ecodrifter
Supreme Member
- 27 January 2009
- 3,012
Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;
να σου πω, εχω και εγω χιλιαδες pdf, word kai djvu (μερικες δεκαδες απο αυτα) και οταν ερθει η ωρα να ψαξω κατι θα παω στο Search box του Mac system (οχι application!) αν και εχω προσβαση και στα τρια λειτουργικα.
ο λόγος?
Εκει αν βαλω καποια keywords το συστημα θα ψαξει μεσα στα αρχεια (οχι στους τιτλους μονο) και θα μου βρει τα παντα ολα που τα περιεχουν.
Αυτο ανεξαρτητως προγραμματος (πχ. σε Adobe acrobat, Word, Powerpoint, excell, photoshop, Textedit, EndNote κλπ).
κανει κατι σαν Google σε ολοκληρο τον υπολογιστη σε χρονο dt.
Για τη δουλια μου αυτο ειναι πολυ σημαντικο, επαναλαμβανω δε με ενδιαφερει το search τιτλων αρχειων, αλλα του περιεχομενου καθε αρχειου.
Το ιδιο κανει και το Linux αλλα ειναι απελπιστικα αργο, για τα Win δεν ξερω, υπαρχει κατι αντιστοιχο?
Η δημιουργία και διαχείριση τέτοιων βάσεων δεδομένων ουσιαστικά είναι χαρακτηριστικό των προγραμμάτων, όχι του ίδιου του λειτουργικού. Δηλαδή δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι που εμποδίζει τα προγράμματα στα windows να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο. Νομίζω υπάρχουν και αρκετά παραδείγματα (ακόμα και το ίδιο το iTunes που δουλεύει σε windows). Για παράδειγμα τελευταία χρησιμοποιώ το Calibre (το οποίο βγαίνει επίσης για MacOSX, αλλά και Linux) για τη διαχείριση (και όχι μόνο) των διάφορων e-book, pdf, που έχω στον υπολογιστή αφού είχαν μαζευτεί τόσα πολλά που ήταν αδύνατο να τα βρίσκω ένα ένα στον φάκελο τους. Το Calibre τα αντιγράφει σε μία δικιά του βιβλιοθήκη, φτιάχνει μία βάση δεδομένων (νομίζω σε SQLite), και έτσι μπορούν να μεταφερθεί οπουδήποτε αλλού και να γίνουν άμεσα προσβάσιμα από το πρόγραμμα.
να σου πω, εχω και εγω χιλιαδες pdf, word kai djvu (μερικες δεκαδες απο αυτα) και οταν ερθει η ωρα να ψαξω κατι θα παω στο Search box του Mac system (οχι application!) αν και εχω προσβαση και στα τρια λειτουργικα.
ο λόγος?
Εκει αν βαλω καποια keywords το συστημα θα ψαξει μεσα στα αρχεια (οχι στους τιτλους μονο) και θα μου βρει τα παντα ολα που τα περιεχουν.
Αυτο ανεξαρτητως προγραμματος (πχ. σε Adobe acrobat, Word, Powerpoint, excell, photoshop, Textedit, EndNote κλπ).
κανει κατι σαν Google σε ολοκληρο τον υπολογιστη σε χρονο dt.
Για τη δουλια μου αυτο ειναι πολυ σημαντικο, επαναλαμβανω δε με ενδιαφερει το search τιτλων αρχειων, αλλα του περιεχομενου καθε αρχειου.
Το ιδιο κανει και το Linux αλλα ειναι απελπιστικα αργο, για τα Win δεν ξερω, υπαρχει κατι αντιστοιχο?