Τα πάντα για τα Dremel

Re: Τα πάντα για τα DREMEL

ImageUploadedByTapatalk1446730076.492174.jpg

Θελω να ξύσω λιγο το μεταλλικό στην άκρη γιατί βρίσκει η γλώσσα και δε κλειδώνει η πορτα. Ποιο εξάρτημα χρησιμοποιούμε;

Χρησιμοποίησε ένα απο τα "τύμπανα" με το γυαλόχαρτο. Αλλιώς μία από τις φρέζες κάθετης κοπής ή ίσως κανένα τροχάκι για μέταλλα.

Aσε το dremel και πιασε μια πλατια λιμα χειρος και ξεκινα το μεσα - εξω

View attachment 121101

Θελω να ξύσω λιγο το μεταλλικό στην άκρη γιατί βρίσκει η γλώσσα και δε κλειδώνει η πορτα. Ποιο εξάρτημα χρησιμοποιούμε;

θα χρησιμοποιησεις τροχακια απο 'aluminum oxide'. Αυτα ειναι καταλληλα για σκληρα μεταλλα. Τα αλλα δεν θα σου κανουν δουλεια.

Δες στον παρακατω πινακα τα grinding bits. Με πρασινο χρωμα η τεταρτη σειρα απο πανω.

http://avclub.gr/forum/showthread.p...DREMEL?p=1057334503&viewfull=1#post1057334503

Ξεχασα να αναφερω την συνεχεια...επεστρεψα το αρχικο πακετο στην εταιρεια και μου εστειλαν "νεο"...και το 2ο Dremel ειχε πανω του μικρο γρατζουνιες αλλα πολυ λιγοτερες απο το 1ο...η μπαταρια ηταν στην θεση της και ολα τα υπολοιπα κομπλε...επειδη ειχα δουλεια βαρεθηκα και το κρατησα...φυσικα και δουλευει μια χαρα και ηδη εκοψα ξυλο και μεταλλο με επιτυχια. κατι που προσεξα ειναι οτι η βαση που βρισκεται στο κασελακι το κυριως εργαλειο δεν εχει προστασια στο πατωμα (extra foam) οποτε ισως απο εκει να ερχονται οι μικρογρατζουνιες? τεσπα...καλα κοψιματα και τροχιασματα...

διαρκεια μπαταριας..σκαρτα μια ωρα. εχει 2 μεσα η Platinum εκδοση..για χρονο φορτισης δεν ξερω μαλλον περιπου το ιδιο.

Απάντηση: Τα πάντα για τα DREMEL

20mb image hosting
Ξερετε ποιος ειναι ο ρολος αυτου του ακρου που εχει μεσα τη μεταλλικη σιτα?
Γιατι σαν εφυγε απο τη θεση της, την εβγαλα και ο πυρογραφος εχασε τη δυναμικη του.

Re: Απάντηση: Τα πάντα για τα DREMEL

20mb image hosting
Γιατι σαν εφυγε απο τη θεση της, την εβγαλα και ο πυρογραφος εχασε τη δυναμικη του.

Μια και που το ανέφερες, άνοιξα και εγώ του πατέρα μου και είδα ότι έλειπε αυτή η σίτα.
Εν τω μεταξύ τόσο καιρό μου λέει ότι έπεσε η απόδοση του πυρογράφου και εγώ δεν τον πίστευα..

Προφανώς εννοείτε τον καταλύτη. Αυτός βγαίνει μόνο όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την "ανοιχτή φλόγα" του Versatip. Για χρήση οποιασδηποτε μύτης (για κόλληση, πυρογραφία ή χρήση σαν πιστόλι αέρα) χρειάζεται ο καταλύτης να είναι τοποθετημένος.

Απάντηση: Τα πάντα για τα DREMEL

Και ο καταλητης τι κανει? κοβει τη φλογα και αφηνει μονο το θερμο αερα?

Περιορίζει την ένταση της φλόγας και διατηρεί την θερμότητα (κάπως έτσι). Συχνά ο καταλύτης βουλώνει από υπολειμματα του αερίου και είτε θέλει καθάρισμα είτε αντικατάσταση,

Στο σαιτ της ντρεμέλ δεν το βρήκα πάντως. Αν το βρει κανείς, υπάρχει. Αν όχι, αγοράζεις άλλη συσκευή.

Re: Απάντηση: Τα πάντα για τα DREMEL

20mb image hosting

To κομματι με την σιτα ειναι ο καταλυτης. Αυτος οταν ζεστανει και κοκκινισει, μεταφερει την θερμοτητα στο ακρο. Ειναι απαραιτητος για χρηση του εργαλειου σαν πυρογραφος.

Υπαρχει ανταλλακτικο στο site της dremel europe, κατω κατω δεξια με μικρα γραμματα που γραφει spare parts. Eκει πρεπει να βαλεις τον κωδικο που υπαρχει στο σωμα του εργαλειου σου.

Εδω βλεπω οτι υπαρχει το τεμαχιο αλλα βγαινει σε σετ 4 εξαρτηματων, που δεν συμφερει να το αγορασεις.
versa22__92998_std.jpg

Καλησπέρα σας ,
θελω να αγοράσω ενα ηλεκτρικό πολυεργαλείο.

ειμαι ανάμεσα απο το dremel 3000

και στο Ferm ctm1010

Το ferm είναι πιο πλήρες πακέτο όπως θα δείτε και συμφέρει περισσότερο σαν πακέτο με περισσότερα εξαρτήματα μέσα , αλλα δεν γνωρίζω ποιοτικά και ποσό δυνατό είναι.

εχει κανείς εμπειρία πάνω στα συγκεκριμένα;