Καλησπέρα. Να πάρω με την σειρά τα posts ξεκινώντας από το τελευταίο. Να το χάλασα περισσότερο από ήταν στην αρχή το ΑΠΟΚΛΕΙΩ, κατηγορηματικά. Αφενός γιατί στις επισκευές και τις πατέντες δεν είμαι χθεσινός, έχω μακρύ και επιτυχημένο φάκελο :silly: σύμφωνα με τα λεγόμενα του περίγυρου μου, δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρώ να επιδιορθώσω τέτοιου είδους μηχάνημα - όλες τις άλλες φορές έχω καταφέρει και τα έχω επιδιορθώσει - επισκευάσει επανειλλημένα, και γενικώς έχω το know how, ξέρω από που να ξεκινήσω και προς τα που να κινηθώ αποκλείοντας και απαλείφοντας βήμα προς βήμα ή και αποκαλύπτοντας τις όποιες τυχών βλάβες ή τα σημεία που μπορεί να κρύβονται αυτές.... Άλλωστε δεν το είδα μόνο εγώ, έλαβα ακόμα δυο γνώμες έστω και τηλεφωνικά λόγω των γενικότερων καταστάσεων (..τράβηξα και έστειλα video με το κινητό) και εν τέλει έπεσαν και δεύτερο ζευγάρι μάτια επάνω μην τυχών μου έχει ξεφύγει κάτι ή πάει κάπου το μυαλό του άλλου που εσένα για τους Χ ή Ψ λόγους δεν μπορεί να πάει αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση τα "κουκιά" είναι μετρημένα: πάνω κάτω είναι ένα μοτέρ δραπάνου ρεύματος με καρβουνάκια more or less μόνο που είναι σε μικρογραφία, λιγότερο "πολύπλοκο" κιόλας αν μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο.... Σαφώς και ολίσθηση των ρουλεμάν ελέγχθηκε λεπτομερώς δεν παρουσίασαν κάποιο κόμπιασμα (...ούτε καν) και είναι τα πρώτα που ελέχθησαν απόν πρώτο κιόλας άνοιγμα, μιας και η συμπεριφορά του dremel πριν πρωτο-ανοιχθεί σε ένα σχετικά έμπειρο μάτι και αυτί, υποδείκνυαν τα ρουλεμάν ως πιθανό ένοχο... Έλα που δεν ήταν όμως... Συνεπώς το κατσαβίδιασμα στο κατσαβίδιασμα δεν ισχύει γιατί πολύ απλά δεν έγινε ποτέ αυτό και δεν έπεσαν χέρια μαχαίρια όπως συνηθίζω να λέω εγώ... Άλλωστε το dremel έστω και χωρίς τον στάτορα που ήταν άχρηστος παραμένει στην κατοχή μου και εάν επιθυμώ μπορώ να προβώ στην επισκευή του, απλά δεν το κάνω τουλάχιστον όχι στην παρούσα γιατί 1ον οικονομικά δεν συμφέρει, πιο καλά να βάλεις άλλα 20 ευρώ και να το πάρεις καινούργιο να έχεις και εγγύηση και 2ον δεν έχω απόλυτα ξε-τσαντιστεί... Κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως το κάνω: για αυτό άλλωστε τον λόγο μάλλον βλέπω πως πωλούνται όσον αφορά τα ανταλλακτικά του dremel, ως επί το πλείστον στάτορες και ρότορες του συγκεκριμένου μοντέλου. Δεύτερος υποψήφιος ύποπτος, με αρκετούς προς πώληση στο ebay είναι ο διακόπτης ON OFF - ροοστάτης, όμως ας μην μπούμε σε αυτό το μονοπάτι της κουβέντας. άλλωστε ότι έγινε έγινε και δεν αλλάζει τώρα...
Και για να κλείσω το κεφάλαιο με τα παραπάνω ποσταρίσματα και τις απόψεις που γράφτηκαν, σαφώς και γνωρίζω πως "εάν το μηχάνημα έχει πρόβλημα από την αρχή δουλεύεις και στο βγάζει μέσα στην εγγύηση το επιστρέψεις πίσω κτλ". ή πως "οι ζημιές που βγαίνουν στις πρώτες ώρες χρήσης είναι αρκετές πολύ περισσότερες από αυτές που οφείλονται σε πρόωρη φθορά εξαρτημάτων όσο καλός και να είναι ο ποιοτικός έλεγχος αφού άλλωστε είναι έλεγχος και όχι χρήση" Άλλωστε ΚΤΜ μηχανή έχω συνεπώς τα έχω ζήσει από πρώτο χέρι....

Είναι μες στο αίμα πλέον, μέρος της ζωής μου...

. Έτσι άλλωστε κάνω και με όλα τα εργαλεία μου για να βεβαιωθώ πως λειτουργούν όλα όπως πρέπει, είναι πάγια πρακτική μου. Μόνο με τα parkside δεν κάνω έτσι γιατί έχουν 3 χρόνια εγγύηση.....

:smash: Το τελευταίο ήταν απόπειρα χιούμορ έστω και για κάποιους black μιας ΟΥΤΕ και τα parkdide εξαιρούνται του κανόνα...
Και κάτι τελευταίο για να ειπωθεί απλά χωρίς περαιτέρω ανάλυση: το dremel είχε αγορασθεί και από μαγαζί που θεωρητικά έχει την αντιπροσωπεία ή ορθότερα είχε την αντιπροσωπεία εν έτη 2010 τουλάχιστον, εδώ στον τόπο διαμονής μου...