Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Η δημιουργία και διαχείριση τέτοιων βάσεων δεδομένων ουσιαστικά είναι χαρακτηριστικό των προγραμμάτων, όχι του ίδιου του λειτουργικού. Δηλαδή δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι που εμποδίζει τα προγράμματα στα windows να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο. Νομίζω υπάρχουν και αρκετά παραδείγματα (ακόμα και το ίδιο το iTunes που δουλεύει σε windows). Για παράδειγμα τελευταία χρησιμοποιώ το Calibre (το οποίο βγαίνει επίσης για MacOSX, αλλά και Linux) για τη διαχείριση (και όχι μόνο) των διάφορων e-book, pdf, που έχω στον υπολογιστή αφού είχαν μαζευτεί τόσα πολλά που ήταν αδύνατο να τα βρίσκω ένα ένα στον φάκελο τους. Το Calibre τα αντιγράφει σε μία δικιά του βιβλιοθήκη, φτιάχνει μία βάση δεδομένων (νομίζω σε SQLite), και έτσι μπορούν να μεταφερθεί οπουδήποτε αλλού και να γίνουν άμεσα προσβάσιμα από το πρόγραμμα.

να σου πω, εχω και εγω χιλιαδες pdf, word kai djvu (μερικες δεκαδες απο αυτα) και οταν ερθει η ωρα να ψαξω κατι θα παω στο Search box του Mac system (οχι application!) αν και εχω προσβαση και στα τρια λειτουργικα.
ο λόγος?
Εκει αν βαλω καποια keywords το συστημα θα ψαξει μεσα στα αρχεια (οχι στους τιτλους μονο) και θα μου βρει τα παντα ολα που τα περιεχουν.
Αυτο ανεξαρτητως προγραμματος (πχ. σε Adobe acrobat, Word, Powerpoint, excell, photoshop, Textedit, EndNote κλπ).
κανει κατι σαν Google σε ολοκληρο τον υπολογιστη σε χρονο dt.

Για τη δουλια μου αυτο ειναι πολυ σημαντικο, επαναλαμβανω δε με ενδιαφερει το search τιτλων αρχειων, αλλα του περιεχομενου καθε αρχειου.
Το ιδιο κανει και το Linux αλλα ειναι απελπιστικα αργο, για τα Win δεν ξερω, υπαρχει κατι αντιστοιχο?

:shot:Kι ενα τελευταιο (ουφ ...κουραστηκα !) παραδειγμα , ενος λειτουργικου που μπορεις να το "φερεις στα μετρα σου " , χωρις κοπο και εξτρα εφαρμογες.

Κατεβαζεις καθημερινα , πολλα αρχεια , ολων των ειδων.
Μουσικη , φωτο, ταινιες, pdfs , docs, txt , torrent links κλπ.

Ολ αυτα μπαινουν συνηθως "χυμα" μεσα σ ενα φακελο Downloads.

Τι πιο καλο , να φτιαξεις ΕΣΥ ενα service ή folder action , που απο μονο του , θα τακτοποιει ολα αυτα τα αρχεια , θ ανοιγει αυτοματα τα torrent links, θα ομαδοποιει τα τελευταια αρχεια αναλογα με το τυπο τους , θα τα χρωματιζει επισης για ευκολη χρονολογικη ταξινομηση (πχ πρασινα τα τελευταια αρχεια, κοκκινα τα "παλια" ) , και θα τα τοποθετει σε αντιστοιχα folder.
Tελος , θα βαζει μονο του τις εικονες σε οποια κατηγορια θελεις στο iphoto, τις μουσικες στο itunes (σε οποια λιστα θελεις) και τα documents sto αντιστοιχο προγραμμα αρχειοθετησης. κλπ

Ολ αυτα γινονται ευκολα και γρηγορα με το automation services και υπαρχουν διαθεσιμα οποτε το θελησεις .

Last edited:
Το ξαναέγραψα και πρίν ,μόλις τελείωσα το μόνταζ απο 2 θέματα μαζί σήμερα , και συνάμα συμπίεζα αλλες 2 άσχετες δουλειές ,, εάν μου βρεί αλλός σύστημα που θα παραδώσει 4 εργασίες απρόσκοπτα μεσα σε 2 μέρες ... το πετάω απο το παράθυρο ..
αλλα εάν δεν θέλετε να ακούσετε ,, κακό του κεφαλιού σας

εάν νομίζεται ότι έχουμε όρεξη να υποστιρίξουμε έν είδη αθλητικού φανατισμού την apple ,,, είστε σε λάθος φορουμ ..

Δηλαδή την ταχύτητα του 2 πυρηνου mac με 4 giga δεν μπορεί να την πιάσει κανένα pc ? Όλα ή θα κολλήσουν ή θα είναι πιο αργά ?
Συγνώμη που διαφωνώ αλλά έχω δουλέψει με τέτοιο μηχάνημα και δεν παρατήρησα τέτοια διαφορά σε ταχύτητα , αντιθέτως θα έλεγα.

