Τα φωτα σας για περίεργο μπουμάρισμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα φωτα σας για περίεργο μπουμάρισμα.

Έλα που δεν θα μένει ανοιχτό.. Πάντα μια κλεισμένη επαφή θα βρίσκεται στην πορεία του σήματος.

Πολύ πιο προτιμητέο το limiter λοιπόν όταν έχουμε κέφια...

Δηλαδή πήρε σήμα από την έξοδο ακουστικών του notebook->προ->τελικός->ηχεία? Αν είναι έτσι, no wonder που κάηκαν.
εγώ για έναν kingrex άκουσα....
έχει γούστο να υπήρχε και έξοδος πισί μπροστά...:bang:

Το να έχεις αλυσίδα ακουστικά laptop -> pro -> amp -> speakers κάνει πιο εύκολο το να κάψεις τα ηχεία με την έννοια του "μπορώ να δώσω πολύ gain πολύ εύκολα", αλλά και πάλι πρέπει κάποιο χέρι να πάει και να πειράξει κάτι. Δεν πιστεύω ότι αν η αλυσίδα ήταν πιο μαζεμένη θα είχε αποφευχθεί το κακό. Δεν κάηκαν τα μεγάφωνα από κάποιο peak που έγινε κατά λάθος, αναγνωρίστηκε, και αμέσως διαπιστώθηκε και η ζημιά..

Από έξοδο notebook σε προενισχυτή και από εκεί σε τελικό...
Αν μπήκε και ισοσταθμιστής στη μέση τότε δεν μιλάμε για πάρτι αλλά για gangbang... με επίκεντρο τα ηχεία.

Απο αναλογικές RCA κάρταw ήχου Asus Xonar essence stx προς τον προενισχυτή. Που είναι το κακο? (την ισοστάθμιση τι την βάζετε στην εξίσωση? Είπα ότι έπαιζε με ισοστάθμιση? για άλλο πράγμα την ανέφερα)

Δηλαδή πήρε σήμα από την έξοδο ακουστικών του notebook->προ->τελικός->ηχεία? Αν είναι έτσι, no wonder που κάηκαν.

Είπαμε όχι...(Δες πιο πάνω που το ξεκαθαρίζω) που το βγάλατε τρομάρα σας όλοι αυτό το συμπέρασμα?

Το να έχεις αλυσίδα ακουστικά laptop -> pro -> amp -> speakers κάνει πιο εύκολο το να κάψεις τα ηχεία με την έννοια του "μπορώ να δώσω πολύ gain πολύ εύκολα", αλλά και πάλι πρέπει κάποιο χέρι να πάει και να πειράξει κάτι. Δεν πιστεύω ότι αν η αλυσίδα ήταν πιο μαζεμένη θα είχε αποφευχθεί το κακό. Δεν κάηκαν τα μεγάφωνα από κάποιο peak που έγινε κατά λάθος, αναγνωρίστηκε, και αμέσως διαπιστώθηκε και η ζημιά..

Ξαναλέω που το βγάλατε όλοι σας αυτό το συμπέρασμα?....

Από έξοδο notebook σε προενισχυτή και από εκεί σε τελικό...
Αν μπήκε και ισοσταθμιστής στη μέση τότε δεν μιλάμε για πάρτι αλλά για gangbang... με επίκεντρο τα ηχεία.

από εδώ?

Άντε, γιατί ανυπομονούμε κι' εμείς μαζί σου... :smile:

Το έχω καταλάβει :-) και σας ευχαριστω όλους. Ουτε μανάδες να είμαστε που τα παιδιά μας έχουν πάει στον πόλεμο!

από εδώ?

Όχι, από εδώ... :p

Η πηγή ήταν η ίδια. Κάρτα ήχου που οι αναλογικές της έξοδοι συνδεόντουσαν με τον ένα ενισχυτή και η SPDI/F με εξωτερικό DAC που τροφοδοτούσε με την σειρά του τον 2ο ενισχυτή. Ας πούμε λοιπόν ότι οι δύο ενισχυτές δεν είχαν τόσο μέρα με την νύχτα διαφορά στο σήμα.

Τι έγινε είχαμε κανένα νέο.....?:afraid:

Μολις μιλησα με το σερβις. Ανοιξαν το πρώτο ηχείο και απλά έχει καεί μία αντίσταση στο κρος. Μάλλον το ίδιο συμβαίνει και με το 2ο. Μακάρι να την έχω γλυτώσει...

Πάντως αγαπητοί κύριοι, ακόμα και στο manual λέει recommended amplifier up to 500 W. Ξέρω δεν λένε τίποτα όλα αυτά αλλά εγώ τα έλαβα υπόψιν όταν κατέληγα στην αγορά. Πολλά άλλα επίσης ενδιαφέρονται ηχεία που είχα δει, δεν είχαν τέτοιες προδιαγραφές ισχύος.

για να έχει καεί αντίσταση σημαίνει τηγάνισμα.
με λίγα λόγια ζορίστηκε άγρια.

Αστοχία αντίστασης παίζει...?
βέβαια αν είναι και στα δυο ηχεία σπάνιο....
Πήγαινε να τα ακούσεις μετά την επιδιόρθωση πάντως και αμα μπορείς πήγαινε και τον ενισχυτή σου να τον ξανα-δουν μπας και σου που τίποτα μην την ξαναπατήσεις γιατι μια παροιμια λεει μια του κλέφτη δυο του κλέφτη τρεις.....και την καήκαμε....

Last edited: