Τα όργανα μας τα μετρητικά.

@Ντίνο με γεια και σιδερένιος.-bye-

@Μορφέα:
Ποιος σας είπε να παίζετε με τις Υψηλές Τάσεις :guitarist:

Πάντως πολύ μεγάλη πέραση έχει η Tektronix (και μάλλον όχι άδικα)!

Απάντηση: Re: Τα όργανα μας τα μετρητικά.

ΥΓ: ένα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ όργανο που πρέπει να έχουμε ΟΛΟΙ μας στα εργαστήρια είναι ένα πιεσόμετρο. Μ αυτά που βλέπουμε και παθαίνουμε είναι πρώτη προτεραιότητα. Δεύτερη ένας καλός πυροσβεστήρας.
:flipout:
[/QUOTE]

Έχω....!!! :flipout:

Attachments

• Fire.jpg
    Fire.jpg
    59 KB · Views: 67
Re: Απάντηση: Re: Τα όργανα μας τα μετρητικά.

Έχω....!!! :flipout:

Κι εγώ δύο αυτόματους οροφής (ξεχνάω πράγματα στην πρίζα συχνά) :flipout:

Πιεσόμετρο κακώς δεν έχω. Είμαστε και σε κρίσιμη ηλικία.

Να και τα δικα μου μηχανηματακια.
Μου λοιπει μια γενητρια γιατι με το pc δουλεια δεν γινεται.
Υπαρχει καμια προταση για γενητρια?

26052009547.jpg
26052009548.jpg
26052009549.jpg
26052009550.jpg

Τετράγωνο με την προσθήκη που περιγράφεται στο θέμα ναι. Τρίγωνο όχι.
Αλλά το τετράγωνο σε μια χύμα κατασκευή όπως την δικιά μου δεν είναι τέλειο σε υψηλές συχνότητες.

Τα όργανα που χρησιμοποιώ στο εργαστήριο ειναι τα εξής:

Πολύμετρα, ένα autorange FLUKE 77 SeriesIII (Lifetime warranty!!) τα λέει ΟΛΑ και ένα επίσης FLUKE 8060A.

O παλμογράφος μου είναι ενας TEKTRONIX 455 δύο καναλιών 50ΜΗz.

Το μιλιβολτόμετρο AC ειναι ενα αρχαίο κλασσικό λαμπάτο BRUEL & KJAER 2409 με ευρος συχνοτήτας 2Hz~200KHz.

Attachments

• Fluke 77III.jpg
    Fluke 77III.jpg
    146.7 KB · Views: 74
  • FLUKE 8060A.jpg
    FLUKE 8060A.jpg
    152 KB · Views: 69
  • TEK 455.jpg
    TEK 455.jpg
    156.8 KB · Views: 72
  • BJ2409.jpg
    BJ2409.jpg
    147 KB · Views: 71
Last edited:
Τρίγωνική και πριονωτή τάση με ολοκληρωτή (κύκλωμα με τελεστικό, ψάξτο ως Miller integrator) με είσοδο τετραγωνικό παλμό, ανάλογα με την dc συνιστώσα (τριγωνική για dc=0), αλλά η στάθμη του εξαρτάται από τη συχνότητα.

Στο πάγκο επίσης υπάρχουν

Μια sweep / function generator 0.1HZ ~ 2MHz με έξοδο τετραγωνο/ ημίτονο και τριγωνο της WAVETEK Model 180.

Mια γεννήτρια RF συχνοτήτων 1~520ΜΗz με ανάλυση 1ΚΗz ακρίβεια. Εχει τι δυνατότητα για διαμόρφωση AM, FM, CW και ένδειξη FM Deviation. WAVETEK Model 3000.

Ενα παλαιό στρατιωτικό λυχνιόμετρο Ι177Β και ενα νεότερο Β&Κ 747Β

Ενα συχνόμετρο μέχρι τους 225ΜΗz ΗP5382Α

Attachments

• Wavetek Model 180.jpg
    Wavetek Model 180.jpg
    40.8 KB · Views: 287
  • Wavetek 3000.jpg
    Wavetek 3000.jpg
    89.9 KB · Views: 285
  • I-177B Tubetester.JPG
    I-177B Tubetester.JPG
    26.4 KB · Views: 287
  • BK747B Tubetester.jpg
    BK747B Tubetester.jpg
    43.3 KB · Views: 288
  • HP 5382A.jpg
    HP 5382A.jpg
    108.4 KB · Views: 286
Last edited:
Συμφωνώ απόλυτα αλλά μήπως θα πρέπει να γίνει μια εξαίρεση για το εξαιρετικό DT810B από τα praktiker που έχει κάπου 4 ευρώ; Εκπληκτικό εργαλείο σε απίστευτο κόστος! :flipout::firstprize:

Καλησπέρα, το νήμα είναι παλιό, παρόλα αυτά ήθελα να ρωτήσω, επειδή έχω το ίδιο πολύμετρο απο τα Praktiker και εγω, είναι τόσο καλό ωστε να το κρατήσω? Γιατί σκεφτόμουν κάποια στιγμή για ένα καλό, ίσως και Fluke. Φαντάζομαι καμια σχεση και μόνο λογο λειτουργιων, αλλά έστω σε αυτές που έχει, έχει καλή ακρίβεια? Ερασιτεχνικά μετραω μπαταριες, φορτιστές, και amp draw απο φακούς, τπτ παραπάνω. Αυτό που μου λείπει απο το πολυμετράκι έιναι ενα Beeper-ακι για όταν μετράς κλειστο-ανοιχτο κύκλωμα, πχ καμενη λαμπα ή ασφάλεια

Τι να σου προτείνω!
Fluke για να μετράς απλώς τάση μπαταριών ή φορτιστών δεν νομίζω να σου χρειάζεται εκτός και εάν δεν έχεις ανάγκη τα συγκεκριμένα χρήματα και θέλεις να επενδύσεις σε έναν πολύ καλό πολύμετρο (για μια ζωή).
Εάν πάρεις ένα απλό πολύμετρο, όπως αυτά της Mastech για παράδειγμα, με έλεγχο συνέχειας/διόδου που ζητάς και πάλι θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος.

Αλλά από ότι βλέπω στο κάτω μέρος της κλίμακας, εκεί στο +25 έχει ένα σύμβολο διόδου (->|) εκεί δεν σου σφυρίζει σε κλειστό κύκλωμα;

Re: Απάντηση: Τα όργανα μας τα μετρητικά.

Δεν σφηρίζει γιατι δεν πρέπει να έχει beeper ή ηχειάκι, μόνο οπτικα το καταλαβαίνεις. Δείχνει συνεχώς 1 και αν υπάρχει συνέχεια γινεται 0 ή πολύ κοντα στο μηδέν, 001 π.χ.

Επίσης θα ήθελα στους φακούς που έχω , να μπορώ να μετράω Amp Draw σωστα (γιατι λειτουργούν με pwm κάποια Modes των φακών Και δεν είμαι σίγουρος αν δινει σωστό τελικό αποτέλεσμα αυτο το πολυμετράκι)
Θέλω να βλέπω δλδ amps που τραβάει ο φακός απο τη μπαταρία στα 3 Mode, ωστε χονδρικά να μπορώ να υπολογίζω ανα πόση ώρα θα χρειαστώ αλλαγή μπαταρίας.

Last edited:
Re: Απάντηση: Τα όργανα μας τα μετρητικά.

Μπορεί κάποιος να μου προτείνει ενα οικονομικο που να μετράει pwm και γενικα να ειναι πολύ καλό και αξιόπιστο με αρκετες μετρησεις, και αν γίνεται και ενα fluke Μπας και γίνει η υπερβαση

Μιά χαρά μού μετράει true RMS. Δές 1.5V τετράγωνο στόν παλμογράφο καί τί δείχνει σέ AC τό πολύμετρο. 22000 counts καί πολύ καλό σάν καπασιτόμετρο επίσης.

Attachments

• Picture.jpg
    Picture.jpg
    74.3 KB · Views: 123
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα όργανα μας τα μετρητικά.

Μπορεί κάποιος να μου προτείνει ενα οικονομικο που να μετράει pwm και γενικα να ειναι πολύ καλό και αξιόπιστο με αρκετες μετρησεις, και αν γίνεται και ενα fluke Μπας και γίνει η υπερβαση

Όταν λες ότι μετράς pwm με πολύμετρο τι ακριβώς μετράς και σε τι μονάδες; (V, A ή Ω)