Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δημητρη μην σε προβληματιζει το βουτανιο, με ενα μπουκαλι απο ειδη καπνιστου (τα περιπτερα "σφαζουν" λιγο) περνας καιρο. Σαν κολλητηρι βολευει πολυ οταν "κανεις τον Ταρζαν" πανω σε σκαλες ή χωμενος μεσα σε ντουλαπες και παταρια, και κολλας ταυτοχρονα, και τα καλωδια με τις προεκτασεις σε βαραινουν. Χρησιμοποιωντας τη μυτη ζεστου αερα μπορεις να ξεκολησεις εξαρτηματα με πολλα πιν με τη μια. Επισης αν δεν βαλεις "μυτη" μπροστα κανει ενα πολυ δυνατο φλογιστρο. Εμενα να φανταστεις μου ειχε κοπει στο μπανιο μια βιδα "προσωπο" με το πλακακι, και με βοηθησε αυτη η λειτουργια στο να λειωσω το ουπατ και να μπορεσω να την βγαλω με το μυτοτσιμπιδο, χωρις να κανω ζημια.

Επισης δοκιμασε να φτιαξεις ενα στενσιλ με αλουμινοταινια και να καψεις με φλογιστρο ζαχαροπλαστικης. Δεν θα σκαψει αλλα θα καψει απλα το σχεδιο

Πολύ ωραία περιγραφή των διάφορων εργασιών που μπορούν να γίνουν... Μας πριζώνεις.
Οπότε Δημήτρη προτίμησε το βουτανίου, γνώμη μου και τέτοιο θα πάρω αν και όταν αποφασίσω.

Σε μεταλλικα κινουμενα μερη βαζουμε λαδι, γρασσο, wd40 κλπ...
Σε πλαστικα κινουμενα μερη τι βαζουμε για να "γλυστρανε" λιγο καλυτερα?

Εχω δυο παραδειγματα.
Τα ακροφυσια στο πιεστικο ειναι με πλαστικες "ασφαλειες" που τα κλειδωνουν στο κυριο σωμα. Να βλαω σπρευ σιλικονης?
Σεγα με κουμπωτο τροπο συνδεσης λαμας. Εχει μεταλλικο και πλαστικο στοιχειο. Εδω υπαρχει το προβλημα οτι στομωνει και με τη σκονη. Να βαλω wd40, ή κατι αλλο?

Ανάλογα με την χρήση υπάρχει και το αντίστοιχο προϊόν. το σπρέι σιλικόνης κάνει το πλαστικά μέρη κυρίως από καουτσούκ να γλιστράνε καλύτερα. Αν πρόκειται για καλώδια που θέλεις να τα περάσεις κάπου για να μπορέσουν να γλιστρήσουν καλύτερα χρησιμοποιείς υγρό πιάτων ή πράσινο σαπούνι. τώρα όσον αφορά την σέγα που αναφέρεις εγώ θα χρησιμοποιούσα λίγο λεπτό γράσο γενική χρήσης και όχι WD40, γιατί το αντισκωριακό έχει ως σκοπό του περισσότερο να στείφει λιπαίνοντας χωρίς όμως να είναι το forte του η ιδιότητα του "γλιστρήματος" μερών.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Σε μεταλλικα κινουμενα μερη βαζουμε λαδι, γρασσο, wd40 κλπ...
Σε πλαστικα κινουμενα μερη τι βαζουμε για να "γλυστρανε" λιγο καλυτερα?

Εχω δυο παραδειγματα.
Τα ακροφυσια στο πιεστικο ειναι με πλαστικες "ασφαλειες" που τα κλειδωνουν στο κυριο σωμα. Να βλαω σπρευ σιλικονης?
Σεγα με κουμπωτο τροπο συνδεσης λαμας. Εχει μεταλλικο και πλαστικο στοιχειο. Εδω υπαρχει το προβλημα οτι στομωνει και με τη σκονη. Να βαλω wd40, ή κατι αλλο?

Στα πλυστικά έχω παρατηρήσει ότι βάζουν γράσσο. Βάλε Λιθίου κανονικό και θα είσαι οκ.
Θα γεμίσει σκόνη και μούργα, οπότε χρησιμοποίησε λίγο από το παραπάνω γράσσο αλλά πολύ λίγο..

Ανάλογα με την χρήση υπάρχει και το αντίστοιχο προϊόν. το σπρέι σιλικόνης κάνει το πλαστικά μέρη κυρίως από καουτσούκ να γλιστράνε καλύτερα. Αν πρόκειται για καλώδια που θέλεις να τα περάσεις κάπου για να μπορέσουν να γλιστρήσουν καλύτερα χρησιμοποιείς υγρό πιάτων ή πράσινο σαπούνι. τώρα όσον αφορά την σέγα που αναφέρεις εγώ θα χρησιμοποιούσα λίγο λεπτό γράσο γενική χρήσης και όχι WD40, γιατί το αντισκωριακό έχει ως σκοπό του περισσότερο να στείφει λιπαίνοντας χωρίς όμως να είναι το forte του η ιδιότητα του "γλιστρήματος" μερών.
Θα συμπληρωνα ότι για τραβηγμα καλωδίων, υπάρχουν ειδικά λιπαντικα που πωλούνται σε καταστήματα ηλεκτρολογικου υλικού. Τα σαπουνοειδή μπορούν να επιρρεασουν τον μανδύα των καλωδίων. Ενδεχομένως αυτά τα λιπαντικα, με δοκιμή, να κάνουν και για την δουλειά που θες.

