Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Χρήστο, όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα ξεκινούν οι επιθέσεις επι προσωπικού ..
Κρίμα.

Μάλλον επιλεγεις να ξεχνάς όσα σου γράφουμε σελίδες τώρα.
Καμμία επίθεση επι προσωπικού. Θα σε δείρω απο κοντά σε λίγο... :-)

Eχω δοκιμασει αρκετες συσκευες (και τωρα εχω 2) , κι εχω μια αποψη για το θεμα, που την εχω εκθεσει πολλες φορες.
Χωρις να υποννοω κατι οσον αφορα την εγκυροτητα της αποψης σου, να πω, με αφορμη αυτο που ειπες, το εξης:

Το Android επηρεαζεται πολυ απο το hardware.

Αν δλδ δοκιμασεις κινεζιες / αδυναμα μηχανακια θα απογοητευεις πληρως.

Πχ αυτο μου συνεβη δοκιμαζοντας το samsung tab 2 7'' και ακομα και ισως το note 2 (που δεν ειναι και αρχαια, ε; )

Εχουν πολυ lag και το Android μοιαζει ΓΤΠ.

Στο Galaxy 4 ομως η εμπειρια χρησης ειναι εντελως διαφορετικη.

Φυσικα αυτο ειναι στα - του Android, δεν αντιλεγω.

(και επαναλαμβαω, δεν λεω οτι τα παραπανω εχουν να κανουν με την αποψη που εχεις σχηματισει)

εχω δοκιμασει και καλες συσκευες , htc one x -htc one , nexus 7 kai nexus 7 FHT (2013)
Προφανως αυτες εχουν λιγοτερο εως ανυπαρκτο lag… μετα απο καιρο ομως αρχιζει και γινεται πιο εμφανες . (ειδικα στα παιλοτερα μοντελα).

Kai φυσικα, δεν ειναι μονο αυτο… εγω οπως γνωριζεις εχω ιδιαιτερες απαιτησεις… και mac!

Ο mac δεν συνεργαζεται καλα με android.
Ακομη και το android file transfer μου εκανε και συνεχιζει να μου κανει νερα… κολληματα που απαιτουν restart και σε mac και σε android συσκευη.

Επισης, αν δουλευεις σωστα το mac, που σημαινει οτι εχεις τα δεδομενα σου σε libraries (itunes - iphoto - imovie κλπ) , ayta δεν ειναι διαθεσιμα για copy-paste λογικη.
Αν εχεις δηλ. μια λιστα μουσικης στο itunes, τα τραγουδια βρισκονται διασπαρτα σε πολλα directories, που σημαινει οτι δε μπρορεις να κανεις copy-paste αυτη τη λιστα.
επισης, αν μιλαμε για tablets δεν υπαρχουν παντα optimized εφαρμογες για tablets, αλλα scaledup version των απλων εφαρμογων (πχ vimeo - zite).

Δεν υπαρχει επισης itunes match antistoixh yphresia κλπ.
Δεν μπορω να χρησιμοποιησω το appletv , δε μπορω να συνδεσω το κινητο στο αυτοκινητο ψηφιακα και να εχω τον ελεγχο απο το τιμονι.
Δεν μπορω να χρησιμοποιησω μικροφωνα για εγγραφη ηχου επαγγελματικου επιπεου σε android συσκευη .

Και φυσικα πολλες video-music εφαρμογες που δεν υπαρχουν καν σε android.

Προφανως αν καποιος δεν ειναι τοσο στενα συνδεδεμενος με apple, εχει λιγοτερα πραγματα και λιγοτερες σκοτουρες! :p

Last edited:
ειχα δοκιμασει καποιες λυσεις για μουσικη, καποιες δε δουλευαν καλα, καποιες ηταν επι πληρωμοις.
Για τις ταινιες και φωτο δεν ειχα βρει κατι καλο…

Τεσπα… δεν μου παει το android. Πιο πολυ ενδιαφερον θα ειχαν τα win 8 !

Ως χρήστης αντροϊντ με το note 1 να πω οτι η εμπειρια θυμίζει λίγο...windows.
Στην αρχή είναι ολα σφαιράτα και εξαιρετικά αλλά όσο περνάει ο καιρός το πράμα...βαραίνει.
Η προσθήκη του titanium backup pro βελτίωσε αρκετά την κατάσταση, αλλά...

Από την άλλη όταν είχα το 4ρι iphonio έτρεχε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ότι χαζομάρα και αν του φόρτωνα!
Ακριβώς όπως τρέχει το αημάκι μου απότην πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα...απρόσκοπτα, απροβλημάτιστα...

Νομίζω ότι οι δυο κόσμοι έχουν θετικά και αρνητικά και αντιστοίχως το κοινό τους.

Θεωρώ ότι ολα είναι τοποθετημένα στην αγορά άψογα!

Ως χρήστης αντροϊντ με το note 1 να πω οτι η εμπειρια θυμίζει λίγο...windows.
Στην αρχή είναι ολα σφαιράτα και εξαιρετικά αλλά όσο περνάει ο καιρός το πράμα...βαραίνει.
Αυτο βλεπω (μαλλον κι εγω).

Μετα από 2 εβδομαδες χρησης έχει αρχίσει (σοβαρό) lagαρισμα στο scroll της λίστας των τηλ. κλήσεων.

Γενικα η όλη λογική και το στησιμο θυμίζει Win (με τα + και τα - του φυσικά).

Περί lagarίσματος... Δεν έχω παρατηρήσει κάτι ιδιαίτερο (εννοώ να υπάρχει σχετική διαφορά από το iPhone). Παρ'ολα αυτά, ήμουν, τόσο στο iPhone όσο και στο S4 τώρα απ'αυτούς που αραιά και που (μάλλον συχνότερα από αραιά) έκαναν ένα restart, έτσι για το καλό.

