Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Λοιπόν , πάμε πάλι από την αρχή. Τα forstner τρυπάνια ασκούν μεγάλες πιέσεις στο Ξύλο και κατ επέκταση στο δράπανο . Εξάλλου λόγω των μεγάλων τριβών ζεσταίνονται πολύ. Για τον jks μια απάντηση , πρώτα χρησιμοποιήθηκε το forstner και μετά ανοίχτηκε η τρύπα με κανονικό οχτάρι ξυλοτρύπανο . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι μάρκα τρυπάνι θέλετε , αλλά σκεφτείτε την πίεση στο μηχάνημα και κατ´επέκταση τη φθορά . Εξάλλου και εγώ του lidl χρησιμοποίησα , απλά μου δεν μου άρεσε (καθόλου ) το αποτέλεσμα της κοπής .
Υ.Γ. Αν δεν άρεσε ο χαρακτηρισμός "ΓΤΠ" γράψτε απλά "δεν μ´αρέσει" , εξάλλου εκφράζω προσωπικές απόψεις , όπως και ο καθένας .
Υ.Γ 2 Λόγω του πατέρα μου , ούτε που θυμάμει πόσα χρόνια έχω περάσει σε Ξυλουργείο και συνεπώς μια κάποια άποψη πιστεύω ότι έχω για τις κοπές .
Ό,τι θέλει ο καθείς .

Αυτό που λέει ο Βαγγέλης και πρέπει να κρατήσουμε είναι η άποψη πως καλύτερα να δώσει κάνεις 10 ευρώ παραπανω και να πάρει κάτι καλό εξ αρχής.
Τα ΜΑΚΙΤΑ που φέραμε από έξω είναι κατά πολύ καλύτερα και έχουν διαφορά τιμής αλλά και απόδοσης για κάποιον που θα τα δουλέψει συχνά.
Για κάποιον που θα τα δουλέψει μια φορά το χρόνο καλά είναι και του λιντλ για τα λεφτά που κοστίζουν.

Παίδες ερώτηση. Όλα τα δισκοπρίονα πάγκου έχουν την δυνατότητα να ανεβοκατεβαίνει ο δίσκος?....δηλαδή να ρυθμίζεις το βάθος - ύψος κοπής?. Ας πούμε στο pts 10 υπάρχει αυτή η δυνατότητα?.....στα πιό φτηνά?

Mike Ναι σε όλα εκτός και αν βρεις κατι εξαιρετικά περίεργο σπάνιο κτλ

Τωρα για τα τρυπάνια του lidl, τα οποία τα έχω και εγώ και δεν έχω αλλά. Το σχόλιο του wagelis με βοηθάει στο να καταλάβω πως το συγκεκριμένο εργαλείο δεν έχει σχέση με ένα επώνυμο και ότι οι τρύπες με foster μάλλον τελικά δεν θέλουν τόση δύναμη (αν και το είχα ήδη καταλάβει από τα βίντεο στο YouTube) . (η έκφραση δεν ήταν politically correct που λένε και στα ελληνικά αλλά αυτό έχει να κάνει με το τι επιτρέπεται και τι όχι από τους κανόνες του φόρουμ την ευαισθησία των διαχειριστών κτλ)

Περί εργαλείων ο λόγος λοιπόν και θα καταθέσω κι εγώ την σημερινή εμπειρία μου. Τι σημερινή δηλαδή, τωρινή, μόλις τέλειωσα.
Ένας φίλος μου έδωσε να του φτιάξω έναν φακό MagLite που τον είχε αφήσει αχρησιμοποίητο και τις μπαταρίες μέσα απ´ τη βραδυά του Πολυτεχνείου.
Εννοείται οτι φακός και μπαταρίες (4 μεγάλες) είχαν γίνει ένα σώμα.
Για να ξεκολλήςει και να καθαριστεί αυτό το χάλι έπρεπε βεβαίως να λυθεί εντελώς ο φακός. Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.
Για να απελευθερωθεί ο μηχανισμός που περιλαμβάνει λαμπάκι και διακόπτη του ON/OFf χρειαζόταν ένα δυαράκι αλενάκι κι έτσι αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τα έγχρωμα Wera που τα έχω και περί πολλού.
Και τότε ανακάλυψα οτι καλά και εφετζίδικα είναι τα χρωματάκια αλλά για να τα βλέπεις. Το αλενάκι δεν έμπαινε στην τρύπα γιατί το πλαστικό περίβλημα ήταν πιο χοντρό και δεν το επέτρεπε.
Περιττό να σας πω οτι εκείνη την ώρα τα είδα όλα... Μου ανάψαν τα λαμπάκια... :argue:
Είναι δυνατόν να έχουμε εργαλεία να εξοπλίσουμε 3 συνεργεία και να κολλάμε επειδή μας λείπει ένα αλενάκι; Un-πιστεύαμπλ!
Κι εκεί που κόντευα να βγάλω καπνούς απ´ τ´ αυτιά, κι εκεί που σκεφτόμουν οτι όταν μου λείπει κάτι πάντα θα είναι Κυριακή, κι εκει που σκεφτόμουν οτι καλά είναι τα Wera αλλά γιατί δεν έχω και καμιά 50-αριά άλλα άλλεν του Lidl σκορπισμένα εδώ κι εκεί ώστε να βρώ κάποιο όταν το χρειαστώ, ευτυχώς θυμήθηκα τα παλιά μου Facom, αγορασμένα πριν 30 χρόνια και βάλε.
Εννοείται οτι η δουλειά τελείωσε σε χρόνο dt.
Ηθικό δίδαγμα... Μην παροπλίζετε ποτέ τα παλιά σας εργαλεία, πολύ περισσότερο όταν είναι και καλύτερα απ´ τα καινούρια.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    140.9 KB · Views: 169
  • image.jpg
    image.jpg
    165.4 KB · Views: 165
Last edited:
Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Πες τα ρε Νεκ.

Καλός είσαι κι εσύ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπάμπη το RC της Pioneer για ποιό "εργαλείο" είναι;

TV 500A

Μπάμπη όταν λες "από τη βραδυά του Πολυτεχνείου" τι εννοείς;Απο το '73;;

Όχι Νικόλα... Σχήμα λόγου είναι, ούτε ήξερε να μου πεί πότε έλεγξε τις μπαταρίες για τελευταία φορά.

Πω πω ρε φίλε,αγχώθηκα!Λέω τέτοιο κειμήλιο και δέχτηκε να το σφάξει;Να του πεις να τον μοντάρει led!

Πως γίνεται αυτό; Μ´ ενδιαφέρει κι εμένα γιατί έχω 2-3 τέτοιους...

"-Και ψεύδεσαι και τρώς" :flipout:

Καλά, δεν βλέπεις τι έκανα με το Makita; Πόσο περισσότερη εξήγηση πιά, ζωγραφισμένο στο έχω.
Συγχωραμε θειο Μπαμπη, δεν το προσεξα στη φωτογραφια, δεν διακρινεται καλα το υπολειμμα της μπαταριας. Οχι τιποτις αλλο, αλλα εδωσα και πατημα στα παιδια της κιτρινης οικογενειας να σχολιασουν τα makita.
:slapface: