Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Παιδιά καλησπέρα,
έχω μια απορία.

Ας πούμε οτι έχω μία μασίφ επιφάνεια ξύλου. Ή πολλά καδρόνια πχ ενωμένα και η επιφάνεια έχει ύψος 5 εκατοστά. Αν θέλω να "σκάψω" ένα μέρος της επιφάνεις πχ κατά 1 εκατοστό αφήνωντας γύρω γύρω το ξύλο άθικτο υπάρχει τρόπος; Για να καταλάβετε ακριβώς θέλω να φτιάξω ένα τραπεζάκι και θέλω γύρω γύρω πχ να υπάρχει 5 εκατοστά ξύλο και στο κέντρο να χώσω γυαλί πάχους 1 εκατοστού στις διαστάσεις που θα το έχω κόψει. Υπάρχει κάποιο εργαλείο ή κάποια πατέντα να το κάνω;

Τελικά κατέληξα να το κάνω προσθέτωντας απλά ξυλο πάχους 1 εκατοστού σαν κορνίζα γύρω γύρω και το κόλλησα με κόλα και θα θηλυκώσω εκεί το τζάμι. Αλλά απο περιέργεια ρωτάω αλλά και γιατί θα φαίνεται ποιο ωραίο σαν ενιαία κατασκευή.

Θεωρητικα γινεται με ρουτερ.Πρακτικα ειναι πολυ φασαρια νομιζω.

Θεωρητικα γινεται με ρουτερ.Πρακτικα ειναι πολυ φασαρια νομιζω.
Πρακτικά γίνεται με ρουτερ. Και πρακτικά ειναι πολυ φασαρία.... Οχι για την διαδικασία, αλλα για την ποσότητα υλικού που θέλει να αφαιρέσει . Η διαδικασία απαιτεί μια κατασκευή που το ρουτερ θα πατάει πανω σε δυο ξύλα , έχοντας δακτυλίδι αντιγραφής , και θα τρώει υλικό . Στην λογική ενός cnc που κινείται σε x-y .

και με ρούτερ γίνεται και με φαλτσοπρίονο (κατά προτίμηση συρόμενο) γίνεται . Σαφώς προτιμότερο με ρούτερ , αν ξέρεις να το δουλεύεις , γιατί με ρούτερ δεν παίζουμε . Στο youtube έχει βίντεος.Αν κατάλαβα καλά θες να κάνεις εγκοπές για να θηλυκώσει μέσα το πόδι . Δες το βίντεο εδώ https://www.youtube.com/watch?v=DtizUSUgUG4 , στο 1,59' και μετά .

Αν το τραπεζάκι δεν είναι πολύ μεγάλο το καλύτερο αποτέλεσμα είναι με ρούτερ. Τώρα και μεγάλο να είναι απλώς θα φας πολύ περισσότερο χρόνο μετά θέλει και καλό γυαλοχαρτάρισμα το αποτέλεσμα όμως θα είναι "δημιουργία".
Νομίζω όμως ότι το ρούτερ πρέπει να είναι σε πάγκο ανάποδα γιατί αλλιώς δεν μπορώ να φανταστώ πως θα σκάβει ισόπαχα σε όλη την επιφάνεια

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις κι εγώ ρούτερ σκέφτηκα αλλά όντως πολύ φασαρία κι αφού δε διαθέτομεν η λύση με τα πηχάκια στα πλάγια ήταν και η πιο ρεαλιστική. Όταν αποκτήσωμεν το δοκιμάζουμε χαχα

Καινούργιος είναι και αυτός φίλε μου.
Αχρησιμοποίητος νομίζω είναι!

Ελάχιστη χρήση.. Όσο καλή κατάσταση και αν ειναι χρησιμοποιημένο θεωρείται.
Βρίσκω κάτι αντίστοιχο στο κεντροβιδας, έχετε κάποια μάρκα να προτείνεται?

