Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ναι, αυτό ακριβώς είχα δει...

Και με φορητό μπορείς να κόβεις μισό-μισό ένα χοντρό ξύλο, το θέμα είναι πόσο εξοικειωμένος και άνετος είσαι με το χειρισμό του για να μπορέσεις να κόψεις χωρίς να κάνει δοντάκι το ξύλο...για μένα είναι δύσκολο πάντως να το βγάλω ακριβώς στο ίδιο σημείο κοπής χωρίς να κάνει έστω και ένα μικρό δοντάκι. Με το σταθερό είναι πολύ πιο εύκολο.

Με την αλεποουρά κόβεις ότι θες και τόσο καλά όσο σταθερό είναι το χέρι σου, λίγο να σου φύγει στο κράτημα χάνεις την καθετότητα...είναι σαν το δράπανο, όταν τρυπάς στο τοίχο να βάλεις ούπατ, εάν δεν είναι κάθετο προς το τοίχο το ούπατ μπαίνει στραβά.

Σωστός ο Μιχάλης γιά τά φάλτσα,δέν θέλω χειρός Μιχάλη θέλω ήλεκτρικό

Σωστός καί ο Σωτήρης μέ τό παράδειγμα τού δράπανου

Αρα μού φαίνεται βρήκα λύση γιά να αποφύγω τό φαλτσοπρίονο

Αγοράστηκε επί εποχής δραχμής 5000 Δρχ και ήταν πανάκριβο αλλά είναι το πιο σπουδαίο εργαλείο για μένα..

Δυστυχώς έχει φθορά και πλέον απαιτεί περισσότερο χρόνο για να γυμνωθουν τα εργαλεία

Θα μπορούσα να το λιμάρω με κάποιο τροχακι Dremler/λίμα η οτιδήποτε άλλο κατα την γνώμη σας; Και αν ναι θέλει κάποια σκλήρυνση μετά;
Η να πάω σε κάποιο άλλο;

ImageUploadedByTapatalk1454846225.401405.jpg

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αγοράστηκε επί εποχής δραχμής 5000 Δρχ και ήταν πανάκριβο αλλά είναι το πιο σπουδαίο εργαλείο για μένα..

Δυστυχώς έχει φθορά και πλέον απαιτεί περισσότερο χρόνο για να γυμνωθουν τα εργαλεία

Θα μπορούσα να το λιμάρω με κάποιο τροχακι Dremler/λίμα η οτιδήποτε άλλο κατα την γνώμη σας; Και αν ναι θέλει κάποια σκλήρυνση μετά;
Η να πάω σε κάποιο άλλο;

View attachment 124379

Καθαρισμα, συντηρηση και στο ραφι με τα συλλεκτικα/ υπο επιδειξη εργαλεια.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αρα μού φαίνεται βρήκα λύση γιά να αποφύγω τό φαλτσοπρίονο

Νομίζεις...:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Νομίζεις...:ernaehrung004:

E εντάξει στό περίπου τουλάχιστον :smash:
Ξέρεις τί σκέφτομαι Παναγιώτη ? σύν όλα τά προηγούμενα (χώρος,βγάλε-βάλε έξω,πριονίδια μπόλικα λόγο δίσκου) ,νά δωσω 260 ευρώ γιά ένα επώνυμο Radial,καί να μήν μπορώ νά κόψω καδρόνι πάνω από 7 cm ύψος και να το παλευω και απο την αλλη μερια με σιγουρο δοντι,η να πιάσω τό Γιαπωνεζικο χειροπρίονο,δέν θά νοιώθω καί τόσο καλά έχοντας δώσει κάποια Α χρήματα,ενώ θά κάνω κουτσά στραβά τήν δουλειά μέ μιά σεγάτσα μέ 90 ευρώ,σέ όλα τά ύψη-πλατη καδρονιών-τάβλες.
Μπορεί νά κάνω λάθος σαφώς,αφού δέν έχω δουλέψει ούτε φαλτσοπρίονο ούτε σεγάτσα,γιαυτό θελω νά μού πείς πού είμαι λάθος,απλά σού μεταδίδω τό ίσως λάθος σκεπτικό μου.
Βεβαια δεν κόβω κάθε μέρα καδρόνια-τάβλες σάν τόν φίλο Νίκο (diabolic) αντε να κάνω μιά κατασκευή τό τετράμηνο τουτέστην 3 φορές τόν χρόνο μέ κόψιμο καδρονιών-τάβλες,η ταχύτητα τού δίσκου δέν μέ αποσχολεί,τί νά τά κόψω σέ 2 λεπτά 10 καδρόνια τί σέ μισή ώρα μέ τήν σεγάτσα-αλεποουρά,εφόσον αραιά και πού θα χρειαστεί νά κόψω καδρόνια-τάβλες.