Δεν ειπαμε αυτο... τα σημερινα pc , ειδικα με win 7 , ειναι μια χαρα μηχανηματα.
Δεν αναφεραμε εδω μεσα , πουθενα το θεμα ταχυτητας ... λιγο μας απασχολει με τις σημερινες επιδοσεις που ειναι υψηλες .

Εχω κι εγω pc και στο σπιτι και στη δουλεια.

Aπο ωμη επεξεργαστικη ισχυ , ειναι τα ιδια ή και πιο μπροστα , μιας και καθε εξελιξη σε cpus - graphics cards κλπ περναει πολυ γρηγορα σtη παραγωγη.

Αυτο ομως ειναι και το προβλημα... η ταχυτητα αποδοχης σε καθε τι νεο, χωρις να εχει δοκιμαστει και χωρις να εχουν γραφτει οι καλυτεροι driver, χωρις να υπαρχει ελεγχος καταλληλοτητας-συμβατοτητας klp.
Oποιος κατασκευαστης θελει, βγαζει στην αγορα κατι που δεν ειναι απολυτα συμβατο ή δεν εχει τις καταλληλες προδιαγραφες.
Αυτο δεν συμβαινει συχνα με την Apple και τα προιοντα της (καποιες φορες συμβαινει φυσικα).

Η απολυτη ελευθερια εχει τα καλα και τα κακα της...

Οσον αφορα το ιδιο το λειτουργικο, οσο παραμενει δεσμιο του παρελθοντος , δεν βλεπω μεγαλη προοδο.

Τα win7 κανουν τεραστια επιτυχια, ακριβως γιατι τα Vista ήταν το πιο απαραδεκτο λειτουργικο που εχει βγει ποτε !

Last edited:
Δηλαδή την ταχύτητα του 2 πυρηνου mac με 4 giga δεν μπορεί να την πιάσει κανένα pc ? Όλα ή θα κολλήσουν ή θα είναι πιο αργά ?
Συγνώμη που διαφωνώ αλλά έχω δουλέψει με τέτοιο μηχάνημα και δεν παρατήρησα τέτοια διαφορά σε ταχύτητα , αντιθέτως θα έλεγα.

σταθερότητα και ταχύτητα σε ένα στιβαρό λειτουργικό ,, αυτό είναι το ζητούμενο

Δηλαδή σε 2 μέρες φουλ δουλειάς πιστεύεις ένα καλοστημένο pc θα κολλούσε ??
17 φορές τουλάχιστον ,, ασε που αδυνατεί να κάνει με ασφάλεια 3 δουλειές μαζί

edit ,,, δεν μιλάμε για εξελάκια και ιμελακια ετσι ..

Εννοείται μιλάμε για δουλειές να δουλεύουν όλα στο 100% . Τί να πώ ίσως έχω διαφορετικές εμπειρίες ή είμαι τυχερός. Στην δουλειά μου πάντως έχουμε dell και έχω να κάνω restart κανα χρόνο .
Τέσπα γνώμες είναι αυτές γιατί οι εμπειρίες διαφέρουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

να σου πω, εχω και εγω χιλιαδες pdf, word kai djvu (μερικες δεκαδες απο αυτα) και οταν ερθει η ωρα να ψαξω κατι θα παω στο Search box του Mac system (οχι application!) αν και εχω προσβαση και στα τρια λειτουργικα.
ο λόγος?
Εκει αν βαλω καποια keywords το συστημα θα ψαξει μεσα στα αρχεια (οχι στους τιτλους μονο) και θα μου βρει τα παντα ολα που τα περιεχουν.
Αυτο ανεξαρτητως προγραμματος (πχ. σε Adobe acrobat, Word, Powerpoint, excell, photoshop, Textedit, EndNote κλπ).
κανει κατι σαν Google σε ολοκληρο τον υπολογιστη σε χρονο dt.

Για τη δουλια μου αυτο ειναι πολυ σημαντικο, επαναλαμβανω δε με ενδιαφερει το search τιτλων αρχειων, αλλα του περιεχομενου καθε αρχειου.
Το ιδιο κανει και το Linux αλλα ειναι απελπιστικα αργο, για τα Win δεν ξερω, υπαρχει κατι αντιστοιχο?

Αν και αυτό που λες είναι τελείως διαφορετικό από τη διαχείριση με ένα πρόγραμμα όπως το Calibre που αναφέρω πριν, τη δυνατότητα την έχουν και τα windows, και είναι αρκετά γρήγορη η αναζήτηση (εφόσον δεν έχει απενεργοποιηθεί από τον χρήση το indexing).

attachment.php

attachment.php

Attachments

• search.jpg
    search.jpg
    59.2 KB · Views: 98
  • search3.jpg
    search3.jpg
    90.9 KB · Views: 99
δεν υπάρχει πλέον αναγνωρισμένο υλικό ,, κάθε βδομάδα σαν ντομάτες βγαίνουν και μετά μαραίνονται

στην τελική ένα καλά μελετημένο pc ,,, είναι ένα mac..

