Λοιπόν, σε σχέση με την παραγγελία που έκανα στις 17 Φεβρουαρίου και για την οποία έγραφα παραπάνω, προ 10ημέρου, στις 7 Μαίου (!) λαμβάνω ειδοποίηση από το εν λόγω κατάστημα (allsmart.gr) ότι έχει αφιχθεί στο σημείο παράδοσης (πρατήριο Shell) και μπορώ να παραλάβω, όπως κι έκανα...
Με άλλα λόγια μου παρέδωσαν 80 μέρες μετά την αρχική παραγγελία, για προιόν που στο σάιτ φαινόταν διαθέσιμο 4-6 μέρες από την παραγγελία...
Τώρα τι να πω, καλή ή κακή εξυπηρέτηση της εν λόγω επιχείρησης, ο καθένας όπως το αντιλαμβάνεται.
Δεν είναι 'ο καθένας όπως το αντιλαμβάνεται', είναι κλασική περίπτωση παραπλάνησης, ποντάρουν στο ότι ο καταναλωτής δεν θα κάνει τίποτα (κι έχουν δίκιο) :
Παρήγγειλα μέσω διαδικτύου μία συσκευή σε ορισμένη τιμή. Δε μου την έστειλαν γιατί, όπως μου είπαν, έγινε λάθος στην τιμή. Είναι νόμιμο;
Η αναγραφή λανθασμένης τιμής και γενικότερα κάθε παροχή εσφαλμένων ή ανακριβών πληροφοριών που ενδέχεται να παραπλανήσει το μέσο καταναλωτή και να τον οδηγήσει να λάβει απόφαση συναλλαγής την οποία, διαφορετικά, δε θα λάμβανε, ενδέχεται να θεωρηθεί παραπλανητική εμπορική πρακτική.
Παρήγγειλα μέσω διαδικτύου ένα προϊόν με την ένδειξη «Άμεσα διαθέσιμο». Ωστόσο, δε μου έχει παραδοθεί εδώ και 10 μέρες και μου είπαν ότι δεν ξέρουν πότε θα μου το παραδώσουν, περιμένουν ενημέρωση από τον προμηθευτή τους. Είναι νόμιμο;
Η παροχή εσφαλμένων ή ανακριβών πληροφοριών που ενδέχεται να παραπλανήσουν τον μέσο καταναλωτή και οδηγώντας τον να λάβει απόφαση συναλλαγής την οποία, διαφορετικά, δε θα ελάμβανε, καθώς ενδέχεται να θεωρηθεί παραπλανητική εμπορική πρακτική.
Οι ανακριβείς πληροφορίες μπορεί να αφορούν τη διαθεσιμότητα και το χρόνο παράδοσης του προϊόντος ή άλλα θέματα, όπως είναι π.χ. η προέλευση του προϊόντος, οι προδιαγραφές του, τα χαρακτηριστικά του προμηθευτή και οι δεσμεύσεις του έναντι των καταναλωτών. Παραπλανητική θεωρείται και η εμπορική πρακτική που παραλείπει ουσιώδεις για τη λήψη απόφασης συναλλαγής πληροφορίες.
![]()
Your Guide to Greece - Gov.gr
Find out more about the procedures and relevant information of being an EU citizen in Greece at gov.gr.www.gov.gr