Τα πάντα για τα Dremel

Κριμα βρε Κωστα, μεγαλο σπασιμο να μην δουλευει σωστα ενα εργαλειο και ακομα μεγαλυτερο αν ειναι επωνυμο..

Τι να πω, μαλλον ετυχε που λενε συνηθως για τετοια εργαλεια..αφου σιγουρα δεν ειναι αντιπροσωπευτικο της Dremel γενικοτερα.
Εχω 4-5 διαφορετικα dremel (οχι το 3000) και παρ'ολη την σχεδον καθημερινη εντονη χρηση, δεν μου εχουν βγαλει ποτε κανενα προβλημα. Ειναι αληθεια οτι ζεσταινονται λιγο σε παρατεταμενη χρηση/ζορι αλλα ειναι και ερασιτεχνικα εργαλεια.

Μιας και το εφερε η κουβεντα να πω οτι αν θελει καποιος ενα αντιστοιχο επαγγελματικο εργαλειο, πανισχυρο και που να τραβαει ζορια και να μην καταλαβαινει τιποτα, αυτο ειναι το 12βολτο Bosch GRO.
Δυναμη, ροπη απο χαμηλα, ποιοτητα και αντοχη που δεν συγκρινονται με κανενα ροταρυ.

Κουβεντιάζοντας σήμερα τα της περιπέτειας μου με τον αδερφό μου που ήρθε σήμερα από το σπίτι μου είπε ακριβώς τα ΑΝΤΙΘΕΤΑ για το συγκεκριμένο μοντέλο το οποίο μάλιστα είχε αγοράσει κατόπιν δική μου υπόδειξης... Μου είπε πως είναι το πλέον πολύ-χρησιμοποιημένο εργαλείο του, του έχει πιεί το αίμα το έχει καταευχαρηστηθει και δεν του έχει κάνει κιχ... Τι να πω μάλλον αρχίζω και το πιστεύω και εγώ πως μάλλον έπεσα στην περίπτωση...
Όσον αφορά την άποψη που ειπώθηκε παραπάνω περί απομαγνητισμου, μου πέρασε από το μυαλό και προσπάθησα να το κάνω αλλά ακόμα και έτσι δεν γινόταν κάτι αφού και στο minimum των στροφών ανέβαζε θερμοκρασία σαν δαιμονισμένο... Σε λειτουργία ελάχιστων δευτερολέπτων (8- 10) καταλάβαινες την θερμοκρασία που είχε ανέβει και στο πλαστικό εξωτερικό περίβλημα...

KTM διάβασα το ποστ σου με αγωνία και με σιγουριά ότι θα είχε happy end κρίμα που έπεσα έξω.

Απλά ήσουν άτυχος το μηχάνημα είχε πρόβλημα από την αρχή και αν το είχες δουλέψει θα στο έβγαζε στην εγγύηση θα το πήγαινες πίσω και όλα καλά. Από την εμπειρία μου σε άλλο κλάδο οι ζημιές που βγαίνουν στις πρώτες ώρες χρήσης είναι αρκετές πολύ περισσότερες από αυτές που οφείλονται σε πρόωρη φθορά εξαρτημάτων όσο καλός και να είναι ο ποιοτικός έλεγχος αφού άλλωστε είναι έλεγχος και όχι χρήση. Οπότε καλό είναι όταν αγοράζουμε κάτι να το χρησιμοποιούμε.

Για την ιστορία έχω dremel σχεδόν 25 χρόνια πλέον το χρήσιμοποιω σπάνια αλλά έχει φάει πολύ ζόρι παλιά σε διάφορες ταρζανιες πάνω από τις δυνατότητες του τόσο από εμένα όσο και από φίλους που το δάνειζα. Ε έχω αλλάξει μια φορά καρβουνακια και δουλεύει μια χαρά.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Τα πάντα για τα Dremel

Μιχάλη, τουλάχιστον 2-3 φορές τη βδομάδα σου δίνω ευχές για την παρουσίαση που είχες κάνει για το GRO 12v. Το πήρα και λέω συνέχεια ότι είναι από τις καλύτερες και πιο αποδοτικές αγορές που έχω κάνει. Εξαιρετικό.
Εχω το parkside ρεύματος (που πλέον δεν το χρησιμοποιώ καθόλου και σκέφτομαι να το χαρίσω), ένα σαν στυλό dremel που κάνει ψιλοδουλειες και το GRO που ότι κι αν του ζητήσω το κάνει.
Το GRO 12v είναι εξαιρετική επιλογή.
Έδωσα 82 πριν κάνα χρόνο στο axminster που το είχε προσφορά και ξένοιασα από dremelοειδή

μηπως το χαλασες περισσοτερο απο οτι ηατνε?
εμενα μου φαινεται για μηχανικο προβληα, και ζορι-ζορι, και κατσαβιδιασμα κατσαβιδιασμα, το εφαγες.
ελεγξες απο την αρχη τα λιαπντικα μηπςω ειχαν πετρωσει?

Καλησπέρα. Να πάρω με την σειρά τα posts ξεκινώντας από το τελευταίο. Να το χάλασα περισσότερο από ήταν στην αρχή το ΑΠΟΚΛΕΙΩ, κατηγορηματικά. Αφενός γιατί στις επισκευές και τις πατέντες δεν είμαι χθεσινός, έχω μακρύ και επιτυχημένο φάκελο :silly: σύμφωνα με τα λεγόμενα του περίγυρου μου, δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρώ να επιδιορθώσω τέτοιου είδους μηχάνημα - όλες τις άλλες φορές έχω καταφέρει και τα έχω επιδιορθώσει - επισκευάσει επανειλλημένα, και γενικώς έχω το know how, ξέρω από που να ξεκινήσω και προς τα που να κινηθώ αποκλείοντας και απαλείφοντας βήμα προς βήμα ή και αποκαλύπτοντας τις όποιες τυχών βλάβες ή τα σημεία που μπορεί να κρύβονται αυτές.... Άλλωστε δεν το είδα μόνο εγώ, έλαβα ακόμα δυο γνώμες έστω και τηλεφωνικά λόγω των γενικότερων καταστάσεων (..τράβηξα και έστειλα video με το κινητό) και εν τέλει έπεσαν και δεύτερο ζευγάρι μάτια επάνω μην τυχών μου έχει ξεφύγει κάτι ή πάει κάπου το μυαλό του άλλου που εσένα για τους Χ ή Ψ λόγους δεν μπορεί να πάει αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση τα "κουκιά" είναι μετρημένα: πάνω κάτω είναι ένα μοτέρ δραπάνου ρεύματος με καρβουνάκια more or less μόνο που είναι σε μικρογραφία, λιγότερο "πολύπλοκο" κιόλας αν μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο.... Σαφώς και ολίσθηση των ρουλεμάν ελέγχθηκε λεπτομερώς δεν παρουσίασαν κάποιο κόμπιασμα (...ούτε καν) και είναι τα πρώτα που ελέχθησαν απόν πρώτο κιόλας άνοιγμα, μιας και η συμπεριφορά του dremel πριν πρωτο-ανοιχθεί σε ένα σχετικά έμπειρο μάτι και αυτί, υποδείκνυαν τα ρουλεμάν ως πιθανό ένοχο... Έλα που δεν ήταν όμως... Συνεπώς το κατσαβίδιασμα στο κατσαβίδιασμα δεν ισχύει γιατί πολύ απλά δεν έγινε ποτέ αυτό και δεν έπεσαν χέρια μαχαίρια όπως συνηθίζω να λέω εγώ... Άλλωστε το dremel έστω και χωρίς τον στάτορα που ήταν άχρηστος παραμένει στην κατοχή μου και εάν επιθυμώ μπορώ να προβώ στην επισκευή του, απλά δεν το κάνω τουλάχιστον όχι στην παρούσα γιατί 1ον οικονομικά δεν συμφέρει, πιο καλά να βάλεις άλλα 20 ευρώ και να το πάρεις καινούργιο να έχεις και εγγύηση και 2ον δεν έχω απόλυτα ξε-τσαντιστεί... Κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως το κάνω: για αυτό άλλωστε τον λόγο μάλλον βλέπω πως πωλούνται όσον αφορά τα ανταλλακτικά του dremel, ως επί το πλείστον στάτορες και ρότορες του συγκεκριμένου μοντέλου. Δεύτερος υποψήφιος ύποπτος, με αρκετούς προς πώληση στο ebay είναι ο διακόπτης ON OFF - ροοστάτης, όμως ας μην μπούμε σε αυτό το μονοπάτι της κουβέντας. άλλωστε ότι έγινε έγινε και δεν αλλάζει τώρα...

