Τα Καλύτερα και τα Χειρότερα Διαδικτυακά Καταστήματα. Εμπειρίες, σχόλια, ειδήσεις.

Τελευταία παρατήρησα μεγάλη διαφορά 10%-30% πάνω στις τιμές του banggood σε σχέση με το ebay και μιλάω για περιπτώσεις που τα είδη είναι ακριβώς τα ίδια. Δεν ξέρω γιατί έχει ξεφύγει έτσι το συμπαθές κατά τα άλλα μαγαζί.

Οπότε, πριν πατήσουμε το κουμπί της αγοράς καλό είναι να ρίχνουμε μια ματιά και αλλού.

Το vida katsavidi είναι στην γειτονιά μου στην Ηλιούπολη. Ψωνίζω συχνά δεν έχω παράπονο.

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ερώτηση προς τους συχνά συναλλασόμενους με τα διαδικτυακά καταστήματα εξωτερικού:

Αν κάποιος κάνει μια παραγγελία στο Γερμανικό Amazone.de πρέπει να περιμένει ότι τα είδη είναι στην Γερμανία και θα έλθουν σύντομα ή θα τα παραγγείλουν και αυτοί στην Κίνα και θα πάρει τον χρόνο του ??
Και αγοράζοντας από amazone.de εννοείται ότι δεν περνάνε από τελωνείο έτσι δεν είναι ??
Ευχαριστώ -bye-

H πλειονοτητα των αγαθων του amazon.de ερχεται (αποστελλεται) απο Γερμανια και Ευρωπη γενικοτερα. Σε μιαμιση, δυο βδομαδες το αργοτερο γινεται η παραδοση.

Μου εχουν τυχει ομως περιπτωσεις που εχω αγορασει απο αμαζον uk/de οπου ο πωλητης ειναι κινεζος και αποστελλει απο Κινα. Η παραδοση φυσικα αργει.
Σε αυτη την περιπτωση καλλιστα μπορει να σταματησει στο τελωνειο καθως το πακετο δεν αποστελλεται απο Ευρωπη αλλα απο Κινα.

Και πως μπορεί να το ξέρει αυτό κάποιος Μιχάλη... γιατί αν δεν μπορείς να το ξέρεις σίγουρα, αγοράζεις κατ´ευθείαν από Κίνα.
Δεν θα έπρεπε αφού αγοράζεις από Γερμανία να παραδοθούν εκεί και να στα στείλει το Amazone.

Ναι ετσι θα επρεπε αλλα δεν συμβαινει παντα.
Εγω το εζησα απο πρωτο χερι πριν καποια χρονια με καποια παραγγελια απο αμαζον αγγλιας οπου το Ρουμανικο τελωνειο με καλεσε να αποδειξω οτι το δεμα μου απο Κινα κοστιζε οσο εγραφε το πακετο. Παρολο που απεδειξα οτι η αξια ηταν 5 ευρω, πληρωσα κανονικα εξοδα τελωνειου και ΦΠΑ. Εκει δεν υπαρχει το οριο των 25 ευρω απο 3η χωρα.

Ηθελα να το κανω θεμα στο Αμαζον που ειχε ολη την ευθυνη στην πραγματικοτητα αφου αφηνει ανεξελεκτους πωλητες να πουλανε και να αποστελλουν απο εκτος ευρωπης, αλλα δεν το εκανα λογω πολλων υποχρεωσεων εκεινη την περιοδο.

Μπορεις να δεις τα στοιχεια του πωλητη και απο που αποστελλεται το δεμα. Υπαρχει αυτη η πληροφορηση καπου στην πρωτη σελιδα του προιοντος.
Ειδικα εαν διαβασεις οτι η παραγγελια ειναι fullfilled by Amazon εισαι σιγουρος οτι το στελλει το ιδιο το Αμαζον. Ομως υπαρχουν και ντοπιοι πωλητες που στελλουν οι ιδιοι.

Επισης εαν δεις παρα πολυ χαμηλα ειτε μηδενικα μεταφορικα, ειναι σιγουρο οτι ο πωλητης δεν στελλει απο Ευρωπη αλλα απο Απω Ανατολη.

Αυτός που έγραψα είναι ακριβός και δεν έχει και 3/4 Χ 3/8 που είναι τα κλασικά T-track.
Δεν έχω καταλήξει ακόμα Μιχάλη για να έχω link. Στο τέλος θα πάω Κίνα μου φαίνεται που έχει πολλά και φτηνά αλλά θα ταλαιπωρηθώ με το τελωνείο.
Θέλω και μπόλικα ...3 t-track X80cm 2 t=track X60cm Και θέλω και τα slider που τσουλάνε μέσα 5- 60cm - 2- 43cm και 2- 35cm ... Βράσε ρύζι ...

Άμα δεν έχεις άλλη επιλογή τότε παράγγειλε τα από Κίνα και κάνε το σταυρό σου μήπως και περάσουν απαρατήρητα. δεν ξέρεις καμιά φορά..
Μη σου κοστίσει βέβαια ο κούκος αϊδόνι έτσι ;
Πάντως και από Amazone αν θες να παραγγείλεις ψάξε ενδελεχώς στη σελίδα να βρεις από που είναι ο πωλητής ή το προϊόν, αποθήκη, χώρα κ.λ.π. (όσο αυτό είναι εφικτό)

Αν το πακετο ειναι καπως μεγαλο η/και βαρυ η/και υποπτο (συσκευασια κινητου/tablet/etc) ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα ανοιχτει. Περασαν οι παλιοι καλοι καιροι.

Τις προαλλες μου ανοιχτηκε το πακετο με ενα μεγαλο σκαρπελο τορνου 40εκ μηκος. Το καταλαβα γιατι ειδα το αυτοκολλητο 'τελωνειακως ελευθερον' πανω στη συσκευασια.