Τα φωτα σας για περίεργο μπουμάρισμα.

Με τα Klipsch μου έκανα αμέτρητα πάρτι...
Βέβαια, με την ευαισθησία που είχαν δεν είχα ανάγκη για κάτι παραπάνω από 2x200W και αυτό ποτέ τσιτωμένα...

Με τα ATC μπορεί να μην έχω κάνει τόσα πολλά πάρτι αλλά έχω δοκιμάσει πάνω τους κάτι τέρατα...
Σίγουρα δεν είναι για πάρτι αν δεν σε ενδιαφέρει τιμητική πλακέτα από τη ΔΕΗ.

Βέβαια, αν κάποιος πωλητής μου πετούσε την ατάκα "να μην ακούς ηλεκτρονική/Rock μουσική" θα το έγραφαν μέχρι και οι εφημερίδες...

Γιάννη (audioj) πόσα Watt ήταν ο μεγάλος που είχες φέρει;

Το ηχείο μπορεί να αντέχει αλλά υπάρχουν και κάποια όρια αντοχής νομίζω. Το να καταδικάζουμε ένα ηχείο ελαφρά τη καρδία δεν είναι δίκαιο.
Υπάρχουν ηχεία που αντέχουν για πολύ ώρα τις υψηλες εντασεις και παίζουν μέχρι να ματώσουν τ' αφτια μας. Αυτά κάνουν για πάρτυ και για ό,τι άλλο μας καπνίσει.

Για βοήθα λίγο τι ακριβώς κάνω? δεν ειμαι σίγουρος ότι κατάλαβα

Μιλάω για συσκευές σαν αυτή: http://www.behringer.com/EN/Products/MDX1600.aspx

Δουλειά τους (στην περίπτωσή σου) είναι να περιορίζουν τα peaks της μουσικής σε ανεκτά για τα μηχανήματά σου επίπεδα. Καλό είναι να ξέρεις 2 πράγματα ώστε να τα ρυθμίσεις σωστά, αλλά δεν είναι και πυρηνική επιστήμη.

Τώρα, στην περίπτωσή σου, αν κατάλαβα καλά έπαιζες ηχεία που αντέχουν 500W (peak) με ενισχυτή που τους έδινε peaks στα διπλάσια watt και βάλε, και λογικά (σε συνθήκες πάρτι) συνεχή ισχύ αρκετά πάνω από τα 300W. Ε, μάλλον λογικό που άρπαξαν. Αν είσαι τυχερός (και ο κατασκευαστής ψιλοτσίπης) θα άρπαξε το crossover και όχι οι μονάδες.

Εν κατακλειδι,ολοι,ο καθενας απο την πλευρα του,εχετε δικιο... Ο Ξενοφων,γιατι πηρε ενα ηχειο που φαινομενικα ( και οχι μονο) εχει ογκο,παρουσια και specs(την τιμη την προσπερνω...) που τον εκαναν να πιστευει πως κανει για ζορικη χρηση,ο Κωστας γιατι υποστηριζει πως hi fi ηχεια δεν κανουν για παρτι και οποιος τα δουλευει ετσι ρισκαρει πολυ(αληθεστατο) και η ''πλακα'' ειναι πως και η αντιπροσωπεια θα εχει δικιο,οταν δει το...ξεροψημενο mid( αν ειναι μονο αυτο δλδ και δεν εχει και τιποτα...φουσκωμενα υλικακια μεσα το κρος...). Με λιγα λογια...μυλος... Καλησπερα σας:)
PS
Μιχαλη,εχω την αισθηση πως αναμεσα σε αλλους,ειχαμε βαλει και hypex 700...
Καλα τα ATC,αλλα ειναι σαν ενα καλο γαλακτομπουρεκο,που θες κι αλλο,αλλα δεν εχει...Cerwin,θαρθεις να τα ακουσεις και θα με θυμηθεις...

