Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Eνα πνευματικο SDS (και ψευτοσκαπτικο) μπαταριας ειναι δελεαστικη ιδεα.
Μιας και τα αντιστοιχα bosch ...ξεφευγουν, το πτωχο πλην τιμιοτατο ryobi ερχεται να καλυψει το κενο!

perforateur-sans-fil-r18sds-ryobi-6.jpg
ryobi_r18sds_0_images_1335010755.jpg

http://uk.ryobitools.eu/power-tools/drilling-and-screwdriving/r18sds/r18sds-0/

Οπως στα λέει ο Μιχάλης (Χιώτης) 7,5x7,5 ειναι το πάχος καθε πλευράς του δοκαριου .
Οταν λέει το φαλτσοπριονο μέγιστο 5 για κάποιο πάχος πλευράς δεν μπορεί να το κόψει . Σε συρομενο μπορείς να το τουμπαρεις απλα μετα την πρώτη κοπή και να το κοψεις στο ίδιο σημείο ακριβώς χωρίς ιδιαίτερες μετρήσεις .

Μπορεις βεβαια να το γυρισεις αναποδα το κομματι και να ολοκληρωσεις την κοπη.

Αν το διαθέσιμο ύψος κοπής είναι 5 εκ, ένα κομμάτι 7,5*7,5 δε θα χωρέσει από όποια πλευρά κι αν το βάλεις, δυστυχώς...

Μπορείς όμως να κάνεις ό,τι κάνει ο DiResta, που κρατάει το ξύλο πιο έξω σε λοξή γωνία προς τη βάση και το κόβει σε δόσεις μεν, με ενιαία κίνηση του δίσκου δε (αν βγάζει νόημα αυτό που μόλις έγραψα).

Να θέσω και εγώ ένα ερώτημα που με προβληματίζει από τότε που άρχισα να παρακολουθώ το forum. Διακρίνω τρομερό θαυμασμό (για να μην πω καλώς εννοούμενη εμμονή :hahaha:) με τα εργαλεία μπαταρίας. Βρίσκεστε τόσο συχνά σε χώρους χωρίς ρεύμα, ή σας περιορίζει τόσο πολύ την ελευθερία κινήσεων ένα κλασικό εργαλείο ρεύματος, που και δυνατότερο και φθηνότερο και πιο αξιόπιστο είναι;

συμφορουμίτη Ramius , έχουν γίνει αμέτρητοι "καυγάδες" για το θέμα . Τους τα λέω ότι ερασιτέχνης και εργαλεία μπαταρίας δεν πάνε μαζί , αλλά τους πήρε όλους στο λαιμό του ο Χιώτης (μεγάλος φαν των εργαλείων μπαταρίας ) . Προσωπικά έχω μόνο ένα dewalt 710 s σε μπαταρία , όλα τα άλλα είναι ρεύματος. Ελπίζω να μην ανοίξει flame .
Υ.Γ. Προτείνετε κανα ψηφιακό γωνιόμετρο σε reasonable τιμή .

Wagelis, το dewalt 710s προορίζεται για ερασιτέχνες? Δεν καταλαβαίνω γιατι ερασιτεχνης και μπαταρία δεν πάνε μαζί!! Εγώ και αν είμαι ερασιτέχνης...μήπως θα έπρεπε να μείνω σε ματικάπι για να ανοίξω μία τρύπα?

ΥΓ. Δεν έχω "αΌ€ρπαχτεί"...απλώς μου κάνει περίεργο αυτό που λες...
ΥΓ2. ψηφιακά

Μα εκτος τους βιδολογους και τα τρυπανια δεν νομιζω καποιος αλλος να εχει εργαλεια μπαταριας αντι για ρευματος.( εξαιρειται ο χιωτης). Ενας βιδολογος και ενα τρυπανι δεν ειναι κατι απιθανο να το παρει κανεις σε μπαταρια. Νομιζω ειναι και τομπρωτο που σκεφτεσαι για ευκολια και ταχυτητα. Και μοντελα εχει για ολα τα βαλαντια και γουστα.

