Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απλά η καλύτερη μάρκα σε μέτρηση ελαστικών. Και μένα ο λαστιχάς μου μου έδωσε την ίδια μάρκα σε ηλεκτρονικό.

Sent from JohnKont

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ισως δεν εγινα κατανοητος και ζητω συγνωμη. Θελω αερομετρο, πιστολι που φουσκωνει τα λαστιχα. Οχι απλα να μετραω τη πιεση.
Α

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε κάποια άλλη ζωή, κάποτε, έκανα μερικές αναβάσεις, ο βουλκανιζατεράς μου και ο λαστιχάς μου (και οι 2 δεκαετίες στους αγώνες), μου έκαναν κάποια στιγμή δώρο για το ΙΧ μου το απλό, αυτό
%CE%91%CE%95%CE%A1%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%A1%CE%9F_MICHELIN_VIGIL.jpg

το οποίο κάποια στιγμή μετά από χρόνια συνάντησα τους ανθρώπους της MICHELIN στα Μέγαρα σε μία παρουσίαση, και με διαβεβαίωσαν ότι είναι ακριβείας, απλό και το κυριότερο αντοχής στο χρόνο, με σταθερά σωστές επαναλαμβανόμενες μετρήσεις.
έχω αλλάξει 5 αυτοκίνητα και 1 τζίπ και το όργανο αυτό με συντροφεύει ακόμη.

θέλει λίγη εξοικείωση την ώρα που το βάζεις στην βαλβίδα ή το βγάζεις από αυτή, αλλά μόλις το κάνεις σωστά είναι τέλειο.
το μεταλλικό μικρό καρφάκι που φαίνεται στην φώτο είναι για τον μηδενισμό.

Αυτο μονο μετραει, ετσι?

Και τωρα που τα βλεπω, για ενα καλο αερομετρο το κοστος ξεφευγει απο το budget ...

Είχα και εγώ αρκετά απο αυτά τα ηλεκτρικά φουσκοτήρια τρόμπες πώς τις λένε. Τα έπερνα απο την Αγγλία παλιά όταν ήμουν φοιτητής σε τιμές λιώμα ( ~ 5 ). Όλες καίγονταν όμως μετά απο μερικά λεπτά χρήσης. Τελικά ένας συγγενής μου άφησε μιά ηλεκτρική τρόμπα η οποία έχει και φακό μπροστά all in one, και ευτυχώς αυτή άντεξε και λειτουργεί ακόμα.

Μέχρι και στο wrc το χρησιμοποιούν (το έχω δει με τα μάτια μου).
Εγγύηση!!
Το όγδοο στην σειρά...το michelin vigil... http://www.eidivoulcanizater.gr/αερόμετρα-και-μετρητές

παιδια θα στριψω το ερωτημα λιγο....

λιγο πιο κατω στο λινκ εχει μετρητες στυλο. αυτα πως ΑΚΡΙΒΩΣ χρησιμοποιουνται?
Εχω ενα κληρονομια απο το αυτοκινητο του πατερα μου, αλλα με προβληματιζει η ΓΩΝΙΑ που το κραταμε (καθετα, οριζοντια). Γιατι λογικα η βαρυτητα θα επηρεαζει την μετρηση.
Επισης εχω την εντυπωση οτι μετρα 2 λιβρες λιγοτερο απ το οργανο στα βενζιναδικα (οταν αυτο φαινετια να μετρα κανονικα, γιατι συνηθως....)

παιδια θα στριψω το ερωτημα λιγο....

λιγο πιο κατω στο λινκ εχει μετρητες στυλο. αυτα πως ΑΚΡΙΒΩΣ χρησιμοποιουνται?
Εχω ενα κληρονομια απο το αυτοκινητο του πατερα μου, αλλα με προβληματιζει η ΓΩΝΙΑ που το κραταμε (καθετα, οριζοντια). Γιατι λογικα η βαρυτητα θα επηρεαζει την μετρηση.
Επισης εχω την εντυπωση οτι μετρα 2 λιβρες λιγοτερο απ το οργανο στα βενζιναδικα (οταν αυτο φαινετια να μετρα κανονικα, γιατι συνηθως....)
Μακρυα...οτι πιο αναξιοπιστο υπαρχει.
Το βαζεις στην βαλβιδα και πεταγετε ενα βαθμονομημενο πλαστικο σωληνακι.
Ειχα και ενα ψηφιακο (μου το ειχαν δωσει απο την Avon) και εδειχνε οτι ναναι.
Μονο αυτο της Michelin δουλευει αξιοπιστα απο τα φτηνα μικρα.

Ειναι πλεον διαθεσιμα τα proxxon μπαταριας απο amazon.de

To πολυεργαλειο με φορτιστη και μπαταρια. (Η μπαταρια των 2.6αω -σε συνδυασμο βεβαια με το αριστο μοτερ- λεει οτι κραταει τουλαχιστον μιση ωρα με την ισχυ στο φουλ!)
29800.jpg

http://www.amazon.de/Proxxon-Akku-I...xxon akku a&qid=1462303091&ref_=sr_1_5&sr=8-5

Ο μινι ταινιολειαντηρας (χωρις φορτιστη και μπαταρια) http://www.amazon.de/Proxxon-Akku-B...on akku a&qid=1462303299&ref_=sr_1_10&sr=8-10

Και ο μινι γωνιακος τροχος (χωρις φορτιστη και μπαταρια) http://www.amazon.de/Proxxon-Akku-L...on akku a&qid=1462303358&ref_=sr_1_13&sr=8-13

Ειναι πλεον διαθεσιμα τα proxxon μπαταριας απο amazon.de

To πολυεργαλειο με φορτιστη και μπαταρια. (Η μπαταρια των 2.6αω -σε συνδυασμο βεβαια με το αριστο μοτερ- λεει οτι κραταει τουλαχιστον μιση ωρα με την ισχυ στο φουλ!)
29800.jpg

http://www.amazon.de/Proxxon-Akku-I...xxon akku a&qid=1462303091&ref_=sr_1_5&sr=8-5

Ο μινι ταινιολειαντηρας (χωρις φορτιστη και μπαταρια) http://www.amazon.de/Proxxon-Akku-B...on akku a&qid=1462303299&ref_=sr_1_10&sr=8-10

Και ο μινι γωνιακος τροχος (χωρις φορτιστη και μπαταρια) http://www.amazon.de/Proxxon-Akku-L...on akku a&qid=1462303358&ref_=sr_1_13&sr=8-13

Χα, χα, χα.
Ανίατη περίπτωση :)
Τι Βαλκανικό ρεκόρ και πράσινα άλογα.
Για παγκόσμιο πας !
Εγω πάντως δηλώνω fan για οταν με το καλο δημιουργηθεί και το fan club σου.

Καλησπέρα στην παρέα Χρόνια Πολλά σε όλους.

Επειδή τα εργαλεία κάνουν το μάστορα θέλω εσείς οι..του αγρού να μου πείτε για χλοοκοπτικό , για κούρεμα γκαζόν.

Η έκταση συνολικά περίπου 100τμ (μαζεμένα κυρίως) - ιδανικό κούρεμα σύμφωνα με την ποικιλία από 0.5(!!) - 4cm.

Είμαι μεταξύ των παρακάτω:

MTD

και

Husqvarna

Κύριες διαφορές, η Husqvarna φτάνει σε βάθος κοπής τα 20mm έναντι 28mm της MTD αλλά δεν έχει αυτοπροώθηση.

Παρακαλώ πολύ την πολύτιμη βοήθεια σας!

Καλησπέρα στην παρέα Χρόνια Πολλά σε όλους.

Επειδή τα εργαλεία κάνουν το μάστορα θέλω εσείς οι..του αγρού να μου πείτε για χλοοκοπτικό , για κούρεμα γκαζόν.

Η έκταση συνολικά περίπου 100τμ (μαζεμένα κυρίως) - ιδανικό κούρεμα σύμφωνα με την ποικιλία από 0.5(!!) - 4cm.

Είμαι μεταξύ των παρακάτω:

MTD

και

Husqvarna

Κύριες διαφορές, η Husqvarna φτάνει σε βάθος κοπής τα 20mm έναντι 28mm της MTD αλλά δεν έχει αυτοπροώθηση.

Παρακαλώ πολύ την πολύτιμη βοήθεια σας!

Καλωσήρθες Γιώργο.

Γιατί δεν παίρνεις αυτήν την Husqvarna που έχει τον ίδιο κινητήρα και με αυτοπρόωθηση?
Το σασί απλά είναι διαφορετικό απ ότι βλέπω.

Καλωσήρθες Γιώργο.

Γιατί δεν παίρνεις αυτήν την Husqvarna που έχει τον ίδιο κινητήρα και με αυτοπρόωθηση?
Το σασί απλά είναι διαφορετικό απ ότι βλέπω.

Καλησπέρα, αυτήν που δείχνεις έχω βάλει στο Link μου, δυστυχώς δεν έχει αυτοπροώθηση.

Με συγχωρείς, αυτήν εννοούσα.

Αυτή που αναφέρεις έχει πλάτος κοπής 40cm και κατεβαίνει μέχρι τα 2.5cm σε βάθος.

Όπως είπα παραπάνω, οι προδιαγραφές του χλοοτάπητα που έβαλα λένε από 0.5 - 4 cm.

Σκέφτηκα όσο πιο χαμηλά μπορεί να κατέβει τόσο το καλύτερο.. Γενικά απ´όσο κοιτάω, οι MTD μηχανές έχουν τη φιλοσοφία του Κήπου/ γκαζόν, οι Husqvarna γενικά του χλοοκοπτικού.

Πραγματικά δεν ξέρω τι να επιλέξω, ίσως και στην κατηγορία που κοιτάζω βεβαια να είναι ασήμαντες οι διαφορές.

Εφοσον οι κινητηρες ειναι "ιδιοι" παρε αυτη που σε καλυπτει. Μη κολλας στο πορτοκαλιμχρωμα...

Αυτή που αναφέρεις έχει πλάτος κοπής 40cm και κατεβαίνει μέχρι τα 2.5cm σε βάθος.

Όπως είπα παραπάνω, οι προδιαγραφές του χλοοτάπητα που έβαλα λένε από 0.5 - 4 cm.

Σκέφτηκα όσο πιο χαμηλά μπορεί να κατέβει τόσο το καλύτερο.. Γενικά απ´όσο κοιτάω, οι MTD μηχανές έχουν τη φιλοσοφία του Κήπου/ γκαζόν, οι Husqvarna γενικά του χλοοκοπτικού.

Πραγματικά δεν ξέρω τι να επιλέξω, ίσως και στην κατηγορία που κοιτάζω βεβαια να είναι ασήμαντες οι διαφορές.

Δεν είναι ότι καλύτερο να κόβεις όσο πιο χαμηλά γίνεται το γκαζόν σου. Το εξασθενείς έτσι.
Καλύτερα να είναι λίγο μεγάλο.

Η MTD καλή αλλά ανταλλακτικά που θα βρεις μετά?

Σε αυτά τα μετρα δεν χρειαζεσαι αυτοπροωθηση,μεχρι και με ηλεκτρικη κανεις δουλεια.

Απ τις δυο που εβαλες,εγω θα διαλεγα αυτή με την καλυτερη αντιπροσωπεια...

Ποιο χλοοταπητα εβαλες?

Δεν είναι ότι καλύτερο να κόβεις όσο πιο χαμηλά γίνεται το γκαζόν σου. Το εξασθενείς έτσι.
Καλύτερα να είναι λίγο μεγάλο.

Η MTD καλή αλλά ανταλλακτικά που θα βρεις μετά?

Δεν κραταει υγρασια όταν κόβεται χαμηλα.