Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εραστιτεχνικη χρήση εντός σπιτιού. Να μπορώ ν ανοίγω καμιά τρύπα στον τοίχο για να κρεμάσω κάτι, για (ξε)βίδωμα.. Θα ηθελα να είναι επαναφορτιζόμενο, όχι ιδιαίτερα βαρύ αν δε είχε και κανένα led να φωτίζει ακόμα καλύτερα!

κάτι σαν αυτό? http://toolcenter.gr/bulle-63434-18v-2-2-4-0-ah-63434.html

Οντως το GSB 10,8 ειναι απο τις καλυτερες επιλογες στα χρηματα σου.
Ειδικα δε αν συμμετεχεις σε καποια ομαδικη απο εξω θα εχεις και ρεστα!

Εραστιτεχνικη χρήση εντός σπιτιού. Να μπορώ ν ανοίγω καμιά τρύπα στον τοίχο για να κρεμάσω κάτι, για (ξε)βίδωμα.. Θα ηθελα να είναι επαναφορτιζόμενο, όχι ιδιαίτερα βαρύ αν δε είχε και κανένα led να φωτίζει ακόμα καλύτερα!

Αυτο καλο και τιμιο αλλα ειναι καπως βαρυ.
Ειδικα για βιδω-ξεβιδωματα.

Σας ευχαριστώ για την πρότασή σας, η αλήθεια είναι ότι κι εγώ το BOSCH κοιτούσα, αλλά σε τηλεφωνική επικοινωνία με το κατάστημα μου αντπρότεινε το BULLE, χωρίς να μπορώ να ξέρω τον λόγο..

Σας ευχαριστώ για την πρότασή σας, η αλήθεια είναι ότι κι εγώ το BOSCH κοιτούσα, αλλά σε τηλεφωνική επικοινωνία με το κατάστημα μου αντπρότεινε το BULLE, χωρίς να μπορώ να ξέρω τον λόγο..

Να μας πεις το καταστημα...για να προσεχουμε :))

Tα bulle (αποκλειστικη εισαγωγη και ονομασια απο την unimac) τα εχω στην ιδια κατηγορια με τα parkside. Kινεζικα εργαλεια με προσεγμενη κατασκευη και υποστηριξη απο την unimac.

ξεκαθάρισε τί θα τρυπάς περισσότερο
αν είναι κολώνες (όπως εγώ) τότε μονόδρομος τα σκαπτικά περιστροφικά πιστολέτα με sds τρυπάνι
έχω και ένα κρουστικό δραπανοκατσάβιδο 18ν bosch και η διαφορά στις κολώνες είναι χαοτική

το ένα σε 20" έχεις τελειώσει και το άλλο θέλει >>λεπτό

για σπίτι έχω καταλήξει ότι ο απόλυτος συνδυασμός είναι

professional (για να γουστάρεις!) 10ν κατσαβίδι με/χωρίς κρούση
και
σκαπτικά περιστροφικά πιστολέτα ρεύματος του Lidl πχ

στα βιδώματα ένα καλό 10άρι είναι τέλειο και απο άποψη δύναμης και βάρους και αυτονομίας

ξεκαθάρισε τί θα τρυπάς περισσότερο
αν είναι κολώνες (όπως εγώ) τότε μονόδρομος τα σκαπτικά περιστροφικά πιστολέτα με sds τρυπάνι
έχω και ένα κρουστικό δραπανοκατσάβιδο 18ν bosch και η διαφορά στις κολώνες είναι χαοτική

το ένα σε 20" έχεις τελειώσει και το άλλο θέλει >>λεπτό

για σπίτι έχω καταλήξει ότι ο απόλυτος συνδυασμός είναι

professional (για να γουστάρεις!) 10ν κατσαβίδι με/χωρίς κρούση
και
σκαπτικά περιστροφικά πιστολέτα ρεύματος του Lidl πχ

στα βιδώματα ένα καλό 10άρι είναι τέλειο και απο άποψη δύναμης και βάρους και αυτονομίας

Κυρίως βιδώματα θα κάνω αλλά και ανοίγματα τοίχων, δεν νομίζω να έχω πολλές περιπτώσεις κολώνας. Οπότε, το BOSCH GSB προτείνεται? Επίσης δεν έχω καταλάβει ποια η διαφορά της σειράς GSB από την GSR.

Το GSR δεν εχει την λειτουργια της κρουσης. Ειναι ομως το best seller της Bosch, ειναι λιγο μικροτερο σε ογκο και βαρος.
Βγαινει κατα καιρους σε πολυ καλες προσφορες (και εδω και στο εξωτερικο) σε αντιθεση με το GSB που σπανια το βλεπεις σε προσφορες.

Αν το βρεις σε καλη τιμη, μην διστασεις να το παρεις.

