Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Γιατι απλα συνηθισες να σκεφτεσαι αλα Windows....
Οποιος καθισει για πρωτη φορα μπροστα σε υπολογιστη, δεν υπαρχει περιπτωση να παει σε Windows.

Αν εχεις λοιπον εμπειρια σε υπολογιστες κι εχεις συνηθισει ενα τροπο σκεψης και πραξης , δεν αλλαζεις ευκολα, αυτο ειναι γεγονος.

Εγω δουλευω τα παντα, και επαγγελματικα και παντα διαλεγω αυτο που μου ταιριαζει σε καθε περιπτωση.

Αλλα με ενα Μac μπορεις να εχεις και MAC os kai Windows σε ενα μηχανημα.

Τα Win ειναι καλύτερα.

Συμφωνώ ...
Για weekends πάντως το mac book 13.3 είναι ότι πρέπει ... :p

...

Αλλα με ενα Μac μπορεις να εχεις και MAC os kai Windows σε ενα μηχανημα.

Αυτο γίνεται γιατι η MS δεν είναι κομπλεξική εταιρεία και αφήνει να πατήσουν οι αλλοι δίπλα της.H apple με το ιδιο hardware δεν το επιτρέπει.

Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Συμφωνώ ...
Για weekends πάντως το mac book 13.3 είναι ότι πρέπει ... :p

Αυτο γίνεται γιατι η MS δεν είναι κομπλεξική εταιρεία και αφήνει να πατήσουν οι αλλοι δίπλα της.H apple με το ιδιο hardware δεν το επιτρέπει.

You just lost your apple genius support.

:p

Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

To προβλημα ειναι οτι δεν εχεις συνηθισει να δουλευεις σε περιβαλλον Macosx και δεν βολευτηκες.
Αν του εδινες χρονο (γιατι υπαρχει ενα learning curve οπως σε ολα τα πραγματα), θα εβλεπες οτι πολλες δουλειες γινονται πιο γρηγορα και πολυ πιο σταθερα. Εγω, με το που εμαθα καλα το macox, δεν διανοούμαι να επιστρεψω στα win για δουλεια...

Για δουλειά γραφείου νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πραματάκια που σου σπάνε τα νεύρα. Ας πούμε στη δουλειά μου, έχω συχνά να ανοιγοκλείνω καμιά 30αριά αρχεία doc, να τσιμπάω κομματάκια και να τα κάνω paste σε άλλα. Όταν για να κάνω επισκόπιση το καθένα αρχείο σε παράθεση, πρέπει να τρώω πόση ώρα να κάνω resize τα παράθυρα, sorry αλλά δεν θα πάρω...
Χάθηκε να βάλουν ένα arrange vertically? Ναι οκ υπάρχει και το Expose αλλά άντε να αλλάζεις 5 φορές το λεπτό παράθυρα... χάνεις τη μπάλα μετά από λίγο. ΟΚ υπάρχουν άλλες εφαρμογές που μπορούν να εξομοιώσουν το arrange, αλλά μιλάμε για τα ίδια τα λειτουργικά. Και είναι απλά ένα παράδειγμα που μου χει μείνει πολύ έντονο.

Σε γραφικά από την άλλη, σε σοβαρή ερασιτεχνική χρήση δεν είδα διαφορά. Οι συντομεύσεις που ισχύουν για τα windows ισχύουν πάνω κάτω και στο osx.

Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα που το osx σε έκανε πιο παραγωγικό?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Για δουλειά γραφείου νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πραματάκια που σου σπάνε τα νεύρα. Ας πούμε στη δουλειά μου, έχω συχνά να ανοιγοκλείνω καμιά 30αριά αρχεία doc, να τσιμπάω κομματάκια και να τα κάνω paste σε άλλα. Όταν για να κάνω επισκόπιση το καθένα αρχείο σε παράθεση, πρέπει να τρώω πόση ώρα να κάνω resize τα παράθυρα, sorry αλλά δεν θα πάρω...
Χάθηκε να βάλουν ένα arrange vertically? Ναι οκ υπάρχει και το Expose αλλά άντε να αλλάζεις 5 φορές το λεπτό παράθυρα... χάνεις τη μπάλα μετά από λίγο. ΟΚ υπάρχουν άλλες εφαρμογές που μπορούν να εξομοιώσουν το arrange, αλλά μιλάμε για τα ίδια τα λειτουργικά. Και είναι απλά ένα παράδειγμα που μου χει μείνει πολύ έντονο.

Σε γραφικά από την άλλη, σε σοβαρή ερασιτεχνική χρήση δεν είδα διαφορά. Οι συντομεύσεις που ισχύουν για τα windows ισχύουν πάνω κάτω και στο osx.

Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα που το osx σε έκανε πιο παραγωγικό?

Βεβαια:
-Το apple mail και η χαρακτηριστικη του ευκολια να διαχειριζεται χιλιαδες emails λες και ηταν μολις 10
-Το finder και γενικοτερα το search engine του macosx που σε λιγα δευτερολεπτα βρισκεις οτι ψαχνεις στον υπολογιστη σου
-Τα spaces οπου εχω ορισει διαφορετικο virtual desktop αναλογα με την δραστηριοτητα που κανω (αλλο για emails, αλλο για word, αλλο για remote desktop κ.ο.κ.)
-To time machine με το οποιο ξένοιασα απο τον φοβο απωλειας δεδομενων αφου παιρνει αυτοματο backup καθε μια ωρα και μπορεις να επαναφερεις αρχεια ή και ολο το συστημα με δυο κλικ (στο lion θα γινεται αυτοματα backup αμεσως, σε οτι και να κανεις).
-Το οτι αναγνωριζει αυτοματα οτι περιφερειακο συνδεω και οτι βρισκει τα παντα στο δικτυο χωρις ειδικες ρυθμισεις.
-Το οτι (πλην του αθλιου Microsoft office) δεν κρασαρουν τα προγράμματα.
-Το instant wake με το που ανοιγεις την οθονη και το ταχυτατο reboot ακομα και χωρις ssd δισκο.
-Το ενσωματωμενο exchange server support στο λειτουργικο που επιτρεπει απροσκοπτο συγχρονισμο με exchange για email, calendar, contacts αλλα και με gmail, webdab κλπ

Αυτα, πολυ προχειρα.
Ας μην μιλησω για τις απιστευτες εφαρμογες για τον ελευθερο χρονο οπως imovie, iphoto, facetime κλπ

Οποιος καθισει για πρωτη φορα μπροστα σε υπολογιστη, δεν υπαρχει περιπτωση να παει σε Windows.

Αυτοί οι άνθρωποι σπανίζουν στις μέρες μας.
Που βρήκες τέτοιους ανθρώπους να ρωτήσεις ? :D
Και τα πιτσιρίκια προτιμούν παίγνιο – μηχανές :music-smiley-005:

από φοιτητής και ύστερα ως εργαζόμενος δούλευα πάντα σε windows

αυτό ήξερα για ΗΥ, αυτό εμπιστευόμουνα

πριν απο 1,5 χρόνο πήρα έναν IMAC για το σπίτι, έτσι για αλλαγή

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι προσπαθώ εδώ και ένα χρόνο να πείσω τον εργοδότη μου να μου πάρει έναν laptop MAC αλλά δεν το κάνει γιατί δεν θα έχω υποστήριξη (αν και δεν θα χρειαστεί) απο το IT τμήμα της εταιρίας

Oι γονεις και τα πιτσιρικια ειναι ενα απλο παραδειγμα...
Οταν εδωσα στο πατερα μου το δικο μου mac και ipad ενθουσιαστηκε.

Σε αντιθεση με τα windows που εχει εδω και καιρο και δε μπορει ακομη να καταλαβει (και γιατι πρεπει αραγε) πως δουλευει !

Ολοι μου οι συναδελφοι το ιδιο (μοντερ, γραφιστες, σκηνοθετες κλπ)... δε μπορουν να δουλεψουν πια σε Pc, τους φαινεται πολυ αντιπαραγωγικο, αργο και αντιαισθητικο !

Η γυναικα μου επισης, με τα pc δεν τα καταφερνει καθολου καλα (συνεχως ερωτησεις ειναι), ενω με το δικο μου mac και ipad απλα δουλευει (και της αρεσουν πολυ περισσοτερο).

Last edited:
Αυτο που δεν ξεχνας ειναι πως στα Mac δεν ειναι μονο το καλογραμμενο λειτουργικο, αλλα και το δεσιμο με το καταλληλο hardware για να επιτευχθεί αυτο το αποτελεσμα...

Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Αυτα σκεφτομουν κι εγω (ακόμα και σε αλλα παραδειγματα - πχ χρηση finder).

Και θυμαμαι κι αλλο παιδι που ειχε αναφέρει αντίστοιχα θεματα λειτουργικότητας σε κατι αλλο που δουλευε (παλι το θεμα νομίζω ήταν πχ τα πολλά ανοικτά αρχεία).

Και ''απάντηση'' δεν βλέπω σε αυτά.

Και δεν το εννοώ με την έννοια της αντιπαράθεσης - μην αρχίσουμε τα γνωστα - αλλά με την έννοια της πληροφόρησης (αν ειναι δλδ κάτι ''μαγικό'' (όπως ισχυρίζεται συχνά ο Τάκης) που μας διαφεύγει γιατί ''βαριόμαστε να ασχοληθούμε'').

Από την άλλη, από αυτά που ανέφερε ο Τακης για μενα ''μετράει'' πραγματικα μόνο το spaces.

Γιάννη, τα ipad είναι εντυπωσιακά και όπως έχω πει, αφού τα γουστάρει η πιτσιρίκα 1,5 χρονών ανιψιά μου , παίρνει έγκριση μεν, αλλά σαν τι? Σαν παίγνιο – μηχανή για την ώρα, σαν εργαλείο δουλειάς είναι μια άλλη υπόθεση κάπου βολεύει κάπου όχι :-)
Πριν χρόνια το ίδιο γούσταραν τα πιτσιρίκια και την ταμπλέτα HP που είχα με γραφίδα.

Διαφωνώ ακόμα στο ότι εάν δώσεις σε ένα άνθρωπο πρώτη φορά ένα pc και ένα mac θα τα πάει υποχρεωτικά καλύτερα με τα mac και θα δουλεύει και καλύτερα… Αλλά κάνεις μας δεν έχει στατιστικά επ αυτού. Μόνο με μονομαχία επιλύεται το θέμα :D

Οι βασικές αρχές όπως pointer, icon, παραμένουν οι ίδιες
What is an icon?
It is a method of cognitive transfer

Δεν είναι mind meld,
και όταν θα πας να δουλέψεις κείμενο, πίνακες κ.ο.κ. τα ίδια θα τραβήξεις ως πρωτάρης στο PC και το MAC

Αυτα σκεφτομουν κι εγω (ακόμα και σε αλλα παραδειγματα - πχ χρηση finder).

Και θυμαμαι κι αλλο παιδι που ειχε αναφέρει αντίστοιχα θεματα λειτουργικότητας σε κατι αλλο που δουλευε (παλι το θεμα νομίζω ήταν πχ τα πολλά ανοικτά αρχεία).

Και ''απάντηση'' δεν βλέπω σε αυτά.

Και δεν το εννοώ με την έννοια της αντιπαράθεσης - μην αρχίσουμε τα γνωστα - αλλά με την έννοια της πληροφόρησης (αν ειναι δλδ κάτι ''μαγικό'' (όπως ισχυρίζεται συχνά ο Τάκης) που μας διαφεύγει γιατί ''βαριόμαστε να ασχοληθούμε'').

Από την άλλη, από αυτά που ανέφερε ο Τακης για μενα ''μετράει'' πραγματικα μόνο το spaces.

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα.
Το θεμα fullscreen resize εχει ηδη λυθει στο Lion και υπαρχουν πολλες δωρεαν εφαρμογες για το leopard, ενω για προχωρημενα κολπα υπαρχει το Flexiglass.
Εγω δουλευω με πολλα κειμενα ταυτοχρονα και πλοηγουμαι μεσω expose και multitouch gestures. Θεμα συνήθειας ειναι...