρες δεν κάνει για πλακάκια, πιο πήρες ?

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Ποτηροτρυπανο για μπετόν χρησιμοποίησες?

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Σημαδεψε το κυκλο που θα κοψεις κανε πολλες τρυπες με ενα τριπανη πανω στο κυκλο που θα μπει το κουτι της μπριζας και μετα καλεμι και εισαι οκ.