Τα πάντα για τα Dremel

Re: Τα πάντα για τα DREMEL

Τελικά μου ζήτησαν 46 ευρώ για επισκευή. Τι να κάνω. Καινούργιο έχει 110 με τη βαλίτσα του κλπ. Υπάρχει άλλο να δω; Bosch μπλε με ρεύμα υπάρχει;

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μιας και μνημονευεται συχνα πυκνα η βαση ρουτερ της dremel να πω δυο πραγματακια.

Η βαση ειναι ...βασικα αποτυχημενη σαν κατασκευη, ενω σαν συλληψη ειναι πολυ καλη.
Το κεντρικο μερος που στηριζει το εργαλειο ειναι βιδωμενο μονο με δυο βιδακια και εκ των πραγματων ταλαντευεται.
Σαν να μην εφτανε αυτο, ο μηχανισμος ανυψωσης που συνδεεται με αυτο το κεντρικο μερος, ταλαντευεται και αυτος.

Κατα τη γνωμη μου ο κεντρικος αξονας επρεπε να ηταν ενα σωμα με τη βαση και οχι βιδωμενος πανω της.
Ο μηχανισμος ανυψωσης δεν παιρνει περιθωρεια βελτιωσης αφου ειναι πλαστικος.

Σημερα προσπαθησα αν διορθωσω το ενα μερος του προβληματος κολλωντας μονιμα με εποξειδικη κολλα το κεντρικο μερος στην βαση.

Ετριψα με γυαλοχαρτο το μερος που θα μπει η κολλα δυο συστατικων για καλυτερη προσφυση.
37588499506_c1373cca90_z.jpg

Χρησιμοποιησα κολλα Cordobond, αυτη χρησιμοποιω αποκλειστικα μια ζωη. Ναυτιλιακη, πανισχυρη και διατηρειται δεκαετιες!!
37588491866_0b94b83e2d_z.jpg

Ελειψα γυρω γυρω την βαση και περιμενω να στεγνωσει.
36966334133_f28bd961a3_z.jpg

Παλαιοτερα, και πριν παρω το παγκορούτερο, ειχα κανει μια πατεντα στηριξης η οποια μειωνε κατακορυφα τις ταλαντωσεις. Δεν ηταν ομως λυση γιατι βολευε μονο στο καβαλετο που την ειχα. Αν βρω την φωτο θα την βαλω.

Γενικα μιλωντας, η βαση ειναι ενα ημιμετρο λογω ελλειψης σταθεροτητας, αν και καλυτερη απο το τιποτα.
Σε μαλακα ξυλα, σιγα σιγα, με φουλ στροφες και με αρκετα περασματα μπορεις να κανεις δουλεια.

Ειναι πολυ κριμα που η dremel δεν εχει προσπαθησει να βελτιωσει καπως αυτο το πολυ χρησιμο προσαρτημα.

Σε συνεχεια της παραπανω αναρτησης, η κολλα δυο συστατικων σταθεροποιησε απολυτα τον οδηγο βασης ρουτερ της dremel.

Oπως ειχα αναφερει τα δυο βιδακια με τα οποια ηταν στερεωμενος ο οδηγος πανω στην βαση ηταν ανεπαρκεστατα και ασταθη. Το προβλημα τωρα ειναι η πλαστικη κεφαλη που βιδωνει το dremel, αυτο που ειναι σαν χωνι, το οποιο ειναι ο δευτερος παραγοντας ασταθειας.

Επειδη ομως εχω βιδωσει μια σανιδα (με τσοχα) στην βαση για να μπορω να την μεταφερω και να την στερεωνω με σφικτηρες, ειναι ευκολο να τοποθετηθει ενα σανιδακι ~4μμ παχους, σαν σφηνα, μεταξυ του ξυλου και της πλαστικης κεφαλης που δεχεται το dremel. Η σταθεροτητα του εργαλειου με αυτο τον τροπο λογικα θα βελτιωθει.

36941105854_027e38b91d_z.jpg

Το σανιδακι κοπηκε με μια ελαφρια γωνια, σαν σφηνα, ετσι ωστε να συρθει και να κολληθει ακριβως στο σημειο που πρεπει χωρις να ενοχλει το ανεβοκατεβασμα του οδηγου υψους.