Τασο, δεν υπαρχει κατι για να "καταληξουμε" .
Σε χιλιαδες φορουμ εχουν γραφτει πολλα , και δεν καταληγουμε καπου... συζητηση κανουμε.
Αυτο που λεμε , ειναι οτι , υπαρχει παραπληροφορηση για το τι ισχυει σε mac osx.

Oι περισσοτεροι νομιζουν οτι στο mac osx , εχεις περιορισμενες λυσεις και κυριως δεν εχεις ΕΠΙΛΟΓΕΣ !

Eνω ισχυει εντελως το αντιθετο.

Παραδειγμα εδωσα και παραπανω.. πχ αν θες να εχεις συγκεντωμενη τη βαση δεδομενων σου με φωτο - μουσικη - βιντεο - docs κλπ , μπορεις να το κανεις , αλλα αν δε θες παλι μπορεις .
Υπαρχουν προτερηματα και μειονεκτηματα σε καθε μεθοδο, αλλα οτι και να ακολουθησεις τη δουλεια σου θα τη κανεις.
Απλα, οι περισσοτεροι νομιζουν οτι δεν υπαρχει τροπος να το κανεις κι εκει μπερδευεται το πραγμα.

Για να το καταλαβεις καλυτερα....

Στο iTunes πχ, εχεις την ΕΠΙΛΟΓΗ να αφησεις το ιδιο να διαχειριστει τα αρχεια, και να τα βαλει σε ενα και μονο φακελο User/Music ( με δομη Τραγουδιστης->Αλμπουμ->Τραγουδι ) . ΑΛΛΑ εχεις και την επιλογη να εχεις ΕΣΥ οπου θελεις τα τραγουδια σου , σε οποιο φακελο θελεις, ακομη και σε εξωτερικο δισκο , και το itunes να διαχειριζεται μονο τις πληροφοριες τους.

Και η μια μεθοδος και η αλλη εχουν τα υπερ και τα κατα της.
Διαλεγεις και παιρνεις.

Αυτο ισχυει για ολες τις εφαρμογες του Mac και για το λειτουργικο της.

Eχεις επισης τη δυνατοτητα, να φερεις εσυ στα μετρα σου το λειτουργικο, φτιαχνoντας Folder actions, Services, workflows, plugins κλπ , με ευκολο τροπο , κατι που δε γινεται στα Windows.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Τασο, δεν υπαρχει κατι για να "καταληξουμε" .
Σε χιλιαδες φορουμ εχουν γραφτει πολλα , και δεν καταληγουμε καπου... συζητηση κανουμε.
Αυτο που λεμε , ειναι οτι , υπαρχει παραπληροφορηση για το τι ισχυει σε mac osx.

.

Εγώ πάντως έχω παρατηρήσει ότι συμβαίνει το αντίθετο. Δηλαδή ότι έχει περάσει ένα κλίμα ότι τα mac δεν κολλούν ποτέ και πάνε σφαίρα και τα pc κολλούν κάθε λεπτό και είναι χελώνες . Αυτό ίσχυε πριν 2-3 χρόνια σε πολλές περιπτώσεις αλλά τώρα ξαναγύρισαν τα πράματα με τα win7 και τα νέα hardware που δεν χρησιμοποιεί το mac . Και αν ψάξεις συμβατότητες σε chip, μνήμες και επεξεργαστές μπορεί να φτιάξεις ότι πιο αξιόπιστο υπάρχει αφού δεν θα σε περιορίζει κάποιος τύπος συμφωνίας ή χώρου ή τιμής .

για τα pc - windows , οτι και να πεις εχεις δικιο !

Κολλανε για πολλους , οχι γι αλλους!
Σερνονται για μερικους , πανε σφαιρα γι αλλους !
Κολλανε ιους για πλακα, με τιποτα γι αλλους!

Και παει λεγοντας.... αληθεια υπαρχει παντου , κι αυτο γιατι δεν υπαρχει κατι συγκεκριμενο να συζητησουμε και καποια αναφορα για να δουμε τι συμβαινει πραγματικα.
Αναλογα με το pc που εχεις (no name - επωνυμο, παλιο - νεο, Win vista - win 7 , original λειτουργικο ή οχι klp) εχεις και τις αντιστοιχες εμπειριες.
Δεν υπαρχει δηλ. εννιαιος τροπος αξιολογησης.

Δε συμβαινει αυτο σε Mac ,αφου το hardware ειναι συγκεκριμενο , το ιδιο και το software (σε μεγαλο βαθμο).
Αστοχιες φυσικα υπαρχουν , αλλα σε περιορισμενο βαθμο.

Last edited: