Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

μέθοδος μεγάλου Αλεξάνδρου :D:p:D

800045121070-500x400.jpg

Hταν οι παλιες καλες εποχες πριν ανακαλυψω οτι υπαρχει η Proxxon και τα μικροεργαλεια της!!!

Αυτοσχεδιο μινι παγκοπριονακι με την ευκαμπτη επεκταση της Dremel 😬

12637532725_0db695a552_b.jpg

Ευκολο το στησιμο, απλα ανοιγες το κουτι, τοποθετουσες την επεκταση και το δισκακι στην τρυπα και ασφαλιζες το κουτι.
Για καπλαμαδες και ξυλα μεχρι 5μμ παχος -και τα ζωα μου αργα βεβαια, για να μην καταρρευσει η πατεντα :ROFLMAO:

...και το παρακατω αστειο κατατασκευασμα ηταν μερος της εξερευνησης για το τελικο μινι παγκοπριονακι.
12651121493_22f9c783ea_c.jpg

Aπο 1 εως 1.5 ευρω βρισκεις στο τεμου σετακια με 10 υπερλεπτες (0,1μμ εως 1μμ) βελονες που ξεβουλωνουν nozzles 3d printer και λοιπα ακρως στενα ακροφυσια.

Eδω το σετ με τις βελονες και μια συριγγα που εχει φραξει.
tINjTObh.jpg

Η συγκεκριμενη βελονα εχει διαμετρο 0,25μμ και χωραει για να ξεφραξει τη συριγγα.
BfmPTHlh.jpg

Μεγάλο πραμα να εχεις διαθεσιμο το καταλληλο εργαλειο την καταλληλη στιγμη.
FKTLSQQh.jpg

Ηταν η πρωτη φορα που μου χρειαστηκε λεπτη βελονα στα δυο περιπου χρονια που εχω το σετ.

Σήμερα είχε κατασκευή ενός κομματιού 70 ποντων χωρισματος γυψοσανιδας σε χώρο κουζίνας..
Πριν από μέρες είχε πέσει τσιμετοκονια στο δαπεδο..
Που ήταν σωληνώσεις και λοιπα, καθώς δεν υπήρχαν φωτο απο την μηχανικο-αρχιτεκτονα και ιδιοκτήτη, έπρεπε να γίνει πρωτα έλεγχος..και λιγο πιο πέρα ήταν ο πίνακας των κολλεκτερ..!!!
Εγώ δεν είχα εικόνα ειδαλως θα είχα φωτο.απο πριν..
Ο μηχανικός έλεγε ότι μαλλον δεν παιρνει τίποτα από εκεί..

20260206_083614.jpg

Όμως μια γνωστή παροιμία λέει "Κάλιο γαιδουροδενε πάρα γαιδουρογυρευε"

Οπως παντα σε τετοιες περιπτωσεις εχω μαζί μου το Glm 120 ...για να ερθει να αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι σιγουρο και ότι χωρίς μέτρα προστασίας και ελεγχου και χωρις σοβαρά εργαλεια δεν γίνεται δουλειά..!!
Κατα μήκος του σημαδεματος μόνο σε 2 σημεία των 5 ποντων με άφηνε τρυπησω αριστερα και δεξια (το δεξι μετρο ηταν το τελος της κατασκευης)...!!!

20260206_083842.jpg

20260206_083830.jpg

Η αρχιτεκτονας το ζηλεψε...και φυσικα ξεαγχωθηκε και εκεινη αφου δεν ηξερε τι γινοταν.....και 200 ευρω να.ειχε θα το επαιρνα..!!!

Σήμερα είχε κατασκευή ενός κομματιού 70 ποντων χωρισματος γυψοσανιδας σε χώρο κουζίνας..
Πριν από μέρες είχε πέσει τσιμετοκονια στο δαπεδο..
Που ήταν σωληνώσεις και λοιπα,καθώς δεν υπήρχαν φωτο απο την μηχανικο-αρχιτεκτονα και ιδιοκτήτη ,έπρεπε να γίνει πρωτα έλεγχος..και λιγο πιο πέρα ήταν ο πίνακας των κολλεκτερ..!!!
Εγώ δεν είχα εικόνα ειδαλως θα είχα φωτο.απο πριν..
Ο μηχανικός έλεγε ότι μαλλον δεν περνει τίποτα από εκεί..

View attachment 266087

Όμως μια γνωστή παροιμία λέει "Κάλιο γαιδουροδεναι πάρα γαιδουρογυρευαι"

Οπως παντα σε τετοιες περιπτωσεις εχω μαζί μου το Glm 120 ...για να ερθει να αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι συγουρο και ότι χωρίς μέτρα προστασίας και.ελενχου χωρις σοβαρά εργαλεια δεν γίνεται δουλειά..!!
Κατα μήκος του σημαδεματος μόνο σε 2 σημεία των 5 ποντων με άφηνε τρυπησω αριστερα και δεξια(το δεξι μετρο ηταν το τελος της κατασκευης)...!!!

View attachment 266088

View attachment 266089

Η αρχιτεκτονας το ζηλεψε...και φυσικα ξεανχωθηκε και εκεινη αφου δεν ηξςρε τι γινοταν.....και 200 ευρω να.ειχε θα το επερνα..!!!
Έχει και με 200 άμα θες Κωστή αχαχαχ
Το έχω κι εγώ, πολύ χρήσιμο

• Like
Reactions: KOSSTV
Mπραβο Κωστη, σωστη δουλεια.

Το Βosch GMS 120 θες να πεις.
Παρα πολυ καλο, αξιοπιστο, VFM και δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο το Βosch D-tect 120 των 200+ euro. Επειδη τα συγκρινα πριν κανα χρονο, αν θυμασαι... :)

• Like
Reactions: KOSSTV