Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δημητρη,
Εγω χρησιμοποιω παροντος τον ταινιολειαντηρα παρκσαιντ σε ξυλο.
Για μεταλλα, κανω χοντροδουλεια (τροχο), και κατ εμε, εκει θελεις πετρα (οχι σε ξυλα). Αλλα η πετρα κανει λεπτοδουλεια, και εκει θελεις δισκο για ακουμπισμα (τροχισμα-ακομ]νισμα), εχεις ηδη κατι ομως ετσι;
1-Εαν μπορεις να κρατας το τεμαχιο προς διαμορφωση με το χερι εκει που θες, ξυλο παλετας, η αντιστροφα κανεις μεγαλη επιφανεια, ταινιολειαντηρα. Με τα αξεσουαρ μπος, κανεις οτι θες. Το Β-ΝΤΕΚΕΡ το εχει ο Ηλιας (Κενζο) και ειναι πολυ ευχαριστημενος.
2-Τα σεπασ και τα προξων ειναι για λεπτοδουλεια, μακετα κλπ που θες να το οδηγας με το δαχτυλο, και ΠΟΛΥ σταθερο δισκο, εαν κανεις τετοια παρε τα.
Εαν θες να σου δανεισω τον ταινιολειαντηρα για να δοκιμασεις...
Σαν το Βυλλε πουλα ο Σηφης του λιντλ, και ισως σε καλυπτε...

Δημήτρη ευχαριστώ γιά τήν απάντηση,καί γιά νά γίνω πιό συγκεκριμένος πρίν κάνα μήνα είχα κόψει μέ τήν σέγα ένα στρογγυλό κομάτι κόντρα-πλακέ γιά νά κάνω καπάκι σέ ένα καλάθι,καί μού χρειάστηκε ένα τριβείο ταινίας η δίσκου γιά νά τό φέρω σέ απόλυτο κύκλο όπως η παρακάτω φωτό,μέ αυτό τό οικονομικό θά κάνω τήν δουλειά πού θέλω εύκολα ?

Δέν τό θέλω γιά μοντελισμό,απλά γιά νά στρογγυλέψω καμμιά γωνία σέ ξύλο πάντα,μέ τό γυαλόχαρτο.

kapaki10.jpg

Και στο εξοχικό μαστορέματα θα κάνεις που να σε πάρει η ευχή?

Θα ασχολείσαι με άλλα εκεί μέσα στην φύση!!! :)

Το B&D το έχω και εγώ και είναι σουπερ.
Αν επεξεργαζεσαι ξυλεια θα το λατρέψεις.

Φίλε Κυριάκο τό B&D αν γυρίσει ανάποδα στόν πάγκο δέν έχει κάποιο μέταλλο πού να σταματάει τό πρός επεξεργασία ξύλο στήν άκρη,και οι μονόπλευρες δυνάμεις θά μετακινούν τό πρός επεξεργασία ξύλο πάντα πρός τά έξω τίς ταινίας,αυτό κάνει δύσκολη την επεξεργασία ξύλου στήν αναποδη πλευρά της ? η μέ τήν δύναμη τού χεριού μπορείς να κρατήσεις το πρός επεξεργασία ξύλο στήν μέση τής ταινίας ευκολα ? η μηπως βαζεις καποιο μέταλλο γιά stop στήν άκρη γιά ευκολία ?

Δημήτρη πανεύκολα το κρατάς όπου θέλεις!
Προχθές έφτιαξα από ένα κορμουδακι ένα στυλιαρι για μια βαριοπουλα του παππού μου!

