Τα πάντα για τα Dremel

Re: Τα πάντα για τα DREMEL

Για την επεξεργασια ξυλου και μεταλλου για κατασκευη μικροαντικειμενων υπαρχουν δεκαδες εργαλεια.

Αρχιζοντας απο εργαλεια κοπης (πριονοκορδελες, επιτραπεζιες σεγες, δισκοπριονα κλπ) και συνεχιζοντας στα εργαλεια φινιρισματος οπως εργαλεια τυπου dremel, κολωνατα δραπανακια, φρεζες, φλογιστρα διαφορα τριβεια και στα εξειδικευμενα εργαλεια. Χωρια τα εργαλεια χειρος οπως πενσιδια, χαρακτικα, μικρα αμονια και αλλα εργαλεια για μικροκατασκευες που λες.

Αναλογα λοιπον τις συγκεκριμενες εργασιες και αναγκες μπορουε να προτεινουμε και τα αναλογα εργαλεια μεσα απο τα πολλα του ιδιου ειδους που υπαρχουν. Για αυτο ρωτω κατι ποιο συγκεκριμενο σαν διαδικασια. Δωσε ενα παραδειγμα που θες να φτιαξεις η εχεις ηδη φτιαξει για να καταλαβουμε καλυτερα τι εννοεις και να σε κατευθυνουμε καλυτερα.

Όπως σας είπα, θα γίνεται επεξεργασία ξύλου και
διάφορων μετάλλων όπως ασήμι, χαλκός, μπρούντζος,
με σκοπό τη δημιουργία κοσμημάτων διαφόρων σχημάτων.
(δαχτυλίδια, βραχιόλια, και δημιουργίες για το λαιμό).
Επίσης με το πάντρεμα ξύλου και μετάλλων (μετά την ανάλογη
επεξεργασία τους) θα γίνονται και κάποιοι πίνακες τριών διαστάσεων.

Απάντηση: Τα πάντα για τα DREMEL

Συγκεκριμενα για το κομματι του κοσμηματος σου ειναι χρησιμο το ντρεμελ αλλα με φλεξιμπλ.

Πιο απλα πας σε μαγαζια με εργαλεια αργυροχρυσοχοιας και ζητας μικρομοτορ με φλεξιμπλ.

Γενικα ομως αν δεν πιασεις εργαλειο στα χερια σου και αν δεν πεταξεις καποια λεφτα δεν θα μαθεις ποτε τι εργαλειο θες και τι πραγματικα σου χειαζετε.

:ernaehrung004:

Eαν εχεις λοιπον ολα τα υπολοιπα εργαλεια, το dremel rotary σιγουρα βοηθαει καθως ειναι πολυεργαλειο.

Για λεπτοδουλεια και ευχρηστια σε πολλες περιπτωσεις χρειαζεται η ευκαμπτη επεκταση η οποια υπαρχει και σε καποια σετακια σαν συμπεριλαμβανομενο αξεσουαρ.

Αλλιως πρεπει να πας σε μικρο και ελαφρυ ειδος σαν το dremel micro, το οποιο ειναι μεν πολυ βολικο για κρατημα και λεπτοδουλεια με το χερι αλλα δεν παιρνει τα προσαρτηματα της dremel. Παιρνει βεβαια ολα τα bits.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά.
Οι συμβουλές σας είναι ο καλύτερος οδηγός. :a0210:
Σχετικά με όλα τα υπόλοιπα εργαλεία Χιώτη μου,
υπάρχει στην κατοχή μου το 75% εξ αυτών.
Και θαρρώ είναι ώρα να πιάσω στα χέρια μου ένα
τέτοιο πολυεργαλείο..

Eισαι σε πολυ καλο δρομο τοτε, μπραβο!
Θα χαρουμε πολυ να δουμε και καποια εργα σου συντομα και να παρουμε καποιες ιδεες.
Δεν εχουμε και πολλους που ασχολουνται με κατασκευη κοσμηματος στο φορουμ και θα ηταν πολυ ενδιαφερον.

Οτι αλλο θες για την ειδικη επιλογη καποιου dremel ειτε εξαρτηματων αυτου, απλα ρωτας.

Βέβαια, θα ήταν χαρά μου!
Πλέον έχοντας εδώ τους ειδικούς, δεν θα διστάσω
για οποιαδήποτε ερώτηση/απορία.
Ξεκινάει βέβαια μια βάρβαρη εποχή μιας και το κύριο
βιοποριστικό μου καρκίνωμα έχει να κάνει με τα φοροτεχνικά,
αλλά παίρνω άλλου είδους ζωή με τις δημιουργίες.
Μετά τις πυρογραφίες και τα ψευδοβιτρό γεννήματα,
θέλω να καταπιαστώ με τη δημιουργία κοσμημάτων,
μιας και παρακολούθησα κάποια σεμινάρια.
Μόλις ετοιμάσω δουλειές θα σας τις περάσω.
Να μου είστε καλά!!

Μπραβο και καλες δημιουργιες! Αυτες οι ενασχολησεις ειναι το καλυτερο αγχολυτικο!!
Θα ανοιξουμε και καποιο νεο νημα για το χειροποιητο κοσμημα, δεν εχουμε και ειναι καιρος να γινει :)

Να μου είστε καλά!!

