Τα πάντα για τα Dremel

Re: Τα πάντα για τα DREMEL

είμαι μεταξύ των δύο παρακάτω πολυεργαλείων, τί μου προτείνετε?

http://www.e-shop.gr/polyergaleio-ilektriko-dremel-3000-1-25-kit-p-TLS.070155

και

http://www.e-shop.gr/polyergaleio-ilektriko-einhell-th-mg-135-me-181-axesoyar-4419169-p-TLS.050858

Θα μου πείτε τί σχέση έχουν αυτά τα δύο. επειδή όμως από την ποιότητα των einhell είμαι ευχαριστημένος, παραθέτω το ερώτημα και από άποψη VFM.
βέβαια θα ήθελα η dremelαδες που 'χουν αυτό το μοντέλο, να μου πουν τις εμπειρίες τους και αν είναι ευχαριστημένοι. θα το πάρω από το eshop (σε όποιο καταλήξω) μιας και η τιμή τους είναι καλή και από όσο είδα (λίγο έψαξα να την αλήθεια) δεν είδα κάποια σημαντική διαφορά για να το παραγγείλω από το εξωτερικό.

Αν σκέφτεσαι το Einhell γιατί δεν πήρες αυτό του Lidl που ουσιαστικά είναι το ίδιο και σου προσφέρεται μόνο με 25 ευρώ και 3 χρόνια εγγύηση?

γιατί όταν βγήκε του lidl είχα, πριν λίγες μέρες όμως μπούκαραν στην αποθήκη και μου πήραν αρκετά εργαλεία και ανάμεσα σε αυτά το πολυεργαλείο που είχα.

Κοίταξε αν το χρησιμοποιείς πάρε το Dremel και δεν θα το μετανιώσεις.
Αν τώρα το χρησιμοποιείς σπάνια πάρε ένα τύπου Einhell.

Dremel.........Μην περιμένεις βέβαια από εμένα να συστήσω κάτι άλλο (εκτός ίσως από το αντίστοιχο Bosch)

Ειπα και να μοιραστω μαζι σας την εμπειρια μου απο το PFBS 9.6 A1 cordless multi grinder

δουλεψε κανονικα 4,5 χρονια.
Εχθες εξαφνου κολλησε σε μεγαλη ταχυτητα μονο 25000/λεπτοΝΎ. σε δοκιμη, ελιωσε πλαστικα σε κοπη.
Το ανοιξα να δω εαν μπορουσα να κανω κατι.
Ειναι διπλα σε ενα αλλο μπαταριο κατσαβιδο για συγκριση μεγεθους και δομης.
Ειδα οτι ο ρεοστατης ταχυτητας δυστυχως, βασιζεται σε μεταβολη τασεως μεσω μικροαντιστασεων και οχι σπειρας καλωδιου, αρα για εμενα, η επισκευη ειναι αδυνατη. Εαν καποιος εχει ιδεες,ευχαριστως. Εγω προς το παρον θα προσπαθησω να βολευτω ετσι...
Εβαλα φωτος για να παρετε ιδεα...

20150724_175650.jpg

20150724_175657.jpg

20150724_175711.jpg

20150724_175722.jpg

20150724_175817.jpg

20150724_175909.jpg

20150724_175919.jpg

20150724_180112.jpg

20150724_181056.jpg

20150724_181121.jpg

οι αντιστάσεις μπορεί να είναι smd αλλα μπορεί να φταίει κάτι αλλο , το καλύτερο είναι να βρεις ενα πολύμετρο ή κάποιον που κατέχει τα ηλεκτρονικά να κάνει μερικές μετρήσεις

EIΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ DREMEL αναφορικα με το rotary tool DREMEL MICRO. Yπαρχει θεμα στο κυκλωμα με πιθανοτητα υπερθερμανσης και αλλων αστοχιων.

SAFETY RECALL NOTICE
DremelLogo_Heading.png
Dremel® MICRO™ Model 8050 Rotary Tool
Manufactured with Date Code:

[TD="width: 77, align: center"] 407 [/TD]
[TD="width: 77, align: center"] 408 [/TD]
[TD="width: 77, align: center"] 409 [/TD]
[TD="width: 77, align: center"] 410 [/TD]
[TD="width: 77, align: center"] 411 [/TD]
[TD="width: 77, align: center"] 412 [/TD]

[TD="width: 77, align: center"] 501 [/TD]
[TD="width: 77, align: center"] 502 [/TD]
[TD="width: 77, align: center"] 503 [/TD]
[TD="width: 77, align: center"] 504 [/TD]
[TD="width: 77, align: center"] 505 [/TD]
[TD="width: 77, align: center"]
[/TD]
(Tools with other date codes are not affected and are fit for use)​

Dremel8050.png

POTENTIAL INJURY HAZARD

The tool may overheat and pose a possible burn hazard. The tool may
lose speed control changing to high speed in use, turn on by itself, or
may not turn off.

