Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ενταξει, δεν επιμενω. Αν κλειδωνει η σκαλα ψηλα μηχανικα ισως επιτελουν μονο απλα ως επιπροσθετη προστασια κατα din, EU TUV και σια.

Πάντως και στην φωτογραφία που είναι ανοικτή, δεν τα βλέπω τεντωμένα:
41145_41149_z6sl_stste_st_k_zarges_zoom.jpg

Αυτοί οι ιμάντες "τελευταίας ευκαιρίας" τεντώνουν όταν όλα τα άλλα μέτρα προστασίας έχουν αποτύχει και σε σώζουν από μία άσχημη πτώση, σε όσες σκάλες έχω δει είναι έτσι "σχεδόν" τεντωμένοι.

κινητό με τα φουλ έξτρα βρίσκεις και με 100 ευρώ
και σε 3 άντε 5 χρόνια είναι για πούλημα μή πώ για πέταμα.

τη σκάλα την κρατάς εφόρου ζωής

για κάνε τις πράξεις :)

μή μιλήσω για ατύχημα με σκάλα και για "ατύχημα" με κινητό :smash:

απλά μας έχουν κάνει το μυαλό σαλάτα και έχουμε μπερδέψει τις προτεραιότητες στις ζωές μας

ΕΝΤΙΤ:

καλοδούλευτη νότιε σύντεκνε!
Οπως ειπες ειναι θεμα προτεραιοτητων. Ουτε εγω αγοραζω κινητο πανω απο 300 αλλα το χρησιμοποιω ολη μερα και τα λεφτα του τα βγαζει ειτε το κρατησω 1 ειτε 5 χρονια. Γνωστος μου αγοραζει καθε χρονο το iphone στην ακριβοτερη εκδοση , παραλογο για εμενα, αλλα για αυτον ειναι εργαλειο δουλεια και θελει παντα να μην σκεφτεται οτι μπορει κατι να του λειψει απο το κινητο του στον δρομο. Για εμενα τα πραγματα δικαιολογουν την τιμη τους μονο αν χρησιμοποιουνται και κανουν αποσβεση. Ο petasis μπορει την σκαλα να την "λιωσει" στη χρηση και τα 400 να ειναι λογικη τιμη. Εγω χρειαζομαι σκαλα μια φορα το χρονο για να αλλαξω λαμπα. Ακομη και τα 70 μου φαινονται πολλα... Οπως πολλα θα φαινονταν σε καποιον τα 8000 για μια κιθαρα...

songless_bird, υπάρχει μια περίπτωση οι ζωές των άλλων να άγονται από διαφορετικά κριτήρια; Εσύ προτιμάς πράγματα που θα κάνεις απόσβεση, εγώ προτιμώ την σωματική μου ακεραιότητα. Πόσο κοστολογείς το να μην πέσεις στο πάτωμα από το 1,5 μέτρο;

Και για τα κινητά, υπάρχουν άνθρωποι που απλά θέλουν τηλέφωνο που κάνει 1000 ευρώ. Απλά το θέλουν. Δεν χρειάζεται να δικαιολογήσουν αυτή την επιλογή, και να λένε ευφάνταστα ότι είναι "εργαλείο".

παιδιά ελάτε τώρα ,όλοι ξέρουμε ότι στην πληροφορική αγοράζεις προιόντα , που σε έξι μήνες άντε ένα χρόνο έχουν απαξιωθεί. Ασε που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες . Ενώ ένα καλό εργαλείο , όπως είναι μια καλή σκάλα , θα σε συνοδεύει χρόνια . Για να μην μιλήσω για επώνυμα εργαλεία που κρατάνε μια ζωή.
Στο θέμα της σκάλας τώρα , μην το υποτιμάτε καθόλου , 50% των ατυχημάτων στο σπίτι ,με σοβαρές συνέπειες , έχουν σχέση με σκάλες . Εντάξει , ίσως μερικοί να θεωρήσουν τα 400 ευρώ πολλά , αλλά και σκάλες των 50-70 είναι της πλάκας . Με την ασφάλεια δεν παίζεις .

songless_bird, υπάρχει μια περίπτωση οι ζωές των άλλων να άγονται από διαφορετικά κριτήρια; Εσύ προτιμάς πράγματα που θα κάνεις απόσβεση, εγώ προτιμώ την σωματική μου ακεραιότητα. Πόσο κοστολογείς το να μην πέσεις στο πάτωμα από το 1,5 μέτρο;