Οι πυρογραφία είναι κάτι που τώρα έχω ξεκινήσει.
Να πειραματίζομαι δηλαδή, γιατί κάτι αξιόλογο δεν έχω φτιάξει ακόμη.

Να μου είστε καλά!!

Κατάλαβα,μπουχτισμένος και εσύ φίλτατε...Σε νοιώθω,πίστεψέ με.Καλώς όρισες,αναμένω με πολύ ενδιαφέρον τις δημιουργίες σου..

Ολοι σχεδον γι'αυτο το κανουμε. Ειναι η υποσυνειδητη προσπαθεια να σταματησουμε το χρονο.

Οπως εχει πει και ο Ρασουλης.......

"Εδώ στη ρωγμή του χρόνου, κρύβομαι για να γλιτώσω, απ’ του Ηρώδη το μαχαίρι"

Ηθελα να κοψω στη μεση ενα διμετρο κομματι κοντρα πλακε με επικαλυψη καπλαμα καρυδιας, παχους 4μμ και σκεφτομουν τι εργαλειο θα χρησιμοποιησω.

Παλια ενα πριονακι χειρος εκανε την δουλεια μια χαρα!
Σημερα για αυτη τη δουλεια ανταγωνιζονται δισκοπριονα παγκου, χειρος, βυθιζομενα, σεγες διαφορες, πριονοκορδελες, ρουτερ και παντος ειδους κοπτικα:))

Μετα απο λιγα δευτερολεπτα σκεψης θυμηθηκα οτι υπαρχει και το προσαρτημα της Dremel (670) που κοβει μεχρι 6μμ παχος ξυλο το οποιο ειναι ιδανικο για τετοιου ειδους ελαφριες κοπες και το οποιο κοβει πιο ισια και ιδιως πιο ανετα και σωστα απο το να βαλεις καποιο δισκο κοπης.

27309511468_0930075964_c.jpg

Το προσαρτημα
F7722940-01.jpg

Απάντηση: Τα πάντα για τα DREMEL

Μιχάλη πόσες φορές θέλω να κάνω μια Χ εργασία και αφού την κάνω με τον Α τρόπο θυμάμαι, πάντα μετά, ότι έχω κάπου το τάδε ξεχασμένο
εργαλείο που είναι ξεχασμένο στο τάδε σημείο και θα γινόταν η δουλειά πιο εύκολα.

Απάντηση: Re: Τα πάντα για τα DREMEL

...

Μετα απο λιγα δευτερολεπτα σκεψης θυμηθηκα οτι υπαρχει και το προσαρτημα της Dremel (670) που κοβει μεχρι 6μμ παχος ξυλο το οποιο ειναι ιδανικο για τετοιου ειδους ελαφριες κοπες και το οποιο κοβει πιο ισια και ιδιως πιο ανετα και σωστα απο το να βαλεις καποιο δισκο κοπης.

δηλαδη, εκοψες το 2μετρο κοντρα πλακε με το dremel (670) ισια χωρις να χρησιμοποιησεις οδηγο?

Ναι ακριβως, χωρις οδηγο.
Βοηθησε βεβαια και το αυλακι που υπηρχε, αλλα γενικως λιγο σταθερο χερι να εχει κανεις δεν χρειαζεται οδηγο με αυτο το προσαρτημα. Ακολουθει τη μολυβια μια χαρα, ειναι εντυπωσιακο πραγματι.

Απάντηση: Re: Τα πάντα για τα DREMEL

To dremel workstation το έχει κανείς?

Λέει τίποτε? γιατί διαβάζω αντιφατικά πράγματα.

Έχει κάποια "κενά" (... & δεν είναι κατ' εμένα τουλάχιστον τόσο στιβαρό όσο θα έπρεπε να είναι ένα εξάρτημα που προορίζεται για λεπτομερείς δουλείες) , συνεπώς δεν είναι για τόσο ακριβείας εργασίες για το οποίο προορίζεται, κανονικά. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να σου δώσει ο "Χιώτης".

Υ.Γ. Μιχάλη παρακαλώ τα φώτα σου. :grinning-smiley-043:

Ευχαριστω για τον προλογο Κωστα, μια χαρα τα ειπες :))

Oντως η βαση δεν ειναι σταθερη (οπως η αντιστοιχη αριστη βαση της proxxon) και αυτο οφειλεται στο πλαστικο συστημα στηριξης πανω στον καλοφτιαγμενο σκελετο. Ομως δεν παυει να ειναι ενα παρα πολυ χρησιμο προσαρτημα το οποιο αξιζει να υπαρχει.

Παλια ειχα βελτιωσει τον τζογο με ενα λαστιχο, τωρα ομως το δουλευω κανονικα καθως εχω συνηθισει την ιδιαιτεροτητα του.

Αξιζει λοιπον η αγορα του γιατι μετατρεπει ευκολα το dremel σε mini κολωνατο (για καθετη αλλα και πλαγια διατρηση) και μπορει να χρησιμοποιηθει σαν μεγγενη/stand για το εργαλειο.