Τα εργαλεία μπαταρίας είναι φοβερή ευκολία! Και δεν είναι καθόλου μόνο για επαγγελματίες, παλιά που ήταν απαγορευτηκή η αγορά τους λογο τιμής ηταν λογικό, τώρα που έχει πέσει αρκετά είναι εφικτή η αγορα τους (ίδιος με τα εργαλεία Parkside)! Χώρια του ότι έχεις Πλήρη ελευθερία κινήσεων (πλέον όταν χρειάζομαι ΚΑΙ σέγα ΚΑΙ δισκοπριονο ΚΑΙ τρυπάνι ΚΑΙ... ΚΑΙ... δεν μπλεκομαι με τα καλώδια), το έχεις ανά πάσα στιγμή όπου και να το χρειαστείς. . Στο ότι είναι πιο αξιόπιστα και πιο δυνατα τα ρεύματος θα συμφωνήσω, αλλά εμείς οι ερασιτέχνες δεν πολύ χρειαζόμαστε τόση δύναμη!!

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Κατά .........παρέκκλιση το 710 s είναι και για ερασιτέχνες:award:
Εξάλλου θα συμφωνήσει μαζί μου και ο μοντεράτορας Κυριάκος , οπότε δεν φοβάμαι τίποτα .

Αν το διαθέσιμο ύψος κοπής είναι 5 εκ, ένα κομμάτι 7,5*7,5 δε θα χωρέσει από όποια πλευρά κι αν το βάλεις, δυστυχώς...

Μπορείς όμως να κάνεις ό,τι κάνει ο DiResta, που κρατάει το ξύλο πιο έξω σε λοξή γωνία προς τη βάση και το κόβει σε δόσεις μεν, με ενιαία κίνηση του δίσκου δε (αν βγάζει νόημα αυτό που μόλις έγραψα).

Νίκο συνήθως δεν "φτανει" ο δίσκος για μεγαλύτερο κόψιμο όχι το οφελιμο ύψος του μηχανήματος . Με το parkside (που θεωρητικά δεν κόβει πανω απο 6 εκατοστα) το φθινόπωρο έκοβα 8x16 και 10x10 δοκάρια με το σύστημα "τούμπα" .
Αυτο που κανει ο Diresta το κανει για να εχει λιγο μεγαλύτερο μήκος κοπής απο την δυνατότητα του μηχανήματος (radial) , αν προσεξεις κόβει φύλλα συνήθως έτσι .

Να θέσω και εγώ ένα ερώτημα που με προβληματίζει από τότε που άρχισα να παρακολουθώ το forum. Διακρίνω τρομερό θαυμασμό (για να μην πω καλώς εννοούμενη εμμονή :hahaha:) με τα εργαλεία μπαταρίας. Βρίσκεστε τόσο συχνά σε χώρους χωρίς ρεύμα, ή σας περιορίζει τόσο πολύ την ελευθερία κινήσεων ένα κλασικό εργαλείο ρεύματος, που και δυνατότερο και φθηνότερο και πιο αξιόπιστο είναι;

Η αξιοπιστια και η συνεχως αυξανομενη χωρητικοτητα μπαταριων λιθιου εχουν φερει επανασταση στον χωρο των εργαλειων μπαταριας.
Και εγω ο ιδιος δεν πιστευα οτι ενα 18βολτο αλυσοπριονο θα μπορουσε να ειναι αποτελεσει βιωσιμη εναλλακτικη στα βενζινοκινητα και ηλεκτροκινητα που ειχα/εχω. Και ομως για εναν ερασιτεχνη μπορει καλλιστα. Και μαλιστα το συνιστω αυτο της gardena.