Και για να κλείσω το κεφάλαιο με τα παραπάνω ποσταρίσματα και τις απόψεις που γράφτηκαν, σαφώς και γνωρίζω πως "εάν το μηχάνημα έχει πρόβλημα από την αρχή δουλεύεις και στο βγάζει μέσα στην εγγύηση το επιστρέψεις πίσω κτλ". ή πως "οι ζημιές που βγαίνουν στις πρώτες ώρες χρήσης είναι αρκετές πολύ περισσότερες από αυτές που οφείλονται σε πρόωρη φθορά εξαρτημάτων όσο καλός και να είναι ο ποιοτικός έλεγχος αφού άλλωστε είναι έλεγχος και όχι χρήση" Άλλωστε ΚΤΜ μηχανή έχω συνεπώς τα έχω ζήσει από πρώτο χέρι.... :flipout: :flipout: :flipout: Είναι μες στο αίμα πλέον, μέρος της ζωής μου... :D. Έτσι άλλωστε κάνω και με όλα τα εργαλεία μου για να βεβαιωθώ πως λειτουργούν όλα όπως πρέπει, είναι πάγια πρακτική μου. Μόνο με τα parkside δεν κάνω έτσι γιατί έχουν 3 χρόνια εγγύηση..... :grinning-smiley-043 :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :smash: Το τελευταίο ήταν απόπειρα χιούμορ έστω και για κάποιους black μιας ΟΥΤΕ και τα parkdide εξαιρούνται του κανόνα...

Και κάτι τελευταίο για να ειπωθεί απλά χωρίς περαιτέρω ανάλυση: το dremel είχε αγορασθεί και από μαγαζί που θεωρητικά έχει την αντιπροσωπεία ή ορθότερα είχε την αντιπροσωπεία εν έτη 2010 τουλάχιστον, εδώ στον τόπο διαμονής μου...

Υπαρχει ενα θεμα που αντιμετωπιζει ενα μελος μας με καποιες ουσιαστικα καινουριες 12βολτες μπαταριες Bosch και προσπαθουμε να καταλαβουμε τι γινεται.

Εριξα λοιπον μια ματια στις δυο μπαταριες των Dremel που ειχα αγορασει μαζι με τα εργαλεια εδω και πολλα χρονια και που δεν εχει χρειαστει ακομα να τις αλλαξω παρα την μεγαλη χρηση που κανω στα συγκεκριμενα εργαλεια.

Η παλαιοτερη μπαταρια χρονολογειται απο το 2010 και ηδη βαδιζει στον 11ο χρονο ζωης. Το οτι δεν εχει χρειαστει να την αλλαξω ακομα λεει πολλα.
49895567097_8f14dd5855_b.jpg

Η δευτερη μπαταρια ειναι λιγο νεοτερη, γεννηθεισα τον Ιανουαριου του 2013 και παει για τον 8ο χρονο.
49895258766_1367b1be06_b.jpg

Εχω καμμια ντουζινα 12βολτες μπαταριες Βosch και καμμια δεν ειναι νεωτερη απο 5 χρονια. Το ιδιο ακριβως ισχυει για τις 18βολτες Ryobi. Δεν εχει χρειαστει να αποσυρω ακομα καμμια λογω μειωμενης αποδοσης. Οι μπαταριες Bosch (Pro και DIY) και Dremel ειναι ουσιαστικα οι ιδιες, απλα αλλαζει λιγο το σχημα στο κελυφος του Battery pack της καθε μαρκας.

Σε αυτο το σημειο να αναφερω οτι οι μακροβιοτερες (και λειτουργικες) μπαταριες που εχω συναντησει ειναι αυτες της Μακιτα, και συγκεκριμενα τα battery packs (ΝiCd) που συνοδευαν το πρωτο δραπανοκατσαβιδο μπαταριας που ειχε βγαλει η Μακιτα και που εζησαν κοντα στα 20 χρονια, με πολυ εντονη χρηση απο τον πατερα μου.

Θελω να καταληξω οτι οι επωνυμες μαρκες κατασκευαζουν ποιοτικα και προσεγμενα battery packs, ανταξια του ονοματος που κουβαλανε και που αντεχουν πολυ στον χρονο.

Για να παρουμε μια ιδεα για το τι εστι ποιοτικο αναλωσιμο...

Εδω ενα bit λειανσης μεταλλου της dremel που το εχω αρκετο καιρο για διαμορφωση λαμαρινας.

Η αληθεια ειναι οτι το παρακανα λιγακι που το κρατησα τοσο πολυ αλλα συνεχως εβλεπα οτι δεν υπαρχει θεμα. Βεβαια θα το αλλαξω πια με ενα καινουριο.

Δεν ειναι μονο οτι τα επωνυμα αναλωσιμα διαρκουν περισσοτερο, αλλα ειναι και πιο ασφαλη καθως ανταποκρινονται καλυτερα και στο ζορι αλλα και στην τυχουσα απροσεξια μας με κακο χειρισμο. Αυτα τα εργαλεια θελουν λιγο προσοχη στις 30,000+ στροφες που δουλευουν και τα καλα αναλωσιμα σε αυτες τις περιπτωσεις αξιζουν τα λεφτα τους -με το παραπανω.

Eδω ειναι ενας πινακας με ολα τα αναλωσιμα της Dremel. Αναλογα ποιο θες και για ποια δουλεια, βαζεις το νουμερο του στο google και βλεπεις τιμες/μαγαζι.
https://i.pinimg.com/originals/38/1f/d1/381fd18b5672715a5dc3279d23453a90.jpg

Αν θες κατι συγκεκριμενο για καποια δουλεια και δεν βγαζεις ακρη απο τις δεκαδες επιλογες, βαλε μια φωνη.

Καλημέρα! θα ήθελα τη γνώμη σας για το Dremel Stylo+
Έχω στην κατοχή μου το DREMEL 4000 μαζι με τον ευκαμπτο άξονα, αλλά είναι σχετικά άβολο. Το θέλω για να το έχω πάνω στον πάγκο μου για άμεση χρήση όταν το χρειαστώ και για λεπτοδουλειές.
Αν βέβαια προτείνετε κάτι αντίστοιχο άλλης εταιρίας ευπρόσδεκτες οι απόψεις!

Το Dremel Stylo ειναι ενα παρα πολυ ελαφρυ και βολικοτατο πολυεργαλειο ιδανικο για λεπτοδουλειες. Καμμια σχεση με το 4000 σε διαστασεις και ιδιαιτερα σε βαρος. Ειναι οτι χρειαζεσαι νομιζω.

Για την ακριβεια ειναι το πιο βολικο εργαλειακι για μικροδουλειες, μετα το Proxxon engraver GG12 το οποιο ειναι το κατι αλλο καθως οχι μονο εχει λιγοτερο απο το μισο βαρος του μικρου Stylo αλλα ειναι κυριολεκτικα σαν να κρατας μαρκαδορο.
Eιναι ομως πιο αδυναμο απο το stylo, θελει μετασχηματιστη 12v (ανηκει στα 12βολτα ενσυρματα mini εργαλεια της Proxxon) και παιρνει τα λεπτα bits και οχι τα κοινα των 3μμ διαμετρου.
https://www.proxxon.com/en/micromot/28635.php
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=10206#sxetizomena

Απάντηση: Re: Τα πάντα για τα Dremel

Το Dremel Stylo ειναι ενα παρα πολυ ελαφρυ και βολικοτατο πολυεργαλειο ιδανικο για λεπτοδουλειες. Καμμια σχεση με το 4000 σε διαστασεις και ιδιαιτερα σε βαρος. Ειναι οτι χρειαζεσαι νομιζω.

Για την ακριβεια ειναι το πιο βολικο εργαλειακι για μικροδουλειες, μετα το Proxxon engraver GG12 το οποιο ειναι το κατι αλλο καθως οχι μονο εχει λιγοτερο απο το μισο βαρος του μικρου Stylo αλλα ειναι κυριολεκτικα σαν να κρατας μαρκαδορο.
Eιναι ομως πιο αδυναμο απο το stylo, θελει μετασχηματιστη 12v (ανηκει στα 12βολτα ενσυρματα mini εργαλεια της Proxxon) και παιρνει τα λεπτα bits και οχι τα κοινα των 3μμ διαμετρου.
https://www.proxxon.com/en/micromot/28635.php
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=10206#sxetizomena

Ευχαριστώ! Παρήγγειλα τελικά την έκδοση με τη όμορφη βάση από το eshop. Ήδη έχω βρει και το σημείο που θα μπει. Θα ανεβάσω κάποια στιγμή υλικό στο ¨Οικιακό Εργαστήριο"
https://www.e-shop.gr/polyergaleio-...er-10-exartimata-basi-f0132050ua-p-TLS.070278

Πολυ καλη η τιμη του eshop στο σετακι με την βαση!!