Το απογευμα θα δοκιμασω την κατασκευη και ελπιζω να εχει βελτιωθει δραστικα η σταθεροτητα της βασης και να γινει επιτελους λειτουργικη.

Απάντηση: Τα πάντα για τα DREMEL

Αναμένουμε εναγωνίως Μιχάλη το review σου, με άφθονο φωτογραφικό υλικό :drool1: (...αφού μας έχει κακομάθει ή καλομάθει όπως θέλεις πάρε το :firstprize:) βεβαίως βεβαίως.... :a0210:

Η εγχειρηση επετυχε αλλα ο ασθενης απεβιωσε :)))
H ταλαντωση του εργαλειου στο "μεσα εξω" βελτιωθηκε αλλα στο "δεξια αριστερα" υπαρχει ακομα θεμα.

ΟΜΩΣ η συνολικη κατασταση της βασης εχει βελτιωθει αρκετα και σου επιτρεπει πλεον να ρουταρεις αξιοπρεπως μικρα βαθη και μαλακα ξυλα αλλα και σκληρα οπως η οξυα.

Στην εικονα βλεπουμε καθετη τομη 'κορνιζας' βαθους 3μμ και πλατους 4μμ σε οξυα, κοντρα πλακε και ελατο. Κοπη βαθους 4μμ στο κοντρα πλακε εγινε, αλλα με αργους ρυθμους.
37653491181_e61151a82d_c.jpg

Εδω βρηκα μια παλια φωτο με τον τροπο που ειχα σταθεροποιησει το εργαλειο πανω στο καβαλετο που το ειχα.
12415806755_5b2d961fd6_b.jpg

Ολο το εργαλειο το επιανα με την μεγγενη της dremel και την μεγγενη την στερεωνα στο ποδι του καβαλετου με ενα σφιγκτηρα. Ανορθοδοξος τροπος αλλα η σταθεροτητα ειχε μεγαλη βελτιωση.

Το διδαγμα εδω ειναι οτι αν ψαχτεις λιγακι, υπαρχουν τροποι να βελτιωσεις την σταθεροτητα της βασης dremel.

Καλησπέρα.

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το dremel για ακόνισμα μαχαιριού; Γίνεται με κάποιο εξάρτημα;

Για μαχαιρια δεν βγαζει κατι η dremel για τα rotary tools. Yπαρχει ενας οδηγος (675) που τον συστηνει για garden tools γενικοτερα, αλλα οχι για μαχαιρια.
Η πετρα για τροχισμα ειναι χρωματος πορτοκαλι.

Eχει βγαλει ομως ενα ειδικο εργαλειο ακονισματος (6700) αλλα μου φαινεται πατατα.

Για μαχαιρια δεν βγαζει κατι η dremel για τα rotary tools. Yπαρχει ενας οδηγος (675) που τον συστηνει για garden tools γενικοτερα, αλλα οχι για μαχαιρια.
Η πετρα για τροχισμα ειναι χρωματος πορτοκαλι.

Eχει βγαλει ομως ενα ειδικο εργαλειο ακονισματος (6700) αλλα μου φαινεται πατατα.

Όποτε πάμε στον παραδοσιακό τρόπο στα του τροχίσματος μαχαιριών.

Σε ευχαριστώ.

Βαζω αυτη την φωτο για να δειξω την αντοχη των αναλωσιμων της dreme.
To παρακατω δισκακι πρεπει να το εχω τουλαχιστον 4-5 χρονια και ακομα κοβει οπως πρεπει.

26809703729_9f12a85c9b_c.jpg

Για την ιστορια, εκοψα ενα κομματι απο μια παλια βαση χειροκινητου φαλτσοπριονου που εξηχε απο πισω.
Η βαση θα χρησιμοποιηθει αντι αμονιου μεχρι να βρω καμμια μεταλλικη πλακα σιδηρου για να ισιωνω μεταλλα.

Παίδες αν το θέλει κάποιος στα 20 , είναι διαθέσιμο.
Είναι σε κατάσταση καινούριου!