Πάνω που είμουν έτοιμος να ανοίξω το νήμα, το βρήκα έτοιμο στα μέτρα μου !!!!...

Το έβαλα στα Subscribed. Θα επανέλθω !

Θα συμπληρωνα ότι για τραβηγμα καλωδίων, υπάρχουν ειδικά λιπαντικα που πωλούνται σε καταστήματα ηλεκτρολογικου υλικού. Τα σαπουνοειδή μπορούν να επιρρεασουν τον μανδύα των καλωδίων. Ενδεχομένως αυτά τα λιπαντικα, με δοκιμή, να κάνουν και για την δουλειά που θες.

Τα παλιά μαστορια...δεν εχει τύχει να δω νέο μάστορα να δω πως το κάνουν πλεον...περνάγανε καλώδια...με σαπουνάκι πράσινο...και αν τελείωνε το νεράκι...έπαιζε φυσικός παράγοντας υγραςιας (σαλιο να το πω ευγενικά)...

Τιποτα δεν αφριζε και μετα από δεκαετιες βγαινουν μια χαρα,αν είναι σωστα,ποσοτικα τα καλωδια.
Αν καποιος τεμπελης,τιγκαριζε τη σωληνα,πως να βγουν μετα?

Ακομα μπαινει ava...σαπουνι πρασινο δεν βρίσκεις ευκολα(θυμαμαι πιτσιρικας,να το εχω μονιμα στην τσαντα) και το σαλιο σταματησε λογω πολιτισμου...:BXVZCBXZ6:

Η σιλικονη είναι για να θρεφει το πλαστικο η το λαστιχο και όχι για λιπανση.Υπαρχει στα μαγαζια με χημικα,υγρης μορφης που είναι πολύ καλυτερη απ το σπρευ.

Νεκταριε,αν πρεπει οπωσδήποτε να βαλεις,βαλε λαδι χωρις σιλικονη μηπως και δεν μαζεψει πολύ σκονη.Επισης η βαζελινη,μπορει να σου κανει

Για τα καλωδιο ava ή σκετο νερο κανει επισης καλη δουλεια.
Αλλιως ειδικο υγρο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το θεμα ειναι οτι αν η εγκατασταση ειναι καλα μελετημενη και κατασκευασμενη τα καλωδια γλυστρανε χωρις λιπανση.
Ισως λιγο νερο να αρκει ισα ισα για να φυγει η τραχυτητα απο αυτα.

Φυστικέλαιο με 1 ευρώ το λίτρο....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φυστικέλαιο με 1 ευρώ το λίτρο....
Ποιο φθηνό και απο το σαπούνι.

Κυριως να ελπιζεις οτι ο οδηγος δεν εχει τσακισει καπου απο συνεργειο, η οτι τα καλωδια δεν ειναι απλα καπου εντοιχιζμενα στον σοβα, πιασμενα στα τουβλα, στο τσιμεντο της πλακας η το κονιαμα πατοματος, ταβανιου τοιχου κλπ....οπως στην δικια μου περιπτωση...

Μεταλλο με λαστιχο γρασσο σιλικονης και οχι σπρευ και οχι με το κιλο. και η παραδοσιακη βαζελινη δεν ειναι κακη. Αλλα θα πρεπει να δεις αν επηρεαζει οτι βαλεις το στεγανοποιητικο λαστιχο και να εχεις αντιθετο αποτελεσμα. Μπορει να στο φουσκωσει ή να στο μαλακωσει (μαστιχα).

Έχει χρησιμοποιήσει κανεις σεγα ( με αντίστοιχη λάμα φυσικά) για να κόψει προφίλ αλουμινίου? Είναι καθαρές οι κοπές?

Προφιλ αλουμινιου μονο με παγκοπριονο για να βγει ισιο.Τι θες να φτιαξεις?

Προφιλ αλουμινιου μονο με παγκοπριονο για να βγει ισιο.Τι θες να φτιαξεις?
Θέλω να φτιάξω μια κατασκευή με ράφια για το εργαστήριο που έχω στο εξοχικό. Όσες φορές χρειάστηκε χρησιμοποίησα μικρό γωνιακό για αλουμίνιο, όπως κάνω και για σιδηρογωνιες η κοιλοδοκους. Σ' ευχαριστώ για την απαντηση, μαλλον θα κοιτάξω για κανένα παγκοπριονο μετάλλου.

Θέλω να φτιάξω μια κατασκευή με ράφια για το εργαστήριο που έχω στο εξοχικό. Όσες φορές χρειάστηκε χρησιμοποίησα μικρό γωνιακό για αλουμίνιο, όπως κάνω και για σιδηρογωνιες η κοιλοδοκους. Σ' ευχαριστώ για την απαντηση, μαλλον θα κοιτάξω για κανένα παγκοπριονο μετάλλου.

Και τι προφιλ θα χρησιμοποιησεις?Για δες για καρε,μηπως σε βολεψει πιο πολυ!