Τα πάντα για τα Dremel

Απάντηση: Τα πάντα για τα DREMEL

Μεγαλώνει αρκετά ο πρόβολος κ εγώ για χρήστη που τώρα ξεκινάει το σκέφτομαι δύο φορές.
Για εμένα ας εξαντλήσει πρώτα όλα τα όρια / δυνατότητες του 3000 όπως είναι.

Re: Τα πάντα για τα DREMEL

Καλώς σας βρήκα!
Α μάλιστα, κατάλαβα τη χρήση του.. Άμα δε ρωτάω, δεν γίνεται δουλειά. Θα πρέπει να ασχοληθώ και σιγά - σιγά να μάθω το μηχάνημα και τι εξαρτήματα θα χρησιμοποιώ.

Ωραία..ευχαριστώ πολύ για την κατατόπιση.

Να ρωτήσω κάτι τελευταίο.. το παρακάτω τσοκ(http://www.e-shop.gr/tsok-apseniko-granazoto-dremel-4486-2615448632-p-TLS.070219) τί διαφορά έχει απ αυτό που έχει πάνω του ένα καινούργιο dremel;

Tα περισσοτερα κοινα bits (oπως της dremel και του lidl) εχουν διαμετρο στελεχους 3.2μμ και το μικρο τσοκ/φωλια που εχει επανω το dremel ειναι αρκετο.

Υπαρχουν ομως και bits με μικροτερη διαμετρο στελεχους οποτε ειτε πρεπει να αλλαξεις φωλια ειτε χρησιμοποιεις αυτο το τσοκακι που δεχεται bits με διαμετρο στελεχους απο 0.4 εως 3.4μμ. Ειναι ιδιαιτερα χρησιμο εαν χρησιμοποιεις συχνα τα λεπτα τρυπανακια και δεν χρειαζεται να αλλαζεις φωλια καθε τοσο.

Το σωστο ειναι να βαζεις την αντιστοιχη φωλια καθε φορα που βαζεις διαφορετικης διαμετρου bits. Σφιγγει καλυτερα το bit.To τσοκακι ομως ειναι μεγαλη ευκολια.

Νομιζω οτι το dremel ερχεται με μαζι με διαφορες φωλιες στη συσκευασια. Αν οχι, και θες να χρησιμοποιεις τα τρυπανακια της dremel ειτε bits αλλων εταιρειων (proxxon) που εχουν μικροτερο στελεχος, ειναι καλο να το αγορασεις αν βαριεσαι να αλλαζεις φωλιες.

image.jpg

eac2fd05b88aa83301dd39505befa093.jpg

post-dchuck.jpg

Καλώς σας βρήκα!
Α μάλιστα, κατάλαβα τη χρήση του.. Άμα δε ρωτάω, δεν γίνεται δουλειά. Θα πρέπει να ασχοληθώ και σιγά - σιγά να μάθω το μηχάνημα και τι εξαρτήματα θα χρησιμοποιώ.

Αυτο ειναι οτι καλυτερο μπορεις να κανεις Ελενη!

Απάντηση: Τα πάντα για τα DREMEL

Μεγαλώνει αρκετά ο πρόβολος κ εγώ για χρήστη που τώρα ξεκινάει το σκέφτομαι δύο φορές.
Για εμένα ας εξαντλήσει πρώτα όλα τα όρια / δυνατότητες του 3000 όπως είναι.

συμφωνω με τον Κωστα
για λεπτοδουλειες δεν βολευει το τσοκ

Καλά,ο τύπος που το σκέφτηκε είναι τετραπέρατος,respect!

Πρέπει να έχει ενδιαφέρον και κάνει δουλειά απο ότι έχω δει σε βιντεο.

Και που να δεις ένα άλλο....

Καλησπέρα Νικόλα :ernaehrung004:

καλησπέρα!!! έχει πάρει κανενός το μάτι στην Ελλάδα αυτό το εξαρτηματάκι ?? Μιχάληηηη ???

Dremel_Dust_Blower_490hero_(EN)(3).jpg

To ειχε παρει το δικο μου ματι σε ενα μαγαζι στην Αμερικη και το παρηγγειλα :))
Δεν κανει δουλεια ομως Νικο, παρ'οτι φαινεται πολλα υποσχομενο.

Γειά σου Νικόλα μου!Ψιλοχάθηκες φίλε!

χαχα...ντρεπεσαι να πεις οτι χοντροχαθηκα ??? :grandpa: πολύ πιεστικός ο τελευταιος εναμισης χρόνος...
και για να μην ειμαστε off topic, τσέκαρε και αυτο. Λένε ότι επίσης κάνει δουλειά αν και για τα λεφτά που έχει δεν νομίζω να αξίζει να το πάρει κάποιος.

To ειχε παρει το δικο μου ματι σε ενα μαγαζι στην Αμερικη και το παρηγγειλα :))
Δεν κανει δουλεια ομως Νικο, παρ'οτι φαινεται πολλα υποσχομενο.

