Τα πάντα για την αγορά και την ποιότητα του βινυλίου

Γενικά στην ταξινόμηση το καλύτερο σύστημα είναι αυτό που χρειάζεται τη μίνιμουμ σκέψη για να αποφασίσεις τη θέση του κάθε δίσκου. Για αυτό και το αλφαβητικό είναι το πιο απλό/βολικό. Σε πολύ λίγους δίσκους υπάρχει θέμα και πρέπει να σκεφτείς για να αποφασίσεις πού να το βάλεις. Και πάντα αλφαβητικά τους ταξινομούσα, με μόνο διαχωρισμό ένα τελείως γενικό ροκ / τζαζ / ελληνικά.

Αλλά πλέον, τα τελευταία χρόνια, καθώς πια η μνήμη μου δεν αποτελεί το δυνατό μου στοιχείο, έχει προκύψει ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα. Ξυπνάς και λες π.χ. θέλω να ακούσω μπλουζιές σήμερα. Ωραία, αλλά εγώ δεν θυμάμαι όλους τους μπλουζ δίσκους που έχω. Θα μου έρθουν στο μυαλό τα αγαπημένα μου, αλλά κάποιοι ξέμπαρκοι δίσκοι δεν θα μου έρθουν ποτέ, έχουν χαθεί μέσα στην ανωνυμία της αλφαβητικής ταξινόμησης.

Η λύση είναι αναλυτική ταξινόμηση ανά είδος και υποείδος. Αλλά έχει κι αυτό τις δυσκολίες του. Και σε γκρουπ/καλλιτέχνες που έχουν παίξει πολλά είδη μέσα στα χρόνια και δεν θέλω προφανώς να τους χωρίσω, αλλά και σε δίσκους που σηκώνει μεγάλη συζήτηση αν είναι αυτό ή το άλλο είδος. Έχω ήδη ξεκινήσει δειλά δειλά μια στοιχειώδη προσπάθεια, όμως η αλήθεια είναι ότι έχω κωλώσει.
Να δωσω μερικες επιπλέον ιδέες που παντρευουν την τεχνολογια με το χόμπι μας και κανουν τη ζωη μας πιο ευκολη.
Απολυτως γνωστα για εμας της πληροφορικης αγνωστα ισως σε κάποιους.
Στο excel λοιπον εχουμε πρωτα το νουμερο που μας το βαζει το προγραμμα 1 πχ οταν ξεκιναμε μετά στο επομενο κελί συγκροτημα John Lee Hooker πχ στο επόμενο κελί είδος μουσικής Blues πχ ειναι τα πολυ βασικά μπορουμε να βαλουμε οτι πληροφορια θελουμε η κρινουμε οτι μας βοηθα στο ψαξιμο.
Με αυτο σαν βάση ανοιγεις το excel και κανεις click σε ενα οποιοδηποτε κελί.
Παταμε ctrl και μια φορα το F και εχουμε ξεκινησει την αναζήτηση τωρα μπορουμε να γραψουμε οτι θέλουμε το συγκροτημα το είδος η οτι αλλο θελουμε να αναζητησουμε και απο κάτω εχει το κουμπι ευρεση επομενου, νομιζω ποιο γρηγορος τροπος να εντοπισεις αυτο που ψάχνεις δεν υπάρχει.
Φυσικα πρεπει να εχεις γραψει οτι στο πρωτο ραφι εχω απο το 1 του excel εως το 80 στο δευτερο απο το 80 εως το...... κτλ
Εγω εβαλα νουμερα στα ραφια μου και στο προγραμμα τραβαω μια κιτρινη γραμμη καθε φορα που αλλαζει το ράφι και γραφω ραφι 2, ραφι 3 κτλ

Εγώ που έχω κυρίως ροκ (απ' όλο το φάσμα) δεν ασχολούμαι με την ποιότητα κοπής - ηχογράφησης εκτός και είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Γνωρίζω ποια άλμπουμ μπορούν να αναδείξουν ένα σύστημα αν θέλω να αξιολογήσω κάτι αλλά όταν ακούω μουσική με απασχολεί μόνο η μουσική, δε μπορεί να μου χαλάσει την απόλαυση το επίπεδο της κοπής - ηχογράφησης.

Ταξινομώ τα άλμπουμ πρώτα με είδος μουσικής, μετά αλφαβητικά και μετά με ημερομηνία κυκλοφορίας. Έτσι μου είναι εύκολο όταν θέλω να βρω τζαζ ή soundtrack να πάω στο αντίστοιχο τμήμα και να το βρω εύκολα. Αν δεν ήταν αλφαβητικά δεν υπήρχε περίπτωση να θυμάμαι πως να το βρω για να το ακούσω αλλά ούτε την ακριβή θέση για να το ξαναβάλω πίσω.
Δυστυχως εμένα πλεον μου χαλάει πολυ η απολαυση ειδικά στο ροκ οταν οι κιθαρες τσιριζουν αφύσικα, δυστυχως σε πολλες εγγραφές.

Οταν ειχα δισκους,εμπαιναν κατ'απολυτη αλφαβητικη σειρα,με το ονομα του συγκροτηματος, για να τους βρισκω ευκολα.Οταν υπηρχαν περισσοτεροι του ενος δισκοι του ιδιου συγκροτηματος,εμπαιναν κατα σειρα κυκλοφοριας,ξεκινωντας απο τον πρωτο τους.Οταν υπηρχαν δυο η περισσοτερες εκδοσεις του ιδιου δισκου,εμπαινε πρωτα η αυθεντικη εκδοση.Στο τελος,επισης κατ' απολυτη αλφαβητικη σειρα,με τον τιτλο αυτη τη φορα,εμπαιναν οι συλλογες.Εχω τηρησει το ιδιο με τα cds.
Οταν ειχα δίσκους ??????????

• Haha
Reactions: vlad66
Οταν ειχα δίσκους ??????????
Ακριβως,Εχω ξαναγραψει οτι πριν απο καμποσα χρονια,ολοκληρο το τελευταιο μου ηχοσυστημα πουληθηκε και ακολουθησαν οι δισκοι,με αποφαση να μην ασχοληθω ξανα με το hi-fi.Οι περισσοτεροι δισκοι πηγαν σε φιλους και γνωστους,ομοιδεατες,μουσικα.Οι υπολοιποι πουληθηκαν σε παζαρια δισκων.Κρατησα τα cds,τα οποια μπορουσα να τ' ακουσω οπουδηποτε χωρις μεγαλες απαιτησεις οπως ειχα απο το βινυλιο.Πριν απο ενα χρονο ξεκινησα ξανα την αγορα ηχητικων συσκευων ομως με μεγαλυτερους περιορισμους αυτη τη φορα,στην τιμη και τις συνδεσεις,αξιοποιωντας τα cds που κρατησα.

Να δωσω μερικες επιπλέον ιδέες που παντρευουν την τεχνολογια με το χόμπι μας και κανουν τη ζωη μας πιο ευκολη.
Απολυτως γνωστα για εμας της πληροφορικης αγνωστα ισως σε κάποιους.
Στο excel λοιπον εχουμε πρωτα το νουμερο που μας το βαζει το προγραμμα 1 πχ οταν ξεκιναμε μετά στο επομενο κελί συγκροτημα John Lee Hooker πχ στο επόμενο κελί είδος μουσικής Blues πχ ειναι τα πολυ βασικά μπορουμε να βαλουμε οτι πληροφορια θελουμε η κρινουμε οτι μας βοηθα στο ψαξιμο.
Με αυτο σαν βάση ανοιγεις το excel και κανεις click σε ενα οποιοδηποτε κελί.
Παταμε ctrl και μια φορα το F και εχουμε ξεκινησει την αναζήτηση τωρα μπορουμε να γραψουμε οτι θέλουμε το συγκροτημα το είδος η οτι αλλο θελουμε να αναζητησουμε και απο κάτω εχει το κουμπι ευρεση επομενου, νομιζω ποιο γρηγορος τροπος να εντοπισεις αυτο που ψάχνεις δεν υπάρχει.
Φυσικα πρεπει να εχεις γραψει οτι στο πρωτο ραφι εχω απο το 1 του excel εως το 80 στο δευτερο απο το 80 εως το...... κτλ
Εγω εβαλα νουμερα στα ραφια μου και στο προγραμμα τραβαω μια κιτρινη γραμμη καθε φορα που αλλαζει το ράφι και γραφω ραφι 2, ραφι 3 κτλ
Χα, χα, και ποιος κάθεται να περάσει στο εξέλ όλα αυτά;;;

Πέρα από πλάκα, μια χαρά το 'χεις κάνει και το λες, με τη δικιά σου ταξινόμηση φαντάζει απαραίτητο κάτι τέτοιο.

Εγώ το μόνο σχετικό που έχω κάνει είναι ότι έχω περάσει όλο το collection στο discogs. Για να βρίσκω εύκολα αν έχω κάποιον δίσκο ή ποια έκδοση έχω

"Μα ο Κιουζακ απο μένα το πήρε.
To 2000 νομίζω που βγηκε το εργο το ειδα στο σινεμα με την παρεα μου, ειχαμε πεθάνει στα γελια, εμεις ειχαμε κανει ηδη απο καμια 15 ταξινομήσεις ο καθενας, και ο Μιχάλης ο πιο παλιος ειχε κανει ταξινομηση ανα περίοδο συντρόφου στα ράφια του εβλεπες Μαρια -Ελένη κτλ.
Αχ ωραιες εποχές."

Like Reply
Report

Χαχαχα λες και έβλεπε άλμπουμ με φωτογραφίες...χαχαχα

• Haha
Ελληναρες οι FIREWIND με τον Καραμητρούδη στην κιθάρα κατα κόσμο Gus G γνωστος απο τη συνεργασια του με τον ΟΖΖΥ.
Δισκος 180γρ με τρομερό βάθος σκηνης καλο μπάσο και πανω απολα ΚΙΘΑΡΑ
firewind.jpg

• Like
Ελληναρες οι FIREWIND με τον Καραμητρούδη στην κιθάρα κατα κόσμο Gus G γνωστος απο τη συνεργασια του με τον ΟΖΖΥ.
Δισκος 180γρ με τρομερό βάθος σκηνης καλο μπάσο και πανω απολα ΚΙΘΑΡΑ
View attachment 198269
Ενα δισκακι δημητρη απο firewind που εδω παρει παιζει τοσο χαμηλα αστα ενώ που εχω παρει δισκάκι που αφορά gus g παιζει φανταστικά

Προχτες πήγα στο Fleamarket και βρήκα αυτό το δισκάκι. Η πρωτη γερμανική έκδοση, με το πόστερ μέσα, ανέγγιχτο. Ο δίσκος πρέπει να παίχτηκε 5-6 φορές (η πρωτη πλευρά, η δεύτερη λιγότερερες) Έδωσα 10 ευρώ, ήταν πολλά;

IMG_20220530_131713.jpg

• Like
  • Love
Reactions: mparaxir and vlad66
Προχτες πήγα στο Fleamarket και βρήκα αυτό το δισκάκι. Η πρωτη γερμανική έκδοση, με το πόστερ μέσα, ανέγγιχτο. Ο δίσκος πρέπει να παίχτηκε 5-6 φορές (η πρωτη πλευρά, η δεύτερη λιγότερερες) Έδωσα 10 ευρώ, ήταν πολλά;

View attachment 198277
Ριφιφί κανονικό! :ROFLMAO:

Οπως εγραψαν και τα παιδια τσάμπα πραγματικά.

Νεο απόκτημα σε μεταλ. Ελπιζω να παίζουν καλα οπως τα προηγούμενα τίμια View attachment 198267
Ενα θα πω εξαιρετικό δισκάκι φοβερή εγγραφή και το άκουσα και με την μπλε ακίδα που παίζει και ποιο χαμηλα απο jico, την εχω λιώσει και την εβγαλα να ξεκουραστεί.

Ενα θα πω εξαιρετικό δισκάκι φοβερή εγγραφή και το άκουσα και με την μπλε ακίδα που παίζει και ποιο χαμηλα απο jico, την εχω λιώσει και την εβγαλα να ξεκουραστεί.
Όχι δισκάκι...δισκάρα όπως και το πρώτο τους. Από τις πιο psycho φωνές που έχουν υπάρξει, cult μπάντα.

cu-logo.jpg

• Like
Reactions: mparaxir
Όχι δισκάκι...δισκάρα όπως και το πρώτο τους. Από τις πιο psycho φωνές που έχουν υπάρξει, cult μπάντα.

View attachment 198411
ε ηθελα να το παιξω συγκρατημενος χαχαχ.παντος και το τελευταιο τους μου αρεσε το forever black αφιερωμα κιολας στον αγαπημενο μου χαρακτηρα ερλικ

• Like
Reactions: Kostas P.
ε ηθελα να το παιξω συγκρατημενος χαχαχ.παντος και το τελευταιο τους μου αρεσε το forever black αφιερωμα κιολας στον αγαπημενο μου χαρακτηρα ερλικ
Μιλάς με γρύφους γεροντα.