Τα πάντα για τα Dremel

Re: Τα πάντα για τα DREMEL

Συμφωνώ απόλυτα να μεταφερθούν τα τελευταία posts σε ένα δικό τους thread, που θ’ αφορά λεπτομέρειες γύρω από PayPal και eBay συναλλαγές, μιας και έχω κάποια πραγματάκια να ρωτήσω... :laugh:

On-topic ερώτηση. Το Mini-Saw λέει; Είναι εξυπηρετικό; Δυό φορές πήγα να το πάρω και κάτι στο τέλως με απέτρεπε ότι δεν θα είναι ευκολόχρειστο. Επίσης μπορεί να κουμπώσει ακόμα και στην προέκταση χεριού (το spiral με το σύρμα);

Last edited:

Διαφήμιση για την Dremel το σκάλισμα του ονοματος της κυπελουχου του C.L. με το dremelακι πανω στο κυπελο ζωντανά στην κάμερα !!!!

Για κοπή πλαστικού πιο αναλώσιμο είναι προτιμότερο;

Υπάρχει δίσκος κοπής για pvc. Ή αλλιώς η κάθετη φρεζα (φρεζοτρυπανο) απλώς αυτό θα σου κάνει πιο "άγριο" το σημείο κοπής. Το διορθώνεις βέβαια με κάποιο λειαντικο bit.

Μιας και το χρειαζόμουν άμεσα δοκίμασα τα λεπτά δισκάκια που είχε σε ένα κύλινδρο το πακέτο του Lidl. Κάνει πολύ καθαρή κοπή και ταυτόχρονα κάνει και λείανση, αλλά σπάει υπερβολικά εύκολα.

2d5c4d49ea4325bf4a895a15e1829e64.jpg

Τώρα δοκιμάζω ένα δισκάκι που υποτίθεται είναι για κεραμικά (δεν είμαι σίγουρος διορθώστε με εάν είναι). Θέλει πιο υψηλή ταχύτητα λειτουργίας κόβει γρήγορα αλλά θέλει καθάρισμα η κοπή μια και "καίει" το πλαστικό

ee4250ca25a9ed8384cb3e0390dc0efb.jpg

Όπως και να έχει θα κόψεις με χαμηλή ταχύτητα γιατί θα σου λιώσει το πλαστικό. Δοκίμασε ξανά με το πρώτο δισκάκι σε χαμηλή ταχύτητα.

Το πρώτο στην χαμηλότερη ταχύτητα το έσπασε, ζεσταίνετε γρήγορα και σπάει.

Έκανα δουλειά με το δεύτερο αλλά θα πάρω και δισκάκια για PVC να υπάρχουν.

Μιας και το χρειαζόμουν άμεσα δοκίμασα τα λεπτά δισκάκια που είχε σε ένα κύλινδρο το πακέτο του Lidl. Κάνει πολύ καθαρή κοπή και ταυτόχρονα κάνει και λείανση, αλλά σπάει υπερβολικά εύκολα.

2d5c4d49ea4325bf4a895a15e1829e64.jpg

Τώρα δοκιμάζω ένα δισκάκι που υποτίθεται είναι για κεραμικά (δεν είμαι σίγουρος διορθώστε με εάν είναι). Θέλει πιο υψηλή ταχύτητα λειτουργίας κόβει γρήγορα αλλά θέλει καθάρισμα η κοπή μια και "καίει" το πλαστικό

ee4250ca25a9ed8384cb3e0390dc0efb.jpg

θελουν πολυ ΠΡΟΣΟΧΗ τα παρκσαιντ, ειναι ερασιτεχνικα....εγω παντα χαμηλες στροφες...

Εγώ πάντως το πρόβλημα που πάντα είχα με τα dremel είναι ότι δεν έχουν οδηγίες χρήσης. Έχει ένα σωρό πραγματάκια, και δεν σου λέει τι κάνει το κάθε ένα.
Και καταλήγω να χρησιμοποιώ 1 εξάρτημα για τα πάντα...

Σήμερα πηγαίνοντας σε ένα τοπικό χρωματοπωλειο να πάρω υλικά για μια επιδιωρθωση για τα aircondition, βρήκα ένα ξεχασμένο/σκονισμένο dremel light, το οποίο έχει πλέον εξαντληθεί και το έψαχνα για λόγους συλλογής κυρίως αλλά και χρηστικότητας ειδικά με την κάθετη βάση της dremel. Του έκανα και το ανάλογο παζάρι, ήθελε και αυτός να το ξεφωρτωθει πλέον, οπότε όλα καλά :twoguns:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εδώ στην Κορινθία...ξέχασα να αναφέρω...

Mπραβο Νικο!! Ειναι ενα απο τα ελαχιστα αξεσουαρ dremel που μου λειπουν -κυριως οπως το λες και συ 'για συλλεκτικους' λογους.

Εγω ψαχνω αυτο, που ειναι και χρησιμο.

dremel-planer.jpg

Δεν είναι παλιό αυτό Μιχάλη? Αν το πάρει πουθενά το μάτι σου, θέλω και εγώ. Αν πάλι το βρω θα σε ενημερωσω

Nαι ειναι παλιο αλλα εχει χιλες δυο χρησεις. Ειναι πλανη. Δεν ξερω ποιος απο την dremel πηρε την ηλιθια αποφαση να το καταργησει...!!!

Γυρνώντας Αθήνα θα το ψάξω. Αλληλοενημερωνομαστε!

Δεν θα το βρεις ευκολα. Υπαρχει στο ebay αυστραλιας αλλα δεν στελνουνε Ελλαδα παρ'ολο που τους ειχα προσφερει 50% παραπανω στην τιμη...