Τα πάντα για τα Dremel

Re: Τα πάντα για τα DREMEL

Χμμμ... Οπότε με βλέπω να δρομολογώ την αγορά ενός σοβαρού πολυεργαλείου, ολο πεδαίυομαι με τα κατακόρυφα τρυπήματα,
και η βάση για δράπανα της wolfcraft που έχω έχει τζόγους πολλούς και γενικώς είναι για πιο χοντροδουλειά.
Το κολωνάτο δράπανο της proxxon που παίζει τιμολογιακά?
Το μέγιστο ύψος απ'όπου ξεκινάει ξέρουμε ποιο είναι?

2 εκατοστα ακριβως ειναι ο λαιμος των proxxon.
Οπως το ειπες ομως, το σφιξιμο ειναι πολυ βαρβατο, εκει ειναι ολη η δυναμη και αξιοπιστια της βασης, στο γερο σφιξιμο της μεγγενης που πιανει το λαιμο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χμμμ... Οπότε με βλέπω να δρομολογώ την αγορά ενός σοβαρού πολυεργαλείου, ολο πεδαίυομαι με τα κατακόρυφα τρυπήματα,
και η βάση για δράπανα της wolfcraft που έχω έχει τζόγους πολλούς και γενικώς είναι για πιο χοντροδουλειά.
Το κολωνάτο δράπανο της proxxon που παίζει τιμολογιακά?
Το μέγιστο ύψος απ'όπου ξεκινάει ξέρουμε ποιο είναι?

Η βαση της proxxon (δεξια στη φωτο) στην ψηλοτερη ρυθμιση της σου δινει αερα περιπου 18-19 ποντους απο το τσοκ (χωρις το τρυπανι) μεχρι την βαση.
Το κολωνατο της proxxon (αριστερα στη φωτο) σου δινει 1-2 ποντους χαμηλοτερο αερα.

Σε αυτες τις αποστασεις να υπολογισεις αν θες να χρησιμοποιησεις καποια αλλη μικρη βαση επιπλεον. Δες εδω να καταλαβεις καλυτερα.

25385809275_4c056a017c_c.jpg
25359633946_eeac05e999_c.jpg

Ευχαριστώ, αυτην ακριβώς την πληροφορία ήθελα. Για αυτά που κάνω δε θα με εξυπηρετήσει το κολωνάτο λοιπόν,
οπότε μάλλον πάω για τη βάση. Πρέπει να υπάρχει ένα πολυεργαλείο σαν αυτό που έχεις πάνω στη βάση στη φωτογραφία
καταχωνιασμένο εδω και χρόνια κάπου στο πατρικό μου, αν όντως υπάρχει και αν ο λαιμός ταιριάζει, η βάση θα είναι μάλλον
η επόμενη αγορά μου... :2thumb22sup:

Nα θυμισω και σε αυτο το νημα, οτι οι μπαταριες των εργαλειων dremel εφαρμοζουν κανονικα στα πρασινα (DIY ερασιτεχνικα) 10βολτα εργαλεια της Bosch. Και το αντιστροφο βεβαια.

13797744434_7c4cff31b1_b.jpg

(Παρεμπιπτοντως, η πρασινη σειρα της bosch βγαζει παρα πολυ αξιολογα και αξιοπιστα εργαλεια αλλα οι τιμες των μπλε δεκαβολτων εχουν πεσει παρα πολυ και καποιος πλεον το σκεφτεται να παει απευθειας στην professional 10βολτη σειρα)

Τώρα που είπες μπαταρίες, είναι όπως τα διαβάζω; Το 8200 έχει μπαταρίες διαφορετικής χωρητικότητας ανάλογα με την έκδοση;
Με το πιο φτωχό (σε συνοδευτικά) να έχει 2 μπαταρίες 2 Ah, και γρηγορότερη φόρτιση;
http://www.dremeleurope.com/gr/el/dremel®8200-580-ocs-p/

Το ωραίο είναι ότι οι μπαταρίες έχουν όλες τον ίδιο κωδικό (875). Άντε να βγάλεις άκρη...

Οχι δεν παει αναλογα με την εκδοση, ολα τα dremel μπαταριας ανεξαιρετως ερχονται με την ιδια μπαταρια.

Oταν ειχε πρωτοβγει το Dremel 8200, η μπαταρια του ηταν 1.5Αh (δεν υπηρχε μεγαλυτερης χωρητικοτητας τοτε). Ιδια μπαταρια ειχε και το πολυεργαλειο που ειχα παρει.
Σημερα ολα βγαινουν με 2Αh μπαταρια εκτος αν πεσεις σε συσκευασια παλαιοτερη οποτε θα εχει 1.5Ah.

Απάντηση: Re: Τα πάντα για τα DREMEL

Nα θυμισω και σε αυτο το νημα, οτι οι μπαταριες των εργαλειων dremel εφαρμοζουν κανονικα στα πρασινα (DIY ερασιτεχνικα) 10βολτα εργαλεια της Bosch. Και το αντιστροφο βεβαια.

(Παρεμπιπτοντως, η πρασινη σειρα της bosch βγαζει παρα πολυ αξιολογα και αξιοπιστα εργαλεια αλλα οι τιμες των μπλε δεκαβολτων εχουν πεσει παρα πολυ και καποιος πλεον το σκεφτεται να παει απευθειας στην professional 10βολτη σειρα)

Το πτι εχουν πεσει οι τιμες ελπιζω να ειναι απλα θεμα εκλογικευσης τιμων και οχι μειωση ποιοτητας που εφερε τη μειωση ή διαπιστωθηκε μειωση ποιοτητας και πωλησεων που επεφερε τη μειωση τιμων...?:drool1:

Ποιο να ειναι το επομενο της σειρας που θα παρω?:7SFGSFG:

Οχι δεν παει αναλογα με την εκδοση, ολα τα dremel μπαταριας ανεξαιρετως ερχονται με την ιδια μπαταρια.

Oταν ειχε πρωτοβγει το Dremel 8200, η μπαταρια του ηταν 1.5Αh (δεν υπηρχε μεγαλυτερης χωρητικοτητας τοτε). Ιδια μπαταρια ειχε και το πολυεργαλειο που ειχα παρει.
Σημερα ολα βγαινουν με 2Αh μπαταρια εκτος αν πεσεις σε συσκευασια παλαιοτερη οποτε θα εχει 1.5Ah.

Τότε γιατί στην "ακριβή" έκδοση γράφει 1,5;
http://www.dremeleurope.com/gr/el/dremel®8200platinumedition-573-ocs-p/

Δηλαδή λες ότι αν την αγοράσω θα έχει μέσα μπαταρίες 2Ah; (Δεν νομίζω - πρέπει να βρω μια να τσεκάρω).
Αλλά ξέχασα, δεν γλυκοκοιτάζω το 8200... :rolleyes: Ούτε το μικρό γωνιακό τροχουδάκι της προξον...

Noμιζεις οτι αναβαθμιζουν τα site τους? Eιναι δυνατον η ακριβη εκδοση να εχει την φτηνη μπαταρια? Οχι.

Ομως ο κινδυνος που διατρεχει καποιος ειναι η ακριβη εκδοση να ειναι στο ραφι για περισσοτερο απο 2 χρονια οποτε να περιεχει την μπαταρια της τοτε εποχης, που το εργαλειο εβγαινε με την 1.5Αω.

Τι εγινε βρε petasie? Tι γλυκοκοιτας τωρα? Δεν μπορει κατι θαχεις στο μυαλο σου :))

Ποιο να ειναι το επομενο της σειρας που θα παρω?:7SFGSFG:

Ποια δεκαβολτα εχεις μεχρις στιγμης να σου πω τι θα παρεις μετα :))

Με τρώει η τσέπη μου να αγοράσω εργαλείο... :flipout:
Τώρα που έβαλα το μοτέρ και το κόλλησα, είδα ότι έχει μείνει ένα κομματάκι από το αρχαίο κάγκελο. Να το κόψω με το GOP, με το dremel 4000, ή να αγοράσω το 8200 να μην βάζω μπαλαντέζα;;;;

Είναι αυτό που λένε "first world problem"... :flipout:

To proxon δεν μου λύνει το θέμα μπαλαντέζας. Απλά, αν αγοράσω το 8200 θα έχω 3 ντρεμελ...

Noμιζεις οτι αναβαθμιζουν τα site τους? Eιναι δυνατον η ακριβη εκδοση να εχει την φτηνη μπαταρια? Οχι.

Ομως ο κινδυνος που διατρεχει καποιος ειναι η ακριβη εκδοση να ειναι στο ραφι για περισσοτερο απο 2 χρονια οποτε να περιεχει την μπαταρια της τοτε εποχης, που το εργαλειο εβγαινε με την 1.5Αω.

Τι εγινε βρε petasie? Tι γλυκοκοιτας τωρα? Δεν μπορει κατι θαχεις στο μυαλο σου :))

Ποια δεκαβολτα εχεις μεχρις στιγμης να σου πω τι θα παρεις μετα :))

Gsr 10,8
Gsr v-li2
Gks 10,8
Gml 10,8
Gli deciled 10,8
Αυτα...

Τώρα που έβαλα το μοτέρ και το κόλλησα, είδα ότι έχει μείνει ένα κομματάκι από το αρχαίο κάγκελο. Να το κόψω με το GOP, με το dremel 4000, ή να αγοράσω το 8200 να μην βάζω μπαλαντέζα;;;;

To proxon δεν μου λύνει το θέμα μπαλαντέζας. Απλά, αν αγοράσω το 8200 θα έχω 3 ντρεμελ...

Αχ αυτες οι τσεπες...μας φαγανε!

Nεκταριε, επειτα απο πολυ σκεψη σου προτεινω ενα τουλαχιστον απο τα ακολουθα,

Bosch GRO αν δεν εχεις dremelοειδες. Το ισχυροτερο 10βολτο ροταρυ στην πιατσα. Αν εχεις, παρε ενα Bosch GOP

Σεγα η σπαθοσεγα για να συμπληρωσεις το δισκοπριονο.

Αν δεν εχεις impact driver, τοτε η αναγκη ειναι ισως επιτακτικη

Aμα κοβεις λαμαρινες, εχει πεσει πολυ η τιμη του GSC

Σταματω για να μη νυχτωσουμε :)))

Δεν διαβλεπω κανενα διλλημα ουτε και κανενα θεμα επειδη θα εχεις 3 dremel. Eνα εργαλειο μπαταριας ειναι αυτο που λειπει εντονα, οι μπαλαντεζες ειναι ασχημο και αβολο πραμα :))

Aμα παρεις το 8200, το 4000 ρευματος θα μεινει στο ραφι για παντα. I guarantee this :))

Nεκταριε, επειτα απο πολυ σκεψη σου προτεινω ενα τουλαχιστον απο τα ακολουθα,

Bosch GRO αν δεν εχεις dremelοειδες. Το ισχυροτερο 10βολτο ροταρυ στην πιατσα. Αν εχεις, παρε ενα Bosch GOP

Σεγα η σπαθοσεγα για να συμπληρωσεις το δισκοπριονο.

Αν δεν εχεις impact driver, τοτε η αναγκη ειναι ισως επιτακτικη

Aμα κοβεις λαμαρινες, εχει πεσει πολυ η τιμη του GSC

Σταματω για να μη νυχτωσουμε :)))

Δεν διαβλεπω κανενα διλλημα ουτε και κανενα θεμα επειδη θα εχεις 3 dremel. Eνα εργαλειο μπαταριας ειναι αυτο που λειπει εντονα, οι μπαλαντεζες ειναι ασχημο και αβολο πραμα :))