Το αστείο ξέρετε ποιο είναι οτι και τα cerwin wega τα XLS-215 το μεγαλύτερο "οικιακο" μοντελο με 2 15αρια γουφερ πανω γράφει στα specifications οτι peak power handling είναι στα 500watt οπότε με το ίδιο σκεπτικό αν φταίνε τα δυνατα ρεύματα του ενισχυτή θα τα έκαιγε και αυτά...
Είμαι περίεργος αδερφέ xtsili οταν πήγες και πήρες τον ενισχυτή σου τι ηχεία τους είπες οτι θα οδηγούν.....!!!!!! :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Τα φωτα σας για περίεργο μπουμάρισμα.

Εν κατακλειδι,ολοι,ο καθενας απο την πλευρα του,εχετε δικιο... Ο Ξενοφων,γιατι πηρε ενα ηχειο που φαινομενικα ( και οχι μονο) εχει ογκο,παρουσια και specs(την τιμη την προσπερνω...) που τον εκαναν να πιστευει πως κανει για ζορικη χρηση,ο Κωστας γιατι υποστηριζει πως hi fi ηχεια δεν κανουν για παρτι και οποιος τα δουλευει ετσι ρισκαρει πολυ(αληθεστατο)

Νομίζω ότι το να ακούς μουσική, συνεχόμενα στα 125 - 130 db από ένα ζευγάρι ηχείων είναι από μόνο του πρόκληση για το ηχείο, τον ενισχυτή, τον χώρο...
Ok, αρχίζουμε σε κάποια φάση και ρίχνουμε ασφάλειες για να μην κουφαθούμε, οπότε νομίζουμε ότι παίζει χαμηλότερα από ότι στην πραγματικότητα, αλλά και πάλι...

Μιχαλη,εχω την αισθηση πως αναμεσα σε αλλους,ειχαμε βαλει και hypex 700...
Καλα τα ATC,αλλα ειναι σαν ενα καλο γαλακτομπουρεκο,που θες κι αλλο,αλλα δεν εχει...Cerwin,θαρθεις να τα ακουσεις και θα με θυμηθεις...

Το πεπρωμένο μου το γνωρίζω.
Και λέγεται Geometric Harmony. :p
Είναι που με έχουν πιάσει τα down μου...

Απάντηση: Re: Τα φωτα σας για περίεργο μπουμάρισμα.

Το αστείο ξέρετε ποιο είναι οτι και τα cerwin wega τα XLS-215 το μεγαλύτερο "οικιακο" μοντελο με 2 15αρια γουφερ πανω γράφει στα specifications οτι peak power handling είναι στα 500watt οπότε με το ίδιο σκεπτικό αν φταίνε τα δυνατα ρεύματα του ενισχυτή θα τα έκαιγε και αυτά...
Είμαι περίεργος αδερφέ xtsili οταν πήγες και πήρες τον ενισχυτή σου τι ηχεία τους είπες οτι θα οδηγούν.....!!!!!! :BDGBGDB55:

Φιλε Δημητρη,επειδη αυτα εχω,θα σου πω πως ναι μεν αυτη ειναι η προσληψη ισχυος τους,αλλα με μια ''μικρη'' διαφορα: Το μεν ''καποιο'' ηχειο φτανει σε καποιες σταθμες με μεγαλο κινδυνο καταστροφης του,το δε Cerwin φτανει αυτες τις σταθμες για...πλακα,χωρις ιχνος κοπωσης των μοναδων του η συμπιεσης στον ηχο του(ευαισθητο πολυ το χρυσο μου...),ενω,αν δεν σε φτανουν τα 120+db του,το ηχειο ΔΕΝ καιγεται,απλα ''κοβει'' και μολις κατεβασεις λιγο την ενταση ξαναπαιζει,ενω υπαρχει και ασφαλεια επιπλεον στο πισω μερος του.Να σημειωσω,μια μικρη λεπτομερεια,που οταν την ειδα,απορησα? Στην συσκευασια του,υπαρχει σε σακουλακι μια ασφαλεια,με την ενδειξη ''PARTY FUSE'' :)) Τα συμπερασματα δικα σας...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Τα φωτα σας για περίεργο μπουμάρισμα.

Φιλε Δημητρη,επειδη αυτα εχω,θα σου πω πως ναι μεν αυτη ειναι η προσληψη ισχυος τους,αλλα με μια ''μικρη'' διαφορα: Το μεν ''καποιο'' ηχειο φτανει σε καποιες σταθμες με μεγαλο κινδυνο καταστροφης του,το δε Cerwin φτανει αυτες τις σταθμες για...πλακα,χωρις ιχνος κοπωσης των μοναδων του η συμπιεσης στον ηχο του(ευαισθητο πολυ το χρυσο μου...),ενω,αν δεν σε φτανουν τα 120+db του,το ηχειο ΔΕΝ καιγεται,απλα ''κοβει'' και μολις κατεβασεις λιγο την ενταση ξαναπαιζει,ενω υπαρχει και ασφαλεια επιπλεον στο πισω μερος του.Να σημειωσω,μια μικρη λεπτομερεια,που οταν την ειδα,απορησα? Στην συσκευασια του,υπαρχει σε σακουλακι μια ασφαλεια,με την ενδειξη ''PARTY FUSE'' :)) Τα συμπερασματα δικα σας...

Δεν χρειάζονται συμπεράσματα ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ...!!!!!!!!!!!

Έτσι πρέπει να φτιάχνονται όλα τα ηχεία που θέλουν απο 4 μηνιάτικα και πάνω να αποκτηθούν για να μην έχεις παρατράγουδα μετα.....

βρε παιδιά που το έχετε πάρει και σοβαρά το θέμα... Σε ένα πάρτυ με τόσο κόσμο είτε είχε μικρότερο των ηχείων ενισχυτή είτε είχε μεγαλύτερο (ίδιο αποκλείεται αφού δεν πιστεύω πως υπάρχει ούτε στα αυτοενισχυόμενα), είτε είχε τα wega είτε οτιδήποτε, η ζημιά μπορεί να γίνει πάρα πολύ εύκολα από κάποιον "περίεργο", "γκ@βλωμένο" επισκέπτη που πάνω στο ότι ναναι γυρίζει το ποτενσιόμετρο στο τέρμα... Κανείς δε μπορεί να ξέρει πως κάηκαν τα ηχεία αφού και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης το κατάλαβε την επομένη... Κοινώς έβγαλε το πάρτυ με καμμένα Mid και δεν πήρε χαμπάρι. Και που να πάρει δηλαδή...

Κανείς δε μπορεί να ξέρει πως κάηκαν τα ηχεία αφού και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης το κατάλαβε την επομένη... Κοινώς έβγαλε το πάρτυ με καμμένα Mid και δεν πήρε χαμπάρι. Και που να πάρει δηλαδή...

της νύχτας τα καμώματα....
ή ....όποιος νύχτα περπατεί....

Re: Απάντηση: Τα φωτα σας για περίεργο μπουμάρισμα.

Φαντάζομαι τα mid να τσιρίζουν απεγνωσμένα πριν παραδόσουν το πνεύμα, ακριβώς όπως ο αστακός που τσιρίζει όταν τον πετάει ο σεφ στην κατσαρόλα...

Τραγικό...

Με τον πόνο μας παίζεις?...

μα τι λες τώρα....

δηλαδή δυό διαφορετικοί ενισχυτές που παίζουν στο 7 με διαφορετικές πηγές και ηχεία αποδίδουν το ίδιο ή διατρέχουν ίδιο κίνδυνο?
αυτό μας λές?

και στο δικό μου σύστημα στο phono μπορώ να παίζω τα ηχεία μου στο τέρμα επί ώρες χωρίς πρόβλημα.
Αν τα βάλω στο cd θα πάρω κώνους στο χέρι σε 10 λεπτά.