STOP USING IMMEDIATELY!

To receive assistance on tool correction, call:

1-855-866-1291

Monday thru Friday between 7:00 a.m. and 7:00 p.m. CT

Or visit www.dremel.com

http://www.dremel.com/en-us/customerservice/productsupport/Safety-Info-Recalls/Pages/Safety-Info-Recalls.aspx

Θα ελεγα μακρυα απο τα all-in-one ακονιστηρια αυτου του τυπου.

Παρ'ολο που ειμαι παρα πολυ επιρρεπης στην μαρκα Dremel, το συγκεκριμενο, αν και εξυπνα σχεδιασμενο, ουτε που μου περασε απο το μυαλο να το αγορασω ποτε.

Οταν το ειχα δει απο κοντα μου εκανε εντυπωση ο τροχος ακονισματος, που κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ τραχυς για σωστο και λεπτομερες ακονισμα.

Ευχαριστώ...Και εγώ δεν διάβασα καλά σχόλια αλλά αναρωτιόμουν...

Μηπως γνωρίζεις ένα σετ (σε κασετίνα με φερμουάρ) της dremel που περιέχει πενσάκια/κοφτάκια και λαβή με κατσαβιδόμυτες?

Και όμως έχει. Το είδα ζωντανά σε ένα μαγαζί αλλά ψάχνω να βρω κάποια τιμή γιατί ο τύπος το έδινε ακριβά. Ή έτσι μου φάνηκε γιατί ότι είδα που πουλούσε ήταν ακριβά.

Σιγουρα τοτε θα ηταν κανενα anniversary toolkit που βγηκε πριν χρονια.
Επειδη αυτα δεν ξανακυκλοφορουν, λογικο ειναι οσα υπαρχουν να ειναι ακριβα.

Aγαπητοι dremmelακηδες θα ηθελα να ρωτησω κατι για την σεγα moto max.Θελω μια επιτραπεζια σεγα γιατι λογω χωρου θελω να ξεκινησω και με πιο μικρα κοματια μεγεθους να φτιαχνω κατασκευες.Κυριως τα ξυλα-μαλλον μονο ξυλα- που θα κοβω θα ειναι mdf/balsa/παλλετοξυλα.Θεωρειτε καλυτερη αγορα απο τον ανταγωνισμο)einhell στα 100 ευρω?Σας βαζω καποιες φωτο για να καταλαβετε τι projects θελω να κανω αφου αποκτησω και καποια εμπειρια..)αν γινεται με αυτη την σεγα)

Attachments

• 74245d42a9475b1216b0194279a5e02f.jpg
    74245d42a9475b1216b0194279a5e02f.jpg
    17.7 KB · Views: 231
  • Elk In A Rut  11  x 22   $125.00.jpg
    Elk In A Rut 11 x 22 $125.00.jpg
    45.4 KB · Views: 232
  • MI483.png
    MI483.png
    57.3 KB · Views: 234

Καλυτερα να σου απαντησει καποιος που εχει φτιαξει τετοια σχεδια με σεγα διοτι εγω δεν υπαρχει περιπτωση να (μπορεσω) φτιαξω τετοια λεπτομερεια!!
Θελει και τεραστια υπομονη και επιμονη που δεν διαθετω :))

• Like
Reactions: madblack

φίλε vagos08 έχω την proxxon dsh (η μεσαία της proxxon) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. αν κοιτάξεις στο νήμα για την ξυλογλυπτική θα δεις κάποια παρόμοια σχέδια που έχω φτιάξει. ειδικά έχω φτιάξει ένα σχεδόν ίδιο με την κατασκευή από το κομμάτι του κορμού που έχεις παραθέσει και πάρα πολλά άλλα. ανεβαίνεις βέβαια στα χρήματα, αλλά οι δυνατότητες που σου δίνει είναι πάρα πολλές.

Η dremel δεν εχει πολυ λεπτές λάμες για να πετύχεις λεπτομέρεια και εχουν κεφάλι οποτε δεν θα μπορεις να τις περάσεις μεσα απο μικρές οπές για να κανεις κόψιμο. Και οι einhell δεν θυμάμαι αν παίρνει ακέφαλες . Η proxxon παίρνει σίγουρα.

Βαγγέλη όπως λέει και ο Μιχάλης θέλει πολυυυυυ υπομονή για να βγουν τα σχέδια αυτά φίλε και επίσης εργαλείο με ικανότητα για πολύ λεπτοδουλεια.
Η DSH νομίζω είναι μακράν καλύτερη σε τέτοια project.

Mε βλεπω να κανω λιγο υπομονη
Μηπως παω για την μεσαια proxxon lευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.