Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ευχαριστώ Κυριάκο,είδα στό βίντεο πώς γίνεται,στήν αρχή ακονίζουμε στήν τραχιά πλευρά τής πέτρας και μετά συνεχίζουμε στήν πιό λεία γιά φινίρισμα η δεν χρειάζεται τό φινίρισμα ?
Το μπουκαλάκι είναι λάδι κοινό ? η κάτι ιδιαιτερο ?

Μηχανής λάδι. Βάλε Singer αν σου τελείωσε. Αυτό για τις ραπτομηχανές. θέλει ψιλό λαδάκι.
Και ναι θέλει φινίρισμα :)

Αλήθεια ποιο σκαρπέλο θες να ακονίσεις? αχαχαχαχαχχαχαχ

Last edited:
Εννοειται Δημητρη, η τραχια πλευρα ειναι απλα για διαμορφωση της επιφανεις αν πχ λογω πτωσης η καρφιου εχει χαλασει.
Η λεια πλευρα ειναι που του δινει την κοψη, τον αθερα που λεμε.

Μηχανής λάδι. Βάλε Singer αν σου τελείωσε. Αυτό για τις ραπτομηχανές. θέλει ψιλό λαδάκι.
Και ναι θέλει φινίρισμα :)

Αλήθεια ποιο σκαρπέλο θες να ακονίσεις? αχαχαχαχαχχαχαχ

Eυχαριστώ Αγάπη καί Κυριάκο,πιστεύω νά έχει οδηγίες μέσα,άν όχι ίσως σάς ξαναρωτήσω,καί στήν λεία επιφάνεια στό φινίρισμα νά υποθέσω ότι θέλει λάδι ε ?
Αγάπη χά χά χά όχι πάντος το Βahco,αυτό είναι γιά κόσμημα γιά νά τό βλέπω πρός τό παρών μέχρι νά τό χρειαστώ,σέ κάποια παλιά πού έχω,πού βλέπω τήν τεράστια διαφορά μέ τό Bahco πού χρειάζονται τρόχισμα.

Επειδή το Έχω το σετακι....Μέσα Γράφει τι γωνία θέλει το κάθε σκαρπελο ανάλογα το φάρδος του. Αυτό ισχύει μόνο για της ατανλευ τα σκαρπελο. Εσύ θα δεις πόσες μοίρες θέλει το δικό σου για να πατάει καλά. Επίσης κάποιοι τροχιχουν το ίδιο σκαρπελο σε δύο γωνίες... Όλα είναι σωστά και τα δεχομαι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως εγω τα ακονιζω με μια γωνία και όχι με δεύτερη. Οχι επειδη ετσι ειναι το σωστο...οκα σωστα εινα που γραφονται στο διαδικτυο. Απλα Έτσι μας έμαθαν οι παππουδες

Συ ίντερνετ διάβασα διφορούμενες απόψεις για το σετ της στανλευ γιαυτο έκανα πίσω. Συγκεκριμένα αναφερουν ότι η πατουρα του οδηγού ειναι ποιο μεγαλη απο τη πέτρα. Ότι ειναι δύσκολο να το ρυθμίσεις και ότι πέτρα φθείρεται εύκολα μιας και με τον οδηγό δεν μπορείς να περασεις το σκαρπελο σε όλη την επιφανεια της πέτρας. Οποτε κάνει αυλάκι. Επίσης το λάδι απορροφατε πολύ εύκολα και σύντομα θα χρειαστεί αγορα νέου.

Ευχαριστώ φίλε Αχιλλέα

Aν τα διάβασες στό amazon φίλε Νεκτάριε,εκεί τά διάβασα καί εγώ,αλλά γενικά μέ τό amazon όπως είχε γράψει πρόσφατα καί ο Μιχάλης είναι λίγο μπέρδεμα,εγώ πάντος είμαι επιφυλακτικός βλέπω από εκεί τίς βαθμολογίες καί άν είναι οι περισσότερες βαθμολογίες 4 - 5 δίνω μικρή σημασία στά αρνητικά 1 - 2 ,λόγο πού πολλά από τά αρνητικά είναι από ανθρώπους πού δέν γνωρίζουν τι ακριβώς κάνει ένα εργαλείο ,και μέχρι που ειναι οι δυνατοτητες του,μπορεί και από ανταγωνιστές γιά νά τό μειώσουν,μπορεί καί έτσι απλά από κακοήθεια.
Αν τώρα τό έχεις δουλέψει εσύ ό ίδιος σέ κάποιον φίλο σου,η έχεις ακούσει κάτι από κάποιον έμπειρο τότε έχει διαφορά.

