Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μαστόρια, στη γύρω περιοχή της δάφνης, μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρω ταινίες λείανσης με το μέτρο?

Και γιατί δεν παίρνεις φύλλο Α4 να το κόβεις κατά το δοκουν ?
Έτσι όπως το είδα δε θέλεις πάνω από 30 εκ μήκους.

Και γιατί δεν παίρνεις φύλλο Α4 να το κόβεις κατά το δοκουν ?
Έτσι όπως το είδα δε θέλεις πάνω από 30 εκ μήκους.

Θέλω γύρω στα 60cm. Θα βρω σε μεγάλα μεγέθη, ώστε να κόβω όσο θέλω, να είναι το ίδιο υλικό από τη πίσω μεριά με τις έτοιμες ταινίες?
Δεν ξέρω αν κατάλαβες τι εννοώ, αλλά οι ταινίες από την πίσω μεριά, δεν είναι χάρτινες αλλά κάτι σαν πάνινες!

Θέλω γύρω στα 60cm. Θα βρω σε μεγάλα μεγέθη, ώστε να κόβω όσο θέλω, να είναι το ίδιο υλικό από τη πίσω μεριά με τις έτοιμες ταινίες?
Δεν ξέρω αν κατάλαβες τι εννοώ, αλλά οι ταινίες από την πίσω μεριά, δεν είναι χάρτινες αλλά κάτι σαν πάνινες!

Εμένα πάντως στο συνοικιακό χρωματοπωλείο, τα εχει τα ρολά κρεμασμένα και κόβει με το μετρο. Απο την πισω πλευρά εχουν κατάλληλη υφή για αυτοπρόσφυση σε Velcro

Δεν αντίλαμβανομαι ιςως τη δυσκολία του εγχειρήματος ;

Όπως το λες Κυριάκο. Βέβαια και αυτό που είναι γιά velcro κάνει, και εδώ κοντά μου βρίσκω, αλλά θα ήθελα το άλλο, που είναι σαν τις έτοιμες ταινίες!

Μιας και η φτηνιάρικη μέγγενη που έχω μου υπενθυμίζει σε κάθε περίπτωση οτι πρέπει να την αλλάξω, έχετε να προτείνετε μια vfm λύση για ερασιτεχνική χρήση πάντα. Νομίζω 125mm μου είναι αρκετά και εκεί γύρω στα 80 ευρώ πάνω-κάτω .

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μιας και η φτηνιάρικη μέγγενη που έχω μου υπενθυμίζει σε κάθε περίπτωση οτι πρέπει να την αλλάξω, έχετε να προτείνετε μια vfm λύση για ερασιτεχνική χρήση πάντα. Νομίζω 125mm μου είναι αρκετά και εκεί γύρω στα 80 ευρώ πάνω-κάτω .

Εχω ακουσει πολυ καλα λογια για δαυτες.
Τουρκικες μεν αλλα vfm.

Τη βάζω στα υπόψιν, αν και μαζι με τα μεταφορικά θα μου πάει 105 ευρώ. Αν υπάρχει και κάτι πιο φθηνό και αξιόπιστο ευχαρίστως να το ακούσω.

τι εντυπωσεςι εχετε για ατ εργαλεια Irwin?
δεν βλεπω μεγαλη ποικιλια, και οι τιμες ειναι κοντα στα Στανλευ

Τη βάζω στα υπόψιν, αν και μαζι με τα μεταφορικά θα μου πάει 105 ευρώ. Αν υπάρχει και κάτι πιο φθηνό και αξιόπιστο ευχαρίστως να το ακούσω.

Δες στον καινούριο κατάλογο προσφορών της unimac.
Στην τελευταία σελίδα έχει αρκετές μέγγενες ερασιτεχνικές και επαγγελματικές στα χαρακτηριστικά που θες.

τι εντυπωσεςι εχετε για ατ εργαλεια Irwin?
δεν βλεπω μεγαλη ποικιλια, και οι τιμες ειναι κοντα στα Στανλευ

Eχω ενα folding utility knife και ενα σκαρπελακι, μου φαινεται πολυ καλη ποιοτητα εργαλειων χειρος γενικοτερα. Ενα κλικ τουλαχιστον ανωτεερη απο την stanley κατα τη γνωμη μου.
http://www.irwin.com/

Καλησπέρα!
εγω πήρα αυτήν https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...i-me-megisto-anoigma-siagonon-125mm-61547073/
Εσφιξα γαλβανιζέ σωλήνες μιας ιντσας μισο μέτρο μήκος για τις κόψω χωρίς πρόβλημα. Έβαλα πολύ δύναμη και άντεξε. Σε βάθος χρόνου δεν ξέρω.
Είχα μια άλλη πιο μικρή και έσπασε πάνω στο σφίξιμο. Ευτυχώς μου επιστρέψανε τα χρήματα και πήρα μετά αυτήν. Επίσης είναι στο παλκόνι μέρες και δεν έχει ίχνος σκουριάς.
Πιστεύω για περιστασιακή χρήση είναι καλή. Αν θυμάμαι καλά είναι ινδική.

Eχω ενα folding utility knife και ενα σκαρπελακι, μου φαινεται πολυ καλη ποιοτητα εργαλειων χειρος γενικοτερα. Ενα κλικ τουλαχιστον ανωτεερη απο την stanley κατα τη γνωμη μου.
http://www.irwin.com/

Το θέμα είναι ότι είναι όντως ποιοτικά αλλά δεν έχω βρει τη συλλογή στην Ελλάδα....

Καλησπέρα!
εγω πήρα αυτήν https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...i-me-megisto-anoigma-siagonon-125mm-61547073/
Εσφιξα γαλβανιζέ σωλήνες μιας ιντσας μισο μέτρο μήκος για τις κόψω χωρίς πρόβλημα. Έβαλα πολύ δύναμη και άντεξε. Σε βάθος χρόνου δεν ξέρω.
Είχα μια άλλη πιο μικρή και έσπασε πάνω στο σφίξιμο. Ευτυχώς μου επιστρέψανε τα χρήματα και πήρα μετά αυτήν. Επίσης είναι στο παλκόνι μέρες και δεν έχει ίχνος σκουριάς.
Πιστεύω για περιστασιακή χρήση είναι καλή. Αν θυμάμαι καλά είναι ινδική.[/QUOTE]

Μια παρόμοια έχω, κόκκινη όμως και στα 100mm. Θέλω να την αλλάξω γιατί πρώτον μου έσπασε στο σημείο που τα σαγόνια της πιάνουν πάνω στο κυρίως σώμα και δεύτερον γιατί το ατσάλι της δεν έχει αρκετό "ψωμί" λόγω σχεδίου με αποτέλεσμα στο σφίξιμο να λυγίζει λόγω ελαστικότητας. Καλοβλέπω τις unimac και τις kanca, αλλά υπάρχουν και οι stanley , tactix , bulle κτλ. Άραγε τι να επιλέξει κανείς;

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αυτή που σου έσπασε μήπως ήταν από μαντέμι;

Ατσάλινη είναι. Και αυτή και μια άλλη 125mm του κιλού που μου είχαν κάνει δώρο, έσπασαν στο ίδιο σημείο αλλά τις κόλλησα. Το συγκεκριμένο σημείο είναι αρκετά αδύνατο γιαυτό και δεν τις ζορίζω γιατί είμαι σίγουρος οτι θα πάρω στο χέρι και το άλλο σαγόνι.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μια παρόμοια έχω, κόκκινη όμως και στα 100mm. Θέλω να την αλλάξω γιατί πρώτον μου έσπασε στο σημείο που τα σαγόνια της πιάνουν πάνω στο κυρίως σώμα και δεύτερον γιατί το ατσάλι της δεν έχει αρκετό "ψωμί" λόγω σχεδίου με αποτέλεσμα στο σφίξιμο να λυγίζει λόγω ελαστικότητας. Καλοβλέπω τις unimac και τις kanca, αλλά υπάρχουν και οι stanley , tactix , bulle κτλ. Άραγε τι να επιλέξει κανείς;

Θα σου πρότεινα να κινηθείς είτε στην industrial σειρά της Bulle, αν δεν σε ενδιαφέρει η ευκολία της περιστρεφόμενης βάσης, που προσφέρει η professional σειρά της, είτε της kanca. Απόφυγε τις stanley και τις tactix, είναι πολύ της "σειράς" πλέον.....