Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αν δεν θες να κάνεις κοπες σε πολύ μικρές καμπυλες συμφωνώ με το Χρήστο.
Για τι χρήση προορίζεται η αγορά?

Χαίρετε, ήθελα να ρωτήσω παιδιά γι αυτόν τον γωνιακό τροχό. Τον έχω βρεί γύρω στα 40 ευρώ και θα ήθελα να μου πείτε αν είναι καλή επιλογή ή αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο μέχρι τα 40ε. Είχα τρίψει φέτος το καλοκαίρι κάτι κάγγελα στο εξοχικό γύρω στα 40m μήκος με έναν Verto 500w,125mm που είχα πάρει με 25ε και τα πήγε άψογα και θέλω και έναν για το σπίτι εδώ στην Αθήνα. Θα έπερνα το ίδιο αλλά δε βρίσκω το συγκεκριμένο μοντέλο και δε θέλω να ρισκάρω πάλι. Οπότε αν υπάρχει κάποια πρόταση για το συγκεκριμένο ryobi ή σε κάτι άλλο θα την άκουγα ευχάριστα.

Χαίρετε, ήθελα να ρωτήσω παιδιά γι αυτόν τον γωνιακό τροχό. Τον έχω βρεί γύρω στα 40 ευρώ και θα ήθελα να μου πείτε αν είναι καλή επιλογή ή αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο μέχρι τα 40ε. Είχα τρίψει φέτος το καλοκαίρι κάτι κάγγελα στο εξοχικό γύρω στα 40m μήκος με έναν Verto 500w,125mm που είχα πάρει με 25ε και τα πήγε άψογα και θέλω και έναν για το σπίτι εδώ στην Αθήνα. Θα έπερνα το ίδιο αλλά δε βρίσκω το συγκεκριμένο μοντέλο και δε θέλω να ρισκάρω πάλι. Οπότε αν υπάρχει κάποια πρόταση για το συγκεκριμένο ryobi ή σε κάτι άλλο θα την άκουγα ευχάριστα.

http://avclub.gr/forum/showthread.p...ŒΟ‚-Ο„ΟΞΏΟ‡ΟŒΟ‚-Black-Decker-kg902k-900-watt

Mε οποιαδηποτε μικρη πριονοκορδελα (μαξ. υψος κοπης 8 εκατοστα) καυσοξυλα δεν κοβεις. Σκληρο ξυλο επισης με το ζορι θα κοψεις 4-5 εκατοστα υψος. Παραπανω ειναι σχεδον αδυνατον.
Η κοπη με την πριονοκορδελα ομως ειναι απιστευτα ευκολη και σταθερη. Καμμια σχεση με την κοπη απο επιτραπεζια σεγα που πρεπει να στηριζεις συνεχως κατω το αντικειμενο προς κοπη.
Το μειονεκτημα της κορδελας ειναι οτι δεν κανει εσωτερικες κοπες και οι κορδελες της ειναι πολυ πιο φαρδειες απο τις αντιστοιχες λαμες για σεγα. Οι λεπτες λαμες ειναι ιδανικες για κλειστες κοπες.

Εγω θελω να αγορασω κορδελα με μαξιμουμ υψος κοπης τα 17εκατοστα για να μπορω να κοβω μεχρι 8-10 εκατοστα υψος σκληρου ξυλου σχετικα ανετα. Φετες απο καδρονακια/ξυλα οξιας και δρυος.
Η ελια ειναι καποιες φορες σαν σιδερο, την αποφευγω...!!

Σκληρό ξύλο με περίεργα νερά. Μόλις πάρεις την κορδέλα σου θα μου στείλεις μήκος ταινίας για να μας φτιάξουν ένα καλό πριονι. Στην χρωστάω την εξυπηρέτηση από το ροκανι

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ευχαριστώ παιδιά.Αχιλλέα ως μάστορας,ελιά έχεις δουλέψει;

Τα κομματάκια δεξιά Νίκο είναι ελιά από σημερινή εργασία... Τα άλλα, τα άσπρα, είναι οξιά.
Κορδέλα να πάρεις για τέτοιες δουλειές, και γενικά απο intarsia και πάνω κορδέλα.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    128.3 KB · Views: 169
Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Σας ευχαριστώ και πάλι.Μπάμπη την proxxon θα ήθελα και εγώ,αλλά είναι πολύ ακριβή για εμένα..Αχιλλέα να είσαι καλά!

Είναι πολύ ακριβή όντως. Αν ψώνιζα τώρα θα κοιλταζα οολύ σοβαρά αυτή που πρότεινα στο Μιχάλη.

Το έχω ξαναδεί αυτό το έργο.
-Ωραία κορδέλα αυτη
-Ναι ωραία κι εμένα μου αρέσει κι αυτή και αυτό το εργαλεία οι
- +1 απο μένα παίδες
- την έχω κι εγώ αξίζει

Δευτερόλεπτα μετα ανοιγει θέμα ομαδική παραγγελία από axminster

Άντε βρε Νίκο να τον δούμε κι αυτο τον παγκο. Σταγόνα-σταγόνα μας τον παρουσιάζεις. Εχω μείνει στον μεταλλικό σκελετό.

Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Είναι άλλη κατηγορία όμως...
Φοβερή είναι αλλά ο Νίκος δεν θέλει να πάει τόσο ψηλά.

Οκ αλλά δεν βλέπω κάποιο λόγο να πάρεις μια κορδέλα να κόβει μέχρι 8εκ ονομαστικά και όχι ένα παγκόπριονο που κόβει μέχρι 7εκ. Αν είναι να πας σε κορδέλα ...να πας σε μια που κόβει από 15εκ και πάνω .

Sent from my iPhone using Tapatalk