Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αν εννοείς να μην φαίνεται το καρφάκι ....υπάρχουν και στηρίγματα που μπαίνουν στο επάνω πηχάκι από πίσω πιο χαμηλά και το καρφί δεν φαίνεται... έχουν και δυνατότητα ζυγίσματος για το οριζόντιο.

Αν εννοείς να μην φαίνεται το καρφάκι ....υπάρχουν και στηρίγματα που μπαίνουν στο επάνω πηχάκι από πίσω πιο χαμηλά και το καρφί δεν φαίνεται... έχουν και δυνατότητα ζυγίσματος για το οριζόντιο.

κατι τετοιο καλο ακουγεται.

κατι τετοιο καλο ακουγεται.

pic host

Δεν τα συνιστώ Μιχάλη. Επειδή παραδιαφημιζονται Τελευταία είπα να πάρω να δω πως δουλεύουν. Κρεμασα ένα μέτριου βάρους κάδρο (αλλά μεγαλουτσικης διάστασης) και μετά από μερικές μέρες το βρήκα κάτω. Το πείραμα το έκανα σε τοίχο που δεν με ενδιέφερε. Λίγο θέμα είναι και η απομάκρυνση της ταινίας μετά. Είναι επικίνδυνο να σου βγάλει και το χρώμα μαζί. ΟΚ, μπορεί εγώ να έκανα κάτι λάθος αν και ακολούθησα τις οδηγίες. 1000 φορές προτιμώ τα (original) Velcro.

Η λύση του Νίκου (και η φώτογραφιά του Ηλία) είναι νομίζω η καλύτερη. Εγώ βέβαια σε πολλά κάδρα (όχι βαριά) για να μην ανοίγω μεγάλες τρύπες στοΝ τοίχο (και φαίνονται αν θες να κάνεις ανακατάταξη σε καδρακια) χρησιμοποιώ καρφίτσα. Αντέχει μια χαρά και όταν την βγάλεις φαίνεται ένα μικρό ασήμαντο σημαδακι.

Θελεις να μην υπαρχουν καθολου καρφια? Η θελεις να υπαρχουν καρφια αλλα να μην φαινονται?

Στην δευτερη περιπτωση ειτε θα βαλεις τα μεταλλικα ελασματα που εβαλες παραπανω ο Ηλιας, ειτε θα πιασεις το καδρο με ενα συρμα το οποιο οταν θα τεντωθει δεν θα εξεχει απο το πανω μερο του καδρου. Το συρμα δεξια αριστερα πιανεται με αρκετους τροπους.

Τα 3Ε εχουν περιορισμο στο βαρος που μπορουν να σηκωσουν και το ιδανικο ειναι να να μην ξεπερνα το 80% του μαξ. βαρους που λενε οτι κρατανε. Επισης οι επιφανειες (καδρου τοιχου)πρεπει να ειναι καθαρες και να ακολουθηθουν οι οδηγιες. Αλλιως θα υπαρχουν τα προβληματα που ανεφερε ο Νικος παραπανω. Τα εχω χρησιμοποιησει αρκετες φορες χωρις προβλημα. Τα χριστ χρατσ εχω παρατηρησει οτι λειωνουν/αποκολλουνται στις συνεχεις υψηλες θερμοκρασιες (καλοκαιρι εσωτερικοι χωροι) ανεξαρτητου βαρους που σηκωνουν.

Τι βαρος εχουν τα καδρα που λες. Τι ειδος επιφανειας/μπογιας ειναι ο τοιχος.

Πλαστικό είναι το χρώμα τα κάδρο είναι μισό κιλό δεν νομίζω παραπάνω ένα μεγάλο που έχω ίσως λίγο παραπάνω

Από την στιγμή που λέμε "όταν θέλεις να βγάλεις το κάδρο" ότι και να κάνεις η ζημιά έχει γίνει. Όταν ένα κάδρο μείνει λίγο διάστημα επάνω στον τοίχο θα αφήσει αποτύπωμα στον τοίχο δηλ. αυτή την διαφορά χρώματος που παρουσιάζεται οπότε η ζημιά από το καρφί έρχεται δεύτερη.
Επομένως ταινίες ...κολλητικά ...τσίχλες κλπ δεν αποτελούν λύση. Μόνο το καρφί είναι σίγουρο.
Για την περίπτωση του φίλου που τα θέλει και για δημόσιο χώρο εγώ θα πρότεινα για τον τοίχο ούπα 4mm και στραβόκαρφο βιδωτό μικρό.
Στο κάδρο θα χρησιμοποιούσα τα εξαρτήματα που παρέθεσε ο Ηλίας σε σημείο που να μην φαίνεται το στραβόκαρφο απο πάνω ...και θα πήγαινα για ύπνο ήσυχος ...σίγουρος ότι οι πελάτες θα φάνε μόνο μεζέδες .... και όχι κάποιο κάδρο στο κεφάλι. :ernaehrung004:
Με αυτόν το τρόπο στήριξης ...και να τα κλωτσάς δεν πέφτουν.

τωρα τα εβαλα με καρφια μελοντικα θα βαλω και αλλα. αν και μερικα δεν εχουν μια κλεισει δεν λες οτι ειναι και ισια.

αρα χρειαζεται δραπανοκατσαβιδο ε?

Ναι αν είναι να πας στην λύση με ούπα και στραβόκαρφο ...(εξαρτάται από την αντίδρασή της τοιχοποιίας στο κάρφωμα) Αν το ατσαλόκαρφο μπαίνει με δυσκολία και πολλές φορές κλωτσάει και πετάει και κομματάκια τοίχου είναι πολύ σκληρός ο σοβάς ... τότε πας σε ούπα και στραβόκαρφο.
Αν το καρφί μπαίνει άνετα τότε επιλέγεις καρφί αλλά με καλό κεφάλι να μην γλιστρήσει το κάδρο.
Στραβόκαρφο χωρίς ούπα που θα το κρατάει σφιχτό δεν συστήνεται γιατί μπορεί να στρίψει προς τα κάτω και να έλθει κάτω το κάδρο.

Ναι αν είναι να πας στην λύση με ούπα και στραβόκαρφο ...(εξαρτάται από την αντίδρασή της τοιχοποιίας στο κάρφωμα) Αν το ατσαλόκαρφο μπαίνει με δυσκολία και πολλές φορές κλωτσάει και πετάει και κομματάκια τοίχου είναι πολύ σκληρός ο σοβάς ... τότε πας σε ούπα και στραβόκαρφο.
Αν το καρφί μπαίνει άνετα τότε επιλέγεις καρφί αλλά με καλό κεφάλι να μην γλιστρήσει το κάδρο.
Στραβόκαρφο χωρίς ούπα που θα το κρατάει σφιχτό δεν συστήνεται γιατί μπορεί να στρίψει προς τα κάτω και να έλθει κάτω το κάδρο.
Τούβλο είναι ο τοίχος αλλά τα ατσαλοκαρφα δύσκολο μπαίνουν

Μοιαζει με αναπτηρα-φλογιστρο....
Φλογιστρο ειναι το οποιο εχει ενα προσαρτημα -αυτο που μοιαζει με καμπανα- το οποιο ειναι για καποια ειδικη χρηση για να ζεστανεις κατι.

σαν τι δηλ? που μπορει να χρεισιμοποιηθει??? δεν μπορω να καταλαβω...

Παιρνει και αλλα προσαρτηματα δηλ?

Αν ηξερα ακριβως θα σου ελεγα :))
Παντως ειναι ξεκαθαρα ιδιαιτερο προσαρτημα για συγκεκριμενη επαγγελματικη δουλεια.

Χωρις το εξαρτημα αυτο, προφανως θα δουλευει σαν κανονικο φλογιστρο βουτανιου.

Που το βρηκες?

Το έχω το παραπάνω και το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Σύγκρινέ το ωστόσο με το αντίστοιχο της B&D (το έχει το κέντρο βίδας επίσης). Απλά νομίζω τα εξαρτηματάκια του Skil είναι καλύτερα.

Last edited: