- 16 February 2012
- 2,610
Να δωσω μερικες επιπλέον ιδέες που παντρευουν την τεχνολογια με το χόμπι μας και κανουν τη ζωη μας πιο ευκολη.Γενικά στην ταξινόμηση το καλύτερο σύστημα είναι αυτό που χρειάζεται τη μίνιμουμ σκέψη για να αποφασίσεις τη θέση του κάθε δίσκου. Για αυτό και το αλφαβητικό είναι το πιο απλό/βολικό. Σε πολύ λίγους δίσκους υπάρχει θέμα και πρέπει να σκεφτείς για να αποφασίσεις πού να το βάλεις. Και πάντα αλφαβητικά τους ταξινομούσα, με μόνο διαχωρισμό ένα τελείως γενικό ροκ / τζαζ / ελληνικά.
Αλλά πλέον, τα τελευταία χρόνια, καθώς πια η μνήμη μου δεν αποτελεί το δυνατό μου στοιχείο, έχει προκύψει ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα. Ξυπνάς και λες π.χ. θέλω να ακούσω μπλουζιές σήμερα. Ωραία, αλλά εγώ δεν θυμάμαι όλους τους μπλουζ δίσκους που έχω. Θα μου έρθουν στο μυαλό τα αγαπημένα μου, αλλά κάποιοι ξέμπαρκοι δίσκοι δεν θα μου έρθουν ποτέ, έχουν χαθεί μέσα στην ανωνυμία της αλφαβητικής ταξινόμησης.
Η λύση είναι αναλυτική ταξινόμηση ανά είδος και υποείδος. Αλλά έχει κι αυτό τις δυσκολίες του. Και σε γκρουπ/καλλιτέχνες που έχουν παίξει πολλά είδη μέσα στα χρόνια και δεν θέλω προφανώς να τους χωρίσω, αλλά και σε δίσκους που σηκώνει μεγάλη συζήτηση αν είναι αυτό ή το άλλο είδος. Έχω ήδη ξεκινήσει δειλά δειλά μια στοιχειώδη προσπάθεια, όμως η αλήθεια είναι ότι έχω κωλώσει.
Απολυτως γνωστα για εμας της πληροφορικης αγνωστα ισως σε κάποιους.
Στο excel λοιπον εχουμε πρωτα το νουμερο που μας το βαζει το προγραμμα 1 πχ οταν ξεκιναμε μετά στο επομενο κελί συγκροτημα John Lee Hooker πχ στο επόμενο κελί είδος μουσικής Blues πχ ειναι τα πολυ βασικά μπορουμε να βαλουμε οτι πληροφορια θελουμε η κρινουμε οτι μας βοηθα στο ψαξιμο.
Με αυτο σαν βάση ανοιγεις το excel και κανεις click σε ενα οποιοδηποτε κελί.
Παταμε ctrl και μια φορα το F και εχουμε ξεκινησει την αναζήτηση τωρα μπορουμε να γραψουμε οτι θέλουμε το συγκροτημα το είδος η οτι αλλο θελουμε να αναζητησουμε και απο κάτω εχει το κουμπι ευρεση επομενου, νομιζω ποιο γρηγορος τροπος να εντοπισεις αυτο που ψάχνεις δεν υπάρχει.
Φυσικα πρεπει να εχεις γραψει οτι στο πρωτο ραφι εχω απο το 1 του excel εως το 80 στο δευτερο απο το 80 εως το...... κτλ
Εγω εβαλα νουμερα στα ραφια μου και στο προγραμμα τραβαω μια κιτρινη γραμμη καθε φορα που αλλαζει το ράφι και γραφω ραφι 2, ραφι 3 κτλ