Επιμένεις σε μιά αυθαιρεσία: "θεωρώ ότι τα heco έπρεπε να βγάλουν το πρόγραμμα"
ποιό πρόγραμμα?
πως θεωρείς?
εσύ τα κατασκέυασες?
εσύ ματσάρισες προ τελικο?
ήξερες σε τι spl παίζανε τα ηχεία ή είχες αμυδρά αντίληψη με 50 άτομα μέσα?
Τα περισσότερα σοβαρά ηχεία λένε στις οδηγίες τους: όχι δυνατές εντάσεις, όχι ηλεκτρονική μουσική (ορισμένα λένε και όχι ροκ μουσική!) όχι ημιτονοειδή, όχι παρατεταμένη χρήση.

Η πηγή ήταν η ίδια. Κάρτα ήχου που οι αναλογικές της έξοδοι συνδεόντουσαν με τον ένα ενισχυτή και η SPDI/F με εξωτερικό DAC που τροφοδοτούσε με την σειρά του τον 2ο ενισχυτή. Ας πούμε λοιπόν ότι οι δύο ενισχυτές δεν είχαν τόσο μέρα με την νύχτα διαφορά στο σήμα.

Το θεωρώ δεν σημαίνει ότι "γράφτηκε σε μία πέτρινη πλάκα ως η 11η εντολή" αλλά διάβολε, έχω απαιτήσεις και λογικές σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Αυτό τίποτα παραπάνω.

Λυπάμαι αν δεν είχα στο μυαλό μου ότι δίνοντας 3 χιλιάδες ευρώ για ένα ηχείο 43 κιλών με 2 γούφερ, τουϊτερ και μεσαία και δεν σκέφτηκα ότι δεν έπρεπε να το παίξω δυνατά με τα καλά συνοδά μηχανήματα που πιστεύω ότι έχω και με ό,τι μουσική κάνω κέφι (70s rock kai disco)....(100 άτομα είχα αλλά τα άλλα 50 τα κάλυψαν τα chario....)

Το ηχείο μπορεί να αντέχει αλλά υπάρχουν και κάποια όρια αντοχής νομίζω. Το να καταδικάζουμε ένα ηχείο ελαφρά τη καρδία δεν είναι δίκαιο.
Υπάρχουν ηχεία που αντέχουν για πολύ ώρα τις υψηλες εντασεις και παίζουν μέχρι να ματώσουν τ' αφτια μας. Αυτά κάνουν για πάρτυ και για ό,τι άλλο μας καπνίσει.

Δεν το καταδικάζω, μου αρέσει και συνεχίζω να νοιώθω καλά που τα αγόρασα απλά δεν το περίμενα. Το είχα για να τα καταφέρει χωρίς πρόβλημα. Ο ήχος του ήταν πολύ καλός και στις μεγάλες εντάσεις και πιστεύω ακράδαντα ότι ακριβώς επειδή ακούγονταν καλά η μουσική μα πάρα πολύ καλά, για αυτό και διασκέδασε ο κόσμος περισσότερο από κάθε άλλο πάρτυ που έχω κάνει.

Και αυτό με τα επαγγελματικά....Ναι ρε παιδιά το 2006 είχα νοικιάσει ένα επαγγελματικό, είχα δώσει κάνα 150-αρι αν θυμάμαι καλά και μετά ψάχναμε ωρυλά να μας πεί για ποιο λόγο είχαν ματώσει τα αυτιά μας....

Μιλάω για συσκευές σαν αυτή: http://www.behringer.com/EN/Products/MDX1600.aspx

Δουλειά τους (στην περίπτωσή σου) είναι να περιορίζουν τα peaks της μουσικής σε ανεκτά για τα μηχανήματά σου επίπεδα. Καλό είναι να ξέρεις 2 πράγματα ώστε να τα ρυθμίσεις σωστά, αλλά δεν είναι και πυρηνική επιστήμη.

Τώρα, στην περίπτωσή σου, αν κατάλαβα καλά έπαιζες ηχεία που αντέχουν 500W (peak) με ενισχυτή που τους έδινε peaks στα διπλάσια watt και βάλε, και λογικά (σε συνθήκες πάρτι) συνεχή ισχύ αρκετά πάνω από τα 300W. Ε, μάλλον λογικό που άρπαξαν. Αν είσαι τυχερός (και ο κατασκευαστής ψιλοτσίπης) θα άρπαξε το crossover και όχι οι μονάδες.

