Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Πέρασα και εγώ πριν λίγο καιρό τρυπανόβιδες σε πλαστικό διαφανές για να το στερεώσω στο σωλήνα της τέντας, χρησιμοποίησα full lidl χωρίς πρόβλημα, χωρίς προτρύπημα, κατευθείαν τις έχωνε μια χαρά.

Moλις εβγαλε η Μetabo ενα πανεμορφο συρομενο φαλτσοπριονο ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ 18βολτο!!

Metabo has come out with a new 18V cordless miter saw, model KGS 18 LTX 216
Metabo-Cordless-Miter-Saw.jpg

http://toolguyd.com/metabo-cordless-miter-saw/

Επισης φαινεται οτι η HITACHI εξαγορασε την METABO!!

Δες τι διαστασεις πετρας παιρνει ο τροχος που θα επιλεξεις και τσεκαρε στο ιντερνετ τι διαθεσιμοτητες και ποιοτητες υπαρχουν σε πετρες.

Δεν ξερω τι δουλεια θες να κανεις με τον τροχο (αν εχει ζορι τοτε ανεβαινεις watt/τιμη), αλλα ειναι σημαντικο το ειδος της πετρας να βρισκεται διαθεσιμο και φτηνο.

Αν απο την αλλη δεν εχεις ιδιαιτερο θεμα με το ειδος της πετρας, αλλα ουτε να εχει ιδιαιτερες ροπες ο τροχος, αγοραζεις τον φτηνοτερο που θα βρεις απο ενα αξιοπιστο καταστημα.

Δεν εχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, και θα κινηθώ κυρίως βάση τιμής, απλά έλεγα αν ειναι να δώσω 40 για την μάρκα Χ και με 20 παραπάνω αγοράζω κορυφαία μάρκα στην ίδια κατηγορία να κάνω την υπέρβαση για μεγαλύτερη αξιοπιστία.
Εφόσον από όσο καταλαβαίνω στα χρήματα αυτά πάνω κάτω όλοι ίδιοι εινα θα κινηθώ προς το φθηνότερο.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Moλις εβγαλε η Μetabo ενα πανεμορφο συρομενο φαλτσοπριονο ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ 18βολτο!!

Metabo has come out with a new 18V cordless miter saw, model KGS 18 LTX 216
Metabo-Cordless-Miter-Saw.jpg

http://toolguyd.com/metabo-cordless-miter-saw/

Επισης φαινεται οτι η HITACHI εξαγορασε την METABO!!

To ........... παρείγγηλες και αυτό το μπαταρίας ή όχι ακόμη; :flipout:

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Παιδια μπορει καποιος να μου προτεινει ενα σε με bits που να ειναι πληρες και κορυφαια ποιοτικα;Σημερα βλαστημησα προσπαθωντας να βιδωσω αυτοδιατρητες σε πορτα αλουμινιου,μα μιλαμε για πολλα καντιλια.Ολο γκρρρρρρ και φαγωμενες βιδες και μυτες.Αει σιχτιρ.

Εντύπωση μου κάνει να φαγώνονται οι τρυπανόβιδες και οι μύτες ιδίως σε αλουμίνιο που είναι και μαλακό υλικό. Ο μόνος λόγος να συμβαίνει αυτό που περιγράφεις είναι να προσπαθούσες να τρυπήσεις-βιδώσεις σε νεύρο του προφίλ.

Last edited:
Γιαννη και ομως δεν ηταν νευρωση του προφιλ,οι μυτες ηταν εμφανως ακαταλληλες καθως δεν κουμπωναν σωστα με τις βιδες.Οι οποιες βιδες δεν ηταν σαν αυτες που χρησιμοποιω συνηθως,αυτες με την ενσωματωμενη ροδελα,αλλα καποιες αλλες που βρηκα στο μαγαζι απο το οποιο αγορασα το μηχανισμο.
@Diabolic
ξερω βρε πως η καπιταλιστικη οικονομια απαιτει επιθετικες εξαγορες,εγω αναρωτηθηκα τι επιπτωση θα εχει στα προιοντα των δυο γιγαντων η συγχωνευση,και κατ'επεκταση στον καταναλωτη..Θυμαμαι πριν,οχι πολλα,χρονια τα δραπανα της Hitachi που εκαναν 400 και ανω...

