Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εγώ σε όλα τα όργανα μπαταρίας -μετρητές θερμοκρασίας-υγρασίας-ύψους κοπτικών-αποστάσεων-και ότι άλλο παίρνει μπαταρία και δεν τα χρησιμοποιώ πολύ συχνά, τις μπαταρίες τις βγάζω από πάνω και τις βάζω ή μέσα στην θήκη του οργάνου αν υπάρχει ή κάπου κοντά τους μέχρι την επόμενη χρήση τους. Δεν είναι και καθυστέρηση να κουμπώσεις την μπαταρία επάνω αν το όργανο δεν χρησιμοποιείται συχνά.
Στο συγκεκριμένο Νίκο δεν αφαιρείται, είναι ενσωματωμένη...

• Like
Reactions: osatosa
Aπο Σεπτεμβρη θα ειναι διαθεσιμη η νεα μπαταριουλα της Dewalt χωρητικοτητας 15Αh και κοστους 350 δολλαριων!! :oops:

Dewalt has announced a new FlexVolt 20V/60V Max 15.0Ah Li-ion battery, model DCB615.
Dewalt-FlexVolt-DCB615-15Ah-Battery.jpg

Τhe new 15Ah battery weighs 4.5 lbs as per its product page specs.

Βαρος πανω απο 2 κιλα...χωρις το εργαλειο :)

Κοιτα να δεις που η εξελιξη θα φερει την μπαταρια να ειναι βαρυτερη απο το σολο μηχανημα...!!!!:p

...ενταξει η συγκεκριμενη προοριζεται για εντελως εργονοβορα εργαλεια μπαταριας...δισκοπριονο κ.τ.λ

Flexvolt.
Επανάσταση.
Όντως είναι για φορητά δισκοπριονα κατεδάφιστικα και λοιπά εργαλεία που ρουφουν το ρευμα σαν νεροφιδες. (όπως ευστοχα λέει το πατριωτακι μου)

κι εκει που επινα ησυχα-ησυχα το καφεδακι μου εχοντας στειλει στο κουμπαρο (τον bosch φαν-μποϊ), το λινκ απο το 18-55 που αγοραζει ο φιλος μπλου, για να ριξει μια ματια για τις μπαταριες περισσοτερο, και σκεφτομουν το κρουστικο δραπανοκατσαβιδο του λιντλ των 25 €, ντριν το τηλεφωνο, ο κουμπαρος.
-ρε εσυ μου λεει, ωραιο αλλα μικρο ετουτο.
-ναι βρε αλλά τι να παρεις? το 110 θα ειναι ολοκληρο γαιδουρι
-οχι μια χαρα ειναι μου λεει , οταν ερθεις κατω, περνα να το δεις.

το επιασα σημερα στο χερι, καμια σχεση με το βαρος που ανακοινωνει το σκρουτζ. ειναι τοσο βαρυ οσο και το δραπανοκατσαβιδο της παρκσαιντ!
αποκλειεται να ειναι δυομισυ κιλα σολο και 3+ κιλα με μπαταρια
δυστυχως δεν ειχα μαζι μου τα παρκσαιντ για μια επι τοπου αντιπαραθεση, στην πρωτη ευκαρια ομως θελω να το δω αν κωλωσει καπου.
και θα εχω και ζυγαρια μαζι. αν οντως ζυγιζει οσο και το αντιστοιχο παρκσαιντ, το εργαλειο ειναι απιστευτο για την τιμη του!

μου κινησε την περιεργεια και το εψαξα λιγο, λεω δεν γινεται να ειναι τρικιλο με μπαταρια.
πραγματι στο σαιτ της μπος το εργαλειο δινεται με βαρος 1.5 κιλο σολο !!!
απορω που βρηκε τα νουμερα το σκρουτζ.
πολλοι ισως δεν το αγορασαν για αυτο το λογο. πως να κρατησεις 3+ κιλα με ενα χερι (με την μπαταρια).

και ενταξει , περαν της ποιοτητας κατασκευης, ,της δεδομενης αντοχης, περαν του μπλουτουθ , βλεπεις και τα χαρακτηριστικα του και αγαθευεις!
1.5 κιλο +μπαταρια
480 / 2.100 στροφες
110 / 85 /47 ν.μ στις 3 σκαλες του.
31.500 κρουσεις/ λεπτο
13 / 82 (!) / 16 ,χαλυβα- ξυλο- μπετο
και βιδωνει στριφωνια 12αρια!

οτι και να πει κανεις ειναι λιγο για τετοιο εργαλειο...

Στην ουσία αγοράζεις κρουστικο δραπανοκατσαβιδο σε δυνάμεις Sds... !!!!

