Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

K δεν χρησιμοποιούμε mac μηχανήματα γιατί πολύ απλά η σύμβαση που κάνεις είναι πχ με την ibm για μηχανήματα, τα οποία τερματικά τα δίνει σχεδόν τσάμπα, επειδή αγοράζεις από αυτήν τα mainframe της.
Καλα, μην λεμε τωρα ότι δεν πηγατε σε mac λογω κοστους των τερματικων.

Ειναι αστειο....

Αν ηταν ετσι, η Apple θα σας είχε χαρίσει τα 2πλασια iMac....

Δεν πηγατε γιατι απλως αυτα που θελατε να κανετε δεν ειναι διαθεσιμα σε Mac.

Simple as that.

Τασο, αυτα που λες δεν αποδικνειουν ΤΙΠΟΤΑ.

Κι εμεις στην εταιρεια που δουλευω, εχουμε ΜΟΝΟ PC !!!

ΞΕρεις γιατι ? Δυστυχως δε μπορω να σου πω στον αερα, μονο με ΠΜ...

Ακομη τα λογιστηρια μας , η ταινιοθηκη μας κλπ χρησιμοποιουν DOS!
Aν εχεις το Θεο σου ....

Δυστυχως δε μπορω να πω παραπανω...:BDGBDGB53:

Ειναι αστειο....

Simple as that.

Εισαι σιγουρος... θα λαβεις κι εσυ πμ...

Ειναι αστειο....

Simple as that.

Kαθολου simple as that ... Τα παντα υπαρχουν διαθεσιμα σε Mac .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Ειναι αστειο....

Simple as that.

Ότι θέλαμε αγοράζαμε, την εποχή που τα αγοράζαμε....απλά οι τράπεζες δουλεύουν με μία εταιρεία συνήθως, τουλάχιστον την εποχή που "στήνουν" το μηχανογραφικό τους κέντρο, όπου η σύμβαση περιλαμβάνει το mainframe κ τα τερματικά, όπως επίσης κ λοιπούς server. Μετά μπορούν να πάρουν από άλλη εταιρεία νέα μηχανήματα, τα οποία όμως αντικαθιστούν 100% τα παλιότερα. Συνήθως τα mainframe μηχανήματα τραπεζών είναι σε unix περιβάλλον, αν είναι σχετικά μικρές ή σε db2 αν είναι μεγαλύτερες, δλδ ibm μηχανήματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Ότι θέλαμε αγοράζαμε, την εποχή που τα αγοράζαμε....απλά οι τράπεζες δουλεύουν με μία εταιρεία συνήθως, τουλάχιστον την εποχή που "στήνουν" το μηχανογραφικό τους κέντρο, όπου η σύμβαση περιλαμβάνει το mainframe κ τα τερματικά, όπως επίσης κ λοιπούς server. Μετά μπορούν να πάρουν από άλλη εταιρεία νέα μηχανήματα, τα οποία όμως αντικαθιστούν 100% τα παλιότερα. Συνήθως τα mainframe μηχανήματα τραπεζών είναι σε unix περιβάλλον, αν είναι σχετικά μικρές ή σε db2 αν είναι μεγαλύτερες, δλδ ibm μηχανήματα.

Υπενθυμίζω ότι η IBM έχει σταματήσει να πουλάει client PCs εδώ και 6 χρόνια.

Τραπεζικος υπαλληλος ειμαι και εγω.
Τα τραπεζικα συστηματα ειναι τα πιο απαρχαιομενα στον κοσμο με αυτο να δινει μεγαλο προβαδισμα στα pc για πολλους λογους.
Αλλο που οι περισσοτεροι στο ΙΤ αν τους ρωτησεις θα σου προτεινουν mac και εχουν και mac στο σπιτι τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windo

Υπενθυμίζω ότι η IBM έχει σταματήσει να πουλάει client PCs εδώ και 6 χρόνια.

Πράγματι !
Τα δικά μας αγοράστηκαν τα 1α το 2003, μαζί με το 1ο mainframe...πριν την αναβάθμιση...!
Μετά αγοράζουμε dell & hp.

Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Τραπεζικος υπαλληλος ειμαι και εγω.
Τα τραπεζικα συστηματα ειναι τα πιο απαρχαιομενα στον κοσμο με αυτο να δινει μεγαλο προβαδισμα στα pc για πολλους λογους.
Αλλο που οι περισσοτεροι στο ΙΤ αν τους ρωτησεις θα σου προτεινουν mac και εχουν και mac στο σπιτι τους.

:worshippy:

Έχουμε το εταιρικό site γραφείο ταξιδίων 900 επισκέψεις κάθε μέρα. Ούτε 8 επισκέψεις από apple. SAFARI δεν είναι ο περιηγητής της;
Μιλάω σοβαρά τώρα 8 επισκέψεις χτες και οι έξι από Αγγλία, 2 από Ελλάδα.
Από δείγμα 890.
Ξέρω και εγώ τι να σας πω, ίσως υπάρχει κάποιο ναρκωτικό.
Ίσως η διαφορετικότητα ελκύει, δεν κάνει κάποιος moderator ένα κοίταγμα στα στατιστικά του Forum να δούμε πως στην ευχή εξηγείται αυτό;

Τα στατιστικά μας λένε ότι οι επισκέψεις που προέρχονται από μηχανήματα που τρέχουν Macos αντιστοιχούν σε ποσοστό πολύ μικρότερο από το ποσοστό διείσδυσης που αναφέρουν οι επίσημες πηγές (και που είχα ανεβάσει νωρίτερα).

Αφήστε που τα μισά από αυτά τα hits προέρχονται από τον Τάκη και τον Γιάννη.. :D

Τα στατιστικά μας λένε ότι οι επισκέψεις που προέρχονται από μηχανήματα που τρέχουν Macos αντιστοιχούν σε ποσοστό πολύ μικρότερο από το ποσοστό διείσδυσης που αναφέρουν οι επίσημες πηγές (και που είχα ανεβάσει νωρίτερα).

Αφήστε που τα μισά από αυτά τα hits προέρχονται από τον Τάκη και τον Γιάννη.. :D

Δεν μπαινουν στο ιντερνετ γιατι τα πηραν για να δουλευουν βρε εσυ :p

Και τα άλλα μισά από τον καπετάνιο, τον Ανδρέα, το Μιχάλη, το Νίκο κι εμένα! :D

(edit: quote-άρω ΔημΔημ από πιο πάνω)

Δυστυχως, η στατιστικη, μας συμφερει δε μας συμφερει, λεει πολλα.

Απο ενα "τυχαιο" σαιτ πληροφορικης, τα στατιστικα για τα λειτουργικα συστηματα βασει επισκεψεων για τον τρεχοντα μηνα λενε:

Windows 379,994 90.4 %
Macintosh 16,062 3.8 %
Linux 14,470 3.4 %
Unknown 8,439 2 %
Java 538 0.1 %
Sony PlayStation 239 0 %
Java Mobile 175 0 %
Symbian OS 16 0 %
Sun Solaris 9 0 %
BSD 5 0 %
Others 4 0 %

Μας λεει λοιπον οτι το 90φευγα % ειναι ειτε ασχετοι, ειτε μαζοχες, ειτε φτωχοι, η απλα δεν εχουν ανακαλυψει ακομη την υπεροχη του μακ.
Για καποιο ανεξηγητο λογο, τα ιδια περιπου ποσοστα ισχυουν εδω και καποια χρονια. Μαλλον ο ελληνας δε βαζει μυαλο...γουσταρει να ταλαιπωρειται...

Απο ενα "τυχαιο" σαιτ πληροφορικης, τα στατιστικα για τα λειτουργικα συστηματα βασει επισκεψεων για τον τρεχοντα μηνα λενε:

Windows 379,994 90.4 %
Macintosh 16,062 3.8 %
Linux 14,470 3.4 %
Unknown 8,439 2 %
Java 538 0.1 %
Sony PlayStation 239 0 %
Java Mobile 175 0 %
Symbian OS 16 0 %
Sun Solaris 9 0 %
BSD 5 0 %
Others 4 0 %

Μας λεει λοιπον οτι το 90φευγα % ειναι ειτε ασχετοι, ειτε μαζοχες, ειτε φτωχοι, η απλα δεν εχουν ανακαλυψει ακομη την υπεροχη του μακ.
Για καποιο ανεξηγητο λογο, τα ιδια περιπου ποσοστα ισχυουν εδω και καποια χρονια. Μαλλον ο ελληνας δε βαζει μυαλο...γουσταρει να ταλαιπωρειται...

