Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Παιδιά καλησπέρα,
θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής. Θέλω να πάρω ένα μικρό γωνιακό τροχό 125mm για μόνιμη χρήση μόνο με συρματόβουρτσα σαν την παρακάτω για τρίψιμο σκουριασμένων γεωργικών εργαλείων. Πόσα watt θα προτείνατε να είναι ο τροχός και πόσες στροφές;

[h=1]Ποτηροειδής βούρτσα, ανοξείδωτη[/h]http://www.bosch-pt.com/gr/el/accocs/%CE%95%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/197469/887/%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CE%AC%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%B1/%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CF%89%CF%84%CE%B7/

To link δεν δουλευει.

Αναφορικα με τις στροφες, οι προδιαγραφες της βουρτσας θα τις καθορισουν.
Για τα watt εκτιμω οτι δεν υπαρχει καποιο θεμα αλλα θα προτιμουσα ο τροχος να εχει ρυθμιζομενες στροφες.

Άρα 800W με 1000W είναι καλά για τη δουλειά που θέλω, ώστε 'όταν τρίβει να πέφτουν πολύ οι στροφές του λόγω ζορίσματος από τη τριβή με τη βούρτσα;

Για μενα το πιο σημαντικο ειναι οι ρυθμιζομενες στροφες για την δουλεια που το θες. Kαι για καλυτερο ελεγχο και σωστοτερο αποτελεσμα και για ασφαλεια.
Τα watt ειναι αδιαφορα εαν προκειται για εναν καλο τροχο (οπως αυτος ο bosch στο λινκ παραπανω) που διατηρει τη ροπη του και στις χαμηλες στροφες.

Θελεις επισης απαραιτητως γυαλια προστασιας για τα συρματιδια που μπορει να σπασουν.

Αν μου επιτρέπεται ΚΑΙ μάσκα ή προσωπίδα σκόνης οπωσδήποτε!
Έχει βασανιστεί κόσμος κ κοσμάκης από την εργασία αυτή.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

οταν χρησιμοποιούμε τον τροχό για λείανση θέλουμε πολλά βαττ λόγο αυξημένων τριβών, αλλα και μεγαλύτερου βάρους του αναλώσιμου.

εγω απο όσο ξέρω και εχω παρατηρήσει, οταν ρίχνουμε τισ στροφές ηλεκτρονικά σε εργαλεία με καρβουνάκια μειώνετε και η ροπή...σε επαγγελματικα ή ερασιτεχνικά..

ο κωστας έχει δίκιο για την μάσκα.. ιδικά η σκουριά πετάγεται απρόβλεπτα και πολλές φορές σε μεγάλα κομμάτια...

τον πράσινο στα 800βαττ με την 75αρα βούρτσα θα τον κλαις την πρώτη μέρα, και αν οχι απο υπερθέρμανση θα παει απο κορόνα πηνίο

Last edited:

οταν χρησιμοποιούμε τον τροχό για λείανση θέλουμε πολλά βαττ λόγο αυξημένων τριβών, αλλα και μεγαλύτερου βάρους του αναλώσιμου.

εγω απο όσο ξέρω και εχω παρατηρήσει, οταν ρίχνουμε τισ στροφές ηλεκτρονικά σε εργαλεία με καρβουνάκια μειώνετε και η ροπή...σε επαγγελματικα ή ερασιτεχνικά..

ο κωστας έχει δίκιο για την μάσκα.. ιδικά η σκουριά πετάγεται απρόβλεπτα και πολλές φορές σε μεγάλα κομμάτια...

Εσύ πόσα watt θα πρότεινες να είναι;

1400 ρυθμιζόμενο για να δουλεύει ικανοποιητικα και στις αργές , και επεγγαλματικη σειρά, για να σου δώσω να καταλάβεις ισως να ειναι το ποιο επίπονο αναλώσιμο για εναν 125αρι

αν δες μπορείς να ανέβεις τόσο, παρε εναν μικρότερο και δούλευε με δίσκους φτερού..κάνουν καλή δουλειά αλλα δεν μπαίνουν στα δύσκολα σημεία

Δεν θα έχεις προβλήματα με τα watt,θα έχεις με σπασμένη γωνιακή μετάδοση και με τα ρουλεμάν στην έξοδο.
Ρυθμιζόμενος οπωσδήποτε και μαλακή ποτηροσυρματοβουρτσα για τον μικρό τροχο.
Σε σκληρή σκουριά,βάζεις δίσκο αφαίρεσης υλικού.
Αν θελήσεις πιο ζορικα,θα πας σε μεγάλο τροχό.
Εκεί θέλει τέχνη και χέρια...

Ο 125 αρης του lidl και ο φθηνος του practiker,σπάνε, στα σίγουρα...

αν δες μπορείς να ανέβεις τόσο, παρε εναν μικρότερο και δούλευε με δίσκους φτερού..κάνουν καλή δουλειά αλλα δεν μπαίνουν στα δύσκολα σημεία

Ρυθμιζόμενο γιατί να χρειαστεί εφόσον θα το δουλεύω μόνο με συρματόβουρτσα; Αυτή της BOSCH λέει ότι αντέχει 12500.0 στροφές και γενικά και κάποιες άλλες που είδα είναι γύρω στις 10000 στροφές.

σκέψου οτι οι 125 δουλεύουν στις 11000-11500 οπότε μονο της bosch σε καλύπτουν αλλα εκτός αυτού επειδη το αναλώσιμο ειναι πολυ βαρύ γίνετε δύσχρηστο στο μαχ και μπορεί να θεσ να κατεβάσεις στροφές, σου δίνει άλλη ελευθερία κινήσεων..

και για να καταλάβετε αυτό με τα βαττ.. στην επαγγελματικη σειρά στα 850 η ίδια η bosch εχει εκτος προδιαγραφών την 75αρα βούρτσα
http://www.bosch-pt.co.in/in/en/angle-grinder-gws-850-ce-131459-0601678755.html

και για να καταλάβετε αυτό με τα βαττ.. στην επαγγελματικη σειρά στα 850 η ίδια η bosch εχει εκτος προδιαγραφών την 75αρα βούρτσα
http://www.bosch-pt.co.in/in/en/angle-grinder-gws-850-ce-131459-0601678755.html

Ο τροχός μεγαλύτερο ζόρι τραβάει όταν δουλεύει με συρματόβουρτσα, όταν δουλεύει με δίσκο λείανσης ή με δίσκους φτερού;

Ο τροχός μεγαλύτερο ζόρι τραβάει όταν δουλεύει με συρματόβουρτσα, όταν δουλεύει με δίσκο λείανσης ή με δίσκους φτερού;

απο προσωπική εμπειρία, πλεκτή συρματοβουρτσα μετά δίσκος λείανσης και μετα φτερού...
Από το ποιο επώδυνο στο λιγότερο..φυσικά παίζει ρόλο και το πόσο το πιέζει για να φαει περισσότερο υλικό
Με τις συρματοβουρτσες τισ βαριές μονο και μονο στον αέρα να το δουλέψεις, νιώθεις οτι ταλαιπωρείται. Οι μαλακές ειναι πιο χαλαρές αλλα όσες εχω δουλέψει μαδανε γρήγορα

απο προσωπική εμπειρία, πλεκτή συρματοβουρτσα μετά δίσκος λείανσης και μετα φτερού...
Από το ποιο επώδυνο στο λιγότερο..φυσικά παίζει ρόλο και το πόσο το πιέζει για να φαει περισσότερο υλικό
Με τις συρματοβουρτσες τισ βαριές μονο και μονο στον αέρα να το δουλέψεις, νιώθεις οτι ταλαιπωρείται. Οι μαλακές ειναι πιο χαλαρές αλλα όσες εχω δουλέψει μαδανε γρήγορα

Τελικά μάλλον σε αυτό θα πάω που έχει καλή ροπή από ότι φαίνεται και απόσβεση κραδασμών.

http://www.metabohellas.gr/metabo-x...roxoi/metabo-1550-watt-weva-15-125-quick.html

Ρυθμιζόμενο γιατί να χρειαστεί εφόσον θα το δουλεύω μόνο με συρματόβουρτσα; Αυτή της BOSCH λέει ότι αντέχει 12500.0 στροφές και γενικά και κάποιες άλλες που είδα είναι γύρω στις 10000 στροφές.

Οταν δουλεψεις την βουρτσα στις 11.000 στροφες θα δεις τι λεει ο Δημητρης.
Θελει αρκετα βατ φιλε μου.
Επισης οπωσδηποτε μεσα ατομικης προστασιας!

Τελικά μάλλον σε αυτό θα πάω που έχει καλή ροπή από ότι φαίνεται και απόσβεση κραδασμών.

http://www.metabohellas.gr/metabo-x...roxoi/metabo-1550-watt-weva-15-125-quick.html

άμα εισαι διατεθειμένος να πας τόσο ψιλά, δες αυτόν που είναι σε προσφορά http://www.e-shop.gr/goniakos-ilekt...25-cie-1700watt-125mm-060179h002-p-TLS.031096

υπάρχουν και ποιο φτηνές λύσεις φυσικά