Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;
Για δουλειά γραφείου νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πραματάκια που σου σπάνε τα νεύρα. Ας πούμε στη δουλειά μου, έχω συχνά να ανοιγοκλείνω καμιά 30αριά αρχεία doc, να τσιμπάω κομματάκια και να τα κάνω paste σε άλλα. Όταν για να κάνω επισκόπιση το καθένα αρχείο σε παράθεση, πρέπει να τρώω πόση ώρα να κάνω resize τα παράθυρα, sorry αλλά δεν θα πάρω...
Χάθηκε να βάλουν ένα arrange vertically? Ναι οκ υπάρχει και το Expose αλλά άντε να αλλάζεις 5 φορές το λεπτό παράθυρα... χάνεις τη μπάλα μετά από λίγο. ΟΚ υπάρχουν άλλες εφαρμογές που μπορούν να εξομοιώσουν το arrange, αλλά μιλάμε για τα ίδια τα λειτουργικά. Και είναι απλά ένα παράδειγμα που μου χει μείνει πολύ έντονο.
Σε γραφικά από την άλλη, σε σοβαρή ερασιτεχνική χρήση δεν είδα διαφορά. Οι συντομεύσεις που ισχύουν για τα windows ισχύουν πάνω κάτω και στο osx.
Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα που το osx σε έκανε πιο παραγωγικό?
Βεβαια:
-Το apple mail και η χαρακτηριστικη του ευκολια να διαχειριζεται χιλιαδες emails λες και ηταν μολις 10
-Το finder και γενικοτερα το search engine του macosx που σε λιγα δευτερολεπτα βρισκεις οτι ψαχνεις στον υπολογιστη σου
-Τα spaces οπου εχω ορισει διαφορετικο virtual desktop αναλογα με την δραστηριοτητα που κανω (αλλο για emails, αλλο για word, αλλο για remote desktop κ.ο.κ.)
-To time machine με το οποιο ξένοιασα απο τον φοβο απωλειας δεδομενων αφου παιρνει αυτοματο backup καθε μια ωρα και μπορεις να επαναφερεις αρχεια ή και ολο το συστημα με δυο κλικ (στο lion θα γινεται αυτοματα backup αμεσως, σε οτι και να κανεις).
-Το οτι αναγνωριζει αυτοματα οτι περιφερειακο συνδεω και οτι βρισκει τα παντα στο δικτυο χωρις ειδικες ρυθμισεις.
-Το οτι (πλην του αθλιου Microsoft office) δεν κρασαρουν τα προγράμματα.
-Το instant wake με το που ανοιγεις την οθονη και το ταχυτατο reboot ακομα και χωρις ssd δισκο.
-Το ενσωματωμενο exchange server support στο λειτουργικο που επιτρεπει απροσκοπτο συγχρονισμο με exchange για email, calendar, contacts αλλα και με gmail, webdab κλπ
Αυτα, πολυ προχειρα.
Ας μην μιλησω για τις απιστευτες εφαρμογες για τον ελευθερο χρονο οπως imovie, iphoto, facetime κλπ