Με το καλο να παραλαβεις και να δουμε φωτο απο την θεση του στο εργαστηριο σου!!

Κυκλοφορισε προσφατα απο την Dremel ενα 4βολτο επαναφορτιζομενο μινι πιστολι σιλικονης.

Dremel GLUE PEN
Dremel-Cordless-Hot-Glue-Gun.jpg

https://toolguyd.com/dremel-cordless-hot-glue-pen/

Παιρνει τα στικ σιλικονης των 7μμκαι ζεσταινεται σε μολις 15 δευτερολεπτα. H μπαταρια του εχει χωρητικοτητα 1.5 Αh και διαρκει για περιπου 30λεπτα.

Πανομοιοτυπο με το Bosch GluePen που εχει κυκλοφορησει εδω και 8 χρονια :)
1b79b61d29546a96f38129687c0f5d88.jpg

Τα πιστολακια αυτα ειναι παρα πολυ βολικα για μικροδουλιτσες, ζεσταινονται ταχυτατα (το Bosch σε 12-13") και το κυριοτερο ΔΕΝ σταζουν.
Το Dremel δεν το βλεπω συντομα στην Ευρωπη, αλλα υπαρχει το Bosch που ειναι ακριβως το ιδιο.

Εδω απο Ελλαδα https://www.skroutz.gr/s/3919757/Bosch-GluePen-USB-Charging.html
Εδω απο Αμαζον https://www.amazon.de/-/en/Bosch-DI...&keywords=bosch+gluepen&qid=1615555475&sr=8-1

H τιμη στην Ελλαδα βλεπω οτι ειναι μαστορικα διαμορφωμενη ωστε να ειναι σχεδον η ιδια με το Amazon Γερμανιας μαζι με τα μεταφορικα.
Μονο που εαν καποιος θελει να το παραλαβει σπιτι του, και να μην παει σε καταστημα, η παραγγελια απο Αμαζον θα του ερθει φτηνοτερα.

Καλησπέρα και απο εμένα..ναι πραγματικά Βολικά και Απίθανα τα Dremel και απιθανη γκαμα εξαρτημάτων.Για Γυαλί και συγκεκριμένα και γι
α κοπή αλλά και τρίψιμο έχει κάποιος κάποια εμπειρία να μου προτείνει εξαρτήματα.Ευχαριστώ

Καλησπέρα και απο εμένα..ναι πραγματικά Βολικά και Απίθανα τα Dremel και απιθανη γκαμα εξαρτημάτων.Για Γυαλί και συγκεκριμένα και γι
α κοπή αλλά και τρίψιμο έχει κάποιος κάποια εμπειρία να μου προτείνει εξαρτήματα.Ευχαριστώ
Kαλως τον.

Το κοψιμο και η διατρηση γυαλιου ειναι απο τα πλεον δυσκολα εγχειρηματα με ενα dremel και οχι μονο.

Μπορεις ομως με την καταλληλη προσοχη και λιπανση να χρησιμοποιησεις τον διαμαντοδισκο της Dremel για ευθειες κοπες.
Το δισκακι αυτο ειναι πραγματικα ο,τι καλυτερο για κοπες πετρα, πλακακια, μαρμαρα κλπ. αλλα οχι μεταλλα. Μπορεις να κοψεις και γυαλι με αυτο.

Για διατρηση στο γυαλι υπαρχουν ειδικα bits τα οποια κανουν πραγματικα καλη δουλεια, παντα με την καταλληλη λιπανση.
Tα ειδικα τρυπανακια βγαινουν σε διαμετρο 3.2μμ και 6.3μμ (1/8 και 1/4 της ιντσας). Εχω χρησιμοποιησει 4-5 φορες το μεγαλο των 6.3μμ με μεγαλη επιτυχια.

Σε ολα τα παραπανω εξαρτηματα, τρυπανια και δισκους κοπης να βλεπεις παντα τις max. επιτρεπομενες στροφες και τις οδηγιες που υπαρχουν.