Η πατούρα τού οδηγού είναι πιό μεγάλη απο τήν πέτρα,πού τό είδα από κοντά,αλλά γιά σκαρπελα μεχρι καποιο αρκετα μεγαλο νουμερο δεν εχει πρόβλημα,η πατούρα απλά είναι οδηγός.
Πληροφοριακά στό Leroy πάντος πού ήμουν σήμερα τό είχε 22,50 η 22,90 ευρώ μεγάλη διαφορά από τούς περισσότερους στό ιντερνετ πού τό έχουν 16,5 ευρώ

Last edited:
Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δηλαδη να το παρω και γω?:ears:

Γιά νά τό εγκρίνει ο Κυριάκος καί ο Αχιλλέας πού τό έχουν δουλέψει,απλά τρέχουμε... :ernaehrung004:

Ο οδηγός είναι τέλειος...η πέτρα μέτρια....αν πατήσετε honing guide στο Ι μπει θα βρείτε οδηγούς στα 5 7 ευρώ που κάνουν δουλειά...Ακόμα και με γυαλιχαρτα αν τα δουλέψετε...προτείνω κάτι τέτοιο καλύτερα...Και αν βιάζεστε να τροχισετε ερχομαι με το λαδακονο μια βόλτα και τροχισετε..

φιλε με εσωσες.....το ξερο μου το χερι δεν μπορει να κρατησει σταθερη την γωνια, και εχω μια λεπιδα από Spoke Shave να φερω στα ισια της.
γεροντας τι να ψαξω, θα το χτυπησω συντομα τον μπλεδουλι οδηγο

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Πληροφοριακά στό Leroy πάντος πού ήμουν σήμερα τό είχε 22,50 η 22,90 ευρώ μεγάλη διαφορά από τούς περισσότερους στό ιντερνετ πού τό έχουν 16,5 ευρώ

Δυο έχω πάρει, ένα 16,50 και το άλλο λίγο κάτω απ´ τα 16 .

Λογικα θα μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε και σε αλλες πετρες και νερου.

Σαφώς Νεκτάριε

Ο οδηγός είναι τέλειος...η πέτρα μέτρια....αν πατήσετε honing guide στο Ι μπει θα βρείτε οδηγούς στα 5 7 ευρώ που κάνουν δουλειά...Ακόμα και με γυαλιχαρτα αν τα δουλέψετε...προτείνω κάτι τέτοιο καλύτερα...Και αν βιάζεστε να τροχισετε ερχομαι με το λαδακονο μια βόλτα και τροχισετε..

Ευχαριστώ Αχιλλέα,μάλλον θά πάω στό Stanley

Δυο έχω πάρει, ένα 16,50 και το άλλο λίγο κάτω απ´ τα 16 .

Μπάμπη οι εντυπώσεις σου καί εσένα είναι καλές από τό τρόχισμα ?

Καλη ιδεα!
Θα ψαξω να δω για ανεξαρτητο σετ

Αυτα, τι λετε, αξιζει να τα επαναφερω?

screen cap

Χαχ! Θα το κανω. ΜΑλλον πρεπει να ειναι καλα εργαλεια, ειδικα τα σκαρπελα γιατι εχουν αναγλυφα νουμερα πανω. Απλα εγω παλιοτερα μην εχοντας ιδεα αφου δεν κοβαν τα χρησιμοποιησα για λογης λογης κανιβαλικες εργασιες...
Θα ξεκινησω με αναστολη σκουριας πρωτα, θα περιμενω μετα τα λειαντικα.

Μπάμπη οι εντυπώσεις σου καί εσένα είναι καλές από τό τρόχισμα ?

Το ένα το πήγα στο χωριό, σφραγισμένο.
Το άλλο το πηλρα πρίν 10 μέρες, κι αυτό σφραγισμένο. Αχρησιμοποίητα τα έχω ακόμα, ό,τι ξέρεις ξέρω.

Εχει κανείς άποψη γί αυτό το εργαλείο;

6.00724.00.jpg