Aμα παρεις το 8200, το 4000 ρευματος θα μεινει στο ραφι για παντα. I guarantee this :))
εχω dremel ρευματος και λογω χρησης δεν μου ειναι προς το παρον απαραιτητο καποιο νεο. Οπως και το gop δεν το καλοβλεπω μιας και δεν το δουλευω πολυ τον τυπο εργαλειου. Ειδικα τωρα που συνεφερα και το skill 1470 δεν βλεπω αναγκη. Λαμαρινες δεν κοβω, οποτε εντελως αχρηστο το GSC.
Σπαθοσεγα το εχω σκεφτει, αλλα σπανια κοβω μεταλλα και ειμαι φαν του γωνιακου ρευματος.
Η σεγα ειναιναπο παλια στις βλεψεις μου, παλιος ερωτας, αλλα απο τη μια προκριθηκε το gks που τελικα βολεψε πολυ και απο την αλλη εχω μια πρασινη bosch που τις εχω πιει το αιμα και δεν κανει κιχ.
Παλμικο εχω το ποιο ελαφρυ 18V, της makita, οποτε δεν εχω επειγουσα αναγκη.

Παρολαυτα, ειμαι μεταξυ σεγας και παλμικου σε brussless εκδοση.
Πρεπει να προμηθευτω μπαταριες ομως πρωτα γιατι ειμαι μονο με δυο 2Ahερες και 2 παλιες μισοτελειωμενες 1Ahερες.

Αν εχεις την πρασινη σεγα δε λεει να παρεις την μπλες. Ειναι οπως το λες, φανταστικο εργαλειο, την εχω και γω, και πολυ πιο εργονομικο κατα τη γνωμη μου απο την μπλε σεγα (τις εχω και τις δυο)

Η σπαθοσεγα βεβαια δεν ειναι μονο για μεταλλα, ειναι για ολα τα υλικα. Και ξυλα και πλαστικα και μεταλλα. Οι περισσοτερες λαμες σπαθοσεγας του εμποριου ειναι για ξυλο.

Το παλμικο μου φαινεται σαν μεγαλυτερη προτεραιοτητα με βαση αυτα που εχεις. Ισως και το μικρο νεο τροχακι που κοβει μεχρι 1.6εκ. παχος υλικου:))

Απάντηση: Τα πάντα για τα DREMEL

Μολις πουλησω το l-boxx παω για το επομενο...εκπληξη!

Τελος offtopic!

Δεν θα το έλεγα Μιχάλη.

Το πράσινο τριβείο της Bosch που πήρα πριν μερικούς μήνες ψόφησε προχθές.
Το έριξε μία ματιά ο Νεκτάριος και λογικά είναι ο ρυθμιστής στροφών. Αύριο θα πάρω τηλέφωνο το service να δω τι θα μου πουν.
Θα μου πεις ότι συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες αλλά πλέον εγώ πράσινο δεν ξανααγοράζω...

Τριβειο μπαταριας εννοεις? Η ρευματος Νικο?
Εγω μιλαω για τα μπαταριας, τα πρασινα δεκαβολτα που ηταν η πρωτη μου σειρα καλων εργαλειων και τα οποια τα εχω χρησιμοποιησει παρα παρα πολυ. Νομιζω τα εχω ολα της σειρας και κανενα δεν παρουσιασε το παραμικρο.

Για ρεύματος.
Δες το σχετικό θέμα.
Ο Νεκτάριος έχει ανεβάσει φωτογραφία!

Α, οκ. Πρασινα ρευματος δεν εχω κανενα εκτος απο ενα πολυ παραξενο τριβειο. Ναι, το θυμηθηκα το θεμα.

Πες κανα νεο οταν μαθεις κατι απο το service για το εργαλειακι, ετσι για την πληροφορηση.

Α, οκ. Πρασινα ρευματος δεν εχω κανενα εκτος απο ενα πολυ παραξενο τριβειο. Ναι, το θυμηθηκα το θεμα.

Πες κανα νεο οταν μαθεις κατι απο το service για το εργαλειακι, ετσι για την πληροφορηση.

Σουρ. Σε λίγη ώρα θα τους πάρω τηλέφωνο!