Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
Και που ξέρουμε πόσες στροφές θέλει το κάθε κοπτικο? Με την εμπειρία?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Kανονικα το manual του ρουτερ πρεπει να αναγραφει αυτες τις τιμες. Εχουν να κανουν και λιγο με τη δυναμη του μοτερ. Και γι' αυτο τα μικρα σε δυναμη ρουτερ δεν παιρνουν 12mm και 1/2 ιντσα κολετ.

Aυτο ειναι απο το GMF 1600 που ενω δεχεται μεχρι 55mm διαμετρο κοπης, στον πινακα δειχνει μονο μεχρι τα 40.

speed.png

Ευχαριστώ καί μιά ακόμα ερώτηση,άν δέν κουράζω
Αν έχει κάποιο ρόζο στήν άκρη το ξύλο τό κουρευτικό περιθωρίων μέ τίς 30.000 στροφές απλά νά υποθέσω ότι τόν πετάει έξω ?
Σε αυτήν τήν λεπτομέρεια καί μέ ρούτερ ακόμα τί κάνουμε άν θέλουμε να κόψουμε τά περιθώρια καί μάς έτυχε νά δούμε ρόζο στίς ακμές του ?

To λεγομενο climb cutting, δηλαδη πας κοντα στον ροζο και ρουταρεις με αναποδη φορα για 2-3 cm, ετσι ωστε το κοπτικο δεν αρπαζει αλλα τινει να περπατησει πανω στο ξυλο. Θελει λιγο προσοχη γιατι οντως φευγει ευκολα ολο το ρουτερ ειδικα αν ειναι ελαφρυ.

Συμπερασματικά λοιπόν ...στα μικρά ρούτερ που έχουμε μερικοί ....όσο μεγαλύτερη διάμετρος κοπτικού τόσο μικρότερη ταχύτητα έτσι ????

Συμπερασματικά λοιπόν ...στα μικρά ρούτερ που έχουμε μερικοί ....όσο μεγαλύτερη διάμετρος κοπτικού τόσο μικρότερη ταχύτητα έτσι ????

Εγω μεχρι στιγμης δεν εχω δουλεψει σχεδον ποτε στην 6 που ειναι 25000 στροφες. Εμενα εχει και το constant electronic που διατηρει τις στροφες σταθερες ακομα και οταν ζοριζεται. Σε καποια ρουτερ υποθετω θα πρεπει να ρυθμιζεις ψηλοτερα οταν βλεπεις οτι πεφτουν οι στροφες (αρα και η ροπη) και ζοριζεται το μοτερ.
Οταν το ρουτερ παει χωρις πολλα ζορια δεν υπαρχει λογος να ανεβαζεις στροφες. Εγω εμπειρικα προτιμω τις χαμηλοτερες οπου μου φαινεται οτι το μηχανημα παει ανετα. Απο κει και περα βλεπεις και λιγο το πασο και το μικραινεις οσο μπορεις για να βοηθησεις. Σε mdf και μελαμινες ολα τα ρουτερ πανε αρκετα καλα παρ'ολο που η κολλα ξετροχιζει το κοπτικο. Θα κοβει καλα ακομα και ετσι. Οταν το βαλεις στα σκληρα ξυλα ομως η ταχυτητα και το πασο ειναι πολυ σημαντικα αλλα και το να κοβει καλα.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μέχρι στιγμής έχουμε

Enduras x1 set
Sharkovios x1 set
Mikep x1 set
Panava X1 set

Ένα σετ και εδώ pls!Αν φυσικά δεν είναι κόπος να μου το στείλει κάποιος,αλλοιώς κανένα θέμα,ειλικρινά!

Enduras x1 set
Sharkovios x1 set
Mikep x1 set
Panava x1 set
Babis K x1 set

Το κλείνουμε με τα 5 αυτά άτομα ή ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος?......είχα δεί γιά τον Nektarios2015 και τον Vrass....
Σε ποιά περιοχή θα βόλευε (όλους μας) να παραδοθούν, ώστε να μοιραστούν σχετικά εύκολα μετά?

Ναι, κι εγώ μέσα εννοείται. Αν μπορώ να μπω και στη μοιρασιά για τις ταινίες, ακόμα καλύτερα.
Ξαναβάζω τη λίστα και με εμένα μέσα.

Enduras x1 set
Sharkovios x1 set
Mikep x1 set
Panava x1 set
Babis K x1 set
Vrass x1 set

...ελπίζω να σας πρόλαβα...

Παιδιά, αν θέλετε τα βάζω παραλαβή στη κρήτη, που θα'μαι, αφήνω το ένα στο Νίκο, και μετά τις γιορτές που θα γυρίσω σας φέρνω τα υπόλοιπα. Με αυτή τη λογική, θα πληρώσει ο καθένας με την παραλαβή (μετά δηλαδή). Θα τα πληρώσω εγώ όλα δηλαδή τώρα.

Enduras x1 set
Sharkovios x1 set
Mikep x1 set
Panava x1 set
Babis K x1 set
Vrass x1 set
Πετειναράκης x1 set

Μ´αυτά και μ´αυτά, γίναμε εφτά!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φάγαμε άκυρο!....διαθέσιμα εργαλεία, μόνο έξι τεμάχια!

Ευχαριστώ Νίκο!....ήντα να σου πω εδά?!.....θα γνωριστούμε παρ´όλ´αυτά τώρα που θα'μαι κάτω!....να πιούμε ένα καφέ Μοίρες άμα συχνάζεις!

Κυριάκο, βάζω τη διεύθυνση σου?

Αυτά ρε Νικόλα δεν γίνονται... Θα ´ρουνε τα εργαλεία Κρήτη κι εσύ θα μείνεις απ´έξω;
Πάρε το δικό μου.

Πράμα Μιχαλιό,ξάτου!Μοίρες συχνάζω λόγω εργασίας εκεί!Στείλε να βρεθούμε!

Όχι Μπάμπη,επιμένω!Το σωστό είναι σωστό,εξ'άλλου θα ξανακάτσει,δε μου χρειάζεται άμεσα!Σε ευχαριστώ φίλε!

ΟΚ, σε κανέναν δεν χρειάζεται άμεσα, απλά είναι ένα εργαλείο που είναι σε χώμα τιμή και μπορεί να σε βγάλει κάποια στιγμή από μια δύσκολη θέση.
Ελπίζω μόνο να μην είναι της Κυριακής χαρά και τηε Δευτέρας λύπη.

Λοιπόν για το ρουτερ από το Leroy δεν με χαλάει τπτ απλά αν αγόραζα πάλι θα έπαιρνα το Black n decker. Ναι πολύ ακριβότερο αλλά δίνει μέσα όλα τα collet ίντσες και μετρικα.

Μέσα στην συσκευασία το ρουτερ του Leroy έχει και μερικά bit ένα collet 8 και ένα 6 χιλιοστά. Έχει έναν ελάχιστο τζόγο στα δύο αξονακια που ανέβω κατεβαίνει αλλά μόλις το κλειδωσεις σε ύψος δεν κουνιεται τπτ. Από αναροφηση σκόνης παίρνει απλή σκούπα και για τα δικά μου δεδομένα δουλεύει αρκετά καλά.

Να σημειώσω πως δεν έχω δουλέψει άλλο ρουτερ (πιο φθηνό η ακριβό) πάρα μόνο το κουρευτικο περιθώριων της maktec.

Για το dexter έχω στα σκαριά ένα τραπεζάκι να το βάλω ανάποδα.
Thnx for the info.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk