Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Τα περισσότερα με 8 τρύπες είναι (έκανα λάθος για τις 6 που σου είπα) οπότε δεν θα έχεις θέμα.

Παιδιά αν στείλεις κάτι με ταχυδρομείο Πώς το χρεώνουν με τον όγκο ή με το βάρος;αν γνωρίζετε

Ετρεχε προ διετιας...
Τωρα κουραστηκε και σταματησε.
Χαχαχαχα
Ειχαμε ψωνισει εκατονταδες απο τον Γερμανο Ευγενιε.

ααααα τωρα προσφατα δλδ...χαχαχαχαχαχα
αν ειναι ευκολο βαλε και εδω ενα λινκ με του Γερμαναρα το μαγαζι...μπας και συμφερει ακομα και ατομικά να παρουμε απο εκει...

και επι της ευκαιριας...
Τι θα λεγατε οι Μοντεραδες να φτιαχναμε ενα θεμα με ολες τις ομαδικες οποτε οι αμπαλοι σαν εμενα να μπορουμε να τις περνουμε πρεφα ποιο ευκολα καθως και να βλεπουμε τι ειναι active και τι απλα κουραστηκε να τρεχει?

Last edited by a moderator:
Εγώ ετοιμάζομαι για παραγγελία από γερμανικό side έχω ρωτήσει για 2 φαλτσοπριονα για καλύτερη τιμή και περιμενω Απάντηση με 15 ευρώ στέλνει ελλαδα

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

=====

Τώρα για ομαδική Δεν έχω κάνει ποτέ εγώ μενω ροδο Δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει να γίνει αποστολή με ταχυδρομείο προς αλλα μέλη σε Αθήνα κτλ

Last edited by a moderator:
Σχετικά με τα αναλώσιμα, επιβεβαιώνω κι εγώ για τα bosch. Είναι τα ίδια με τις 8τρυπες με 125 διάμετρο. Κάνουν και σε makita και σε metabo νομίζω. Της festool είναι διαφορετική η θέση των τρυπών, ήλπιζα ότι θα ταιριάζουν μιας και έχω αρκετά για το rotex, αλλά δεν μου έκατσε και πήρα τα bosch.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σχετικά με τα αναλώσιμα, επιβεβαιώνω κι εγώ για τα bosch. Είναι τα ίδια με τις 8τρυπες με 125 διάμετρο. Κάνουν και σε makita και σε metabo νομίζω. Της festool είναι διαφορετική η θέση των τρυπών, ήλπιζα ότι θα ταιριάζουν μιας και έχω αρκετά για το rotex, αλλά δεν μου έκατσε και πήρα τα bosch.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εμένα πάλι Κώστα, ένα δείγμα που έπεσε στα χέρια μου, έχει μικρότερες και πιο πολλές τρύπες αλλά στη σωστή διάταξη την 8αδα.
Έχω την εντύπωση ότι η Festool άλλαξε τα συγκεκριμένα αναλώσιμα
70c106f1b4fcaec9488959b203433327.jpg
848d5f9876ed49ab70993c7f034e585c.jpg

Sent from my C6833 using Tapatalk

Ενδιαφερον, δεν κοιταξα τα granat. Στα rubin που εχω και ειναι κατ'αποκλειστικοτητα για ξυλο, εχουν μονο την εξωτερικη σειρα τρυπων η οποια δεν ταυτιζεται με αυτην της bosch και dewalt.
Επισης απ'οτι βλεπω το granat που εχεις στη φωτογραφια ειναι για το μεγαλυτερο rotex, το οποιο πιθανον να εχει αλλη διαταξη τρυπων απο το 125αρι. Θα το τσεκαρω το σαββατοκυριακο που θα παω στο πατρικο μου οπου εχουμε τα συγκεκριμενα αναλωσιμα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απο που βρίσκεις Κώστα αναλώσιμα ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Χρήστο έχω τό πολυτριβείο τής B&D KA280 τό έκκεντρο πέλμα είναι 125 mm μέ 8 τρύπες,το κλασσικό πού ταιριάζουν πολλά γυαλόχαρτα
1) Δίνει χύμα τό κέντρο βίδας γυαλόχαρτο velcro 125 mm μέ 8 τρύπες (δεύτερη φωτoγραφία δεξιά μέ άσπρο χρώμα),σέ διάφορα grit.
2) Έχει Dexter από Leroy-Merlin πού ταιριάζουν.
3) Δέν τά έχω δοκιμάσει άλλα νομίζω ότι καί τά γυαλόχαρτα Bosch 125 mm έχουν 8 τρύπες καί θά κάνουν.

gyalo310.jpg

gyalo110.jpg

gyalo210.jpg

Ευχαριστω πολυ Δημήτρη. Το Leroy ακούγεται καλή λύση.
Κώστα δες και πες μου. Δεν ξέρω τους τύπους της festool οποτε αν λες οτι ο άλλος τύπος ειναι για ξυλο σε πιστευω.

Sent from my iPad using Tapatalk

Παιδιά μην κολλάτε τόσο στον αριθμό των τρυπών, και στις αποστάσεις που υπάρχουν μεταξύ τους. Μπορείτε πολύ απλά και εύκολα να αγοράσετε οποιοδήποτε γυαλόχαρτο τύπου σχαρτς, (στρογγυλό έτσι; ;) μην παιδεύεστε άδικα...) να φτιάξετε ένα πατρόν και με μια ζγρόμπια (σ.σ. συνήθως είναι 10mm) στο μέγεθος των τρυπών να κάνετε τις τρύπες :a0210:. Δεν είναι τόσο μπελαλίδικο όσο ακούγεται, εκτός και και αν εγώ που το έχω κάνει τόσες φορές, (...μου έχει τύχει πολλές φορές να μην μπορέσω να βρω γυαλόχαρτα στην κόκκωση που επιθυμούσα, και κατέφυγα σε αυτή την λύση) που του έχω πάρει τον αέρα.... :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Παιδιά μην κολλάτε τόσο στον αριθμό των τρυπών, και στις αποστάσεις που υπάρχουν μεταξύ τους. Μπορείτε πολύ απλά και εύκολα να αγοράσετε οποιοδήποτε γυαλόχαρτο τύπου σχαρτς, (στρογγυλό έτσι; ;) μην παιδεύεστε άδικα...) να φτιάξετε ένα πατρόν και με μια ζγρόμπια (σ.σ. συνήθως είναι 10mm) στο μέγεθος των τρυπών να κάνετε τις τρύπες :a0210:. Δεν είναι τόσο μπελαλίδικο όσο ακούγεται, εκτός και και αν εγώ που το έχω κάνει τόσες φορές, (...μου έχει τύχει πολλές φορές να μην μπορέσω να βρω γυαλόχαρτα στην κόκκωση που επιθυμούσα, και κατέφυγα σε αυτή την λύση) που του έχω πάρει τον αέρα.... :2thumb22sup:
Καλημέρα Κώστα κι ευχαριστώ για την απάντηση.
Ο ελεύθερος χρονος μου είναι τόσο περιορισμενος που θα προτιμούσα να βρω έτοιμα γυαλοχαρτα με τις σωστές τρύπες, παρά να ασχοληθώ να φτιάξω.
Είναι καλό όμως να γνωρίζουμε εναλλακτικές λύσεις

Sent from my C6833 using Tapatalk

Καλησπέρα παιδιά οι αγορές με ups από Γερμανία συνήθως πόσες μέρες κανουν να ερθουν;

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μετα την απωλεια του αλοιφαδορου μου καλοκοιταω αυτον
https://shop.bosch-professional.com/gb/en/product/polisher-gpo-14-ce--25798
Εχει καποιος καποια γνωμη?

Κυριάκο καλησπέρα, αν τον θέλεις για αυτοκίνητα δεν πολυκάνει..... Ειναι αρκετά ογκώδης και βαρύς, με παραπάνω ροπή από τους αντίστοιχους που είναι καθαρά για αυτοκίνητο. Αυτός ο αλοιφαδόρος όπως και ο αντίστοιχος της Dewalt που έχω κάνει για γυάλισμα μαρμάρων, πολυεστερικών σκαφών, κτλ για μεγάλες επιφάνειες δηλαδή. Σε χρήση αυτοκινήτου θέλει αρκετή προσοχή ειδικά στις γωνίες γιατί μπορεί να σου σηκώσει το χρώμα. Για χρήση αυτοκινήτου κοίτα προς rupes μεριά, αλλά οι τιμές στο λέω από τώρα τσούζουν....