Νομίζω ότι είναι λογική η εξήγηση που δίνεις αλλά να έπεσε τόσο πολύ χαμηλά η αντίσταση και όντως να έφαγαν κάνα 700-αρι 800-αρι watt peak? Μάλλον κάπως έτσι θα έγινε δυστυχώς.

Είχα τον Rotel και μετά αγόρασα τα ηχεία. Τον είχα μάλιστα δοκιμάσει με τα ηχεία πέρυσι στην έκθεση της ΕΤΥΤ να δώ πως τα πάει κλπ. Και τον δοκίμασα με αρκετά ηχεία στην πορεία. Τα συγκεκριμένα με έιχαν πείσει απο πολλές απόψεις από την πρώτη στιγμή.

Η πηγή ήταν η ίδια. Κάρτα ήχου που οι αναλογικές της έξοδοι συνδεόντουσαν με τον ένα ενισχυτή και η SPDI/F με εξωτερικό DAC που τροφοδοτούσε με την σειρά του τον 2ο ενισχυτή. Ας πούμε λοιπόν ότι οι δύο ενισχυτές δεν είχαν τόσο μέρα με την νύχτα διαφορά στο σήμα.

Το θεωρώ δεν σημαίνει ότι "γράφτηκε σε μία πέτρινη πλάκα ως η 11η εντολή" αλλά διάβολε, έχω απαιτήσεις και λογικές σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Αυτό τίποτα παραπάνω.

Λυπάμαι αν δεν είχα στο μυαλό μου ότι δίνοντας 3 χιλιάδες ευρώ για ένα ηχείο 43 κιλών με 2 γούφερ, τουϊτερ και μεσαία και δεν σκέφτηκα ότι δεν έπρεπε να το παίξω δυνατά με τα καλά συνοδά μηχανήματα που πιστεύω ότι έχω και με ό,τι μουσική κάνω κέφι (70s rock kai disco)....(100 άτομα είχα αλλά τα άλλα 50 τα κάλυψαν τα chario....)

μην παρεξηγείς τον τρόπο που ρωτάω
και μη νομίζεις ότι σε μαλώνω.
όμως δυό διαφορετικοί ενισχυτές που οδηγούν διαφορετικά ηχεία βγάζουν σίγουρα διαφορετικά πράγματα στο 7.
Δεν μπορώ να σε παρηγορήσω για τη ζημιά, ούτε θελω να σου πω "δεν ήξερες δεν ρώταγες"
Προσωπικά δεν θεωρώ το ηχείο που έχεις αγοράσει ως κάτι φοβερό που να σου δώσει αυτή την εμπιστοσύνη που θαθελες εκτός ίσως από την επιβλητικότητα του μεγέθους του.
Αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι και άλλα ηχεία μεγάλου ονόματος και τιμής έως και 15000 πχ δεν θα τα εμπιστευόμουνα ακόμα και αν είχα εγγύηση του κατασκευαστή.
Ενα πάρτυ δυστυχώς εγκυμονεί κινδύνους.
Λίγο το ποτό, λίγο ο κόσμος που δεν νιώθει την ένταση και ζητάει κι άλλο, λίγο κάποιο χέρι που θα γυρίσει το ποτ κάποια στιγμή να "τα δώσει", λίγο το ότι κανείς ενισχυτής σε τέτοιες εντάσεις δεν συμπεριφέρεται γραμμικά....ε δεν θέλει πολύ.

Μακάρι να έχει καεί καμιά αντίσταση ή κάτι τέτοιο στο κρος. Ωστε κάποιος ηλεκτρονικός να στο αλλάξει ανώδυνα σχεδόν. Γιατί αν πάς αντιπροσωπεία...και αλλάξεις mid....

Απάντηση: Re: Τα φωτα σας για περίεργο μπουμάρισμα.

Και αυτό με τα επαγγελματικά....Ναι ρε παιδιά το 2006 είχα νοικιάσει ένα επαγγελματικό, είχα δώσει κάνα 150-αρι αν θυμάμαι καλά και μετά ψάχναμε ωρυλά να μας πεί για ποιο λόγο είχαν ματώσει τα αυτιά μας....