Αξιότιμοι Κύριοι, έχετε κάποια προταση για διπλό τροχό λειανσης πάγκου? Ψάχνω κάτι οικονομικό βασικά αλλά να μην ειναι και τελείως μάπα.

Δες τι διαστασεις πετρας παιρνει ο τροχος που θα επιλεξεις και τσεκαρε στο ιντερνετ τι διαθεσιμοτητες και ποιοτητες υπαρχουν σε πετρες.

Δεν ξερω τι δουλεια θες να κανεις με τον τροχο (αν εχει ζορι τοτε ανεβαινεις watt/τιμη), αλλα ειναι σημαντικο το ειδος της πετρας να βρισκεται διαθεσιμο και φτηνο.

Αν απο την αλλη δεν εχεις ιδιαιτερο θεμα με το ειδος της πετρας, αλλα ουτε να εχει ιδιαιτερες ροπες ο τροχος, αγοραζεις τον φτηνοτερο που θα βρεις απο ενα αξιοπιστο καταστημα.

Παιδια μπορει καποιος να μου προτεινει ενα σε με bits που να ειναι πληρες και κορυφαια ποιοτικα;Σημερα βλαστημησα προσπαθωντας να βιδωσω αυτοδιατρητες σε πορτα αλουμινιου,μα μιλαμε για πολλα καντιλια.Ολο γκρρρρρρ και φαγωμενες βιδες και μυτες.Αει σιχτιρ.

Παιδια μπορει καποιος να μου προτεινει ενα σε με bits που να ειναι πληρες και κορυφαια ποιοτικα;Σημερα βλαστημησα προσπαθωντας να βιδωσω αυτοδιατρητες σε πορτα αλουμινιου,μα μιλαμε για πολλα καντιλια.Ολο γκρρρρρρ και φαγωμενες βιδες και μυτες.Αει σιχτιρ.

Νικόλα σήμερα συμπτωματικά έβαζα νάιλον σε ενα σωληνα μηχανισμού τεντας με διατρητες βιδες . Το μπιτ που πρέπει να χρησιμοποιήσεις ειναι PZ1 ή PH1 , όχι PZ2 ή PH2 όπως νομίζουν οι περισσότεροι .
Ενας εύκολος τρόπος ειναι να κανεις ενα προτρυπημα με πιο ψιλο τρυπανακι .

To set της proxxon το θεωρω πραγματικα πληρες και αρκετα καλο ποιοτικα.

23107.jpg

Αν ομως βλεπεις οτι χρησιμοποιεις καποιες μυτες συνεχως, θα προτεινα να παρεις ξεχωριστα αυτο το συγκεκριμενο ειδος μυτων. Εχω παρει καποιες μυτες wera οι οποιες ειναι παρα πολυ ανθεκτικες.

Με τι κατσαβιδι βιδωνεις impact? Aν ειναι impact και βιδωνεις γομαροβιδες, καλο ειναι να παρεις ειδικες μυτες -impact driver bits.

Λιακο μου τρυπανακι δεν ειχα μαζι μου,αγορασα απο το δρομο ενα μηχανισμο αυτοματου κλεισιματος πορτας και τον εβαλα στο φροντιστηριο,ειχα δυο τρεις μυτες στο βαλιτσακι του δραπανου και θεωρησα πως η δουλεια μου θα γινει οκ.Αν δεν απατωμαι μια απο αυτες ηταν PZ1.Προτεινεις καποιο σετ εσυ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

To set της proxxon το θεωρω πραγματικα πληρες και αρκετα καλο ποιοτικα.

23107.jpg

Αν ομως βλεπεις οτι χρησιμοποιεις καποιες μυτες συνεχως, θα προτεινα να παρεις ξεχωριστα αυτο το συγκεκριμενο ειδος μυτων. Εχω παρει καποιες μυτες wera οι οποιες ειναι παρα πολυ ανθεκτικες.