Και για τα κινητά, υπάρχουν άνθρωποι που απλά θέλουν τηλέφωνο που κάνει 1000 ευρώ. Απλά το θέλουν. Δεν χρειάζεται να δικαιολογήσουν αυτή την επιλογή, και να λένε ευφάνταστα ότι είναι "εργαλείο".
Βρε μαζί σου για την επιλογή σου. Δεν είμαι αυτός που σχολίασε ούτε καν αστειευομενος την τιμή της σκαλας σου. Και εγώ αν είχα την δυνατότητα τα καλύτερα εργαλεία θα αγοραζα. Απλά θα αγοραζα τα καλύτερα σε πράγματα που χρησιμοποιώ γιατί στατιστικά να το πάρεις, τι πιθανότητες έχω να πέσω από μια σκάλα που χρησιμοποιώ 1 φορά το χρόνο από εσένα που τη χρησιμοποιείς κάθε βδομάδα . Εσένα θα σου φαινόταν παράλογο να αγοράσεις ένα router bit στα 50 . Εγώ όμως αν σπάσει ένα τέτοιο φτηνιαρικο θα ψάχνω το κεφάλι μου. Εδώ μέσα την τρέλα και το ψώνιο μας δείχνουμε και κάνεις δεν κατηγορεί κανέναν, στα σοβαρά, για τις επιλογές του. Όπως δεν κατηγορώ κάποιον που αγοράζει 1000 τηλέφωνο επειδή εγώ κάνω την δουλειά μου με κινητό των 100 . Μην κολλάς στον songless_bird του που πάει η χώρα. Εδώ ειμαι ο ερασιτέχνης με την λοξα του και το θέμα δεν έχει ούτε πολιτικό ούτε κοινωνικό χρώμα. Για χρώμα μόνο για εργαλεία βαφής εδώ μέσα.

Δηλαδη αν κανω delete το δικο σου post, γινομαι ο Μr. 10,000? :)))

Ισως φταιει το προγραμμα μεσα απο το οποιο βλεπουμε την ιστοσελιδα. Εγω εxω ενα laptop με windows 10. Εσυ το βλεπεις απο κινητο με android?

Ναι ετσι ειναι οπως το λες.
Απο το σταθερο μου βγαζει το ποστ μου 10.001

Κουβεντα να γινεται βεβαια!!!

Ειναι εξαιρετικα αντυπωσιακο πως μια κουβεντα που ανοιξε μολις 3 χρονια πριν εχει φτασει τοσα πολλα ποστ!!!!

Ευχομαι ολοψυχα να υπαρχει παντα τετοιο ενδιαφερον και να τα λεμε για το αγαπημενο μας χομπυ!!!

Οπως ειπες ειναι θεμα προτεραιοτητων. Ουτε εγω αγοραζω κινητο πανω απο 300 αλλα το χρησιμοποιω ολη μερα και τα λεφτα του τα βγαζει ειτε το κρατησω 1 ειτε 5 χρονια. Γνωστος μου αγοραζει καθε χρονο το iphone στην ακριβοτερη εκδοση , παραλογο για εμενα, αλλα για αυτον ειναι εργαλειο δουλεια και θελει παντα να μην σκεφτεται οτι μπορει κατι να του λειψει απο το κινητο του στον δρομο. Για εμενα τα πραγματα δικαιολογουν την τιμη τους μονο αν χρησιμοποιουνται και κανουν αποσβεση. Ο petasis μπορει την σκαλα να την "λιωσει" στη χρηση και τα 400 να ειναι λογικη τιμη. Εγω χρειαζομαι σκαλα μια φορα το χρονο για να αλλαξω λαμπα. Ακομη και τα 70 μου φαινονται πολλα... Οπως πολλα θα φαινονταν σε καποιον τα 8000 για μια κιθαρα...

απο 20 ετών έως 67 = 47 χρόνια
400 ευρώ σκάλα ισοδυναμεί με 8,5 /έτος

300 κινητό ανα 3 χρόνια = 47/3 = 16 αλλαγές * 300 = 4800 / 47 έτη = 102 /έτος

Και 300 /3 χρόνια το θεωρώ λογικό!

Μίλησα για το εξωφρενικό 600 /έτος σε σύγκριση με το 8,5 /έτος ;)

Δεν ανοίγω καν τη συζήτηση για το όφελος του κινητού 600/έτος σε σύγκριση με το δικό μας 300/ 3 έτη πέραν "της μούρης".

Και ξαναλέω, μία φορά να ανέβεις σε σκάλα αρκεί για να υπάρξει η πιθανότητα να πέσεις απο αυτήν.
Και μία φορά να πέσεις αρκεί για να υπάρξει η πιθανότητα να σκοτωθείς.
:singer: