Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Παιδιά, ξέρει κανείς που βρίσκουμε τα μεταλλικά παραλληλεπίπεδα μπλοκ για να μετράμε αποστάσεις? Gauge block νομίζω τα λένε στα Αγγλικά. Κάτι τέτοιο http://www.organametrisis.gr/pages/gauge-blocks
αλλά όχι τόσο για την τεράστια ακρίβεια στα δέκατα του χιλιοστού. Να 'χει πχ μήκος 3εκ, πλάτος 4εκ ύψος 5εκ να μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλες τις πλευρές του.

Εμεις κατι τετοια πλακιδια ειχαμε για να καλιμπραρουμε τα μικρομετρα. Επισης στρογγυλα τετοια με "βημα" 0,05 του χιλλιοστου χρησιμοποιουνταν στο ρεγουλαρισμα βαλβιδων

Παίδες, δύο ερωτήματα γιά ψαγμένους μαστόρους!
1. Ψαλίδι κλαδέματος ηλεκτρικο με άνοιγμα 40mm
2. Κάτι όπως της φωτογραφίας, αλλά με κάθετη κίνηση και όχι οριζόντια

Μονο εγω βλεπω κουκουβαγια τορνου και οχι ψαλιδα στην παραπανω φωτο;;;;;

Last edited:
Εμεις κατι τετοια πλακιδια ειχαμε για να καλιμπραρουμε τα μικρομετρα. Επισης στρογγυλα τετοια με "βημα" 0,05 του χιλλιοστου χρησιμοποιουνταν στο ρεγουλαρισμα βαλβιδων

Είχα πετύχει στο ιντερνετ κάτι μεγαλύτερα που χρησιμοποιείς και τις τρεις πλευρές για να σετάρεις την απόσταση πχ από ένα φράχτη πάγκου. Συνδυάζοντας 3-4 ίδια κομμάτια (ένα κατά μήκος, άλλα στο πλάτος) έβγαζαν ότι απόσταση ήθελες σε εκατοστά. Δυστυχώς δεν θυμάμαι ούτε που τα 'χα δει ούτε πως τα λένε...

Για αναζητησε και Standard Test Blocks και Hardness Calibration Test Blocks, μηπως βρεις αυτο που ψαχνεις.
Τα καλα προτυπα αναφορας ειναι ακριβα νομιζω.
Αλλιως παρε ενα κομματι μασιφ αλουμινιο (η αλλο υλικο, μπορει για την δουλεια που το θες να κανει και βιομηχανικο πλαστικο), και πηγαινε σε μια φρεζα να στο φτιαξει στις διαστασεις που θες, και να σου μετρησει αποκλισεις αναλογα με την θερμοκρασια. Εκτος αν δεν σε ενδιαφερουν εκατοστα και δεκατα του χιλλιοστου.

Βεβαια ολα τα παραπανω, εκτος απο την ερωτηση για την "κουκουβαγια" στην φωτο, ανηκουν στο "Μαστορες τα φωτα σας".

Αλλιως παρε ενα κομματι μασιφ αλουμινιο (η αλλο υλικο, μπορει για την δουλεια που το θες να κανει και βιομηχανικο πλαστικο), και πηγαινε σε μια φρεζα να στο φτιαξει στις διαστασεις που θες, και να σου μετρησει αποκλισεις αναλογα με την θερμοκρασια. Εκτος αν δεν σε ενδιαφερουν εκατοστα και δεκατα του χιλλιοστου.
Δεν με ενδιαφέρουν τα εκτατοστά του χιλιοστού. Πουλάνε έτοιμα τέτοια από αλουμίνιο και λογικά θα είναι φτηνά. Τα άλλα για calibration είναι για άλλο σκοπό και πανάκριβα.

Βεβαια ολα τα παραπανω, εκτος απο την ερωτηση για την "κουκουβαγια" στην φωτο, ανηκουν στο "Μαστορες τα φωτα σας".
Έχεις δίκιο. Τέλος η ερώτηση εδώ.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ευχαριστώ Μιχάλη. Το θέλουμε να κόβει 40mm ξύλο γιατί θα κλαδεύουμε ελιές - πολλές -!.

Φιλε φοβαμαι οτι θα μπλεξεις με το ηλεκτρικο, ασε που θα μπερδευεται το καλωδιο μεσα στην ελια, αν θελεις οπωσδηποτε μικρο (παλαμης) καλυτερα να επενδυσεις σε αερος. Εγω μια χαρα τις κλαδευω με αλυσοπριονο και χειροκινητο κλαδευτικο ψαλιδι (οχι ισια λαμα) επεκτεινομενο μεχρι περιπου 1 μετρο, κλαδια 4 cm τα κοβει σαν βουτυρο.

Για πολλες ελιες, ΜΟΝΟ βενζινοκινητο κλαδευτικο τυπου stihl ms 150 tc-e , η αλλο με λαμα carving, και παρεα ενα ομορφο καλο χειροπριονο, και αν εχεις ψηλα δεντρα αντε και ενα κονταροπριονο..... ολα τ αλλα ειναι παιχνιδακια..
Τα αερος και τα ηλεκτρικα ψαλιδια ειναι για αλλες δουλειες, πχ αμπελια, οχι για ελιες..

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Aυτες πανε μεχρι το 6αρι καλωδιο ομως και οχι 16αρι που λεει η knipex.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

δηλαδή η οπή πρεσαρίσματος είναι πιο μεγάλης διαμέτρου στην Knipex ;

Πιο μεγαλη οπη και πιο μεγαλη δυναμη πρεσσαρισματος.
το γραφει και στα σχολια καποιος στο Amazon
They work all the way down to 0.08mm and up to 16mm bootlace ferrules, cheap pair only did between 0.25mm and 6mm.

εεμ γι αυτό είναι και τόσο ακριβή, ότι πληρώνεις παίρνεις.

Πάντως και εγώ με τη Κινεζιά που έχω την κάνω τη δουλειά μου (ερασιτεχνική χρήση), για έναν επαγγελματία όμως η Knipex είναι ΤΟ εργαλείο.

Ένα βιντεάκι unboxing του καινούριου θηρίου που πήρε ο συμπατριώτης μας γιουτουμπερ.
Τον παρακολουθώ τον συγκεκριμένο και έχει ωραίες κατασκευές, σας τον προτείνω.

https://youtu.be/4URiEWKFixg

Ο τορνος φαίνεται να έχει πολύ ωραία features, θα το μελετήσω το απόγευμα που θα γυρίσω σπίτι.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα σε όλους,

Ψάχνω για αγορά φαλτσοπρίονου, θα προτιμούσα να είναι και Radial για κοπή σε μεγαλύτερα ξύλα. Το Budget είναι MAX 350 ευρώ.

Προς το παρόν είμαι ανάμεσα στο παρακάτω:

Metabo KGS 216 M Radial (έχει και Laser)

BOSCH - GCM 800SJ

Θα ήθελα να μου πείτε και τις δικές σας προτάσεις...

Καλημέρα σε όλους,

Ψάχνω για αγορά φαλτσοπρίονου, θα προτιμούσα να είναι και Radial για κοπή σε μεγαλύτερα ξύλα. Το Budget είναι MAX 350 ευρώ.

Προς το παρόν είμαι ανάμεσα στο παρακάτω:

Metabo KGS 216 M Radial (έχει και Laser)

BOSCH - GCM 800SJ

Θα ήθελα να μου πείτε και τις δικές σας προτάσεις...

Εγω, αν τωρα μου ελεγαν παρε ενα δωρο με αξια μεχρι 350 ευρω θα κοιτουσα πρωτα απο ολα να παρω με δισκο 255mm και οχι 216. και οχι υποχρεωτικα επωνυμο.

Αν αυτο δεν σε νοιαζει και θελεις να δωσεις 350 για επωνυμο πρεπει να δεις ποσο μηκος θελεις να κοβεις. Το Metabo εχει 305mm και το bosch 270 με περιπου ιδιο υψος κοπης. Το metabo εχει και τον σακο (πολυ βολικος) και ειναι και φτηνοτερο. Το λειζερ ξεχασε το, ποτε δεν θα στηριχτεις σε αυτο αν θελεις ακριβεια.

Προσωπικα σε αυτα τα λεφτα δεν θα επαιρνα κανενα απο τα 2 αλλα επιλεγω το bosch γιατι ειμαι Boschaκιας.