Οπως καταλαβαινεις, οταν μπορεις να αντικαταστησεις ενα αλυσοπριονο (θελει ισχυ/ροπη), μπορεις να αντικαταστησεις σχεδον ολα τα power tools. Kαι τι το καλυτερο οταν δεν εχεις στα ποδια σου το μπερδεμα/περιορισμο των καλωδιων αλλα και την αναγκη μιας πριζας, ανεξαρτητως αν βρισκεσαι σε χωρο με η χωρις ρευμα. Απο την αλλη να πω οτι τα κλασσικα/βασικα εργαλεια ρευματος πρεπει να υπαρχουν.

Να συμπληρωσω βεβαια οτι οταν καποιος εχει την καλως εννοουμενη εμμονη με τα εργαλεια μπαταριας (για να μην πω εγω ψυχωση..:), το πραγματικα ευλογο ερωτημα σου παραπανω, φανταζει εως και παραξενο!

Για να καταλαβεις, ενω δεν χρησιμοποιω πια την φορητη ηλεκτροσυγκολληση, εαν βγει στο μελλον με μπαταρια, θα το σκεφτω να την αγορασω :))

Είμαι μακράν υπέρ των ρεύματος εκτός απο βιδωλογο και δραπανακι , ίσα ίσα πιστεύω ότι τα μπαταρίας ειναι περισσότερο για (ακριβη) ερασιτεχνική χρήση . Ολα τα μπαταρίας ειναι για κάποια περιορισμένη χρονικά χρήση , μεγάλο κόστος και μικρότερη δύναμη . Οταν έχεις να κανεις με σοβαρό απαιτητικό όγκο δουλειάς δεν πας στα μπαταρίας .

Φτάνει φτάνει.
Ειδικά για τα 7,5.

Ο σοβαρος και απαιτητικος ογκος δουλειας δεν ειναι ακριβως χαρακτηριστικο του ερασιτεχνη/DIY, αλλα μαλλον του επαγγελματια.
Απο την αλλη, εαν εχεις καμποσες μπαταριες, το προβλημα της συνεχους χρησης μειωνεται.

Eσυ ομως Ηλια εχεις ξεφυγει απο τα ορια του ερασιτεχνη πλεον...βρισκεσαι σε αλλο επιπεδο:))

Ο σοβαρος και απαιτητικος ογκος δουλειας δεν ειναι ακριβως χαρακτηριστικο του ερασιτεχνη/DIY, αλλα μαλλον του επαγγελματια.
Απο την αλλη, εαν εχεις καμποσες μπαταριες, το προβλημα της συνεχους χρησης μειωνεται.

Eσυ ομως Ηλια εχεις ξεφυγει απο τα ορια του ερασιτεχνη πλεον...βρισκεσαι σε αλλο επιπεδο:))
Δεν μιλάω με βαση την τωρινή μου κατάσταση Μηχαλιό . Εμπειρικά και μονο απο τα χρόνια που ασχολούμαι και αυτα που έχω συναντήσει . Προτιμώ το "μπλεξιμο" των καλωδίων απο το "ξέχασα να φορτισω μπαταρία" . Προτιμω την δύναμη με μικρό κόστος απο το "ακριβο-μην ξεψυχισεις ακόμα,κρατα λιγο ακόμα γαμ#%¥$& @"...χαχαχα...

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ποια ηλεκτρικά εργαλεία αντικαθιστούν τα παρακάτω 10,8v ως προς το μέγεθος

Παλμικό, κατσαβίδι μπαταρίας, δραπανοκατσάβιδο

gdr 10-8-li professional.jpggsr 10-8-li professional .jpggsr 10-8-2-li professional.jpg

χεχε Ηλια, με 3 μπαταριουλες και εναν ταχυφορτιστη μπορεις να δουλευεις ολη μερα (κυριολεκτικα)!

Για το κοστος δεν εχω σοβαρο αντιλογο παρα μονο οτι ειναι μια απο τις σημαντικες παραμετρους οταν κανεις επιλογη καποιου εργαλειου μαζι με το βαρος, φορητοτητα, μεγεθος, ισχυς, εργονομια,γουστου κλπ.