Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Aς αφησουμε λοιπον τα ξυλομετρα και ας πιασουμε τον φρεσκο δισκο κοπης απο την DeWalt.

DEWALT DWA31724D Demolition Saw Blade!! . Κοβει ξυλα και με κομματιακα (καρφια:) μεσα!

Dewalt-DWA31724D-Demolition-Saw-Blade-Carbide-Tooth-Closeup.jpg

http://toolguyd.com/dewalt-demo-framing-circular-saw-blade-dwa31724d/

Μολις κυκλοφορησε και ειναι διαθεσιμος μονο στην Αμερικη, yet.

δεν τον λεσ και καινοτομο απλα εχει ωραια τιμη

Ναι οντως, δεν ειναι ο πρωτος τετοιος δισκος, υπαρχουν και αλλοι οπως ο diablo στην ~ιδια τιμη αλλα και αλλοι dewalt μικτης κοπης σε φτηνοτερη τιμη.

Απλα το μονο που μπορεις να πεις σαν ξεχωριστο χαρακτηριστικο αυτου του δισκου ειναι οτι σου 'εγγυαται' διπλη ζωη (2χ) απο τους υπαρχοντες.

Ναι οντως, δεν ειναι ο πρωτος τετοιος δισκος, υπαρχουν και αλλοι οπως ο diablo στην ~ιδια τιμη αλλα και αλλοι dewalt μικτης κοπης σε φτηνοτερη τιμη.

Απλα το μονο που μπορεις να πεις σαν ξεχωριστο χαρακτηριστικο αυτου του δισκου ειναι οτι σου 'εγγυαται' διπλη ζωη (2χ) απο τους υπαρχοντες.

κανεναν για σίδερο 355αρι σε καλη τιμη ξερουμε?

κανεναν για σίδερο 355αρι σε καλη τιμη ξερουμε?

Τι φτιαχνεις Δημητρη? Φανταζομαι εχεις τροχο παγκου, ετσι?
Δυστυχως δεν ειχα ποτε τροχο κοπης μεταλλου. Οτι εκανα και κανω σε μεταλλα ειναι με γωνιακο τροχο.

Μαλλον εχω ενα τροχο κοπης μεταλλων παγκου, αλλα ειναι μινι και proxxon :))

Τι φτιαχνεις Δημητρη? Φανταζομαι εχεις τροχο παγκου, ετσι?
Δυστυχως δεν ειχα ποτε τροχο κοπης μεταλλου. Οτι εκανα και κανω σε μεταλλα ειναι με γωνιακο τροχο.

Μαλλον εχω ενα τροχο κοπης μεταλλων παγκου, αλλα ειναι μινι και proxxon :))

τώρα δεν φτιαχνω τίποτα..τώρα διαβάζω "προϊόντα σταθερού εισοδήματος"
απλα εχει φθαρθει ο δισκοσ και πρέπει να κοιταω για καινουργιο σιγα σιγα...γιατι οταν ερθει η ωρα θα ψαχνομε
εχω αυτο http://www.evolutionpowertools.com/uk/steel/evosaw355.php αλλα με δισκο rage πανω και θελω να παρω εναν για inox

χα, προιοντα σταθερου εισοδηματος -ειχαμε και απ'αυτα- ασε, μετα το κουρεμα πρεπει να μετονομαστουν, σε προιοντα...υπερ πιστεως και πατριδος :))

Δημητρη το μηχανημα που βλεπω στο λινκ ειναι δυναμη, τα σεβη μου!!

χα, προιοντα σταθερου εισοδηματος -ειχαμε και απ'αυτα- ασε, μετα το κουρεμα πρεπει να μετονομαστουν, σε προιοντα...υπερ πιστεως και πατριδος :))

Δημητρη το μηχανημα που βλεπω στο λινκ ειναι δυναμη, τα σεβη μου!!

χχαχχα ευχαριστο:)

Μαστορες, το κουρευτικο περιθωριων της maktek, M3700, τι bits περνει? βασικα περνει 6mm αν καταλαβα καλα, ειναι ιδια με αυτα του ρουτερ της lidl?

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μαστορες, το κουρευτικο περιθωριων της maktek, M3700, τι bits περνει? βασικα περνει 6mm αν καταλαβα καλα, ειναι ιδια με αυτα του ρουτερ της lidl?

Το ρουτερ του Lidl εχει δυο φωλιες μεσα και 6 mm καί 8 mm
Το κουρευτικο περιθωριων Μ3700 της maktek εχει φωλια 6 mm

To θεμα με το maktec ειναι οτι δεν εχει ρυθμιση στροφων και αν το πας σιγα (και αναλογα το ξυλο) μπορει να καψει το περιθωριο.
Παντος το βλεπω αρνητικο να μην εχει ρυθμιση στροφων,εφοσον εχεις ρουτερ τι το θες το κουρευτικο περιθωριων που δεν εχει ρυθμιση στροφων,και πρεπει να εισαι προσεχτικος στις κινησεις σου μην καει το ξυλο στις 35.000 στροφες που δουλευει.

Προσεκτικός πρέπει να είσαι έτσι κι αλλιώς όταν δουλεύεις router!

Ένα πάτημα το έχεις όσον αφορά στην έλλειψη ρύθμισης στροφών, αλλά ούτε το αντίστοιχο της Bosch έχει, ούτε και άλλα στην αγορά (εκτός της Dewalt). Αυτά είναι σχεδιασμένα κυρίως για laminate που είναι λεπτό και για να αφαιρείς λίγο υλικό, μόνο όσο έχει απομείνει για να έρθει εντελώς πρόσωπο με την επιφάνεια. Υποτίθεται ότι την πολλή δουλειά την έχεις κάνει από πριν!

Τα πιο ακριβά μοντέλα έχουν πάντως.

6άρια παίρνει το κουρετικό.
Για την δουλειά που προορίζεται δεν χρειάζεται η ρύθμιση στροφών και με προσεκτικά πολλαπλά περάσματα δεν υπάρχει ο κίνδυνος καψίματος του ξύλου σε καμία περίπτωση.
Σαν εργαλείο είναι πολύ καλό και ακούραστο μιας και είναι ημιεπαγγελματικό σύμφωνα με τα λεγόμενα της makita.

Για την δουλειά που προορίζεται δεν χρειάζεται η ρύθμιση στροφών και με προσεκτικά πολλαπλά περάσματα δεν υπάρχει ο κίνδυνος καψίματος του ξύλου σε καμία περίπτωση.

Πως θα κανεις πολαπλα περασματα στα περιθωρια με φρεζα κοιλωματων ;,εσυ εννοεις πολαπλα περασματα με φρεζα αυλακωσεων

Πως θα κανεις πολαπλα περασματα στα περιθωρια με φρεζα κοιλωματων ;,εσυ εννοεις πολαπλα περασματα με φρεζα αυλακωσεων

Θα παίξεις με το ύψος κοπής Σάκη. Δεν θα πας στο τέρμα χαμηλό απότομα...

Θα παίξεις με το ύψος κοπής Σάκη. Δεν θα πας στο τέρμα χαμηλό απότομα...

Παιζεις με το υψος κοπης μέ bit στα περιθωρια,και ξαναπερνας πιο κατω ; πρωτη φορα το ακουω νικολα,αν παιξεις με το υψος κοπης στα περιθωρια θα βγει αλλα νταλων το περιθωριο,με το υψος κοπης παιζουμε με τις φρεζες αυλακωσεων,και οχι με τις φρεζες κοιλωματων

Παιζεις με το υψος κοπης μέ bit στα περιθωρια,και ξαναπερνας πιο κατω ; πρωτη φορα το ακουω νικολα,αν παιξεις με το υψος κοπης στα περιθωρια θα βγει αλλα νταλων το περιθωριο,με το υψος κοπης παιζουμε με τις φρεζες αυλακωσεων,και οχι με τις φρεζες κοιλωματων

Εμένα πάλι πολύ καλό μου βγαίνει και το εφαρμόζω κατα κόρον στα ρεσώ που κάνω αλλιώς θα το καψει.
Μήπως κάνεις εσύ κάτι λάθος?

Εμένα πάλι πολύ καλό μου βγαίνει και το εφαρμόζω κατα κόρον στα ρεσώ που κάνω αλλιώς θα το καψει.
Μήπως κάνεις εσύ κάτι λάθος?

Βρε συ Νικολα στα ρεσω κανεις μια μικρη ουγια με ενα μικρο bit φρεζας αυλακωσεων,με αυτην την φρεζα κοιλωματων

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8131

Πως θα την πας λιγο-λιγο,αυτη θελει μια και εξω για να το φερει αλφαδι το περιθωριο.

Μπορώ αν θες να σου βγάλω φωτογραφίες που χρησιμοποιώ αυτήν ακριβώς την φρέζα αυλακώσεων που δείχνεις. Απλά σε 6 mm. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με αλφαδιές κλπ.

Σάκη δεν ισχύει αυτό που λες, ακόμα και με το προφίλ που δείχνεις μπορείς να κάνεις πολλαπλές περασιές με σταδιακή αλλαγή ύψους.

Σάκη δεν ισχύει αυτό που λες, ακόμα και με το προφίλ που δείχνεις μπορείς να κάνεις πολλαπλές περασιές με σταδιακή αλλαγή ύψους.

Όχι τίποτε άλλο αλλά και το πιο δυνατό ρούτερ να έχεις σίγουρα θα κλωτσήσει με μία περασιά.

Eγω παντος παιδια με ενα ρουτερ της skil που εχω 1300 watt και με το παραπανω bit μιά περασιά τό κάνω σέ πεύκο-ελατο και δεν κλωτσαει,εσυ Νικολα με το makita κουρευτικο περιθωριων δηλαδη 2 περασιες το κανεις με το συγκεκριμενο bit για να σου βγει οκ ;