Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

τα κατσαβίδια δεν είναι της ποιότητας facom...ήδη στράβωσα την μύτη από το ένα ίσιο με την τρίτη χρήση, προσπαθώντας να ξεβιδώσω μία βίδα ίσια από κλειδαριά εξώπορτας....τα facom τα έχω 25+ χρόνια...

Όλο για την κορυφαία ποιότητα Wiha ακούω και διαβάζω αλλά όλο πάνω σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις πέφτω.
Και η προσωπική μου επαφή με τα Wiha δεν είναι ρόδινη, όλο και κάτι θα μου συμβεί.
Τι διάολο, τόσο γκαντέμης είμαι εγώ ή όλη αυτή η ιστορία είναι και λίγο μύθος;

attachment.php

Ναι όντως τσουχτερή τιμή. Τουλάχιστον είναι ποιοτικοί; Επίσης βοηθανε σε συνεργασία με τον οδηγό-ράγα;

Σάν ένα ζευγάρι καλοί σφιγκτήρες φαίνονται απλά είναι υπερτιμημένοι,γιατί έχουν αυτό τό λεπτό έλασμα γιά νά συρταρώνει κάτω από τήν ράγα.
Βοηθάνε πολύ γιατί συρταρώνουν κάτω από τήν ράγα καί μπορείς να σφίξεις το πρός κοπή κομμάτι σέ όποιο σημείο θέλεις επάνω στόν πάγκο.
Βέβαια έχει καί ένα λάστιχο στίς δυό άκριανές πλευρές και είναι αντιολισθητικό,αλλά δέν τό εμπιστεύομαι γιατί πρέπει νά κάνεις ελαφρές κινήσεις καί νά έχεις συνέχεια τό νού σου μήν σου φύγει χιλιοστά,άν είναι αγόρασε τήν ράγα-οδηγό σκέτη καί δοκίμασε νά δείς άν μόνο μέ τό αντιολισθητικό λάστιχο μπορείς να κόψεις χωρίς να σού φύγει,καί άν όχι τότε αγοράζεις καί τούς σφιγκτήρες.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Όλο για την κορυφαία ποιότητα Wiha ακούω και διαβάζω αλλά όλο πάνω σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις πέφτω.
Και η προσωπική μου επαφή με τα Wiha δεν είναι ρόδινη, όλο και κάτι θα μου συμβεί.
Τι διάολο, τόσο γκαντέμης είμαι εγώ ή όλη αυτή η ιστορία είναι και λίγο μύθος;

Mπάμπη είναι αυτό πού λέμε σίδερα μασάει ο κουταλιανός :furious3:,κάνε τήν ίδια εργασία καί μέ τίς Makita gold,καθώς καί μέ τίς Milwaukee νά δούμε τί θα δείξει τό τέστ,γιά νά έχεις-έχουμε μιά σφαιρική άποψη επί τού θέματος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Mπάμπη είναι αυτό πού λέμε σίδερα μασάει ο κουταλιανός :furious3:,κάνε τήν ίδια εργασία καί μέ τίς Makita gold,καθώς καί μέ τίς Milwaukee νά δούμε τί θα δείξει τό τέστ,γιά νά έχεις-έχουμε μιά σφαιρική άποψη επί τού θέματος.

Δημήτρη είναι πολύ δύσκολο αυτό το πείραμα, και πολύ επικίνδυνο γιατί μπορείς εύκολα να βγάλεις λανθασμένα συμπεράσματα.
Στην καθημερινή χρήση είναι πολύ δύσκολο να προσομοιώσεις ακριβώς τις ίδιες συνθήκες ώστε να πείς οτι αυτό ή το άλλο αντέχει περισσότερο. Δεν θέλω να πέσω σ´ αυτή τη παγίδα.
Για σωστές δοκιμές και σωστά συμπεράσματα χρειάζεται εργαστήριο και κατάλληλα όργανα μέτρησης.
Αν σου λέει κάτι, τη δουλειά που έκανα και μου έσπασαν οι μύτες της Wiha, την τελείωσα με μύτες της Milwaukee χωρίς κανένα παρατράγουδο.
Τώρα τι να σου πώ; Μπορεί ασυναίσθητα να ήμουν κι εγώ πιο προσεκτικός με τις Milwaukee.

Ξέρει κανείς αν αυτό το εξάρτημα κάνει και σε ερασιτεχνική σέγα της bosch?
Έχω την PST 800 PEL και θα ήταν χρήσιμο αν μπορούσα να χρησιμοποιήσω την ράγα.

Αυτο αξιζει; https://www.praktiker.gr/p/kolonato-drapano-einhell-sb-501-1-13758 Με ενδιαφερει να εχει μεγαλη αποσταση κολωνας και τσοκ. Αλλα για το ιδανικο που θελω πρεπει να παω στα 375 https://www.praktiker.gr/p/kolonato-drapano-einhell-sb-501-1-13758 , για radial και λεφτα δεν υπαρχουν. Μεχρι 100 με υπερβαση για αυτο. Αντε 150 να το βαλω σε 2-3 δοσεις κρυφα απο τη γυναικα :p
Αν παρω το einhell καποια στιγμη θα γινει πατεντα ωστε να φυγει η κολωνα πιο πισω οπως αυτο εδω.
g9969-2ebe5d2f534f94c61191636a47657ed5.jpg

Εχω δει πατεντες και το κανουν για οικονομια αρκετοι οργανοποιοι και μη.

Μσστορεε θελω να αντικαταστήσω αυτό

Έχετε να προτείνετε κατι?
Είδα για προξον αλλα πολλά τα λεφτά...
Μαξ κατοστάρικο λέω ειναι καλα.

Το εχει προσφορα το eshop. Στο crazy Sunday’s 140 περίπου . Αν δεν εχεις κόλλημα με την Bosch θα σου έλεγα να το αποφύγεις γιατι ειναι το μοντελο χωρίς ρυθμιζόμενες στροφες . Στην Αμερική κανει τα μισά χρήματα με ρυθμιζόμενες στροφες....

Δημήτρη δεν έχω άποψη για τα Einhell..
Ημουν έτοιμος να το παραγγείλω το fabel μεχρι που ειδα οτι οι χαμηλότερες στροφες του ειναι 620. Το μονο fabel που μου κανει παει στα 220 . Δεν θελω να δώσω τοσα. Τουλάχιστον οχι τωρα .

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μσστορεε θελω να αντικαταστήσω αυτό

Έχετε να προτείνετε κατι?
Είδα για προξον αλλα πολλά τα λεφτά...
Μαξ κατοστάρικο λέω ειναι καλα.

Μέ max κατοστάρικο Νεκτάριε είσαι στό Einhell
Mιλάμε γιά κυκλικό τριβείο καί ταινιολειαντήρα μαζί
Μετά πάμε στό αντίστοιχο Boston

Γιά σκέτο κυκλικό τριβείο δέν έχω δεί κάτι εκτός από Proxxon.

Αμα δεν εισαι κολλημενος με τη bosch θα σου συστηνα αυτο το makita.
Τα εχει ολα σε πολυ καλη τιμη και το εχω δοκιμασει αυτες τις μερες αρκετα. Ειναι δυναμη!
https://www.amazon.de/Makita-RT0700...&qid=1508685113&sr=8-1&keywords=makita+router