Μαστόρια θέλω να αλλάξω τις μπαταρίες από το 10,8βολτο του lidl.
Είδα ότι έχει μέσα 3 τεμάχια 3,6V 1300 mA.
Αν πάρω αυτές, http://www.banggood.com/2PCS-ICR186...ble-Li-ion-Battery-p-915708.html?rmmds=search θα έχω πρόβλημα με την ενσωμετωμένη πλακέτα φόρτισης?
Ξέρω ότι ο χρόνος φόρτισης θα είναι διπλάσιος.
Πόσο χρεώνει το service του lidl καινούρια τέτοια μπαταρία?

Αν πάρω αυτές, http://www.banggood.com/2PCS-ICR186...ble-Li-ion-Battery-p-915708.html?rmmds=search θα έχω πρόβλημα με την ενσωμετωμένη πλακέτα φόρτισης?

Δεν εγω γνωσεις για το θεμα, αλλα επειδη το εβαλες θελω να σε ρωτησω ποσο καιρο το εχεις το κατσαβιδι και ποσο το εχεις δουλεψει? Ηταν φυσιολογικη η πτωση των μπαταριων ή γρηγοροτερα απο οτι περιμενες. Να εχουμε και μερικες πληροφοριες για τις μπαταριες του Lidl.

Είναι του πατέρα μου. Έχει αγοραστεί πριν τουλάχιστον 2 χρόνια. Η χρήση του απ´όσο μπορώ να ξέρω ή και να φανταστώ είναι αρκετή, αλλά μάλλον και η φόρτιση είναι σε στυλ, ξεχνιέται αρκετό καιρό αφόρτιστο (με τελειωμένη μπαταρία).
Αυτό που κάνει τώρα είναι, βάζοντας την μπαταρία στον φορτιστή σε μισό λεπτό ανάβει πράσινο, ότι δηλαδή είναι φορτισμένη, κάτι που φυσικά δεν ισχύει, αφού είναι άδεια!

Είναι του πατέρα μου. Έχει αγοραστεί πριν τουλάχιστον 2 χρόνια. Η χρήση του απ´όσο μπορώ να ξέρω ή και να φανταστώ είναι αρκετή, αλλά μάλλον και η φόρτιση είναι σε στυλ, ξεχνιέται αρκετό καιρό αφόρτιστο (με τελειωμένη μπαταρία).
Αυτό που κάνει τώρα είναι, βάζοντας την μπαταρία στον φορτιστή σε μισό λεπτό ανάβει πράσινο, ότι δηλαδή είναι φορτισμένη, κάτι που φυσικά δεν ισχύει, αφού είναι άδεια!

Μου φαινεται λιγος χρονος για μπαταρια λιθιου (λιθιου ειναι ετσι?).
Αυτο ακριβως μου εκανε και εμενα η μπαταρια 14,4 του B&D, αλλα το ειχα πανω απο 6 χρονια και σε εμενα εμενε αχρησιμοποιητο για μηνες κατι φορες.

Νομιζω οτι δεν αξιζει να κανεις αυτο με τις τρεις 3.6v. Δεν μπορεις να ξερεις αν κατι παει στραβα και παρεις καμια φωτια και αν εχει μπαταρια το lidl θα ειναι κατω απο 20 ευρω, αφου η 18αρα εχει 26. Εχω σκεφτει το ιδιο για ενα σκουπακι 18v Β&D που εχω, αλλα δεν εχω βρει χρονο να ασχολειθω γιατι δεν το πολυχρησιμοποιουμε.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Να παρεις καινουργια μπαταρια parkside ή και νεο εργαλειο parkside.
Αυτη ειναι αλλωστε η απαντηση στο ερωτημα "επωνυμο και ακριβο με διαρκεια ή φτηνο και οσο παει και πχ 5 φτηνα εργαλεια ενα επωνυμο".
:flipout:

Δεν εχουν ολες οι 18650 μπαταριες λιθιου το ιδιο μεγεθος. Πρωτα πρεπει να δεις τις διαστασεις των οριτζιναλ μπαταριων που εχει μεσα γιατι υπαρχει το ρισκο να μην χωρανε οι νεες.
Μετα πρεπει να γινουν προσεκτικες, σωστες και ταχυτατες κολλησεις στις 3 μπαταριες για να παρεις τα 10.8 βολτ.
Ταχυτατες, κολλησεις διοτι ρισκαρεις να θερμανεις τα στοιχεια των μπαταριων με απροβλεπτες συνεπειες. Σωστες, διοτι αν ξεκολλησουν και βραχυκυκλωσουν, υπαρχει θεμα.

Η χημεια των μπαταριων λιθιου ειναι ακομα ασταθης παρα την προοδο της τεχνολογιας και πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι.

Στο δια ταυτα: Aγορασε ετοιμες μπαταριες απο το lidl.

Δεν αξιζει ουτε τον κοπο ουτε το ρισκο καθως 20 ευρω η λιγοτερο εχουν οι καινουργιες.