Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Η εξηγηση κρυβεται απο τη μια στο ποτε εγινε ο σχεδιασμος του εργαλειου και στο αν υπαρχει δυνατοτητα χρησης του με οδηγο.
Οι "παλιες" σχεδιασεις και οσα εχουν τη δυνατοτητα χρησης με πδηγο κοπης μαλλον ειναι αυτα που δεν εχουν.

Τό δικό μου ταπεινό Bosch PKS 40 πού έχει riving knife Nεκτάριε,τό manual του αναφέρει εξαρτήματα πού μπορώ νά βάλω καί δίνει καί κωδικό γιά τό εξάρτημα οδηγού κοπής,καί επίσης ο οδηγός κοπής τής wolfcraft πού είναι universal γιά όλα τά δισκοπρίονα χειρός δέν γνωρίζω άν αναφέρει ότι πρέπει νά βγαίνει τό riving knife από τά δισκοπρίονα χειρός πού έχουν.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Oπως και να'χει το πραμα, καλο ειναι να υπαρχει μαχαιρακι σε ολα.
Οπως επισης καλο ειναι να υπαρχει φρενο που να ακινητοποιει αμεσα τον δισκο οταν αφεθει η σκανδαλη.

Αλλο ειναι να φας στη μουρη ενα δισκοπριονο που ο τροχος ειναι ακινητος και αλλο να γυριζει...

Το λαθος και το επικινδυνο που γινεται στα δισκοπριονα χειρος ειναι στο σημειο που προσπαθουμε να διορθωσουμε την πορεια της κοπης -οταν βγουμε απο το σημαδι της ευθειας που εχουμε χαραξει-στριβοντας το δισκοπριονο.

Φίλε Μιχάλη φρένο έχουν μόνο τά δισκοπρίονα χειρός μπαταρίας,τά ηλεκτρικά δέν γνωρίζω νά έχει κάποιο φρένο

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Με ποια einhell εννοεις ειναι ιδια?Εγω την αγορασα σημερα,με την tc-ss 405e καμια σχεση,πρωτον αρκετα πιο στιβαρη κατασκευη,δευτερον εχει συστημα αναροφησης σκονης,την λαμπα την περναω στα ψιλα,και το βασικοτερο παιρνει και τις λαμες με Τ και χωρις!

Ένα link από που την αγόρασες είναι εύκολο;

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Φίλε Μιχάλη φρένο έχουν μόνο τά δισκοπρίονα χειρός μπαταρίας,τά ηλεκτρικά δέν γνωρίζω νά έχει κάποιο φρένο

Kαι ομως εχω δει αρκετες επωνυμες μαρκες ηλεκτρικων δισκοπριονων στο αμαζον που διαφημιζουν το 'electric brake' στον τιτλο, μαζι με το μοντελο του προιοντος. Σιγουρα δεν το εχουν ολα τα ηλεκτρικα, ομως σιγουρα το εχουν καποια.

Δεν εχουμε καποιο κομπιουτερα να ψαξει στο ιντερνετ βαθεια με μια εξεζητημενη αναζητηση για πληροφοριες σχετικα με το μαχαιρι? δεν μπορει, καπου θα εχει απαντηθει αυτη η ερωτηση. com'on!

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Φίλε σε ευχαριστώ πάρα πολύ , απ ότι καταλαβαίνω αλλάζουν πολύ απλά με ένα αλενοκλειδο .

Ναι ακριβως με ενα αλεν,και τεντωνεις απο πισω που εχει ενα μοχλο!

Ένα link από που την αγόρασες είναι εύκολο;

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7834

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Μηπως εννοεις την πορεια του δισκοπριονου χειρος? Διοτι αυτο κινδυνευει να πεταχτει σε τυχον kickback, οχι το ξυλο που ειναι στερεωμενο.

Όταν απομακρύνεται το δισκοπρίονο από το ξύλο ο δίσκος προστατεύεται από τυχόν επαφή από το συρόμενο κάλυμμα.

Το "μαχαίρι" αποτρέπει την επαφή με τον δίσκο του κομμένου ξύλου το οποίο όταν έρθει σε επαφή εκσφενδονίζεται λόγο της περιστροφής του δίσκου και κινείται στην φορά της περιστροφής του. Η φορά αυτή στο παγκοπρίονο είναι προς την μεριά μας και αυτό είναι αποτέλεσμα στο ότι το πριόνι το βάζουμε ανάποδα στον πάγκο σε σχέση με την ορθή χρήση του δισκοπρίονου χειρός δηλαδή στο παγκοπρίονο καθόμαστε από την μεριά του δίσκου ενώ στο χειρός απο την μεριά της λαβής.