Ευχαριστω Κυριάκο
Ελεγα γιά τό παρακάτω μεταλικό έλασμα πού τό έχω σέ κύκλο,πού κρατιέται εκεί τό ξύλο και δέν τό παίρνει η ταινία έξω,αλλα εφόσον μου λές ότι κρατάς τό ξύλο πανεύκολα μέ τό χέρι στό B&D ταινιολειαντήρα στόν πάγκο τότε όλα καλά,γιατί νόμιζα ότι θά είναι οι δυνάμεις μεγάλες και θά κάνει υπερπροσπάθεια ο χρήστης νά τό κρατήση σταθερά κάπου,αν δέν υπαρχει αυτό το μεταλικό έλασμα σάν stop

4183710.jpg

Δυστυχώς το δικό μου B&D απέδειξε ότι δεν ειναι και τόσο ποιοτικό εργαλείο.
Καλύτερα στο bosch να έχεις κια το κεφάλι σου ήσυχο αν πάθει κάτι.

ΟΚ. Ρώτησα επειδή ο άλλος Νίκος (Πετ) ανέφερε τα δισκοπρίονα χειρός. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με ένα CD601 που έχω εδώ και χρόνια. Είναι μάλλον αυτό που τελικά θα μπει μόνιμο στον πάγκο, αφήνοντας το βαρύτερο μεν, δυνατότερο δε Bosch για τις εργασίες χειρός. Ναι, μπορεί να ακούγεται ανάποδο από το νορμάλ, αλλά το B&D έχει μαχαίρι (riving knife) ενώ το Bosch ουχί.

Νίκο (diabolic) τί πρόβλημα σού έβγαλε ? Θυμάμαι πού τό είχες αγοράσει το καλοκαίρι από toolshouse νομίζω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναι, μπορεί να ακούγεται ανάποδο από το νορμάλ, αλλά το B&D έχει μαχαίρι (riving knife) ενώ το Bosch ουχί.

Νίκο όλα τα B&D δισκοπρίονα χειρός έχουν riving knife,ενώ τά Bosch δέν έχουν όλα.

Νίκο (diabolic) τί πρόβλημα σού έβγαλε ? Θυμάμαι πού τό είχες αγοράσει το καλοκαίρι από toolshouse νομίζω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νίκο όλα τα B&D δισκοπρίονα χειρός έχουν riving knife,ενώ τά Bosch δέν έχουν όλα.

Μπούκωσε εσωτερικά από σκόνη και διέλυσε τα καρβουνάκια.
Αυτές τις μέρες θα το στείλω στο service να δούμε τι φταίει.

Ρε σεις συνονοματοι μπλεξαμε τα μπουτια μας με τα B&D !Εγω ρωτησα για τα δισκοπριονα της φιρμας επειδη βρισκω ενα με 90 και πολλες δοσεις,αυτο που με κολωνει ειναι ο 12 δοντιων δισκος.Δεν εχει μαχαιρι,εχει παραλληλο οδηγο,αλλα οχι μαχαιρι..

Ρε σεις συνονοματοι μπλεξαμε τα μπουτια μας με τα B&D !Εγω ρωτησα για τα δισκοπριονα της φιρμας επειδη βρισκω ενα με 90 και πολλες δοσεις,αυτο που με κολωνει ειναι ο 12 δοντιων δισκος.Δεν εχει μαχαιρι,εχει παραλληλο οδηγο,αλλα οχι μαχαιρι..

Περίεργο πού δέν έχει μαχαίρι,θυμάσαι πιό μοντέλο είναι Νίκο ?

Μπούκωσε εσωτερικά από σκόνη και διέλυσε τα καρβουνάκια.
Αυτές τις μέρες θα το στείλω στο service να δούμε τι φταίει.

Οντως είναι περιεργη ζημιά,όσο καί τακτική χρήση νά του έκανες δέν δικαιολογείται να μπουκώσει τόσο σκόνη μέσα καί νά διαλύσει τά καρβουνάκια,ενημέρωσε μας πού ήταν τό πρόβλημα όταν το παραλάβεις

Je sais monsieur Dimitris. -bye-

Εγώ Νικόλας, οι άλλοι Νίκοι! :grandpa:

Εγινε Νικόλα,τό Γαλλικό δέν τό κατέχω,αλλά άς όψεται η Google-Mετάφραση -bye-