Μα οταν τα games καθοριζουν την αγορα , τι περιμενες ?

Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Windows 379,994 90.4 %
Macintosh 16,062 3.8 %
Linux 14,470 3.4 %
Unknown 8,439 2 %
Java 538 0.1 %
Sony PlayStation 239 0 %
Java Mobile 175 0 %
Symbian OS 16 0 %
Sun Solaris 9 0 %
BSD 5 0 %
Others 4 0 %

Δεν λέει αυτό...λέει το αυτονόητο....ότι οι πλειοψηφία δεν έχει ακούσει καν για υπολογιστή mac !
Αν θες βάλε κ τα στατιστικά από site που βρίσκονται στην Αμερική...............:Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Δεν λέει αυτό...λέει το αυτονόητο....ότι οι πλειοψηφία δεν έχει ακούσει καν για υπολογιστή mac !
Αν θες βάλε κ τα στατιστικά από site που βρίσκονται στην Αμερική...............:Banane0:

Εμ, ελληνικα δεδομενα εχω, μιας και ζω εδω...
Αλλα αν το 90% δεν εχει ακουσει για μακ, το μαρκετιγκ της χωλαινει....:laugh::laugh::laugh:

Η συζητηση , παλι , πηγε στη ποσοτητα !
Δεν μας νοιαζει ποσοι εχουν mac, εδω ειμαστε forum γι ανταλλαγες ιδεων - γνωσεων και οχι στατιστικη υπηρεσια.

Αληθεια, εκει στη Sony τι στο καλο μηχανηματα εχουν και ειναι τετοιο τρυπητηρι απο ασφαλεια ?
Στοιχηματιζω PC !!!!

http://www.techgear.gr/sony-music-greece-hacked-data-leaked-in-the-wild-20781/

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Εμ, ελληνικα δεδομενα εχω, μιας και ζω εδω...
Αλλα αν το 90% δεν εχει ακουσει για μακ, το μαρκετιγκ της χωλαινει....:laugh::laugh::laugh:

Εγω το Office νομιζω οτι την εφαγε.
Καθε ασχετος που παιρνει υπολογιστη θελει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να εχει office και ας μην το χρησιμοποιησει ποτε!!
Αν δεν εχει office και δεν παιζει παιχνιδια , τοτε δεν ειναι υπολογιστης.

Εντάξει έχει γέλιο, λέμε παρατραβηγμένα πράγματα, έτσι για να πικάρουμε ο ένας τον άλλο.
Αλλά θέλω μια ειλικρινή απάντηση.
Πιστεύει αληθινά κάποιος που έχει ένα Mac Laptop, ότι είναι ανώτερο από το Toshibaki μου; ή από το Sony του φίλου με την εκπληκτική οθόνη;
Τι ακριβώς πιστεύει ότι έχει καλύτερο;
Δηλαδή τι ακριβώς κάνει καλύτερα αυτό;
Έχω φτιάξει video στο Vegas, και έχω κάνει άνθρωπους να δακρύσουν (από τα γέλια). Έχω κάνει σεισμό με το Cubase στο σπίτι και να γυρίζω τον σεισμό γύρω γύρω με το mouse. (στο 5.1) Δοκίμασα και το Pro tools.
Δεν καταλαβαίνω τι δημιουργικότητα και τι παραπάνω θα μου δώσει το apple;
Που νομίζετε ότι ακριβώς υπερτερεί;

Last edited:
Aμα διαβασεις τα προηγουμενα ποστ μου , ισως καταλαβεις...

Αλλα αφου κανεις τη δουλεια σου και εισαι ευχαριστημενος με το pc σου, μην ασχολεισαι .Τσαμπα λεφτα θα χασεις ...