Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ίδια αρχή λειτουργίας έχουν. Λάμπες που σε ζεσταίνουν, μέσω υπέρυθρης ακτινοβολίας, μόνο στο σημείο του σώματος που κοιτά προς αυτές.
Και οι 2 είναι λάμπες αλογόνου. Απλά οι πρώτες έχουν κοινό γυαλί ενώ οι δεύτερες διοξείδιο του πυριτίου κρυσταλλικής μορφής (χαλαζίας) για να αντέχει σε υψηλότερες θερμοκρασίες.
Μην τσιμπάτε με τα διαφημιστικά κόλπα.

Αυτό εννοουσα , μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά . Λιγότερη κατανάλωση για την ίδια απόδοση .

εδωσα μετα απο 4 μηνη χρηση ενα φαλτσοπριονο που γινοταν και παγκοπριονο της einhlell (μεγαααααλο ναυαγιο) και νομιζω οτι ενα παγκοπριονο να κοβει γυρω στους 7-8 ποντους θα ηταν ιδανικο τελικα για τη χρηση που το θελω.

πειτε μου καμια γνωμη μεχρι 200-250 ευρω.
απο μια αναζητηση στο σκρουτζ βρηκα αυτα τα 5
εχει δουλεψει κανεις κανενα απο αυτα?

http://www.skroutz.gr/s/7133617/Scheppach-HS100M.html

http://www.skroutz.gr/s/4384028/Einhell-TE-TS-1825-U.html

http://www.skroutz.gr/s/6997770/Fox-F36-522C.html

http://www.skroutz.gr/s/6997587/Ferm-TSM1030.html

http://www.skroutz.gr/s/268083/Ryobi-ETS-1526.html

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Τι διαφορα εχει αυτη
http://www.amazon.de/BOSCH-GBA-O-B-...qid=1450552272&sr=8-4&keywords=Bosch+10'8+4ah
Με αυτη?
http://www.amazon.de/Bosch-Professi...qid=1450552272&sr=8-1&keywords=Bosch+10'8+4ah

Γενικοτερα, συμφερει η αγορα μακροπροθεσμα μιας 4αρας ή δυο των 2ah?

Οι ιδιες μπαταριες ειναι.

Τι εννοεις μακροπροθεσμα?

Η αγορα της 4αρας αξιζει οταν εχεις ενεργοβορα εργαλεια. Εγω την αγορασα για χρηση το δεκαβολτο δισκοπριονο, τις σεγες και τους....φακους!
Για ολων των ειδων τα δραπανακια οι μικρες ειναι καλυτερες λογω βαρους και λογω μικρης σχετικα καταναλωσης ενεργειας των συγκεκριμενων εργαλειων.

Λογω περιγραφης και διαφορετικη φωτογραφιας νομισα πως σε κατι διαφερουν, εκτος απο τη τιμη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αι γω βολευομαι περισσοτερο με τις 2αρες λογω μεγεθους. Απλα σκεφτηκα μηπως αντι δυο μικρες να ειχα μια μεγαλη4αρα. Αλλα μαλλον δεν βολευει, μιας απο τη μια οπως προειπες δεν ειναι για ενεργοβορα εργαλεια και απο την αλλη αν αδειασει η 4αρα θα πρεπει να εχεις ακομη μια. Ενω με δυο μικρες δουλευει καποιος εναλλαξ.

Η αγορα της 4αρας αξιζει οταν εχεις ενεργοβορα εργαλεια. Εγω την αγορασα για χρηση το δεκαβολτο δισκοπριονο, τις σεγες και τους....φακους!
Για ολων των ειδων τα δραπανακια οι μικρες ειναι καλυτερες λογω βαρους και λογω μικρης σχετικα καταναλωσης ενεργειας των συγκεκριμενων εργαλειων.
οι 2.5 δεν κανει για το δισκοπριονο και τους φακους; η απλα θα την αδειαζει γρηγορα;
ρωταω γιατι σκεφτομαι αγορα δισκοπριονου και 2 deciled με 3 * 2.5Ah μπαταριες

Λογω περιγραφης και διαφορετικη φωτογραφιας νομισα πως σε κατι διαφερουν, εκτος απο τη τιμη.

Αι γω βολευομαι περισσοτερο με τις 2αρες λογω μεγεθους. Απλα σκεφτηκα μηπως αντι δυο μικρες να ειχα μια μεγαλη4αρα. Αλλα μαλλον δεν βολευει, μιας απο τη μια οπως προειπες δεν ειναι για ενεργοβορα εργαλεια και απο την αλλη αν αδειασει η 4αρα θα πρεπει να εχεις ακομη μια. Ενω με δυο μικρες δουλευει καποιος εναλλαξ.
Και γιατί δεν πας για δύο 4αρες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο?

οι 2.5 δεν κανει για το δισκοπριονο και τους φακους; η απλα θα την αδειαζει γρηγορα;
ρωταω γιατι σκεφτομαι αγορα δισκοπριονου και 2 deciled με 3 * 2.5Ah μπαταριες

Ο φακος καιει ελαχιστα, δεν εχει προβλημα και με την μικροτερη μπαταρια. Απλα εγω εχω λοξα με τους φακους :))

Παντως για νορμαλ χρηση δεν αξιζει να παρεις 2.5αρα μπαταρια για τους φακους. Παρε 2 φτηνες 1.5/2αω, και μια 4αρα για το δισκοπριονο. Ιδια λεφτα περιπου θα δωσεις.

Το δισκοπριονο εξαρταται ποσο πολυ θα το δουλευεις καθε φορα, αν και ειναι δυσκολο να προβλεπεις τα project που εχεις να κανεις.
Συστηνω 4αρα για να μην χρειαζεται να σε αφηνει στη μεση ιδιως οταν κοβεις πολυ πραμα και στην μαξιμουμ διαμετρο των ~2.5 εκατοστων.

Και γιατί δεν πας για δύο 4αρες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο?

Υπερβολικο, εκτος εαν κανεις επαγγελματικη χρηση -να βγαζεις το ψωμι σου απο κει δηλαδη.
Εγω που ειμαι γενικα της υπερβολης, εχω μονο μια 4αρα και αρκετες μικρες.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Νεκτάριε δύο μπαταρίες να δουλεύει η μία να φορτίζει η άλλη.
Τι άλλο????

Ναι, αυτη ειναι μια λυση. Αλλα θεωρω υπερβολη τη τεσσαρα ποσο μαλλον τις δυο. Αν παρω καποια στιγμη σεγα/τροχειο κλπ τοτε μαλλον θα ειναι μονοδρομος.
ΥΣ. Καποιος σημερα πηρε στα χερια του τη σεγα 10,8 και δεν φανηκε μεχρι στιγμης στο φορουμ. Ειτε την ερωτευτηκε και δεν την αφηνει ειτε, δεν ξερω...ειναι και σαββατο...

Μα νομίζω ότι ο Νεκτάριος είναι επαγγελματίας. Και εγώ της υπερβολής και έχω 4-5... Αλλά είναι και για τον φακό και το σκουπακι και τον ανεμιστήρα. Και στο κρουστικο η 4άρα δεν με έχει αφήσει ποτέ (δεν λαμβάνω υποψην την καβαντζα μπαταρία) ακόμα και σε μέρες συνεχούς εργασιας....δεν είμαι επαγγελματίας αλλά έχει τύχει να το δουλεψω πολλές ώρες συνεχόμενα (έχω καταργήσει το του ρεύματος)

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ναι, αυτη ειναι μια λυση. Αλλα θεωρω υπερβολη τη τεσσαρα ποσο μαλλον τις δυο. Αν παρω καποια στιγμη σεγα/τροχειο κλπ τοτε μαλλον θα ειναι μονοδρομος.
ΥΣ. Καποιος σημερα πηρε στα χερια του τη σεγα 10,8 και δεν φανηκε μεχρι στιγμης στο φορουμ. Ειτε την ερωτευτηκε και δεν την αφηνει ειτε, δεν ξερω...ειναι και σαββατο...

Ποιος είναι θα μας πεις?

Νεκτάριε δύο μπαταρίες να δουλεύει η μία να φορτίζει η άλλη.
Τι άλλο????

Δεν παει ακριβως ετσι :))

Πες υποθετικα πως πρεπει να κοβεις για 30 λεπτα συνεχως ξυλο. Η μπαταρια των 2αω διαρκει για 15 λεπτα κοψιμο. Η μπαταρια των 4αω διαρκει για 30 λεπτα.

1)Εαν εχεις δυο μπαταριες γεματες των 2αω και μια γεματη των 4αω δεν εχεις προβλημα. Εκτος απο μια μικρη οχληση εαν η μικρη μπαταρια σε αφησει στη μεση μιας κοπης.
Αρα σε αυτη την περιπτωση δεν υπαρχει ουσιαστικο πλεονεκτημα στο να εχεις 2 μικρες ειτε 1 μεγαλη μπαταρια.

2)Εαν ομως εχεις μια μπαταρια 2αω φορτισμενη και μια αφορτιστη, τοτε πρεπει να περιμενεις 25 λεπτα (40 λεπτα φορτιση μειον 15 λεπτα που θα δουλευεις με την αλλη μπαταρια) απο την στιγμη που θα αδειασει η πρωτη μπαταρια.
Αρα στην δευτερη περιπτωση, την δουλεια της μισης ωρα που θα κανεις με την 4αρα μπαταρια, θα την κανεις σε σχεδον μια ωρα με τις δυο μικροτερες μπαταριες.

Σημειωση:
O ταχυφορτιστης της bosch φορτιζει με ρευμα 3Α την μπαταρια. Δηλαδη των 1.5Αω σε μιση ωρα. Των 2αω σε 40 λεπτα.

Η μπλε δεκαβολτη μου φαινεται λιγο αβολη στο κρατημα. Δοκιμασε την πριν την αγορασεις.
Προτιμω οπου μπορω να χρησιμοποιω την πρασινη δεκαβολτη που ειναι πιο ελαφρια και μου φαινεται πιο εργονομικη.

Πες υποθετικα πως πρεπει να κοβεις για 30 λεπτα συνεχως ξυλο. Η μπαταρια των 2αω διαρκει για 15 λεπτα κοψιμο. Η μπαταρια των 4αω διαρκει για 30 λεπτα.

1)Εαν εχεις δυο μπαταριες γεματες των 2αω και μια γεματη των 4αω δεν εχεις προβλημα. Εκτος απο μια μικρη οχληση εαν η μικρη μπαταρια σε αφησει στη μεση μιας κοπης.
Αρα σε αυτη την περιπτωση δεν υπαρχει ουσιαστικο πλεονεκτημα στο να εχεις 2 μικρες ειτε 1 μεγαλη μπαταρια.

2)Εαν ομως εχεις μια μπαταρια 2αω φορτισμενη και μια αφορτιστη, τοτε πρεπει να περιμενεις 25 λεπτα (40 λεπτα φορτιση μειον 15 λεπτα που θα δουλευεις με την αλλη μπαταρια) απο την στιγμη που θα αδειασει η πρωτη μπαταρια.
Αρα στην δευτερη περιπτωση, την δουλεια της μισης ωρα που θα κανεις με την 4αρα μπαταρια, θα την κανεις σε σχεδον μια ωρα με τις δυο μικροτερες μπαταριες.

Σημειωση:
O ταχυφορτιστης της bosch φορτιζει με ρευμα 3Α την μπαταρια. Δηλαδη των 1.5Αω σε μιση ωρα. Των 2αω σε 40 λεπτα.

Η μπλε δεκαβολτη μου φαινεται λιγο αβολη στο κρατημα. Δοκιμασε την πριν την αγορασεις.
Προτιμω οπου μπορω να χρησιμοποιω την πρασινη δεκαβολτη που ειναι πιο ελαφρια και μου φαινεται πιο εργονομικη.

Πολύ βολική είναι και παράγει ελάχιστους κραδασμούς σε σχέση με την Parkside ρεύματος.
Κάνει καλύτερες μανούβρες, απλά αν ζοριστεί πολύ κλωτσάει!!!

Σημειωση:

Θα συμφωνήσω με το 2) Μιχάλη. Άρα...λέω εγώ πάλι....δεν είναι προτιμοτερες 2 4αρες? Δεν μιλάω για περισσότερα Αh Γιατί τότε θα είναι πράγματι υπερβολή (μέχρι βέβαια να βγουν οι 8αρες ή 10αρες που τότε οι 4αρες θα είναι οι σημερινές 2αρες)....το λέω με λίγο υπερβολή και λίγο χιουμορ

Μα νομίζω ότι ο Νεκτάριος είναι επαγγελματίας. Και εγώ της υπερβολής και έχω 4-5... Αλλά είναι και για τον φακό και το σκουπακι και τον ανεμιστήρα. Και στο κρουστικο η 4άρα δεν με έχει αφήσει ποτέ (δεν λαμβάνω υποψην την καβαντζα μπαταρία) ακόμα και σε μέρες συνεχούς εργασιας....δεν είμαι επαγγελματίας αλλά έχει τύχει να το δουλεψω πολλές ώρες συνεχόμενα (έχω καταργήσει το του ρεύματος)

Δεν θα διαφωνησω οτι ειναι ευλογια να εχεις σε καθε 10βολτο εργαλειο και μια 4αρα μπαταρια :))

Θα συμφωνήσω με το 2) Μιχάλη. Άρα...λέω εγώ πάλι....δεν είναι προτιμοτερες 2 4αρες? Δεν μιλάω για περισσότερα Αh Γιατί τότε θα είναι πράγματι υπερβολή (μέχρι βέβαια να βγουν οι 8αρες ή 10αρες που τότε οι 4αρες θα είναι οι σημερινές 2αρες)....το λέω με λίγο υπερβολή και λίγο χιουμορ

Στο 1) γιατι δεν συμφωνεις? :))

Αναφορικα με το δισκοπριονο πρωταρχικο ρολο παιζει το οικονομικο. Δευτερον, δεν ξερω ποσο καλο ειναι να εχουμε πολλες και ακριβες μπαταριες την στιγμη που σε 3-4 χρονια θα αρχισουν να αργοπεθαινουν. Ισως και νωριτερα υπο προυποθεσεις.
Δεν ξερω ποιος ειναι ο βελτιστος αριθμος μπαταριων που πρεπει να εχουμε, ξερω ομως οτι οι μπαταριες εχουν οριο ζωης και ειναι ακριβες. Αν ζουσαν καμμια δεκαρια χρονια, θα ειχα τις διπλες μπαταριες απ'οσες εχω τωρα.
'

Πολύ βολική είναι και παράγει ελάχιστους κραδασμούς σε σχέση με την Parkside ρεύματος.
Κάνει καλύτερες μανούβρες, απλά αν ζοριστεί πολύ κλωτσάει!!!

Μαλλον εχεις δικιο στο οτι ειναι βολικη. Ισως εγω να εχω καλομαθει απο την δεκαβολτη πρασινη που την εχω δουλεψει περισσοτερο.