Εδώ 2 mid χαϊεντάδικου ηχείου μαρτύρησαν και ξεψύχησαν στους ρυθμούς του mambo και τα αυτιά σας ήταν μια χαρά, πιο επαγγελματικό θα σας έκανε μεγαλύτερη ζημιά?

Χωρίς πλάκα ακόμα και τα πιο ξεφτιλέ πλαστικά ενεργά επαγγελματικά ηχεία σήμερα παίζουν εξαιρετικά και πολύ δυνατά, νομίζω ότι πρέπει να τη δεις αυτή τη λύση.

Κανένα νέο από την αντιπροσωπεία? Μήπως αντί για ολόκληρο mid αλλάζει μόνο η κάψα και βγαίνει φθηνότερο?

μην παρεξηγείς τον τρόπο που ρωτάω
και μη νομίζεις ότι σε μαλώνω.
όμως δυό διαφορετικοί ενισχυτές που οδηγούν διαφορετικά ηχεία βγάζουν σίγουρα διαφορετικά πράγματα στο 7.
Δεν μπορώ να σε παρηγορήσω για τη ζημιά, ούτε θελω να σου πω "δεν ήξερες δεν ρώταγες"
Προσωπικά δεν θεωρώ το ηχείο που έχεις αγοράσει ως κάτι φοβερό που να σου δώσει αυτή την εμπιστοσύνη που θαθελες εκτός ίσως από την επιβλητικότητα του μεγέθους του.
Αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι και άλλα ηχεία μεγάλου ονόματος και τιμής έως και 15000 πχ δεν θα τα εμπιστευόμουνα ακόμα και αν είχα εγγύηση του κατασκευαστή.
Ενα πάρτυ δυστυχώς εγκυμονεί κινδύνους.
Λίγο το ποτό, λίγο ο κόσμος που δεν νιώθει την ένταση και ζητάει κι άλλο, λίγο κάποιο χέρι που θα γυρίσει το ποτ κάποια στιγμή να "τα δώσει", λίγο το ότι κανείς ενισχυτής σε τέτοιες εντάσεις δεν συμπεριφέρεται γραμμικά....ε δεν θέλει πολύ.

Μακάρι να έχει καεί καμιά αντίσταση ή κάτι τέτοιο στο κρος. Ωστε κάποιος ηλεκτρονικός να στο αλλάξει ανώδυνα σχεδόν. Γιατί αν πάς αντιπροσωπεία...και αλλάξεις mid....

Ίσως αυτή η σχετικότητα που διέπει το όλο άθλημα είναι που με χαλάει (ή και που μας φτιάχνει εν τέλει αρκει να μην την πάθεις) - και έχω σπαστεί όπως καταλαβαίνεις. Καλά mid δεν αλλάζω με τίποτα, δεν υπάρχει σάλιο. θα βρώ κάποιον μάστορα στην χειρότερη να αλλάξει πηνίο.

Ίσως αυτή η σχετικότητα που διέπει το όλο άθλημα είναι που με χαλάει (ή και που μας φτιάχνει εν τέλει αρκει να μην την πάθεις) - και έχω σπαστεί όπως καταλαβαίνεις. Καλά mid δεν αλλάζω με τίποτα, δεν υπάρχει σάλιο. θα βρώ κάποιον μάστορα στην χειρότερη να αλλάξει πηνίο.

καταλαβαίνω το σπάσιμο.
πάντως το τελευταίο πάρτυ που θυμάμαι ήταν στα 18 μου γύρω στο 75 και ...ναι είχα ζημιές.
Από τότε....ποτέ ξανά.
Δυστυχώς το hifi είναι ...σχεδόν μοναχικό άθλημα.

Φοβάμαι πως ακόμα και ο καλύτερος μάστορας να σου τυλίξει πηνίο ο χαρακτήρας του ηχείου θα πάει περίπατο όπως επίσης και το ματσάρισμα των δυό μονάδων.