Με τι κατσαβιδι βιδωνεις impact? Aν ειναι impact και βιδωνεις γομαροβιδες, καλο ειναι να παρεις ειδικες μυτες -impact driver bits.

Μιχαλη δεν εχω impact driver.Για πες για το σετακι της proxxon,απο που και ποσο;Ελλαδα αν ειναι δυνατον..Σε ευχαριστω.

Αυτό το σετ της Proxxon είναι πάρα πολύ καλό αλλά άβολο στο κουβάλημα, εγώ το έχω μόνομα στο σπίτι.
Για τα βαλιτσάκια των εργαλείων που παίρνω μαζί μου έχω πάρει ένα σετάκι της Dewalt κι αυτό το Makita.
Δεν είναι πλήρες βέβαια, και δεν έχει ίσιες αλλά όσο κι αν τα ζόρισα δεν είδα καταπόνηση.
Αυτά σαν πρόταση για σετ, σε περίπτωση που δεν θας να πάρεις μενονωμένες μύτες.

38228597-o1.jpg

Όχι Νικόλα δεν έχω να προτείνω . Έχω κανει αυτο που λέει ο Μιχάλης . Καμιά 100στη PZ/PH-1-2-3 που δουλεύω συνέχεια και 2-3 σετ απο λιντλ για να υπάρχουν ΑΝ χρειαστώ κάτι ειδικό..
Αν πας σε μεμονωμένα PZ/PH-1-2-3 αφου δεν χρησιμοποιείς παλμικο πάρε τις WITTE τιτανιου με τον στενό λαιμό , ότι καλύτερο σε αντοχή και εφαρμογη στην βιδα . Περίπου 2 η μια , κέντρο βιδας .

Το Dewalt είναι αυτό.

Το Makita αυτό.

Μεταξύ των δύο το Dewalt είναι πιο πλήρες. Σε περίπτωση που πας σε μεμονωμένες συμφωνώ με τις Witte που σου προτείνει ο Ηλίας.

Με τον στενό λαιμό που σου έγραψα ειναι σαν αυτές που σου έβαλε ο Μπαμπης .

Νικόλα σήμερα συμπτωματικά έβαζα νάιλον σε ενα σωληνα μηχανισμού τεντας με διατρητες βιδες . Το μπιτ που πρέπει να χρησιμοποιήσεις ειναι PZ1 ή PH1 , όχι PZ2 ή PH2 όπως νομίζουν οι περισσότεροι .
Ενας εύκολος τρόπος ειναι να κανεις ενα προτρυπημα με πιο ψιλο τρυπανακι .

Άλλη βίδα η PZ, άλλη η PH. Προσοχή στο bit, να ταιριάζει με την βίδα. Αλλιώς δουλεία δεν γίνεται.

Αριστερά η φίλιπς (PH), δεξιά η Pozidriv (PZ):

screws_phillips_pozidriv_comparison.jpg

Αν και στα αλουμίνια μπαίνουν "Robertson" (έχουν ένα τετράγωνο στο πάνω μέρος).

329px-Robertson_screw.jpg

Λιακο μου τρυπανακι δεν ειχα μαζι μου,αγορασα απο το δρομο ενα μηχανισμο αυτοματου κλεισιματος πορτας και τον εβαλα στο φροντιστηριο,ειχα δυο τρεις μυτες στο βαλιτσακι του δραπανου και θεωρησα πως η δουλεια μου θα γινει οκ.Αν δεν απατωμαι μια απο αυτες ηταν PZ1.Προτεινεις καποιο σετ εσυ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μιχαλη δεν εχω impact driver.Για πες για το σετακι της proxxon,απο που και ποσο;Ελλαδα αν ειναι δυνατον..Σε ευχαριστω.

Εδω εισαι απο Ελλαδα http://www.e-shop.gr/kasetina-75-tem-proxxon-mytes-cv-1-4-23107-p-TLS.220074

Bγαινουν και πιο φθηνες απο το εξωτερικο λογω μεταφορικων.