Καλησπέρα Μιχάλη. Και εγώ αμερική το έχω βρει αλλα ζητανε 25$ για να το στείλουν. Για αυτο λεω μηπως υπαρχει πουθενα εδω.... Παρεπιπτόντως εχει κανεις το Dremmel 4300??

Last edited by a moderator:

Καλησπέρα Μιχάλη. Και εγώ αμερική το έχω βρει αλλα ζητανε 25$ για να το στείλουν. Για αυτο λεω μηπως υπαρχει πουθενα εδω.... Παρεπιπτόντως εχει κανεις το Dremmel 4300??

Eλα να πιουμε ενα καφε να στο δωσω να το δοκιμασεις επι τοπου, η παρε το σπιτι σου να το τσεκαρεις με την ησυχια σου.
Νομιζω ομως οτι δεν θα σε ενθουσιασει γιατι και δεν κανει σωστη δουλεια και σου κοβει την ορατοτητα.

Για το Dremel 4300, το κοιταξα προσεκτικα οταν πρωτοβγηκε και θεωρω οτι δεν αξιζει τον κοπο να το αγορασει κανεις εαν εχει ηδη το 4000 η ακομα και το Dremel 3000.

Oι βασικες διαφορες ειναι οτι εχει λιγο περισσοτερη δυναμη το μοτερ και οτι εχει λεντακι μπροστα. Ομως δεν βλεπω καποια πρακτικη διαφορα εκτος εαν κοβεις αποκλειστικα σιδεροσωληνες και μπετοβεργες οποτε θα κοβεις λιγο συντομοτερα απο οτι με το 4000.

Eλα να πιουμε ενα καφε να στο δωσω να το δοκιμασεις επι τοπου, η παρε το σπιτι σου να το τσεκαρεις με την ησυχια σου.
Νομιζω ομως οτι δεν θα σε ενθουσιασει γιατι και δεν κανει σωστη δουλεια και σου κοβει την ορατοτητα.

Για το Dremel 4300, το κοιταξα προσεκτικα οταν πρωτοβγηκε και θεωρω οτι δεν αξιζει τον κοπο να το αγορασει κανεις εαν εχει ηδη το 4000 η ακομα και το Dremel 3000.

Oι βασικες διαφορες ειναι οτι εχει λιγο περισσοτερη δυναμη το μοτερ και οτι εχει λεντακι μπροστα. Ομως δεν βλεπω καποια πρακτικη διαφορα εκτος εαν κοβεις αποκλειστικα σιδεροσωληνες και μπετοβεργες οποτε θα κοβεις λιγο συντομοτερα απο οτι με το 4000.

Ευχαριστώ Μιχάλη, αλλα ξέρεις πώς πάει η "αρρώστια"...πρέπει να το πάρω. :drool1: Δεν έχω σκοπό να αποκτήσω και το 4300 απλώς προσπαθώ να καταλάβω αν το pivot led που έχει ταιριάζει στο 4000 και αν πωλείται ξεχωριστά. Έχεις κάποια ιδέα?

χεχε, αν ξερω λεει πως παει η αρωστεια...

Για το led ειμαι σιγουρος οτι βγαινει αλλιως δεν θα μπορουν να μπουν αλλα εξαρτηματα και προσαρτηματα.
Αμφιβαλλω πολυ ομως αν πωλειται ξεχωριστα καθως ετσι θα εχανε εντελως το μοναδικο ισως πλεονεκτημα που εχει το 4300 εναντι του 4000, αν εξαιρεσεις την λιγο παραπανω ισχυ του μοτερ (~10/15%).

Καλησπέρα σας!
Μετά από απόφαση για παράλληλη δραστηριότητα
επεξεργασίας ξύλου και μετάλλου για τη δημιουργία
κοσμημάτων, πινάκων, και λοιπών συναφών αντικειμένων
διακόσμησης, θα ήθελα παρακαλώ τα φώτα σας εκ πρώτης
αν η Dremel καλύπτει αυτές τις ανάγκες μου, και μετέπειτα
ποιο/ποια πολυεργαλεία της είναι τα κατάλληλα για αυτή τη δουλειά.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλως τον!

Η dremel και η proxxon κατασκευαζουν εργαλεια για μοντελισμο και συναφεις εργασιες.

Τα εργαλεια που υπαρχουν απο αυτες τις εταιρειες για αυτον τον σκοπο ειναι παρα πολλα.
Θελεις να γινεις πιο συγκεκριμενος σε ποιο φασμα εργασιων αναφερεσαι?

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση Χιώτη!
Αν δε σε βοήθησε η σύντομη περιγραφή μου
για τη δραστηριότητα που προανέφερα, σε τι μπορώ
να γίνω πιο συγκεκριμένος σχετικά με το φάσμα
εργασιών, για να σε κατατοπίσω?