Ναι ακριβως με ενα αλεν,και τεντωνεις απο πισω που εχει ενα μοχλο!

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7834

Αντρεα καλοριζικη η σεγα! Το μηχανημα φαινεται καλο και ειναι "φρεσκο" στην ελλαδα γιατι το εψαχνα να το βρω καιρο αλλα ο νικολαου εφερνε μονο την απλη χωρις την ρυθμιση στροφων!

Αντρεα καλοριζικη η σεγα! Το μηχανημα φαινεται καλο και ειναι "φρεσκο" στην ελλαδα γιατι το εψαχνα να το βρω καιρο αλλα ο νικολαου εφερνε μονο την απλη χωρις την ρυθμιση στροφων!

Ευχαριστω,ειμαι ευχαριστημενος,προς το παρον,για την αγορα της,μετα την ητα που εφαγα απο την einhell!Και στο κεντρο βιδας,εφερναν χωρις τον ρυθμιστη και την boston,τωρα την εφεραν αυτη!

Ανδρέα και η Einhell έχει αναρόφηση πριονιδιων και παίρνει και ακεφαλες λαμες.
Και το σημαντικότερο είναι πως έχει στην πιο ακριβή της έκδοση ταχυσφηκτηρα.
Πίστεψε με χρειάζεται.

Ναι εχει σφιχτηρα λαμας με εναν περιστροφικο διακοπτη που κουμπωνη μολις σφιξει οσο επιθυμεις.

Ανδρέα και η Einhell έχει αναρόφηση πριονιδιων και παίρνει και ακεφαλες λαμες.
Και το σημαντικότερο είναι πως έχει στην πιο ακριβή της έκδοση ταχυσφηκτηρα.
Πίστεψε με χρειάζεται.

Ποιο μοντελο λες?Αν εννοεις την ΤH SS 405e αστο,μεγαλη ιστορια,δεν υπαρχει πια,εχει αντικατασταθει με μια αλλη την TC η οποια δεν εχει τιποτα απολα αυτα,το θεμα ειναι οτι στον καταλογο της einhell του '16 στην TC εχουν βαλει την φωτογραφια της ΤΗ (καταλαθος?),ετσι την πατησα και εγω και την γυρισα πισω.Βεβαια αν εχει ξεμινει καμια ΤΗ σε μαγαζι οκ,αλλα σε οσα ρωτησα στην αθηνα δεν την ειχαν.Γιατο και πηγα στην scheppach η οποια εχει και ταχυσφηκτηρα.

Συνάδελφοι ήθελα νά ρωτήσω πώς λειτουργεί ο πυρογράφος ? θέλουν π.χ βουτάνιο ολοι οι πυρογράφοι γιά να λειτουργήσουν όπως αναγράφει ο dremel versatip η υπάρχουν καί άλλου είδους γιά νά μήν ψάχνω γιά βουτάνιο ? καί πού τό πουλάνε τό βουτάνιο (καθότι αδαής σε αυτό τό θέμα)
Επίσης τό μικρό σκάλισμα στό ξύλο γίνεται μέ θέρμανση ? μαζί μέ τήν σχεδόν μαύρη γραφή πού βλέπω τό κάνει ο πυρογράφος ? η τό βάφουν μετά ?
Πολλές ερωτήσεις καθότην όπως προείπα τελείως αδαής πάνω σέ αυτό τό θέμα.

Δημήτρη έχω έναν μπλε ρεύματος. Μου τον έδωσε φίλος, ίσως είναι από το λιντλ. Επειδή οι μύτες (σαν κολλητηρι φαντάσου) λύγισαν, χρησιμοποιώ έναν αερίου. Γενικά, καίνε το ξύλο κ του δημιουργούν κ ένα μικρό δόντι.

Φίλε Νίκο μή καπνιστής ιδέα δέν είχα,σέ ευχαριστώ.
Φίλε Νίκο (toasted) βλέπω ότι τό dremel versatip είναι καί ηλεκτρονικό κολλητήρι πού έχω ήδη δύο ηλεκτρονικά κολλητήρια.
Δηλαδή τό σκάλισμα μέ τά γράμματα στό ξύλο ποιό τά κάνει δέν έχω καταλάβει,καί ποιός ο σκοπός η φωτιά πού βγάζει μπροστά από το βουτάνιο ? νά πάρω τό απλό ηλεκτρονικό κολλητήρι πού έχω καί νά προσπαθήσω νά χαράξω τό ξύλο,δέν τό έχω δοκιμάσει ποτέ,άν τό καταφέρει

Το βουτανιο (η φλογα) δεν καιει το ξυλο Δημητρη.

Το βουτανιο μετα την καυση που γινεται φλογα, περναει απο εναν καταλυτη ο οποιος αφηνει μονο την θερμοτητα να ζεστανει την μυτη. Η μυτη πυρακτωνεται και καιει το ξυλο.
Αναλογα την μυτη (χοντρη, λεπτη, κοφτερη, ακιδα, κλπ) χαραζεται καταλληλα το ξυλο οπως θες. Αν παρεις dremel, πρεπει να παρεις το εξτρα σετακι με τις επιπλεον μυτες. Το dremel ειναι παρα πολυ καλος πυρογραφος.

Υπαρχουν και ηλεκτρικα σετ, με πληρεστερα εξαρτηματα/μυτες, αλλα το versatip ειναι απλο και γρηγορο και το εχω βολευτει πολυ.

Φίλε Νίκο μή καπνιστής ιδέα δέν είχα,σέ ευχαριστώ.
Φίλε Νίκο (toasted) βλέπω ότι τό dremel versatip είναι καί ηλεκτρονικό κολλητήρι πού έχω ήδη δύο ηλεκτρονικά κολλητήρια.
Δηλαδή τό σκάλισμα μέ τά γράμματα στό ξύλο ποιό τά κάνει δέν έχω καταλάβει,καί ποιός ο σκοπός η φωτιά πού βγάζει μπροστά από το βουτάνιο ? νά πάρω τό απλό ηλεκτρονικό κολλητήρι πού έχω καί νά προσπαθήσω νά χαράξω τό ξύλο,δέν τό έχω δοκιμάσει ποτέ,άν τό καταφέρει
Δεν βγάζει φωτιά. Η φωτιά θερμαινει μια μύτη κ με αυτή καις το ξύλο. Ίδια αρχή λειτουργίας με το κολλητηρι. Δεν ξέρω αν είναι κ οι θερμοκρασίες ίδιες.

Ευχαριστώ Μιχάλη καί Νίκο,τώρα κατάλαβα ακριβώς τήν αρχή λειτουργίας του γιατί δέν ήξερα κάν πώς λειτουργεί.
Μάλλον θά προτιμήσω άν πάρω νά πάρω ηλεκτρικό γιά νά μήν χρειάζομαι βουτάνιο,είδα μιά επώνυμη μάρκα σέ αυτά τά είδη ένα weller σέ ένα google search
Mιά τελευταία ερώτηση άν γιά κάποιο λόγο τό μαύρο χρώμα πού δίνει ο πυρογράφος σε μερικές περιπτώσεις δέν μού αρέσει,μπορώ μέ ένα πινελάκι νά αλλάξω τό χρώμα ?

Λίγο δύσκολο γιατί το μαύρο είναι το καμένο ξύλο κ αυτό καίγεται όχι μόνο επιφανειακά αλλά κ σε κάποιο βάθος. Αν θες να το βάψεις με ένα χρώμα που καλύπτει το μαύρο, ίσως δουλέψει.

Δημητρη μην σε προβληματιζει το βουτανιο, με ενα μπουκαλι απο ειδη καπνιστου (τα περιπτερα "σφαζουν" λιγο) περνας καιρο. Σαν κολλητηρι βολευει πολυ οταν "κανεις τον Ταρζαν" πανω σε σκαλες ή χωμενος μεσα σε ντουλαπες και παταρια, και κολλας ταυτοχρονα, και τα καλωδια με τις προεκτασεις σε βαραινουν. Χρησιμοποιωντας τη μυτη ζεστου αερα μπορεις να ξεκολησεις εξαρτηματα με πολλα πιν με τη μια. Επισης αν δεν βαλεις "μυτη" μπροστα κανει ενα πολυ δυνατο φλογιστρο. Εμενα να φανταστεις μου ειχε κοπει στο μπανιο μια βιδα "προσωπο" με το πλακακι, και με βοηθησε αυτη η λειτουργια στο να λειωσω το ουπατ και να μπορεσω να την βγαλω με το μυτοτσιμπιδο, χωρις να κανω ζημια.

Επισης δοκιμασε να φτιαξεις ενα στενσιλ με αλουμινοταινια και να καψεις με φλογιστρο ζαχαροπλαστικης. Δεν θα σκαψει αλλα θα καψει απλα το σχεδιο