Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

ευχαριστώ.
αυτο κάνει για την δουλειά που θελω. Στο video χρησιμοποιεί μια "κόλα" για στεγανοποίηση εκει που δεν πιανει καλα. Εκει τι μπορω να βαλω;

Δεν είχα ποτέ laser μέτρο. Το ξέρω ότι το bosch είναι κορυφαίο, αλλά πολλά χρήματα για πολύ ερασιτεχνική χρήση.
από την άλλη τα κινέζικα από aliexpress δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστα.
Εχετε να προτείνετε κάποιο αξιόπιστο; Να μην χρειάζεται να μετράω και με το κλασσικό μέτρο για επιβεβαίωση. ;)

Δεν είχα ποτέ laser μέτρο. Το ξέρω ότι το bosch είναι κορυφαίο, αλλά πολλά χρήματα για πολύ ερασιτεχνική χρήση.
από την άλλη τα κινέζικα από aliexpress δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστα.
Εχετε να προτείνετε κάποιο αξιόπιστο; Να μην χρειάζεται να μετράω και με το κλασσικό μέτρο για επιβεβαίωση. ;)
Πριν από 3.χρονια είχαμε πάρει με τον Μιχάλη ένα της Floureon..
Σε σχέση με το Bosch gml-40 των 80.ευρω οι διαφορές είναι μικρές.. στις.λεπτομεριες των χιλιοστών..
Νομίζω κάνα 20αρικο το πήραμε.. δεν.θυμαμαι link..

20251221_140354.jpg

Εμφανησιακά αυτό μου θυμίζει. Γράφει κάποιος για στραβό laser.

Μάλλον θέμα τύχης είναι αν σου πετύχει σωστό.
Κοίτα στις τιμές.αυτες δεν νομίζω ότι έχεις και απαιτήσεις ακριβείας..το καταλαβαίνεις από μονο σου..
Από εκεί και πέρα το στραβό έχει να.κανει με πολλά..αυτά του είδους laser των 20 ευρω δεν συγχωρούν ούτε ένα πέσιμο από ύψος έστω και 20.ποντων και πω του εχουν μεταχειριστει μεχρι να το παραλλαβεις εσυ..γιατί οι μετρήσεις είναι ότι ναναι μετά..
Οπότε στις αξιολογήσεις θα πρέπει είσαι πολύ συγκρατημενος σε αυτά που αναφέρονται...

Δεν εχω δει καμμια διαφορά στις μετρησεις μεταξυ κινεζικων και των Bosch που εχω. Εκτος βεβαια απο την ποιοτητα κατασκευης και την ανθεκτικοτητα.
Ενα noname πολυ φτηνο κινεζικο που ειχα παρει πριν πολλα χρονια, σε καποια φαση σταματησε να λειτουργει, ετσι απλα. Καποια αλλα λειτουργουν τελεια μεχρι σημερα.

Αν θα αγοραζα ενα σημερα, θα δοκιμαζα ενα απο το Τεμου οπως αυτο τo Uni-T η αυτο το μικρο. Η ακομα και αυτο των 120 μετρων!!

Αυτό είναι για σένα Τάσο…
Σχεδόν σε μέγεθος μπρελόκ. Δεν ξέρω όμως που θα το βρείς, δείχνει εξαντλημένο.
Εγώ έχω ένα ίδιο και είναι φοβερά βολικό, το ξεχνάς στην τσέπη σου.

Τώρα είδα οτι μάλλον το καινούριο μικρό είναι αυτό.

Ε μα κι αυτοί 16 μέτρα. Και ο τελευταίος Κινέζος πάει 40 μέτρα και τόσο επωνυμο προϊόν πάει μόνο στα 16; Παίρνεις ή δεν παίρνεις μετά κινέζικο κύριε πρόεδρε;

Ε μα κι αυτοί 16 μέτρα. Και ο τελευταίος Κινέζος πάει 40 μέτρα και τόσο επωνυμο προϊόν πάει μόνο στα 16; Παίρνεις ή δεν παίρνεις μετά κινέζικο κύριε πρόεδρε;

Παίρνεις…
Αλλά εσύ δε θα μετρήσεις ποτέ 16 μέτρα :)
Αυτά είναι κυρίως εσωτερικού χώρου.

• Like
Reactions: KOSSTV
για εξωτερικους χωρους, πριν 10+ χρονια ειχα προτιμησει να παρω επωνυμο μεταχειρισμενο απο ebay (Leica) που εχει βγει σκυλί. φυσικά είναι πιο ογκώδες αλλα γράφει ότι μετράει μέχρι 200 (!) μέτρα. στην πράξη μετά στα 100 περίπου αρχίζει και παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η αντανακλαστικότητα της επιφάνειας γιατί σε μαύρο πχ δυσκολεύεται να πιάσει μέτρηση. στις οδηγίες γράφει για μεγάλες αποστάσεις (χωράφια κλπ) να έχεις μαζί σου ανακλαστήρα (είναι σαν το υλικό που έχουν τα σήματα του ΚΟΚ και αντανακλούν καλά το φως). φυσικά χρειάζονται 2 άτομα για αυτό, αλλά ειναι άλλη χρήση από αυτή που κάνουμε εμείς εδώ

Ε καλά τώρα...Είναι το μικρότερο της μοντέλο.. Έχει μέχρι λαό 80μ..αλλά κατά πολύ ακριβότερα.
Σε κάθε περίπτωση τα 16μετρα για ερασιτέχνη είναι μια χαρά..

Αυτό δεν είναι μειονέκτημα; Επιτρέπεται σε τέτοια μάρκα; Εκτός αν όλα τα laser έχουν τέοιες απώλειες.
Επίσης, η μέτρηση περιλαμβάνει και το μήκος του μηχανήματος ή όχι;
Ξερω ότι στο Bosch επιλέγεις από το menu η μέτρηση να περιλαμβάνει και το μήκος του μηχανήματος για να μην κάνεις υπολογισμούς. Αυτό δεν το κόβω να έχει τίποτα menu.

Attachments

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    976.3 KB · Views: 14
Last edited:
Αυτό δεν είναι μειονέκτημα; Επιτρέπεται σε τέτοια μάρκα; Εκτός αν όλα τα laser έχουν τέοιες απώλειες.
Επίσης, η μέτρηση περιλαμβάνει και το μήκος του μηχανήματος ή όχι;
Ξερω ότι στο Bosch επιλέγεις από το menu η μέτρηση να περιλαμβάνει και το μήκος του μηχανήματος για να μην κάνεις υπολογισμούς. Αυτό δεν το κόβω να έχει τίποτα menu.
Όχι. .μετά τα 50μ όλα χάνουν.. και τα Bosch..
Το γραφει κι ολας στην Bosch +- 1%..

Δεν ξέρω εάν αυτό μοντέλο έχει και 2 επιλογές αλλά το κινέζικο που εβαλα πιο τις έχεις..
Δηλ έχει μέτρηση που περιλαμβάνει το μηχάνημα και μέτρηση χωρίς...
Ένα σωστό laser τα θέλει και τα 2...