Attachments

• 6FCBAD0C-27E4-4ACC-92AB-71B49E62DAD5.jpg
    6FCBAD0C-27E4-4ACC-92AB-71B49E62DAD5.jpg
    131.2 KB · Views: 414
  • 3C6F65DD-CB12-4BA6-BC47-4334AC2C9DFE.jpg
    3C6F65DD-CB12-4BA6-BC47-4334AC2C9DFE.jpg
    143.8 KB · Views: 417
Απάντηση: Τα πάντα για τα DREMEL

Υπαρχουν ανταλλακτικα για τα dremel?
Βασικα για το dremel versatip θελω το πλεγμα που εχει στη μυτη, καταλυτης νομιζω λεγεται. Εχει ψιλοσκορπισει!

Καλησπέρα. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα πολυεργαλείο dremel. Είμαι ανάμεσα στο 7750 και το 8100. Τι λέτε;;;

Το 8100 γράφει ότι είναι πολύπλευρο. Τι εννοούν;

Καλησπερα και καλοσωρισες.
Κοιτα το manual του 7750.
Νομιζω οτι εχει ενσωματωμενη μπαταρια Ni-Mh, και αυτος θα ειναι ο κυριος λογος που θα πρεπει να το αποφυγεις.
Γιατι θες να πας σε μπαταριας;

Edit: Και ναι ειναι Ni-Mh το βρηκα στο ebay γιατι η Dremel μαλλον το "κανει γαργάρα".
"Cordless 4.8V NiMH: for inside and outside use with all Dremel accessories"

Last edited:

Παρε και το manual του 8100. Περισσοτερες δυνατοτητες μεγαλυτερο ευρος στροφων και μπαταρια λιθιου.

Καλησπερα και καλοσωρισες.
Κοιτα το manual του 7750.
Νομιζω οτι εχει ενσωματωμενη μπαταρια Ni-Mh, και αυτος θα ειναι ο κυριος λογος που θα πρεπει να το αποφυγεις.
Γιατι θες να πας σε μπαταριας;

Edit: Και ναι ειναι Ni-Mh το βρηκα στο ebay γιατι η Dremel μαλλον το "κανει γαργάρα".
"Cordless 4.8V NiMH: for inside and outside use with all Dremel accessories"

Σκέφτομαι να πάρω μπαταρίας αν τυχόν το χρειαστώ κάπου που δεν υπάρχει πρίζα εκεί κοντά.

Αν αλλάξω γνώμη και αγοράσω ηλεκτρικό dremel..ποιο θα μου προτείνατε;

Το μπαταριας, όπως λες έχει το πλεονέκτημα ότι το χρησιμοποιείς και κάπου που δεν έχεις κοντά πρίζα, αλλά από την άλλη είναι σημαντικά πιο ογκώδες και βαρύ από το ρεύματος. Εμένα δε με βόλεψε πουθενά.
Αν είναι να πάρεις ρεύματος εγώ θα σου πρότεινα proxxon fbs 240/e. Πιο μαζεμένο και εργονιμικό πιάσιμο από τα dremel, πολύ καλής ποιότητας τσοκ, επίσης πολύ καλής ποιότητας περιφερειακά. Το έχω υπερβολευτεί.

Re: Απάντηση: Τα πάντα για τα DREMEL

Εγω εχω εδω και 25 χρονια το Dremel multi mod. 395 type 5.

248170449_1.jpg

Το μονο που εχω αλλαξει ειναι 1 μπροστινο ρουλεμαν πριν κανα 2-3 χρονια. Ουτε καν καρβουνακια.
Με εχει βολεψει πολυ γιατι ειναι πιο μικρο απο τα σημερινα μοντελα που κυκλοφορουν, και δεν εχει πει οχι, ακομα και σε "παραλογη" χρηση.

Εξαρταται και για τι δουλεια θα το χρησιμοποιεις. Μπορει να παρεις ενα που ειναι σχετικα μεγαλο, και να το βαλεις "κρεμαστο" και να χρησιμοποιησεις την προεκταση 225 αν ειναι π.χ. να χαραζεις λουλουδια πανω σε ποτηρια.
Καλο θα ηταν να το πιασεις στα χερια σου, να δεις πως σου καθεται. Μπορει να σε βολευει το Proxon που λεει ο Vrass πιο πανω.