Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αυτή δεν τη σκέφτεστε καθόλου;
Το λέω επειδή κοστίζει λιγότερο απ’τα μισά.Εγώ την έχω περίπου 3 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ά, ΟΚ τότε...
Για απ’ευθείας πάνω σε ένα εργαλείο εργαλείο πάντως είναι υπερ αρκετή η δύναμή της.

Αμα έχεις φτιάξει "γραμμή" κοίταξε για κανένα πιο σοβαρό μηχάνημα ειδικό για τέτοια κυκλώματα.
Αν αποφασίσει κάποιος να φτιάξει τέτοιο κύκλωμα πρέπει να υπολογίζει και στο ανάλογο εργαλείο γι αυτή την δουλειά.
Οι σκούπες όποια και να πάρεις δεν είναι κατασκευασμένες για τέτοιες δουλειές.

Μπάμπη και εγώ την 1500 έχω με φίλτρο και σακούλα μέσα και με κυκλωνικό και πολλά μέτρα σπιράλ και ρουφάει τα πάντα.

Last edited:
  • Like
Reactions: nickolas
Ιδια σκεψη με το Κυριακο εχω και εγω καθως εχω τετοια του lidl και θαρρω πως ειναι λιγη σε αναρροφηση...

Κυριακο θα το ψαξω...μακαρι να πετυχουμε καλυτερη τιμη...ειναι υψηλη παντως αυτην την στιγμη...

• Like
Reactions: enduras1
Αμα έχεις φτιάξει "γραμμή" κοίταξε για κανένα πιο σοβαρό μηχάνημα ειδικό για τέτοια κυκλώματα.
....

Συμφωνώ.
Και αναρωτιέμαι, για κάποιον που έχει φτιάξει γραμμή, δεν θα ήταν πολύ πιο αποδοτικό με ελάχιστα χρήματα παραπάνω να πάρει ένα τέτοιο ειδικό μηχάνημα (1150 m³/h) αντί της Bosch;

2021-04-25_09-41-24.png

Εκτός αν έχει πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις στο στήσιμο που δεν γνωρίζω

Πάντως η δικη μου Karcher WD3 P που νομίζω είναι πολύ κοντα στη Bosch, δεν θα έλεγα πως ρουφάει και τα πάντα.
Είτε στο φαλτσοπρίονο τη βάλεις είτε στο δισκοπρίονο (ειδικά σε αυτό), τραβάει ένα 75% από το πριονίδι, όχι το 100%.

• Like
Συμφωνώ.
Και αναρωτιέμαι, για κάποιον που έχει φτιάξει γραμμή, δεν θα ήταν πολύ πιο αποδοτικό με ελάχιστα χρήματα παραπάνω να πάρει ένα τέτοιο ειδικό μηχάνημα (1150 m³/h) αντί της Bosch;

View attachment 180281

Πάντως η δικη μου Karcher WD3 P που νομίζω είναι πολύ κοντα στη Bosch, δεν θα έλεγα πως ρουφάει και τα πάντα.
Είτε στο φαλτσοπρίονο τη βάλεις είτε στο δισκοπρίονο (ειδικά σε αυτό), τραβάει ένα 75% από το πριονίδι, όχι το 100%.
Δυστυχως δεν εχω χωρο γγια τετοιο εργαλειο.
Η WD3 εχει 210 mbar αναροφηση και υπολειπεται κατα πολυ της Bosch.

Επισης μη φανταστειτε κανεενα δικτυο χιλιομετρα.
Σωληνα VALSIR με 3 εισοδους εχω οι οποιες θα ειναι ταπωμενες με ανοιχτη μονο αυτη που θα χρησιμοποιειται.

Συμφωνώ.

View attachment 180281

Μη κοιτας μονο την τιμη δες και τον θορυβο που κανουν αυτοι οι απορροφητηρες, δυσκολο να στηθει σε μικρο εργαστηριο καθως ο συγκεκριμενος φτανει τα 95 db
Lidl PNTS 1500 - 190 mbar - 77db
Karcher 201 - 210 mbar - 61 db
Bosch advancedvac 20 - 260 mbar - db ?
Δυστυχως δεν εχω χωρο γγια τετοιο εργαλειο.
Η WD3 εχει 210 mbar αναροφηση και υπολειπεται κατα πολυ της Bosch.

Επισης μη φανταστειτε κανεενα δικτυο χιλιομετρα.
Σωληνα VALSIR με 3 εισοδους εχω οι οποιες θα ειναι ταπωμενες με ανοιχτη μονο αυτη που θα χρησιμοποιειται.
Αυτη που εχεις τωρα (Karcher 201), την εχεις κουμπωσει στο δικτυο για να εχεις μετρο συγκρισης?

• Like
Reactions: nikfor
78 db η advanced vac

Η δικιά μου ειναι η karcher 2801 plus εκ παραδρομης δεν έγραψα το 8....

Άρα είναι 72 db και άλλου την δίνουν 220 και άλλου 240mbar.IMG_20210425_160223.jpg

Βέβαια πολυ σημαντικό ρόλο παιζει και η αναρρόφηση σε λίτρα ανά δευτερόλεπτο.
78 η karcher και 70 η Bosch.

Last edited:
Απο την στιγμη που χρησιμοποιεις σκουπα ο θορυβος ειναι στανταρ...οι διαφορες δεν ειναι τοσο τεραστιες..οποτε η αποδοση της αναρροφησης υπερκαλυπτει τον θορυβο της σκουπας οσο αφορα την σχεση ποιοτητα/τιμης...

Περιμενω Κυριακο ακομη μπας και την βγαλει σε crazy sunday το eshop...!!

Λενε οτι η Μακιτα ετοιμαζει εναν 36 βολτο (18+18) η 40βολτο ξεχονδριστηρα!!

Makita-XGT-Cordless-Planer.jpg

Το αρθρο δεν λεει πολλα και η Μακιτα δεν επιβεβαιωνει κατι επισημως.
Παντως το ερωτημα που τιθεται ειναι εαν καποιος θα αγοραζε ενα τετοιο μεγαλο και ενεργοβορο εργαλειο μπαταριας. Ανεξαρτητως μαρκας.

Εβγαλε η DEWALT εναν μινι λεϊζερ μετρητη αποστασης (μαξ. 16.7 μετρα) με 20 δολλαριακια!

Dewalt Atomic -55 feet Pocket Laser Distance Measurer
Dewalt-Atomic-Laser-Distance-Measuring-Tool.jpg

Παρα πολυ μικρο σε μεγεθος (6x4εκ.), φορτιζει με καλωδιο USB και διαθετει μονο ενα κουμπι για ολα.

Dewalt-Atomic-Laser-Distance-Measuring-Tool-in-Hand-for-Scale.jpg

Δυο λογια παραπανω για το εργαλειακι, εδω.

Αν το φερουν στην Ελλαδα με κανα 20ευρω, θα το αγορασω γιατι μου αρεσει σαν γκατζετ :)

• Like
Reactions: enduras1 and almaz
Ναι ειναι το μικρο αδερφακι του που μετραει εως 9 μετρα. Το αλλο ειναι καινουργιο και μετραει εως 17 μετρα.

Παντως για επωνυμο εργαλειο οι αποκλισεις ειναι ιδιαιτερα μεγαλες.
+/- 6μμ αποκλιση στα 9 μετρα και ~10μμ στα 17 μετρα δεν ειναι και μικρες.

Νομίζω οτι το πρόβλημα με ολα αυτά τα gadget, τουλάχιστον τα φθηνά, είναι η απόκλιση στις μετρήσεις και η ορατότητα μέσα στην ημέρα.
Επιπλέον κάποιος φίλος πρόσφατα είχε προτείνει αυτό που έχει πολλές επιπλέον λειτουργίες όπως υπολογισμό όγκου, επιφανίας κλπ και μετράει μέχρι 50m με πολύ μικρότερη απόκλιση στο ±1,5mm και αποθήκευση μετρήσεων.
Το έχω βάλει στο πρόγραμμα μιας και όπως είπε κι ο Μιχάλης είναι ωραίο γκατζετάκι και όταν έχεις να κάνεις μετρήσεις ειδικά σε ενα κλειστό χώρο πρέπει να βοηθάει αρκετά.

Το μικρό το έχω εδώ και μερικά χρόνια, 2-3 δε θυμάμαι.
Το κακό είναι ότι παρόλο που δε το χρησιμοποιώ πολύ και που κάθεται, για ένα περίεργο λόγο αποφορτίζει...
Σήμερα πχ που το χρειάστηκα, μετά από 3 μήνες είχε πέσει η μπαταρία του στη 1 μπάρα από τις 3.

Καλα... οι αναγραφομενες αποκλισεις στα no name/budget οργανα μετρησης δεν ειναι και ο,τι πιο εγκυρο :)
Στα 50 μετρα, αποκλιση μεγεθους 1.5μμ δινουν τα περισσοτερα επαγγελματικα οργανα που ειναι μια τιμη κοντα στην πραγματικοτητα.

Αποκλιση 1.5μμ που δινουν τα bugdet oργανα μετρησης (των 50 μετρων αλλα και μικροτερα) θεωρω αδυνατον να ισχυει.

To πρασινο DIY Βοsch PLR15 (15μετρων), δινει αποκλιση +/- 3μμ. Οταν το ειχα συγκρινει με επαγγελματικα οργανα, η αποκλιση δεν ηταν ποτε μεγαλυτερη του 1.5μμ εως τα 10 μετρα και ποτε μεγαλυτερη του 1μμ εως τα 5 μετρα.

Το μικρό το έχω εδώ και μερικά χρόνια, 2-3 δε θυμάμαι.
Το κακό είναι ότι παρόλο που δε το χρησιμοποιώ πολύ και που κάθεται, για ένα περίεργο λόγο αποφορτίζει...
Σήμερα πχ που το χρειάστηκα, μετά από 3 μήνες είχε πέσει η μπαταρία του στη 1 μπάρα από τις 3.

Οι περισσοτερες, αν οχι ολες, οι κοινες συσκευες/οργανα που δουλευουν με μπαταρια αποφορτιζονται και ας μην χρησιμοποιουνται, αλλες περισσοτερο, αλλες λιγοτερο, ειναι φυσιολογικο.

Καποιοι φακοι led εχουν ειδικο λογισμικο στην πλακετα τους που επιτρεπει στον χρηστη να περιορισει εντελως αυτη την απωλεια. Aλλιως πρεπει να ξεβιδωσουν λιγο το καπακι.

Last edited:
Εγώ σε όλα τα όργανα μπαταρίας -μετρητές θερμοκρασίας-υγρασίας-ύψους κοπτικών-αποστάσεων-και ότι άλλο παίρνει μπαταρία και δεν τα χρησιμοποιώ πολύ συχνά, τις μπαταρίες τις βγάζω από πάνω και τις βάζω ή μέσα στην θήκη του οργάνου αν υπάρχει ή κάπου κοντά τους μέχρι την επόμενη χρήση τους. Δεν είναι και καθυστέρηση να κουμπώσεις την μπαταρία επάνω αν το όργανο δεν χρησιμοποιείται συχνά.

• Like