Last edited:
Δημήτρη εργαλεία αγοράζεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου και όπως εσύ το βλέπεις ...και το βλέπεις σωστά. Άσε που κόβεις και κάνα κούτσουρο ή κανένα ψιλοκλαδεματάκι.

Τα πάντα Δημήτρη είναι οι προτεραιότητες και οι ανάγκες του καθενός. Έγραψα "νομίζεις" χωρίς βέβαια να γνωρίζω τον ακριβή λόγο
που το θέλεις και σε τι κατασκευές σκοπεύεις/θέλεις να το χρησιμοποιήσεις. Όλα βέβαια τα εργαλεία κάνουν για κάποιες εργασίες που
μπορούν να γίνουν όμως με ποικίλους άλλους τρόπους. Παίρνεις αυτό που νομίζεις πως χρειάζεσαι και αν δεν σε καλύπτει προχωράς
σε άλλο. Σκοπός πάντα είναι να κάνουμε την δουλεία μας όσο γίνεται οικονομικότερα.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Τα πάντα Δημήτρη είναι οι προτεραιότητες και οι ανάγκες του καθενός. Έγραψα "νομίζεις" χωρίς βέβαια να γνωρίζω τον ακριβή λόγο
που το θέλεις και σε τι κατασκευές σκοπεύεις/θέλεις να το χρησιμοποιήσεις. Όλα βέβαια τα εργαλεία κάνουν για κάποιες εργασίες που
μπορούν να γίνουν όμως με ποικίλους άλλους τρόπους. Παίρνεις αυτό που νομίζεις πως χρειάζεσαι και αν δεν σε καλύπτει προχωράς
σε άλλο. Σκοπός πάντα είναι να κάνουμε την δουλεία μας όσο γίνεται οικονομικότερα.

Όχι πάντα, εξαρτάται τι θέλουμε να πετύχουμε Παναγιώτη. :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Όχι πάντα, εξαρτάται τι θέλουμε να πετύχουμε Παναγιώτη. :)

Συγνώμη Νικόλα, με το "Έγραψα "νομίζεις" χωρίς βέβαια να γνωρίζω τον ακριβή λόγο
που το θέλεις και σε τι κατασκευές σκοπεύεις/θέλεις να το χρησιμοποιήσεις.". Εσύ τι κατάλαβες; Το ίδιο δεν λέμε; :ernaehrung004:

Την καλησπέρα μου σε όλους, πάλι χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθεια σας

Είδα σήμερα στις πρόσφορες του -eshop ένα κρουστικό σε προσφορά και συγκεκριμένα αυτό

http://www.e-shop.gr/drapano-kroyst...-balitsaki-exartimata-f0156950ad-p-TLS.090219

Είμαι μεταξύ αυτού και του παρακάτω

http://www.e-shop.gr/drapano-kroystiko-ilektriko-einhell-th-id-1000e-1010w-4259825-p-TLS.050906

Η χρήση θα είναι στερέωμα κάνα ραφιού κάνα καθρέφτη γενικά ερασιτεχνικά...

άμα είμαι σε λάθος τοπικ σουτάρετε το εκεί που πρέπει και σας ευχαριστώ

Καλώς τον.
Δεν θα μπορούσες να ρωτήσεις σε καλύτερο νήμα!

Το δεύτερο είναι πιο ισχυρό και πιο βαρύ βέβαια, πιο ευέλικτο σε στενά σημεία καθώς δεν έχει τον προφυλακτηρα που έχει και που σπάει νεύρα το πρώτο.
Αρκεί να ξεπεράσεις το τσοκ με κλειδί.
Βέβαια υπερτερεί του πρώτου και στο γεγονός πως είναι 13 χιλιοστά έναντι 10 του πρώτου.
Ίσως με λίγα χρήματα ακόμη ανέβεις κατηγορία κατά πολύ καθώς με 60 ευρώ κάποιος φίλος εδώ πήρε μπλε bosch κρουστικο ρεύματος!