Η διαφορά είναι ότι στο iPhone ήταν "a pain in the ass" αφού έπρεπε αφενός να περιμένεις να σβήσει, αφετέρου να το ξανανάψεις. Αντίθετα το S4 έχει πανεύκολη εντολή restart. Λόγω της ευκολίας αυτής, κάνω χαλαρά από ένα restart κάθε 2ο-3ο βράδυ εκεί που το φορτίζω, και όλα είναι ακόμα σφαιράτα, παρόλο που έχω φορτώσει όλο μου το "βιός" στην 64άρα μνήμη του.

Περί lagarίσματος... Δεν έχω παρατηρήσει κάτι ιδιαίτερο (εννοώ να υπάρχει σχετική διαφορά από το iPhone). Παρ'ολα αυτά, ήμουν, τόσο στο iPhone όσο και στο S4 τώρα απ'αυτούς που αραιά και που (μάλλον συχνότερα από αραιά) έκαναν ένα restart, έτσι για το καλό.

Η διαφορά είναι ότι στο iPhone ήταν "a pain in the ass" αφού έπρεπε αφενός να περιμένεις να σβήσει, αφετέρου να το ξανανάψεις. Αντίθετα το S4 έχει πανεύκολη εντολή restart. Λόγω της ευκολίας αυτής, κάνω χαλαρά από ένα restart κάθε 2ο-3ο βράδυ εκεί που το φορτίζω, και όλα είναι ακόμα σφαιράτα, παρόλο που έχω φορτώσει όλο μου το "βιός" στην 64άρα μνήμη του.

Στο 4S παντως, δεν εκανα restart σχεδον ποτε (στα 2 χρονια πρεπει να του χω κανει 4-5 max και αυτο οταν ετρωγε κατι φριΚούλες :p)

Τι, δεν θα μου το δανείσεις τελικά;

:p

Μα ναι, αυτο εννοω, ερχομαι το βραδυ να στο χαρίσω (θα φερω και σοκολατάκια) :p

Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Εχε υπόψη παντως πως το boot time στα iphone εξαρτάται και απο το μοντελο (οσο πιο νέο, τοσο πιο γρηγορο).
Και εγώ εξαιρετικα σπανια κάνω restart αφού το iphone δεν "μενει" ποτε απο μνήμη λογω διαφορετικού memory management. Δλδ, δεν προκειται ποτε ενα iphone να γινει πιο "σφαιρατο" επειδη έκανες restart.

Στις 25 Οκτωβρίου τα iPhone5S και 5C στην Ελλάδα

Οι τιμές διάθεσης των iPhone 5S και 5C στην ελληνική αγορά, έχουν οριστεί ως εξής:

• iPhone 5S 16GB τιμή 739 ευρώ
• iPhone 5S 32GB τιμή 859 ευρώ
• iPhone 5S 64GB τιμή 979 ευρω

• iPhone 5C 16GB τιμή 629 ευρώ
• iPhone 5C 32GB τιμή 739 ευρώ

Πηγή: lifo

και αυτό

Το μικτό περιθώριο κέρδους της Apple από το iPhone 5S και το 5C μπορεί να ξεπεράσει το 50% της τιμή τους,
σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πολυεθνικής ελβετικής εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών UBS AG,
που μεταφέρει η Wall Street Journal.

Η επιλογή του πλαστικού περιβλήματος στο iPhone 5C
-για το οποίο η εταιρεία δήλωσε ότι «δεν ντρέπεται»-
κοστίζει στην εταιρεία 42 δολάρια λιγότερα από το σασί από αλουμίνιο
και η απουσία του αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος μειώνει το κόστος του επιπλέον κατά 7 δολάρια.

Η UBS εκτός από το κόστος των εξαρτημάτων αμφότερων των νέων iPhone συνυπολογίζει και το κόστος του λογισμικού,
των μεταφορικών, των επενδύσεων και άλλων εξόδων.
Καταλήγει δε στο συμπέρασμα πως το μικτό περιθώριο κέρδους από το iPhone 5S είναι τουλάχιστον 45% και φτάνει το 55% όταν η παραγωγή αυξάνεται.

Ομοίως, στο iPhone 5C το μικτό περιθώριο κόστους ξεκινάει από 48% και φτάνει το 54% ανά συσκευή.

Το μεγαλύτερο κόστος αποδεικνύεται η οθόνη (20% στο 5S και 27% στο 5C, στο σύνολο των εξόδων των υλικών κατασκευής).

πηγη in.gr

Καλησπερα. Οπως και ειχα γραψει πριν λιγες ημερες πηρα ενα iPhone 5 32 GB λευκο απο iStorm στην τιμη του 16GB δηλαδη 739 ευρω.
Δεν θα σας πω πολλα γιατι πολλοι αλλοι εχουν κανει Reviews , το μονο που θα πω ειναι πως ειναι οτι καλυτερο ειχα σε κινητο τα τελευταια χρονια.
Μετα απο το 3GS το οποιο για 3 χρονια μου εκανε απροβληματιστα συντροφια , το 5 αρι μου ειναι ΤΕΛΕΙΟ!!!!!
Γρηγορο , τελεια κατασκευη (για αυτο το προτιμησα απο ενα 5C) και 32 GB να φορτωσω πια χωρις περιορισμους.
Εννοειται περασα το IOS 7,02 και πεταει το τηλεφωνο.
Πραγματικα το καταευχαριστιεμαι καθε φορα!
Αυτα!

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Vodafone-iPhone5S-iPhone5C.jpg

Vodafone

iphone_5s-iphone_5c-ellada-cosmote.jpg

Cosmote

(Send from Galaxy S4)