Όσο αφορά τα νούμερα σε βάρος που αναγράφονται στο skroutz είναι ότι να ναι...Όχι μόνο στα εργαλεία αλλά παντού...Προφανώς ίσως να υπάρχει μια "φουσκωματικη" τακτική ώστε από το βάρος να επωφελούνται κάποιοι....βλ ταχυδρομικες...

Όσο αφορά τα νούμερα σε βάρος που αναγράφονται στο skroutz είναι ότι να ναι...Όχι μόνο στα εργαλεία αλλά παντού...Προφανώς ίσως να υπάρχει μια "φουσκωματικη" τακτική ώστε από το βάρος να επωφελούνται κάποιοι....βλ ταχυδρομικες...
Μεγάλη βρωμιά του σκρουτζ αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο για τα "φουσκωμένα" βάρη.

• Like
Reactions: nickolas

εφτασε και σε εμας το αμερικανικο συστημα.
βεβαια αυτοι το χρησιμοποιουν για να καλυψουν το κοστος συσσκευασιας, τα εργατικα του πακεταρισματος, και την ανομοιομορφια στα μεγεθη.
Εδω νομιζω το οριο στην αλλαγη χρεωσης ειναι τα 4 κιλα στις περισσοτερες courrier?

Παιδια, μερικές φορές το αναγραφομενο βαρος αναφερεται στο τελικο κουτι/συσκευασια του προιοντος το οποιο μπορει να περιεχει παρελκομενα, βαλιτσακι και εξαρτηματα δωρο κλπ. Ηθελα πριν μηνες να αγορασω ηλεκτρικο μπουλονοκλειδο Total και ανεφερε 6κιλα βαρος στη σελιδα της αντιπροσωπειας και στα καταστηματα σκρουτζ. Μου φανηκαν πολλα 6κιλα και δεν ασχοληθηκα γιατι μου φανηκε βαρυ για να το δουλευω. Μετα απο κανα μηνα συναντησα καποιον γνωστο που το ειχε και το ζυγισα σκετο το εργαλειο με κανταρι ακριβειας και δεν ξεπερνουσε τα 3,5 κιλά (χωρις κουμπωμενα εξαρτηματα). Όμως το εργαλειο ερχονταν μεσα σε ενα μεγαλο χοντρο και βαρυ πλαστικο βαλιτσακι, 6 καρυδακια και 1 προεκταση συν το χαρτοκουτο. Όλα αυτα μαζι ηταν οντως 6 κιλά αλλά εμενα με εχασαν ως πελατη αφου δεν το αγορασα λογω παρεξηγησης των χαρακτηριστικων.

• Like
Reactions: nickolas

New Makita Cordless Polishers – 18V and 12V CXT​

Ανακοινωσε η Μακιτα δυο νεα εργαλεια, δυο αλοιφαδορους, εναν 12βολτο και εναν 18βολτο!!
Ευπροσδεκτα ειναι παντα αυτα τα εξειδικευμενα εργαλεια που δεν τα βλεπουμε συχνα στις cordless εκδοσεις των επωνυμων εργαλειων και μαλιστα 12βολτων!

Makita-XVP01R1B-18V-SubCompact-Polisher-Kit.jpg

Εδω το αρθρο.

• Like
Reactions: nickolas and KOSSTV
12V αλοιφαδόρο έχει κυκλοφορήσει και η Parkside τουλάχιστον για τη γερμανική αγορά. Να δούμε πότε θα έρθει και στη χώρα μας.

• Like
Reactions: nickolas and KOSSTV
Βλεπω οτι το banggood εβγαλε πανομοιοτυπο μινι παγκοπριονακι σαν αυτο της Proxxon!! ...στο 1/3 της τιμης και πενταπλασια watt απο το Proxxon!!
47.5 ευρω απο την αποθηκη στην Πολωνια!

4bbdbaa7-365f-4b23-b1ac-248e25df7d9b.jpg

Μιλαμε ακριβως οι ιδιες διαστασεις και κατασκευη με τους ιδιους οδηγους και παρομοιο χρωματακι :)

Moυ κανει εντυπωση που εβαλαν ~500w μοτερ για υψος κοπης ξυλου μαξ. 11 χιλιοστα!!! Γιατι τοσο υψος μπορει να κοψει το δισκακι φ60mm
Το αντιστοιχο Proxxon εχει μοτερ μολις 85w!!

Οπως και να'χει το θεμα, αντε να βγαλουν και καμμια μινι πριονοκορδελα στα 100 ευρω.
Εκει θα εχει παααρα πολυ ψωμι για μαϊμουδες καθως δεν υπαρχει πουθενα και καμμια εναλλακτικη της πανακριβης Proxxon.

Οχι, καθως η τρυπα στην μεση δεν ειναι 8μμ οπως οι δισκοι της Proxxon αλλα 10μμ.

Ισως αυτη η τεχνικη διαφορα να χρειαζοταν για να μην θεωρειται 100% αντιγραφη :)