Καλώς τον.
Δεν θα μπορούσες να ρωτήσεις σε καλύτερο νήμα!

Το δεύτερο είναι πιο ισχυρό και πιο βαρύ βέβαια, πιο ευέλικτο σε στενά σημεία καθώς δεν έχει τον προφυλακτηρα που έχει και που σπάει νεύρα το πρώτο.
Αρκεί να ξεπεράσεις το τσοκ με κλειδί.
Βέβαια υπερτερεί του πρώτου και στο γεγονός πως είναι 13 χιλιοστά έναντι 10 του πρώτου.
Ίσως με λίγα χρήματα ακόμη ανέβεις κατηγορία κατά πολύ καθώς με 60 ευρώ κάποιος φίλος εδώ πήρε μπλε bosch κρουστικο ρεύματος!
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου, μάλλον θα πάω για το einhell.θεωρω να δώσω τα διπλά για ένα μπλε για εμένα δεν αξίζει καθώς ποτέ δεν θα κάνει απόσβεση.

E εντάξει στό περίπου τουλάχιστον :smash:
Ξέρεις τί σκέφτομαι Παναγιώτη ? σύν όλα τά προηγούμενα (χώρος,βγάλε-βάλε έξω,πριονίδια μπόλικα λόγο δίσκου) ,νά δωσω 260 ευρώ γιά ένα επώνυμο Radial,καί να μήν μπορώ νά κόψω καδρόνι πάνω από 7 cm ύψος και να το παλευω και απο την αλλη μερια με σιγουρο δοντι,η να πιάσω τό Γιαπωνεζικο χειροπρίονο,δέν θά νοιώθω καί τόσο καλά έχοντας δώσει κάποια Α χρήματα,ενώ θά κάνω κουτσά στραβά τήν δουλειά μέ μιά σεγάτσα μέ 90 ευρώ,σέ όλα τά ύψη-πλατη καδρονιών-τάβλες.
Μπορεί νά κάνω λάθος σαφώς,αφού δέν έχω δουλέψει ούτε φαλτσοπρίονο ούτε σεγάτσα,γιαυτό θελω νά μού πείς πού είμαι λάθος,απλά σού μεταδίδω τό ίσως λάθος σκεπτικό μου.
Βεβαια δεν κόβω κάθε μέρα καδρόνια-τάβλες σάν τόν φίλο Νίκο (diabolic) αντε να κάνω μιά κατασκευή τό τετράμηνο τουτέστην 3 φορές τόν χρόνο μέ κόψιμο καδρονιών-τάβλες,η ταχύτητα τού δίσκου δέν μέ αποσχολεί,τί νά τά κόψω σέ 2 λεπτά 10 καδρόνια τί σέ μισή ώρα μέ τήν σεγάτσα-αλεποουρά,εφόσον αραιά και πού θα χρειαστεί νά κόψω καδρόνια-τάβλες.
Να έρχεσαι να στα κοβω ΕΓΩ αν είναι για τρεις φορές το χρόνο δεν αξίζει να δώσεις ούτε 1 ευρω

Την καλησπέρα μου σε όλους, πάλι χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθεια σας

Είδα σήμερα στις πρόσφορες του -eshop ένα κρουστικό σε προσφορά και συγκεκριμένα αυτό

http://www.e-shop.gr/drapano-kroyst...-balitsaki-exartimata-f0156950ad-p-TLS.090219

Είμαι μεταξύ αυτού και του παρακάτω

http://www.e-shop.gr/drapano-kroystiko-ilektriko-einhell-th-id-1000e-1010w-4259825-p-TLS.050906

Η χρήση θα είναι στερέωμα κάνα ραφιού κάνα καθρέφτη γενικά ερασιτεχνικά...

άμα είμαι σε λάθος τοπικ σουτάρετε το εκεί που πρέπει και σας ευχαριστώ

Καλως τον!

Για την χρηση που λες, και τα δυο ειναι υπερβολη (και σε ισχυ και σε ογκο) για αγορα!!
Εκτος αν θες να στερεωνεις τα ραφια και τους καθρεπτες σε επιφανεια απο μπετον -εκει χρειαζεται ουσιαστικα η κρουση :))

Στη θεση σου θα εβλεπα καποιο επαναφορτιζομενο 12/18βολτο λιθιου η καποιο νορμαλ δραπανοκατσαβιδο ρευματος , εστω και με κρουση σαν αυτο.