Γιαννη και ομως δεν ηταν νευρωση του προφιλ,οι μυτες ηταν εμφανως ακαταλληλες καθως δεν κουμπωναν σωστα με τις βιδες.Οι οποιες βιδες δεν ηταν σαν αυτες που χρησιμοποιω συνηθως,αυτες με την ενσωματωμενη ροδελα,αλλα καποιες αλλες που βρηκα στο μαγαζι απο το οποιο αγορασα το μηχανισμο.
@Diabolic
ξερω βρε πως η καπιταλιστικη οικονομια απαιτει επιθετικες εξαγορες,εγω αναρωτηθηκα τι επιπτωση θα εχει στα προιοντα των δυο γιγαντων η συγχωνευση,και κατ'επεκταση στον καταναλωτη..Θυμαμαι πριν,οχι πολλα,χρονια τα δραπανα της Hitachi που εκαναν 400 και ανω...

Αναφορικά το είπα Νικ. Σίγουρα ξέρεις όντας μεγαλύτερος από μένα! :p

Τώρα αν δεις στον εργαλειοσυναγερμό, τα Hitachi είναι πάρα πολύ φθηνά. Δεν ξέρω βέβαια τι ποιότητα έχουν αλλά φαντάζομαι θα είναι πολύ καλή!

Εχει δοκιμάσει κάποιος συνάδελφος τά τρυπάνια της Bosch multi construction τα είχαν σάν εξτρα μέσα στό κρουστικό δράπανο πού αγόρασα σήμερα
Γιά νά εκφέρει γνώμη άν κάνουν καλή δουλειά σέ Μπετόν - ξυλο -μέταλο ,στο μέταλο είναι σάν κοβαλτίου π.χ ?

Τα έχω δοκιμάσει μόνο σε τοίχο, μια χαρά. Η αλήθεια είναι ότι σε ξύλο φοβήθηκα να τα δοκιμάσω. Ήθελα τρύπες για πόμολα, και πήγα στα ξύλου του lidl, επειδή είχαν "ακίδα".
Σε καθαρό μπετόν όχι, αλλά δεν περιμένω να έχουν πρόβλημα.

Δεν τα έχω τώρα δίπλα μου να δω γιατί υλικά κάνουν ακριβώς.
Πάντως δεν κάνουν για όλα να ξέρεις αν και τα έχω δει να τα χρησιμοποιούνε επαγγελματίες!

Από την άλλη, ο κάθε κατασκευαστής μπορεί να λέει ότι θέλει. Αν δεις το τρυπάνι, είναι διαμαντοτρύπανο με μπλε μπογιά. (Η οποία φεύγει κιόλας στο τρύπημα).
Οπότε το τι τρυπάει, είναι ανάλογο του ότι είναι διαμαντοτρύπανο...

Φίλε Νίκο τα κοίταξα πιό προσεκτικά,έχουν φωτό επάνω γιά Ξύλο,αλουμίνιο,μπετόν,τούβλο,πέτρα,PVC,άρα θά είναι γιά ελαφρύ μέταλο αλουμίνιο άρα άκυρον τό κοβαλτίου πού ρώτησα.
γιά ξύλο-αλουμίνιο δέν ξέρουμε,θά κάνω δοκιμή,αλλά έχει δίκιο ο φίλος petasis σάν διαμαντοτρύπανα μοιάζουν

Φίλε Νίκο τα κοίταξα πιό προσεκτικά,έχουν φωτό επάνω γιά Ξύλο,αλουμίνιο,μπετόν,τούβλο,πέτρα,PVC,άρα θά είναι γιά ελαφρύ μέταλο αλουμίνιο άρα άκυρον τό κοβαλτίου πού ρώτησα.
γιά ξύλο-αλουμίνιο δέν ξέρουμε,θά κάνω δοκιμή,αλλά έχει δίκιο ο φίλος petasis σάν διαμαντοτρύπανα μοιάζουν

Εγω τα εχω δοκιμασει σε ξυλο και μεταλλο. Θεωρω οτι σε τοιχοποιια θα κανουν αριστη δουλεια.
Αν θυμαμαι το μεταλλο που τρυπησα (ετσι για την δοκιμη) ηταν τα ποδια ενος παγκου εργασιας τυπου B&D που εχω.